"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

miercuri, 31 martie 2021

Glyco-A Isispharma - exfolierea chimică a pielii cu 5,5% acid glicolic

Glyco-A este noua gamă Isispharma pe care am avut ocazia să o testez anul acesta și primul acid glicolic reintrodus în rutină după o perioadă destul de lungă de vreme. Pauza pe care am făcut-o a fost cauzată de sensibilitatea pe care a dezvoltat-o tenul meu în ultimii ani pe anumite porțiuni de piele, ceea ce m-a determinat să renunț la anumiți activi pe care îi foloseam anterior și să îmi schimb puțin rutina. 

În prezent mă confrunt cu un relief ușor neregulat, cu porțiuni descuamate în zona nasului și cu câteva pete mici rămase în urma celei de-a doua sarcini, și cred că un AHA blând mi-ar fi de ajutor. 

Așadar, gama Isispharma Glyco-A pe care o folosesc în prezent cuprinde trei produse:

  • Glyco-A Foamer – spumă de curățare
  • Glyco-A Soft Peeling – tratament cu acid glicolic
  • Glyco-A Post Peeling – cremă reparatoare și calmantă

Dintre variantele puse la dispoziție de oferta Isispharma, eu am ales tratamentul cu cea mai scăzută concentrație de acid glicolic – 5,5%, potrivită particularităților tenului meu.


Exfolierea pielii - peeling chimic cu AHA 


Despre acid glicolic am mai vorbit pe blog, a fost de-a lungul timpului unul dintre ingredientele care mi-au revoluționat rutina de îngrijire a pielii și mi-a schimbat cumva perspectiva despre cum ar trebui aceasta să arate. Pe vremea când mă luptam cu acneea hormonală, introducerea unui produs cu acid glicolic în rutină a făcut schimbări majore pentru aspectul pielii mele. Cele mai bune, mai rapide și mai evidente rezultate le-am obținut pe urmele lăsate de acnee în zona mandibulei. Toate leziunile s-au vindecat mult mai repede, iar urmele roșii au dispărut cu desăvârșire. Diferența pe care a făcut-o pe tenul meu, nu a putut să mă lase indiferentă, motiv pentru care am păstrat un AHA în rutină pe termen lung, atât cât a fost posibil.

Acidul glicolic este un exfoliant chimic care lucrează la suprafața pielii prin exfolierea celulelor moarte acumulate la nivelul acesteia. Astfel, utilizând un astfel de ingredient, obținem nenumărate beneficii legate de textura pielii și uniformizarea culorii acesteia. Acidul glicolic stimulează producția de colagen, iar acest lucru a fost unul dintre beneficiile majore care m-au determinat să păstrez acidul glicolic, chiar și după ce leziunile acneice s-au vindecat complet.

Acidul glicolic lucrează eficient pe ridurile fine, pe petele solare și hiperpigmentare, pe zonele cu piele descuamată și relief neregulat. Chiar dacă nu are capacitatea de a pătrunde foarte adânc în pori (așa cum face BHA-ul), acidul glicolic prin efectul său de exfoliere a celulelor moarte, previne blocarea porilor și implicit apariția punctelor negre și a coșurilor. Pentru un ten care se confruntă cu astfel de probleme, folosirea celor doi exfolianți în cadrul unei rutine bine gândite, ar putea aduce beneficii majore pe partea de imperfecțiuni.


Curățarea tenului cu spumă de curățare cu acid glicolic


Spuma de curățare Glyco-A este un produs de curățare cu 5,5 % acid glicolic în compoziție și un ph de 3,8. 

Se recomandă a fi folosită dimineața și seara. Se aplică pe fața umedă, se masează ușor pe piele și se lasă două minute înainte de a fi spălată de pe față.

Eu o folosesc după procedura mea obișnuită de demachiere a tenului cu lapte demachiant și apă micelară. 

Are o textură foarte fină la aplicare. Folosirea unui astfel de produs de curățare reprezintă o adevărată experiență senzorială de fiecare dată, datorită, desigur texturii sale. Spălarea este blândă, e de la sine înțeles, dar tenul meu rămâne destul de uscat după folosirea acesteia, motiv pentru care nu am introdus-o în rutină în fiecare seară.

Are parfum pe la jumătatea listei de ingrediente, vine într-un flacon transparent de 100 ml și are o valabilitate de 12 luni de la deschidere. Este recomandată persoanelor de peste 12 ani. 


Tratament de noapte cu 5,5% acid glicolic 


Pe pielea curată și perfect uscată aplic Glyco-A Soft Peeling. La început am aplicat pe față evitând zonele cu roșeață, dar acum mi-am făcut curaj și l-am aplicat inclusiv pe aceste zone, pentru că pielea de la nivelul nasului are cea mai mare nevoie de un astfel de tratament în prezent. Continui aplicarea pe gât, până sub nivelul claviculei, zona care prezintă câteva riduri.

Experimentez o ușoară senzație de înțepătură la aplicarea acestui tratament, dar asta este ceva comun acidului glicolic și din informațiile mele este permisă.

Îl folosesc de două ori pe săptămână, la interval de 3-4 zile și pentru mine este perfect așa.

Unele surse consideră că un exfolianții chimici nu ar trebui aplicați la intervale de timp mai mici de 3 zile, însă eu cred că depinde în mare parte de concentrația acestuia și de tipul de ten. Cel mai corect este să te informezi temeinic, să citești cu atenție eticheta produsului pe care îl utilizezi și, nu în ultimul rând, să urmărești nevoile și reacțiile pielii tale.

Tratamentul, așa cum am menționat mai sus, are o concentrație de 5,5% în acid glicolic și un ph de 3,8! Pentru ca un AHA să funcționeze optim, ph-ul acestuia trebuie să fie situat între 3 și 4!

Are parfum pe ultima poziție din lista de ingrediente, vine într-un flacon de 30 de ml și are o valabilitate de 12 luni de la deschidere.

Pictogramele de pe acest produs ne indică faptul că poate fi folosit de persoanele cu vârsta de peste 12 ani .


Cremă reparatoare post peeling


La 30 de minute după folosirea acestui exfoliant, dacă tenul cere, se poate aplica pasul 3 – Glyco-A Soft Peeling – crema reparatoare și calmantă.

Eu recunosc că nu pot aștepta jumătate de oră, dat fiind faptul că pielea mea este destul de sensibilă, simt că trebuie să o aplic puțin mai repede. 

Produsul acesta este cu adevărat special pentru mine, pentru că într-adevăr simt cum îmi calmează imediat pielea și cum îi reface nivelul de hidratare al acesteia. Am făcut abuz de ea luna aceasta și am încercat-o în mai multe scheme de skincare, de la cele simple la cele super complexe. Îmi place însă cel mai mult ca produs de sigilare după tratamentele cu retinol, respectiv acid glicolic.

Este lipsită de parfum, ceea ce o face potrivită și pentru cele mai sensibile și reactive tenuri, are în compoziție ulei de bumbac, unt de shea și alte ingrediente cu rol de calmare a pielii iritate și sensibilizate și de refacere a bariera de protecție a acesteia. Mi se pare o cremă ideală într-o rutină cu activi grei!!

Spre deosebire de celelalte două produse ale gamei, prezentate anterior, această cremă este potrivită și femeilor însărcinate. 

De altfel, pe toate produsele Isispharma pe care le-am încercat eu, am găsit pictograme cu indicații de folosire pe categorii de vârstă + femei însărcinate. Este unicul brand care oferă astfel de informații dintre cele pe care eu le cunosc prin experiență personală. Mi se pare deosebit de util. 

 

După folosirea unui AHA pielea se simte mai fină la atingere, relieful este mai uniform, iar pe termen lung ar trebui să se vadă rezultate și pe zonele cu pete, culoarea uniformizată și pe fermitatea acesteia.

Dacă tenul permite, dincolo de Glyco-A Soft Peel, Isispharma mai are două produse cu rol exfoliant:

  • Glyco-A Medium Peeling, cu 10% acid glicolic și un ph de 3
  • Glyco-A Intense Peeling, cu 25% acid glicolic, 4% acid mandelic, 2% gluconolactonă. Ph 3,1.

Utilizarea unui produs de tip AHA (indiferent de concentrație) ar trebui să te responsabilizeze și mai mult în folosirea riguroasă a unui produs de protecție solară în fiecare zi. Acidul glicolic determină fotosensiblizarea pielii și poate produce arsuri solare, mai ales dacă alegi o concentrație mai mare. Așadar, spf-ul este obligatoriu dacă folosești gama Glyco-A, iar Isispharma are o ofertă de spf-uri pentru toate tipurile de ten.

 

Găsești toate produsele gamei Glyco-A Isispharma în farmaciile online și în câteva lanțuri de farmacii fizice pe care le poți verifica aici, în funcție de orașul unde locuiești. Eu am descoperit una foarte aproape de mine. 

 

Așadar, acestea au fost impresiile mele despre Glyco-A, varianta cu 5,5% acid glicolic. 

Ție care concentrație crezi că ți s-ar potrivi cel mai bine?



                                   Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!


***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!



                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu

 

 

 

 

 


11 comentarii:

  1. Mulțumim foarte mult pentru acest articol detaliat și pentru feedback-ul tău!

    RăspundețiȘtergere
  2. Inca nu am folosit produse Isispharma, dar mi-ar placea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tot citesc din ce in ce mai multe păreri bune despre produsele isispharma, cred ca e cazul sa le incerc si eu

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu cred că aș avea nevoie de vreuna dintre ele. De obicei folosesc variante destul de simple și curate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ador spumele de curatare, as vrea sa o incerc si pe aceasta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am incercat acest produs dar m-ai făcut curioasa.

    RăspundețiȘtergere
  7. Produsele de la Isispharma am vazut ca sunt tare laudate. Am folosit si eu acid glicolic insa mai rar.

    RăspundețiȘtergere
  8. Interesanta aceasta gama. Pana acum n-am incercat niciun produs care sa contina acid glicolic, dar ma gandeam ca un singur ser imi era de ajuns. Total gresit.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma incanta faptul ca au acid glicolic si chiar ar trebui sa le incerc si eu

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu am folosit pana acum produse cu acid glicolic. Cred ca o sa incerc si eu ceva, pentru ca am niste semne de la acnee.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!