"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

marți, 23 martie 2021

Rutina mea actuală de demachiere și de curățare a tenului

 

curatarea si demachierea tenului

Potrivit filozofiei mele de skincare, cei trei piloni care stau la baza unui ten sănătos sunt curățarea, hidratarea și protecția solară, după cum am menționt și cu alte ocazii.

Drumul spre un ten sănătos, luminos și lipsit de imperfecțiuni începe de la curățarea pielii. Acest pas absolut obligatoriu pentru orice tip de ten, se face atât seara, cât și dimineața și se realizează în două etape:

Demachierea cu produse specifice în etapa de seară (atunci când s-a folosit machiaj, desigur),

Curațarea cu un produs solubil în apă (obligatoriu în rutina de seară și la nevoie și în cea de dimineață).


Rutina mea de demachiere și de curățare a pielii

De fiecare dată când am vorbit pe blog despre rutina mea de curățare a tenului, am avut un feedback foarte bun, așa că m-am gândit să vă arăt cum arată aceasta și în anul 2021.

S-au mai schimbat între timp câteva produse, dar și unele abordări, dat fiind faptul că nevoile tenului meu s-au schimbat între timp. După cea de-a doua sarcină și odată cu înaintarea în vârstă, tenul meu a trecut de la mixt la normal, cu zone de roșeață pe frunte și lateralele nasului.

Excesul de sebum nu mai îmi pune probleme, motiv pentru care pot folosi produse de curățare mult mai blânde, produse care mă pot ajuta de asemenea și pe partea de sensibilitate din zonele menționate mai sus.

Pentru demachiere folosesc același mix de produse cu care sunt obișnuită de ani de zile, chiar daca ocazional înlocuiesc brandurile. Așadar, laptele demachiat + apa micelară sunt cele două produse care îmi asigură cea mai bună demachiere dintre toate combinațiile de produse încercate până acum.

Pentru îndepărtarea machiajului din zona ochilor prefer un lapte demachiant. Textura și consistența acestuia este perfect compatibilă cu tehnica mea de demachiere care implică folosirea degetelor. Am așadar nevoie, de un lapte demachiant ușor mai vâscos și care este conceput și pentru zona ochilor. Folosesc în acest sens un produs accesibil ca preț, targetat pentru pielea foarte sensibilă și reactivă, și anume:


Lapte demachiant Mixa Optimal Tolerance

Mixa Optimal Tolerance este ambalat foarte practic, într-un flacon cu pompiță pentru un dozaj perfect, are o listă simplă de ingrediente, fără alcool, uleiuri esențiale care ar putea pune probleme unui ten reactiv, dar cu parfum pe ultima poziție INCI. Folosit pentru machiajul ochilor, îndepărtează perfect fardul, eyeliner-ul și rimelul, fără nicio senzație de disconfort sau înroșire a ochilor.

lapte demachiant ten sensibil

Pentru mine este un produs excelent pe care intenționez să îl păstrez mult timp în rutină pentru că îndeplinește două dintre cele mai importante criterii atunci când aleg un produs pentru curățarea pielii – este eficient și are un preț decent.

Mixa mai are și un demachiant bifazic pentru ochi, pentru acelea dintre voi care preferați un astfel de produs, deoarece știu că acest tip de produse sunt cele mai populare pentru îndepărtarea machiajului ochilor.


Apa micelară Bioderma Sensibio H2O

După demachierea ochilor folosesc apă micelară pentru a îndepărta machiajul de pe restul feței. Am ales de câțiva ani apa micelară Bioderma Sensibio H2O pentru că este cel mai potrivit produs pentru pielea sensibilă, datorită listei de ingrediente lipsite de cei mai comuni iritanți, și demachiază cel mai bine dintre multitudinea de produse de acest tip pe care le-am încercat până în prezent.

apa micelară Bioderma roz

Bioderma Sensibio H2O este considerată cea mai bună apă micelară din lume și conform statisticilor brandului, la nivel mondial în fiecare secundă se vinde câte un flacon din această apă micelară. Asta este un record demn de semnalat, nu-i așa?!

Este un produs conceput special pentru pielea sensibilă, motiv pentru care are o toleranță inegalabilă, este recomandată de toți medicii dermatologi și de toți specialiștii în skincare.

Trece prin 9 etape de purificare pentru a-i fi eliminate toate toxinele, fiind astfel ideală pentru tenul reactiv și totodată îndepărtează:

  • 99% din particulele de machiaj,
  • 98% din particulele fine de la suprafața și din profunzimea pielii,
  • 78% din metalele grele cauzate de poluarea urbană.

Este singura apă micelară pe care, în contexte speciale, aș avea curajul să nu o limpezesc de pe față. Dar în mod normal și mai ales atunci când port machiaj și strat gros de spf sub acesta, un produs de curățare a feței solubil în apă, îmi este indispensabil.

În acest sens îmi place să folosesc fie un ulei, fie un gel, fie o cremă, fie o spumă de curățare. Am produse cu toate texurile și le folosesc în funcție de nevoile tenului.


Nivea Soothing Cleansing Oil

De fiecare dată când folosesc spf (și asta ar trebui să se întâmple de fiecare dată când ieșim afară), prefer să folosesc pentru spălarea tenului un ulei special conceput în acest sens. Mi se pare că prin folosirea sa, obțin cele mai bune rezultate și tenul este perfect curat și pregătit pentru toner, seruri și activi.

ulei de curatare a tenului

Preferatul meu în acest moment este Nivea Soothing Cleansing Oil – un produs destinat și el pielii sensibile. Este lipsit de parfum, alcool sau uleiuri esențiale, are o textură de ulei lichid și se poate folosi încă din faza de demachiere ca unic produs pentru față și ochi. Nu este metoda mea preferată, dar dacă vă place o astfel de demachiere puteți economisi mai mult timp folosind acest unic produs.

Eu aplic Nivea Soothing Cleansing Oil pe tenul uscat și cu mișcări circulare masez bine pielea până o simt suficient de emoliată. După aceea, cu vârful degetelor încep să aplic apă, puțin câte puțin, masând în continuare pielea. Astfel se creează o emulsie lăptoasă, uleiul se dizolvă, iar tenul se curăță perfect. La final limpezesc cu multă apă și folosesc extra, un prosop umed special conceput pentru față pe care îl spăl la 90 de grade.

Folosit în mod corect, la final nu rămâne niciun fel de peliculă uleioasă pe ten, ci doar o piele curată și o senzație de confort. Fiind atât de blând, produsul nu afectează bariera de protecție a pielii și poate fi folosit de orice tip de ten, inclusiv cel sensibil și reactiv.

Am ținut să explic pas cu pas metoda mea, dat fiind faptul că am citit și păreri negative despre acest produs, dar personal cred că modul de folosire nu a fost cel corect. Produsul chiar emulsionează și nu lasă peliculă uleioasă dacă este adăugată suficientă apă.

Este un produs perfect pentru a fi folosit în metoda double-cleansing.

 ***

Așadar, aceasta este metoda mea de demachiere și curățare a tenului. Ambii pași sunt indispensabili unui ten curat și sănătos. Vă recomand să nu începeți rutine complexe de skincare, până nu v-ați însușit perfect baza: curățarea tenului, hidratarea sa și protecția solară.

 

Voi ce produse, tehnici și abordări aveți pentru acest pas din rutina voastră? Vă spălați tenul cu un produs dedicat și seara și dimineața sau doar seara?



                                   Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!



                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu

17 comentarii:

  1. Si eu folosesc de multi ani apa micelara Bioderma, este preferata mea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iubesc produsele Bioderma, le folosesc de ceva vreme si sunt tare multumita de ele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Curățarea și hidratarea sunt cele mai importante și pentru mine. SPF-ul l-am cam neglijat în ultima perioada,din păcate.
    O parte din produsele recomandate de tine le folosesc și eu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu folosesc o apa micelara de la Nivea pentru demachiere si apoi ma spal pe fata cu apa. Apoi ma dau cu crema de zi/npte. Cam atat. Foarte interesante produsele prezentate de tine, le voi lua in considerare pentru viitor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Îmi spăl tenul în fiecare dimineață și seară cu soluții bio, cât mai curate.

    RăspundețiȘtergere
  6. Apele micelare de la Bioderma nu îmi lipsesc nici mie! :) Sunt super și le-am rămas fidelă!

    RăspundețiȘtergere
  7. Și eu folosesc apa micerală bioderma. Îmi place mult.

    RăspundețiȘtergere
  8. Brandurile ca Bioderma și Nivea a produse de calitate incontestabilă. Rutina de demachiere și curățare a tenului este foarte importantă dacă ne dorim un ten care să arate bine cât mai mult timp. Cam la fel procedez și eu iar produsele prezentate sunt și printre preferatele mele.

    RăspundețiȘtergere
  9. Apa micelară Bioderma e un mare plus in rutina mea....

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu folosesc acum apa micelara de la Bioderma, dar vreau sa incerc si uleiul de la Nivea pentru ca am auzit ca este minunat

    RăspundețiȘtergere
  11. Inca nu am reusit sa am o rutina de demachiere. Insa produsele si beneficiile acestora mentionate de tine ma fac sa merg in directia buna.

    RăspundețiȘtergere
  12. Apa micelara Biodrema o folosesc si eu in rutina mea, doar ca am una pe care scrisul este cu verde, nu cu roz ca aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu de obicei folosesc apa micelara si apoi gel de curatare. Am cam renunțat la demachiantul clasic.

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu de obicei folosesc apa micelara si apoi gel de curatare. Am cam renunțat la demachiantul clasic.

    RăspundețiȘtergere
  15. Apa micelara de la Bioderma o folosesc mereu, este preferata mea. Eu nu suport uleiurile de niciun fel, deși mi se pare foarte fain acel ulei de la Nivea.

    RăspundețiȘtergere
  16. Apa micelara de la Biodrma o folosesc si eu in prezent! Imi palce tare mult cum ramane tenul dupa utilizarea sa!

    RăspundețiȘtergere
  17. Folosesc produse Bioderma numai de bine

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!