"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

luni, 3 noiembrie 2014

Cărți ieftine pe emag sau ”Ce mai citesc în prezent”

         Vă arătam în weekend cele 6 cărți pe care le-am achiziționat de pe Libris și v-am spus atunci că această librărie online a devenit preferata mea datorită transportului gratuit pe care ni-l oferă la fiecare comandă, indiferent de valoarea acesteia, dar și pentru reducerile tentante mereu prezente pe site, precum și pentru prețurile mici pe care le practică în comparație cu alte magazine similare. 
Am ales să promovez online această librărie tocmai datorită atributelor de mai sus. 

      Tot săptămâna trecută am descoperit însă, că și binecunoscutul magazin online emag comercializează cărți în sistem propriu, iar prețurile (cel puțin pentru câteva titluri de care sunt eu interesanta în prezent) sunt cele mai mici pe care le-am găsit online, deci implicit mai mici decât pe Libris. Partea și mai bună, este că și aici avem transport gratuit prin curierat indiferent de valoarea comenzii
Am făcut și eu o primă comandă și mi-am ales 3 cărți pentru care am plătit 21 de lei:


Nu am primit un colet cu 3 cărți, ci câte trei cărți ambalate individual. Nu am idee de ce au venit așa, dar probabil acesta este sistemul emag de ambalare.


Fiecare volum a venit ambalat în folie de plastic, după cum se vede în prima imagine.
Am ales:


         Două titluri aparținând aceluiași autor francez Eric Fottorino - Sărutări de cinema și Dezmierdare de catifea. Eric Fottorino este romancier și jurnalist, în prezent fiind directorul cotidianului Le Monde, iar pentru Dezmierdare de catifea a fost recompensat cu Premiul François Mauriac în 2004. Acest roman se anunță a fi unul tragic, avându-l în centru pe Felix Maresco, un tată singur care își crește fiul, pe Colin, abandonat de mama sa la o vârstă foarte fragedă. Martor la suferința copilului care își dorește nespus prezența mamei sale, Felix ajunge să inventeze o familie folosindu-se de personaje imaginare, precum Tom și Jerry în rol de frați ai lui Colin, și mai mult decât atât ajungând chiar până acolo încât să se deghizeze în femeie pentru a suplini rolul mamei. Lucrurile se complică atunci când în viața celor doi reapare mama lui Colin. O poveste care mi-a atras atenția și pe care mi-am dorit foarte mult să o citesc, aceasta carte fiind centrul de interes al comenzii mele.

        Sărutări de cinema vorbește despre un alt personaj masculin care își caută mama pe care nu a cunoscut-o niciodată, în peliculele vechi ale tatălui său, fotograf de platou în trecut, colindând astfel sălile de cinema din Cartierul Latin. Acolo o întâlnește o Mayliss, o femeie senzuală și misterioasă, acțiunea declanșându-se din acest punct, după câte mi-am dat eu seama din descrierea acestui roman. 


          ”După bestsellerul Soţia călătorului în timp, Audrey Niffenegger revine cu Simetria ei înfricoşătoare, un roman captivant despre dragoste, identitate, secrete şi despre relaţia dintre două surori”, acesta fiind cel de-al treilea roman pe care l-am ales de pe emag. 
Cartea a costat doar 7 lei, achiziționată direct de pe emag, redusă de la 45 de lei, deci am făcut o achiziție grozavă din punctul meu de vedere, din păcate în prezent se pare că e disponibilă doar prin comandă la acest preț prietenos. Pe libris e 33,75 lei. Sper să fie interesantă, din descriere chiar a reușit să-mi stârnească foarte tare curiozitatea. 


          Așadar, acestea sunt cărțile pe care mi le-am achiziționat în ultima perioadă de timp, sper ca toate să fie pe placul meu și să vi le pot recomanda și vouă. Până una-alta, aș vrea să vin cu o recenzie pentru o carte subțirică, dar cu o poveste surprinzătoare, care m-a fascinat, aparținând unui scriitor român prezent și în online. Eu am o mare fascinație pentru noul val de scriitori români, aceia care reușesc să creeze povești autentice care nu au nicio legătură cu spațiul socio-politic în care ne situăm și care îmi pare că a devenit un laitmotiv pentru literatura si cinematografia românească de după '90.

Voi ce mai citiți și de unde vă cumpărați cărțile?



                           VintageLook

4 comentarii:

  1. eu ador libris, dar mai nou am descoperit si libraria carturesti. adevarat, transportul nu e gratis decat la comenzi mai mari de 75 lei, dar eu m-am cuplat cu 2 colege si am atins valoarea asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Zau daca stiam ca emag au carti la preturi atat de avantajoase, si doar sunt client fidel, mereu am omis sectiunea asta!
    Fug sa arunc si eu o privire, poate se lasa cu o comanda!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Cel mai des îmi iau cărțile de pe Libris, dar și din anticariate :) . Ceea ce apreciez cel mai mult la Libris e transportul gratuit, dar și seriozitatea... nu am avut până acum probleme cu ei.

    RăspundețiȘtergere
  4. De oferta care implica gratuitate la transport ma declar pe viata cucerita! Cand aud asta, deja am coborat garda... :)
    Acum realizez, nu am citit si nici nu am cautat "Sotia calatorului in timp"; notez pe listuta! Cat despre "Simetria ei infricosatoare"... ce titlu, straniu si incitant!
    Asteptam recenzii sau macar scurte impresii/recomandari; de asemenea, sunt curioasa sa ne vorbesti despre cartea mentionata in finalul postarii.

    Pupicei, cu tot dragul! :)
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!