"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

luni, 2 aprilie 2018

Acid hialuronic HADA LABO GOKUJYUN Premium Lotion - review

Acidul hialuronic este unul dintre produsele care au făcut cea mai mare diferență atunci când l-am introdus în rutina mea de îngrijire a tenului. Și cu precădere varianta despre care vă scriu azi aici, tocmai de aceea am ținut neapărat să vă vorbesc într-un articol separat despre experiența mea în acest sens. 

review hyaloronic acid hada labo

Ce reprezintă de fapt acidul hialuronic?


Acidul hialuronic se găsește în mod natural în piele și menține nivelul de hidratare al pielii, adică - hidratează!!! La fel ca elastina și colagenul, acidul hialuronic se diminuează odată cu vârsta, iar introducerea în rutină a unui ser bogat în HA nu poate decât să aducă un plus de sănătate pielii. Pentru că el atrage apa și o distribuie în piele, este important ca loțiunea/serul/boosterul cu HA să fie aplicat pe pielea umedă. 


Cărui tip de piele este destinat acidul hialuronic și cum se aplică?


Orice tip de ten primește cu bucurie un produs capabil de a-i menține apa în piele, de a o hidrata, dar tenul uscat sau cel matur sunt cele care resimt cel mai mult nevoia unui astfel de produs. Folosit împreună cu o cremă emolientă sau un mix de uleiuri, aspectul pielii uscate se va îmbunătăți considerabil.
Acidul hialuronic se aplică pe pielea perfect curată, ca pas imediat următor după demachierea și spălarea tenului, și înainte de aplicarea oricărui ser sau cremă de față.


Ce tipuri de acid hialuronic am încercat eu?


Până în prezent am încercat 3 tipuri de produse cu acid hialuronic:

- The Ordinary - Hyaluronic Acid 2%+ B5 (conține 2 tipuri de acid hialuronic) 
- Elizavecca Witch Piggy -  Hell Pore Control Hyaluronic Acid (conține 97% hyaluronic acid, dar și niacinamide)
- Hada Labo Gokujyun Premium Lotion (conține 5 tipuri de acid hialuronic: 

⭕ Hyaluronic Acid

⭕ Super Hyaluronic Acid
⭕ Nano Hyaluronic Acid
⭕ 3D Hyaluronic Acid 
⭕ Cationic Hyaluronic Acid

Singurul pe care am renunțat să îl mai folosesc este varianta de la The Ordinary și asta pentru că făcea scămițe în combinație cu restul produselor mele de skincare și nu mi s-a părut un parteneriat eficient pe termen lung. 
Marea revelație cu privire la beneficiile acidului hialuronic pe pielea mea am avut-o atunci când am încercat varianta de la Elizavecca, care a avut și avantajul de a se înțelege cu toate produsele mele de îngrijire a pielii și de machiaj (fond de ten) aplicate deasupra, și care rămâne preferatul meu din punctul acesta de vedere. 

Toate 3 variantele au textura unui gel foarte lichid și se absorb foarte repede în piele. Singurul care rămâne lipicios pentru o perioadă mai lungă de timp este varianta Premium Lotion. 


Impresii - Hada Labo Gokujyun Premium Lotion


Ce face diferența între acest acid hialuronic și celelalte două încercate anterior, o reprezintă structura acidului hialuronic din compoziție care este formată din 5 tipuri de molecule diferite ca mărime, lucru care teoretic determină o absorbție mai bună a HA în piele, în straturile sale mai adânci. 
Într-adevăr după vreo săptămână de utilizare zilnică a acestui produs am și început să sesizez diferențe notabile - o piele mai întinsă, strălucitoare, cu aspect sănătos, iar pe parcurs am sesizat și îmbunătățiri pe zonele cu piele mai uscată, care uneori prezintă rugozități, și o fermitate îmbunătățită, în concluzie - un aspect general de piele sănătoasă și de față odihnită. Fondul de ten se așază mult mai bine și pielea pare mult mai netedă.
Nu conține alcool, parfum, coloranți sau uleiuri.


acid hialuronic review

Atenție, deși acidul hialuronic este bine tolerat de piele, dat fiind faptul că este o componentă a acesteia, există totuși și tenuri care nu îl tolerează, așadar dacă știți că aveți tenul sensibil, folosiți-l cu atenție și introduceți-l treptat în rutină. 

ingredients hada labo premiul lotion


Cum aplic eu Premium Lotion:



Așa cum am menționat mai sus, este important ca acidul hialuronic să fie aplicat pe pielea umedă. Pentru că el atrage apa și o depozitează în piele, în absența unui strat de apă la suprafața pielii, acesta va atrage apa chiar din ...piele, iar efectul va fi invers - de deshidratare. În acest sens se poate folosi apa simplă, un spray cu apă termală, o apă florală etc. Eu folosesc un spray cu aloe vera sau apă simplă. 
Umezesc bine fața și gâtul și aplic loțiunea cu degetele. Aștept circa 5 minute și pulverizez sprayul cu aloe vera și repet operațiunea după încă 5 minute. Procedez astfel pentru că pur și simplu simt că loțiunea cere mai multă apă pentru hidratare. La final, după câteva minute, tenul nu mai rămâne lipicios și pot aplica liniștită restul de produse din seara respectivă. Pentru că operațiunea îmi ia ceva timp, prefer să folosesc loțiunea seara, iar dimineața obișnuiesc să o aplic pe cea de la Elizavecca. Totuși mă pot descurca și cu Gokujyun Premim Lotion dacă folosesc o cantitate mai mică de produs și reduc timpii cu aplicarea sprayului. 



De unde am achiziționat loțiunea cu acid hialuronic:




Acidul hialuronic Hada Labo Gokujyun Premium Lotion l-am cumpărat de pe ebay, de la sellerul Piakstore mai exact, si m-a costat circa 16 dolari/170 ml, transport gratuit. Coletul ajunge în circa 3 săptămâni (dar depinde mult de Poșta Română), la poșta vamală și suplimentar se poate achita contravaloarea tva-ului. 

În concluzie, îmi place mult Gokujyun Premium Lotion, este unul dintre produsele pe care intenționez să le păstrez mult timp în rutina mea de îngrijire a tenului și deocamdată chiar nu sunt curioasă să mai încerc niciun alt produs similar, consider că l-am găsit ”pe acela”. 




Voi aveți un asemenea produs în rutină? 
Sunt curioasă de experiența voastră în acest sens!



 articolul conține două link-uri de afiliere iHerb, evidențiate cu roșu!


Citiți și despre:
Dacă ți-a plăcut articolul meu, un share pe facebook m-ar ajuta! 


Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!



                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu

19 comentarii:

  1. hmmm cred ca o sa mai fac cumparaturi Simo, pentru ca ma tentezi cu asta :)) eu il am pe cel de la the ordinary si imi place mult. in trecut am folosit cu ser Paese cu 3 feluri de acid hialuronic si il iubesc in continuare, e perfect ca baza de machiaj. si foarte bun trucul cu tenul umezit, chiar functioneaza. te pup si sa speram ca vom ramane mereu bine hidratate :D si tinere :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E OK cel de la TO, daca te intelegi cu el mergi linistita in continuare, pe viitor poti sa incerci o varianta si mai complexa, desigur.
      Pe cel de la paese nu-l cunosc, trebuie sa studiez... :D
      Sa ramanem hidratate, in cazul asta! :P

      Ștergere
  2. Eu am folosit unul de la Purito, a fost ok dar parca as incerca si altceva. O sa-l pun pe lista pe cel recomandat de tine, am mai citit despre el tot pareri ok. xo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici despre cel de la Purito nu stiu nimic, dar eu zic ca acesta de la Hado Labo are un pret bun si merita incercat. sper sa-ti placa daca decizi sa-l incerci! Puuup

      Ștergere
  3. Am si eu acest produs pe lista de cumparaturi.
    M-am inteles bine cu cel de la TO, mie nu mi-a facut nici o scamuta...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca depinde si de ten si evident de restul produselor pe care le aplici ulterior, ma bucur ca iti este compatibil cu cosmeticele tale. E un produs bun, cel de la TO, si la un pret prietenos. La pret cred ca tot pe acolo ajugi cu hada labo...

      Ștergere
  4. Foarte interesant, mie imi place mult cel de la the ordinary, dar cum spui si tu face unele scamite, depinde ce folosesc dupa seruri. M-ai facut curioasa despre acesta, singurul dezavantaj este ca dureaza cam mult pana vine :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cu cel de la TO trebuie sa fii atenta ce pui peste, altfel e un produs bun..

      Ștergere
  5. Pare tentant, o sa incerc si eu. Mersi pentru articol, mi se pare super util!

    x

    https://colorspiritattitude.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu imi doresc lotiunea asta, mai mult din curiozitate ca il lauda lumea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa iti faca bine cu siguranta, mai ales ca ai si retinol in rutina. Sper sa-ti placa daca te hotarasti sa o comanzi. :)

      Ștergere
  7. As incerîn și eu hada labo, cel albastru am auzit că e foarte ok. Nu știu când trebuie aplicat și cum. In rutina mea pt melasna este inclusă Alpha arbutina plus hialuronic și vit c doar o data pe săptămână. Menționez faptul că tenul este destul de sensibil. Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Iulia! Daca nu ma insel, varianta cu albastru este un toner cu consistenta mai vascoasa, de lotiune, sper ca despre acela este vorba. Daca e asa, atunci se poate aplica imediat dupa ce iti cureti|speli tenul si dimineata si seara sau de cate ori simtit tu nevoia de hidratare (poate nu e nevoie zilnic) si dupa aceea mergi cu restul de produse pe care le folosesti, respectiv arbutin si vitamina C.
      Un AHA (acid glicolic sau lactic) nu ai in rutina? E bun pentru pete si acela impreuna cu ce folosesti tu deja. :)

      Ștergere
  8. Eu folosesc retinol 1% și matrixyl 10% HA de la Ordinary, creme Avene. Mi se pare intetesant acest produs. Am un ten uscat, de mă dispera!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e foarte fain produsul, e mai complex decat cel de la The Ordinary, are 5 tipuri de HA, fata de doua cat are TO si iese si mai ieftin daca faci calculul la cantitate.
      Nici nu stiu cum e mai ok, sa fie uscat sau gras :P Eu m-am saturat de zona T cu vesnic luciu. Acum trec prin cea mai faina perioada - e normal si e minunat, toate fardurile se asaza superb, nu am practic niciun fel de problema cu el, dar nu o sa tina minunea :P

      Ștergere
  9. Nu am folosit până acum dar mai făcut foarte curioasa.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!