"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

miercuri, 26 martie 2014

Postare fără titlu


Să mai stăm și de vorbă, zic ....


... mă gândeam că aș putea să mai dau și un semn de viață în afara postărilor programate, că doar e blogul meu și îl descriu ca fiind extrem de personal. În ultima lună numai așa nu a fost, dar cred că deja v-ați obișnuit cu stilul meu – la anumite intervale de timp, viața mă răpește și mă ține departe de lumea VintageLook, deși parcă niciodată nu am lipsit chiar atât de mult. Este adevărat că de această dată, la inițiativa mea, am dat o tură și prin viața reală ( în afara zonei mele de acțiune) și am socializat cam mult (contrar stilului meu), în încercarea de a lua din nou pulsul vieții. Mare schimbare față de ceea ce lăsasem mai demult, nu am găsit, aceleași relații interumane complicate, consumatoare de energie și timp și fără prea mari beneficii de natură emoțională. Poate nici mediul ales nu a fost cel mai potrivit, nu știu ce să zic, dar parcă am devenit mult prea pretențioasă cu privire la modul în care îmi consum timpul liber, ca să mai pot face multe compromisuri. Sună cam urât și egoist, nu ... ?! L
În rest lucrez foarte mult, cam asta fac toată ziua, iar puținul timp care îmi mai rămâne îl consum plângându-mă de oboseală. Daaar, cu toate acestea, am reușit să-mi gestionez astfel timpul, încât să mă apuc de sport, așa că mi-am făcut abonament la sală. Este prima dată când fac asta, până acum am făcut sport doar acasă, însă recunosc că nici nu se compară cu determinarea de care ai parte într-o sală de sport. Eu sunt încă la început, îmi sporesc rezistența puțin câte puțin, dar starea de bine a venit de la prima ședință. Nici prin gând nu mi-a trecut că este posibil să-mi placă acest soi de experiență, însă rezonez pe deplin cu această formă de sport și pe cuvânt, că nu aș mai pleca de acolo. Scopul meu este tonifierea, deocamdată am slăbit foarte mult, a funcționat deplin pentru mine, deși scopul nu era acesta J)) Oricum la asta am fost ajutată și de schimbarea stilului alimentar. Am început să mănânc mai sănătos și fizic mă simt mult mai bine. Dacă la fel s-ar simți și corpul meu emoțional ... dar acolo e altă poveste.
Prost stau la capitolul îngrijirea feței, lipsa timpului m-a afectat și în sensul că nu am mai reușit să parcurg toți pașii pentru curățarea și hidratarea tenului. Au fost multe seri în care m-am demachiat cu apa micelară și m-am culcat, fără pic de AHA, BHA sau minunatele mele serumuri, de care mă declar totuși obsedată, astfel încât, acum, combinat și cu oboseala și lipsa somnului, tenul meu nu e în cea mai bună formă.

Nici planul legat de citirea a cel puțin două cărți pe lună nu a prea funcționat, dar am reușit totuși să citesc Invitație la vals, asta după ce mi-ați recomandat-o voi într-o discuție similară. Fetelor, ce mi-ați făcut-o, am plâns la finalul romanului cu șiroaie de lacrimi și o cutie de șervețele, pfff, pe un fond emoțional sensibil, m-a prins cartea într-un așa fel ... J Nu înteleg cum de mi-a scăpat romanul acesta atâția ani!!! 
Am mai citit după aceea Francisca, o carte tare interesantă, o multitudine de incursiuni psihologice complexe în viața unor personaje cu tipare comportamentale diametral opuse, iar acum, tot la recomandările voastre, am început Cel mai iubit dintre pământeni. Sunt la primul volum, dar l-am cumpărat și pe cel de-al doilea, se vinde cu nu știu ce ziar și urmează și volumul III săptămâna aceasta. Pe drum, dintr-o comandă online, se afla Manon Lascaut, o carte pe care mi-o doresc de câțiva ani, iar după aceea nu mai am nimic în plan. O să văd ce-mi va apărea în cale, de obicei cărțile apar în viața mea atunci când am nevoie de ele.

În rest ce să mai zic, am pierdut o grămadă de postări ale colegelor mele, nu mai sunt la curent cu ceea ce se întâmplă în blogosferă și .... mi-e tare dor de voi! J Abia aștept să-mi pun ordine în viață și să revin!


Vă pup și vă îmbrățisez cu mare, mare drag și vă mulțumesc că sunteți încă aici!!!



VintageLook

27 de comentarii:

  1. N-am citit Invitație la vals, dar vreau sa-mi curgă și mie șiroaie de lacrimi la final! O voi căuta de urgență!
    Felicitări pentru abonamentul făcut la sală, să te tonifici așa cum îți dorești, iar pentru kilogramele pierdute să nu-ți pară rău. Mai bine să se ducă decât să se depună :))!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite, ca nu ma gandeam ca nici tu nu ai citit Invitatie la vals, in jurul meu toata lumea a citit-o si ma simteam chiar ciudat ca numai mie mi-a scapat. :P
      Iti doresc lectura placuta si siroaie de lacrimi, daca tu iti doresti asta...mie mi-au facut bine, sa stii :)))
      In ceea ce priveste experienta cu sala, vom vedea pe parcurs cum se adapteaza corpul meu, sper sa incep sa depun si masa musculara si nu doar sa slabesc :P

      Pup, Aurora, merci de vizita! :)

      Ștergere
    2. Aurora, citeste Invitatia la vals, iti recomand si eu! ;)
      Eu nu mai vreau nici carti, nici filme care sa-mi aduca torente de lacrimi, nu! Sunt intr-o alta etapa sau...de ce oare?! :P

      Ștergere
    3. Da, da, si eu vreau sa plang dupa ce citesc cartea, o s-o notez undeva. Vreau sa-mi fac si eu timp de o carte macar..la 2 luni :((.
      Nici eu nu sunt multumita de tenul meu in ultima perioada desi nu-l neglijez :(.
      In rest, ma bucur sa stiu despre tine, ma bucur tare mult ca te-a apucat de sala. Eu as merge zilnic daca as putea. Ma simt minunant cand merg la sala, chiar se vede.
      Te pup si te imbratisez cu drag!

      Ștergere
    4. Hihi, ce scumpe sunteti, mai, fetelor, imi era dor de voi! :D Sa mai zica cineva ca fetelor nu le place sa planga :P Iti recomand cartea, trebuie citita, oricum Drumes nu are cum sa dezamgeasca cu niciun titlul, toate romanele lui pe care le-am citit m-au sensiblizat profund.

      Legat de sala, sa stii ca si eu m-as duce in fiecare zi, poate la vara o sa reusesc sa fac asta, sau ma rog, mult mai des decat acum.
      Iar cat despre ten, trebuie sa facem ceva in sensul acesta, vine vara, aplicam mai putin fdt si trebuie sa arate totusi bine :P

      Pupici mii!!!

      Ștergere
  2. Simo drag si bun, am citit cu nesat "scrisoarea" aceasta a ta catre noi! Eu am citit-o ca si cum mi-ar fi scrisa numai mie! Ca tot pomeneai ceva despre egoism! :)) Aaa, referitor la acel aspect, nu cred ca e vorba despre egoism ci despre a fi selectiv si despre intelepciune! Te inteleg perfect, la fel simt si gandesc si eu in aceasta privinta, de cele mai multe ori! A nu se intelege ca ma declar selectiva si inteleapta, eu ma declar salbatica! :)))

    Ce idee grozava cu sala! Instiga-ma, please, I really need it! Iti tin pumnii, sa fii strong si sa nu renunti! Daca spui ca mergi cu placere, e deja indeplinita o conditie de baza!

    Referitor la carti, nici eu nu sunt in grafic, chiar in aceasta dimineata gandeam autocritic in legatura cu faptul ca iar m-am abatut! Ma bucur ca ti-a placut Invitatia lui Drumes! Sa citesti si Scrisoare de dragoste! Multe batai de cap i-a mai dat el lui Alex scriind cartea asta! Eram atat de copil incat aplicam unele "tipsuri" din carte, le experimentam pe bietul baiat! :))) A rezistat si la asta!

    Iti multumesc pentru ca ai impartasit cu noi aceste ganduri, acum mi-a mai trecut de dor!
    Te imbratisez cu toata energia pozitiva de care sunt in stare si-ti doresc sa-ti fie bine! :)
    Pupicei, draga prietena!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha, ce haioasa esti, Ilda, si eu ma declar salbatica, dar mai aiurea e ca ma declara si altii :)))
      Draga mea, cu siguranta voi citi si Scrisoare de dragoste, de fapt mi-am facut un obiectiv din a-l citi pe Drumes in intregime. Nu cred sa ma dezamageasca cu vreun titlu.

      Ma bucur mult ca a fost atat de bine primita aceasta scrisoare a mea, asa cum ai denumit-o tu, am simtit nevoia sa ma justific putin..
      Iti multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase si pentru toate incurajarile tale pe parcursul acestei perioade de timp!

      Pupici!!!!

      Ștergere
  3. Nici eu nu am citit Invitatie la vals, cand eram mica toata lumea citea cartea asta, nu stiu cum m-a ocolit. Eu am ramas marcata de Panza de paianjen a Cellei Serghi, am citit-o in 2 zile si o luna o visam si noaptea :).
    Ai incercat sa mananci mai multe proteine ? Am niste colegi de serviciu 4x4, au pus muschi pe ei mancand foarte multe proteine.
    Te pup, spor cu sala!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite, ca m-am mai relaxat acum, dupa cum spuneam inainte sa citesc cartea, mi se parea ca am ramas ultima care nu a intrat in contact cu minunata poveste de dragoste din Invitatie la vals, dar vad ca mai sunteti cateva care nu ati citit-o inca. O recomand cu servetele! :D
      Multumesc pentru recomandarea Panzei de paianjen, uite, cand ziceam ca nu mai am nimic pe lista, am mai adunat cateva titluri cu aceasta ocazie. Chiar nu stiu nimic despre acest roman, dar m-ai facut atat de curioasa!!!!!!!

      Legat de sport, da, dupa ce am vazut ca slabesc foarte usor, am inceput sa mananc mai multe proteine si sa studiez mai bine treaba asta cu alimentatia si sportul. Acum sa vedem cum va reactiona si corpul meu pe termen lung.
      Iti multumesc frumos pentru comentariu si pentru recomandari!
      Pup si eu! :)

      Ștergere
    2. Panza de paianjen a Cellei Serghi... neaparat trebuie citita! Iertati-ma ca ma bag precum musca-n lapte dar m-a cuprins entuziasmul amintindu-mi de cartea asta! :)
      Pupiiici!

      Ilda

      Ștergere
    3. Dupa ce am vazut comentariul tau, mi-am dat seama ca inaintea Cametcutzi mi-a mai recomandat cineva cartea aceasta, oare tu cumva? Oricum, trebuie neaparat sa intru in posesia ei, sunt sigura ca imi va placea teribil!
      Multumesc, draga mea! puuup!

      Ștergere
  4. E superba cartea , am citit-o in facultate , dar as mai citi-o o data :) Iti recomand si " N-a dansat decat o vara " , de Per Olof Ekstrom ( imi cer scuze daca gresesc numele autorului , il scriu din amintiri ) , e o carte draga sufletului meu :) Si e lectura usoara . Viata ne ocupa tot timpul , nu ? :P Te pupacesc !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, iti multumesc si tie pentru recomandarea cartii. Imediat ce termin cu raspunsurile, le copiez pe toate. Sunt curioasa care imi va placea mai mult dintre toate titlurile voastre! :D

      Ce bine ai spus, viata ne ocupa tot timpul!! Chiar asa este. Ce sa mai zic... :(
      Te pup si te imbratisez, e vreo sansa sa mai ajungi pe la Timisoara primavara/vara asta? Mi-as dori foarte mult sa te cunosc!!

      Ștergere
    2. "Invitatia" mi-a facut dor de cartile din biblioteca, de mirosul lor. :) Asa ca am renuntat deocamdata la cea pe care o citeam, nu imi placea foarte mult , si am pus mana pe una tiparita in '91 :) Cam complicata ca si lectura, dar de dragul paginilor ei nu o las :) Cu siguranta ajung, ma asteapta si prietena mea de anul trecut :) Si de data asta sunt sigura ca ne intalnim. Pupa

      Ștergere
    3. Ma bucur sa aud asta, abia astept sa ne vedem! :)
      Spor la citit!!

      Ștergere
  5. Eu nu vad nici urma de egoism in faptul ca esti selectiva cu oamenii cu care alegi sa iti petreci timpul liber! Adevarul este ca am ajuns sa avem atat de putin timp liber, incat e nevoie sa alegem cu atentie cu cine ni-l petrecem si ce facem. Daca altii nu pot intelege acest lucru sau nu gandesc la fel, e problema lor! Nu putem sa ne facem griji si pentru ce cred altii!
    Ma bucur sa aud ca te-ai apucat de sport (mai serios) si de un regim sanatos! Bravo! As vrea sa spun asta si despre mine, dar nu e asa. Eu am o gastrita (provocata de stres) si nu ma simt deloc bine. Si, cum am parte de stres din plin, nici nu reusesc sa o calmez! :( Asa ca trebuie sa mananc destul de des, cu paine, anumite alimente care au calorii multe ...
    Nici eu n-am citit "Invitatie la vals" pana acum. :D O am acasa, asa c-am s-o citesc in viitorul apropiat. Acum tocmai am terminat de citit "Septembrie in Shiraz", o carte despre revolutia iraniana si viata unei familii in toata aceasta perioada. N-as fi crezut ca-mi va placea aceasta carte, ca ma va captiva, dar a fost minunata! Este genul de carte care te face sa te razvratesti, sa te intrebi cum e posibil sa existe niste legi atat de nedrepte ... Insa, mai presus de toate astea, eu am perceput-o ca o carte de familie. Sau, mai bine spus, ca o carte ce te face sa te gandesti cat de importanta e familia in viata noastra, cat echilibru si cata liniste ne aduce ea! Iti recomand acest volum, draga Simo! Cred ca o sa-ti placa si tie! Eu l-am cumparat din Auchan, cu 5 lei, era la reducere.
    Pupici si multa putere! Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ai dreptate, nu stiu cum s-a intamplat, dar mai demult, gaseam intotdeauna timp sa stau la povesti cu oamenii, fie ca rezonam complet, partial sau deloc cu felul lor de a fi. Acum in schimb, nu stiu cum sa mai fac timp de o cafea cu cineva, e frustrant, dar asta este motivul pentru care am ajuns atat de selectivi - lipsa acuta a timpului liber.
      Cat despre treaba cu alimentatia si sportul, imi pare tare rau sa aud ca "ai reusit" sa te pricopsesti pana la urma cu o gastrita. Si mie mi-e teama de asta la cat stres ingerez si sincera sa fiu, chiar ar trebui sa imi fac un control ... :(

      Iti recomand Invitatie la vals mai ales daca o ai acasa, trebuie neaparat sa o citesti!!!
      Interesanta cartea despre care vorbesti tu, chiar nu am citit nimic de genul acesta, pe cuvant ca o sa ma uit si eu dupa ea in Auchan, chiar am vazut ca mai au carti acolo la reducere, poate o gasesc si eu.
      Iti multumesc mult de tot, draga mea pentru vizita ta si pentru sustinere, te pup si te imbratisez!!!! :)

      Ștergere
  6. Imi era dor de postarile tale personale,chiar vroiam sa te intreb ce s-a intamplat cu ele,dar parca nu am avut curaj:))
    Felicitari pentru abonamentul la sala,ce sa zic...te invidiez putin,eu am incercat de cateva ori si am renuntat rapid,parca nu e de mine:D
    Sau poate nu era sala potrivita...
    Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Of, draga mea, cum sa nu ai tu curaj sa ma abordezi pe mine, hmm??? :P
      Mda, din pacate, lipsa timpului liber se face vinovata de toata situatia asta din viata mea, dar mi-a fost ataat de dor de voi!!!!

      Cat despre sport, cred ca trebuie sa gasesti tipul de miscare care sa iti faca placere, poate aerobic, zumba etc :P Sau poate, cum spui si tu, conteaza si mediul, poate sala era cea vinovata, nu tu :P
      Te pup si eu, draga mea!!!

      Ștergere
  7. Tocmai de-aia nu-mi fac planuri si targeturi, pt. ca de cele mai multe ori, life gets in the way! Hmm.. oare eu am citit Invitatie la Vals? Daca da, a fost foarte demult, nu mai retin nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mda, ai dreptate, din pacate mai nimic din ceea ce mi-am propus pentru anul acesta, nu am reusit sa duc la bun sfarsit... :(
      Invitatie la vals merita recitita, deci ti-o recomand fie ca ai citit-o sau nu.. :)
      Pupici!!

      Ștergere
  8. Daca tot e vorba de carti, eu iti recomand din toata inima cartile scrise Paulo Coelho. Are un stil fascinant! Odata ce incepi sa-i citesti cartile, nu te mai poti opri (cel putin eu asa am patit).
    Si mie mi-a scapat Invitatie la vals, asa ca urmeaza sa o citesc si eu.

    O seara frumoasa! Cristina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Cristina! Am citi in adolescenta Paulo Coelho, multe titluri chiar. Preferata mea a ramas La raul Piedra am sezut si am plans, insa la 11 minute m-am blocat teribil, nu mi-a placut deloc si nu am mai citi nimic de atunci. Ca sa fiu sincera nici nu mai stiu care sunt noutatile, poate ar trebui sa ii mai dau o sansa, nu-i asa?

      Multumesc pentru vizita, puuuup!!

      Ștergere
    2. Preferatele mele raman La raul Piedra am sezut si am plans si Alchimistul. Da, intr-adevarar, 11 minute m-a socat si pe mine, insa nu m-am lasat. Manuscrisul gasit la Accra, Brida si Veronika se hotarasete sa moara sunt alte titluri care m-au marcat, de data asta in sensul bun. In asteptare este Diavolul si domnisoara Prym, o tin de 2 luni pe noptiera, insa timpul nu ma lasa deloc.

      O seara frumoasa! Cristina

      Ștergere
    3. Din ceea ce ai scris tu, Manuscrisul si Brida nu le-am citit, asta inseamna ca am pierdut cateva titluri, dupa cum ma gandeam de altfel. Cred ca ar trebui sa le recuperez, mai ales daca zici ca nici tie nu ti-a placut 11 minute, inseamna ca aveam aceleasi gusturi. :P
      Merci frumos, sa ai o seara minunata! :)

      Ștergere
  9. Simo, trecând peste toate cele, mai bune, mai frumoase, sau mai puţin, mă bucur din suflet de fiecare gând împărtăşit, de faptul că eşti bine, dar şi că te bucuri, atât cât poţi, de activităţi care-ţi prind bine şi te motivează pe mai departe, asta e tot ce contează.
    Îţi doresc din suflet sănătate, putere de muncă şi aceeaşi dăruire în tot şi-n toate. Te pup şi să ne citim cu bine, asta e tot ce-mi doresc :-)
    Cu bine, Simo! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, Mihaela, iti multumesc din suflet pentur gandurile bune, incerc sa ma organizez astfel incat sa fac din toate cate putin si sa revin incet-incet si aici!
      Te pup si te imbratisez! :)

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!