"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

marți, 13 septembrie 2011

Ingrijire 100% naturala a tenului cu sapunul Ambrozia de la Jovis ( un altfel de review )


De aproximativ doua luni ma aflu intr-o perioada de tranzitie in ceea ce priveste ingrijirea pielii, de la produsele dermocosmetice la cele naturale, nu am zis bio sau organice, ci doar produse care contin cat mai putine ingrediente sintetice cu potential iritant mai mare decat cele naturale. 
Acesta revolutie in gandire se datoreaza unor probleme cu uscarea teribila a pielii de pe pleoape, deshidratare pe care am suferit-o prin iunie-iulie si de care nu am reusit sa scap sub nicio forma cu dermocosmeticele mele, insa am reusit sa ma vindec complet dupa numai 3 zile de folosire a uleiului de migdale dulci ( dar asta este o alta poveste).
Astfel imi justific alegerea pentru testarea sapunurilor Jovis.

 Precum stiti de AICI am primit doua sapunuri, ambele destinate pielii uscate:
-         Ambrozia cu lapte de capra si laptisor de matca – pe care il folosesc pentru ten.
-         Sapun cu morcov si catina – pe care il folosesc pentru corp.

Sapunul Ambrozia, datorita faptului ca nu contine niciun ulei esential, ci doar uleiuri vegetale, l-am ales, pentru prima data in viata, pentru curatarea tenului.
Precum am recunoscut si in postarea anterioara, nu am folosit niciodata un produs pentru spalarea fetei, am folosit doar apa si diverse tonice ( cu sau fara alcool ), astfel incat acest sapun a fost testat exclusiv pe tenul meu si va ramane in rutina mea de ingrijire doar cu aceasta functie.

“Avand la baza lapte proaspat de capra care are un pH asemanator cu cel al pielii umane, sapunul natural "Ambrozia - laptisor de matca" este cremos si hidratant, curata pielea delicat si o lasa moale si revitalizata.
Adevarate comoari pentru piele si sanatate, laptisorul de matca si laptele de capra conlucreaza pentru crerea unui sapun excelent pentru pielea matura sau uscata, hidratant si tonifiant. Fara uleiuri esentiale dar cu o aroma suava si delicata, acest sapun natural este potrivit si pentru cea mai sensibila piele.
Beneficiile laptisorului de matca pentru piele:
  • efect antirid; diminueaza ridurile si previne aparitia altora noi
  • regenereaza, tonifica si revitalizeaza pielea
  • diminueaza acneea
  • hidrateaza in profunzime
  • ofera catifelare si stralucire tenului
  • stimuleaza productia colagenului natural, care reda elasticitatea pielii”


Si pentru ca tot am vorbit de o schimbare a rutinei mele de ingrijire, m-am gandit sa va prezint impresiile referitoare la sapunul Ambrozia prin prisma ritualului meu de ingrijire a fetei.
In mod normal folosesc acest sapun dupa fiecare demachiere, pentru spalarea ultimelor urme de machiaj, insa pasii pe care vi-i voi prezenta mai jos fac parte din etapa pe care o execut o data pe saptamana, de obicei duminica.



Astfel pentru curatarea si hidratarea unui ten obosit si uscat avem nevoie de:
-         ulei de migdale dulci,
-         sapunul Ambrozia de la Jovis,
-         bicarbonat de sodiu,
-         pudra de argila,
-         lapte,
-         miere,
-         unt de shea
-         ulei de argan.


acestea sunt recipientele in care imi tin ingredientele pentru mastile homemade ( de la Auchan cu 4 lei/buc ) - de la stanga la dreapta: unt de shea, bicarbonat de sodiu si pudra de argila


(aceasta este "savoniera" mea, o cutie de scrub pentru corp, iar alaturi este buretelul cu care ma spal pe fata)

  1. Primul pas, asa cum este firesc il reprezinta demachierea, unde folosesc doar uleiul de migdale. Curata foarte eficient toate urmele de machiaj si se descurca foarte bine chiar si cu fondul de ten rezistent la transfer. Fata ramane insa grasa si pentru indepartarea celor mai profunde urme de machiaj si praf urmeaza pasul doi:
  2. Spalarea fetei cu sapunul Jovis. Pentru acest pas folosesc un buretel micut, putin mai mare decat o discheta pentru demachiere, pe care il “sterg” doar putin de sapun si cu care imi curat fata. Spuma, in acest fel, este evident mai abundenta decat daca as freca sapunul in maini, iar curatarea cu acest buretel este mai eficienta. Sapunul are un miros discret, putin perceptibil, natural, datorita faptului ca nu contine absolut niciun ulei esential, motiv pentru care l-am adoptat atat de usor in rutina de curatare a fetei. Folosit in modul expus mai sus, sapunul se consuma foarte putin, il folosesc de doua saptamani in fiecare seara si, precum se poate observa in poze, nici nu se vede ca este folosit, deci il apreciez a fi un sapun economic, consistenta lui este mai tare, mai dura, nu se topeste usor in contact cu apa si nu face atat de multa spuma ca un sapun din comert. Dupa utilizare fata ramane curata, curata, catifeleta, mana aluneca pe piele, fara sa o lase insa uscata si cu efectul acela de “piele care tine”,astfel incat il recomand cu caldura si persoanelor cu pielea uscata ca a mea. De asemnea, pot sa afirm ca la fel de bine curata si zona T, unde chiar si pe fata mea, porii sunt mai deschisi si pielea este putin mai grasa, astfel incat indeparteaza cu succes si sebumul de la suprafata pielii, fara a lasa, repet, fata uscata.
  3. Pasul trei, presupune indepartarea celulelor moarte de pe suprafata pielii, folosind astfel un scrub usor pe baza de bicarbonat de sodiu. NU folosesc bicarbonatul in combinatie cu sucul de lamaie care este un iritant foarte puternic pentru piele (asa cum am vazut ca se mai procedeaza pe net), ci doar imi umezesc pielea cu apa si o frec usor cu putina pudra de bicarbonat, dupa care limpezesc cu apa din ambundenta. Aceasta operatiune imi curata eficient fata de celulele moarte, il folosesc si pe buze cu acelasi scop.
  4. Pentru pasul patru, folosesc o masca naturala din argila cu putin lapte si miere. Din aceste trei ingrediente formez o pasta pe care o aplic pe toata fata, inclusiv pe gat, evitand zona ochilor, si pe care o tin cca 30 de minute. O indepartez cu acelasi buretel de spalare, urmata de o limpezire cu apa din abundenta. Aceasta masca are efect calmant datorita argilei, hidrateaza pielea datorita laptelui si a mierii, dar are si efect antibacterian datorita ultimului ingredient – mierea. Cu acest pas incheiat, fata este pregatita pentru a-si primi ultima intervenite -  portia de hidratare 100% naturala.
  5. Cu fata perfect curata, aplic in zona ochilor cateva picaturi de ulei de argan pe care il masez cca 10 minute, iar pe restul fetei si pe gat, pretiosul unt de shea pe care, la fel, il masez pentru o cat mai buna penetrare a pielii. De obicei aceasta procedura are loc seara, iar pana la culcare cele doua produse hidratante nu intra in piele in totalitate, ci abia dimineata pielea nu mai este uleioasa, ci hidratata, catifelata, perfect intinsa si pur si simplu sanatoasa. ( contrar opiniilor de pe net, aceste doua produse nu intra in piele atat de repede, ci formeaza o pelicula uleioasa la suprafata pielii, astfel incat eu nu le pot aplica decat seara).

    Astfel, precum vedeti sapunul Jovis a fost adoptat cu succes in ruitina mea de ingrijire zilnica, este o buna alternativa de curatare a pielii, la fel de eficienta ca cea a unui tonic cu alcool ( spun asta deoarece din experienta mea, cea mai eficienta curatare a fetei am obtinut-o cu lotiuni pe baza de alcool - este doar parerea mea subiectiva ), insa muuuult mai blanda cu pielea, mai sanatoasa si mult mai ieftina.   
               
      Denumire produs: sapun Ambrozia – lapte de capra si laptisor de matca
      Marca: Jovis
      Cantitate: 100 g
      Pret: 15 lei
      Ingrediente: uleiuri si unturi vegetele saponificate ( masline, cocos, cacao, samburi de struguri, ricin ), lapte de capra, laptisor de matca
      Magazin: http://www.jovis-homemade-beauty.ro/
      Citit si review-ul meu pentru SAPUNUL JOVIS CU MORCOV SI CATINA.
    Va pup!                      * Acest produs a fost primit spre testare!                             

20 de comentarii:

  1. suna super..si eu folosesc mastile cu argila ,,sunt atat de eficiente..as vrea sa te intreb cu ce ti demachiezi ochii..tot cu ceva naturl-gen ulei de masline,sau un demachiant obisnuit?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu, fiind inca in perioada de "tranzitie" nu am renuntat de tot la produsele cosmetice folosite anterior si nici nu stiu daca voi face asta, deocamdata inca testez cat mai multe produse naturale.
    In mod normal ma demachiez cu Essentials de la Garnier, insa acesta nu curata machiajul waterproof, asa cum o face uleiul de migdale, iar pe cel din urma il folosesc, asa cum am scris mai sus, cam o data pe saptamana cand ma rasfat "natural" si nu mai pun nimic sintetic pe fata... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. sincer cred ca peste o anumita perioada de timp cu totii vom folosi doar produse naturale:)Deja a inceput si nebunia cu cremele "natuarale"din comert:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Daaa, ai dreptate, eu incerc sa imi cumpar ingrediente si sa-mi prepar acasa un ser cu vitamina c si nu numai, deocamdata adun informatii... :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce postare elaborata si amanuntita, felicitari! Imi place ritualul tau de ingrijire si-ti admir rabdarea care o ai. Mi-e imi lipseste cu desavarsire ;))...poate o sa incerc bicarbonatul si argila, m-am mai laudat eu degeaba :D
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Hehe, sa vezi dupa o anumita varsta cum iti vine cheful si cum se formeaza si rabdarea, e de ajuns sa vezi cateva riduri noi si ti se schimba perspectiva... :P

    Te pup si eu draga mea, multumesc pentru aprecieri!

    RăspundețiȘtergere
  7. Esti atat de grijulie cu tot ce tine de ingrijire...ma inspiri:)

    RăspundețiȘtergere
  8. foarte interesanta postarea eu sunt adepta produselor mai naturiste si eu folosesc un sapun de fata in loc de demachiant care ma ajutat foarte mult :) poate intr-o zi am sa postez despre el :*(te mai astept pe la mine :*

    RăspundețiȘtergere
  9. Ar trebui sa vii si tu cu un review, eu sunt foarte deschisa la noi metode de ingrijire a tenului, mai ales daca includ produse naturiste...
    Merci, la randul meu de vizita!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. frumos post !sii...he he...de la ce varsta ? ce tare estiiiii...:)))te pup !

    RăspundețiȘtergere
  11. Pai, inainte de 30, pe la vreo 28 incepi sa te gandesti serios si deja de la 30 te apuca "toate cele"...eu imi contorizez in mod permanent toate ridurile!!! :))))

    Off, poate exagerez, dar sunt multumita de cum evolueaza treaba din punctul acesta de vedere, asa ca merg inainte :p

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ma bucur ca iti prieste sapunul si ca l-ai integrat atat de bine in ritualul tau de ingrijire:) Sa-l folosesti cu placere in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc frumos, Ioana, pentru oportunitate!!
    Le folosesc pe amandoua cu mare placere!

    RăspundețiȘtergere
  15. Incercati si produsele bio cu indice glicemic scazut de la www.montignacshop.ro

    RăspundețiȘtergere
  16. De departe postarea mea preferata!
    Review-ul detaliat si frumos alcatuit,ca de obicei iar noutatea,adica pozele si prezentarea produselor tale de ingrijire homemade mi s-au parut atat de interesante si foarte utile.Chiar avem ce invata din postarea ta.Mi-au placut si acele recipiente in care tii untul de shea,pudra de argila s.a.m.d.
    Te pup si merci mult pentru review!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ma bucura foarte tare un feedback atat de pozitiv din partea ta, am incercat sa detaliez totul pe cat posibil, imi era insa teama sa nu plictiseasca un post asa de lung...
    Te pup si eu si multumesc pentru cuvintele frumoase... :)

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!