"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

luni, 8 aprilie 2019

Călătoria de 8 ani a părului meu de la vopsit și degradat la natural și sănătosl| Tresemme Repair & Protect triodeluxe.ro

Mi-am promis ca anul acesta, pe lângă subiectele de skincare, de care cu siguranță voi face abuz, să vă vorbesc mai mult și despre îngrijirea părului. 

Dacă sunteți cititoare fidele ale blogului meu, probabil că știți că epopeea părului meu a început în ianuarie 20111 când am luat importanta decizie de a nu mă mai vopsi și de a începe un proces lung și laborios de reparare și refacere a părului, blond pe atunci, distrus din cauza decolorării, a vopsirilor succesive și a dependenței de aparatele de coafat, în special placa de păr. 
A fost un drum foarte lung și greu. Am vrut să renunț de nenumărate ori și să reaplic vopsea în păr, fără să exagerez, recunosc că am fost la un moment dat de-a dreptul deprimată când mă priveam în oglindă și îmi vedeam cele 1000 de culori și pete care se formau pe măsură ce vopseau se ducea din păr. 
Nu o să vă mint, părul în starea aceea, arăta pur și simplu oribil. M-am vopsit la început (prin prima jumătate de an, dacă rețin bine) de două ori pe lungimea părului (evitând partea proaspăt crescută) cu o vopsea naturală castaniu închis pentru a armoniza lungimea cu culoarea mea naturală care urma să crească. Din păcate, precum știți, blondul transpare prin orice vopsea în urma spălărilor succesive, și la un moment dat diferența dintre părul vopsit și părul meu natural crescut destul de mult deja, a devenit foarte evidentă și deloc estetică. și asta nu doar din cauza culorii, ci și a texturii, pentru că efectiv aveam două tipuri diferite de păr în cap. 
În sfârșit, a fost greu și dacă soțul meu nu m-ar fi susținut, nu aș fi rezistat atâția ani, în condițiile în care tunsul părului scurt nu a fost niciodată o opțiune pentru mine. 

Tot pe atunci am scris articolul minune care a ajutat multe fete în lupta lor cu părul deteriorat - Anian sau cum am reușit să îmi salvez părul de foarfecă - fiind momentul în care am făcut cunoștință comunității de beauty cu produsele Anian și în desoebi cu keratina lichidă Anian de pe triodeluxe.ro.

Pentru ca da, produsele care m-au ajutat să îmi refac părul, să îl mențin într-o stare cât de cât normală, tunzându-l puțin câte puțin până am scăpat definitiv de partea vopsită, au fost tratamentele, șampoanele și măștile de la păr marca Anian cumpărate și oferite mai târziu din partea site-ului triodeluxe, partenerul meu de vreo 9 ani de zile pe partea de îngrijire a părului, pentru că relația mea cu bifazicul hidroreparator și keratina lichidă a început încă de când eram blondă și nu luasem decizia de a nu mă mai vopsi. 

Într-un final, după mai mulți ani, am scăpat definitiv de orice urmă de păr vopsit, mi-am redescoperit culoarea naturală, pe care în prezent o iubesc și mi se pare cea mai potrivită pentru mine, am redescoperit adevărata sa textură și mi-am recăpătat o parte din volumul pe care îl aveam înainte să mă vopsesc și să pierd vreo 40% din el. Nu, părul meu nu mai este la fel de des ca înainte, dar mi s-a regenerat foarte mult. 
În acest sens m-au ajutat foarte mult și tratamentele cu Revalid pastile pe care le-am repetat de câteva ori de-a lungul timpului, și cu ajutorul cărora am obținut rezultate foarte, foarte bune, dar și sarcina din 2017, în urma căreia (după episodul firesc de cădere masiva a părului la scurt timp după naștere), a avut loc o regenerare neașteptată care a reuști să îmi umple câteva goluri pe care le aveam de ani de zile pe tâmple (dar încă mai e loc de minuni acolo). 

În prezent, nu mai am o rutină de îngrijire a părului atât de complexă pentru că nevoile părului s-au schimbat. Nu mai plec după mine în vacanță cu o trusă întreagă de produse pentru păr și cu cel puțin un aparat de coafat (înainte de 2011 nu aveam cum să ies din casă dacă nu îl întindeam cu placa sau să-l ondulez puțin). Acum mă regăsesc cumva în extrema opusă, ca să nu car prea multe lucruri în bagaje, când vine vorba de păr, de cele mai multe ori iau doar șamponul soțului și în folosesc și eu pe toată perioada șederii fără să mai pun balsam, mască sau vreun tratament și credeți-mă că nu simt nevoia.

Acasă folosesc un șampon, de preferat pentru păr gras, și cel mai des un balsam de păr. După mulți ani în care balsamul nu mai exista în rutina mea, pentru că aveam nevoie de un produs mult mai potent, cum e masca de păr, acum l-am reintrodus, pentru că mi se pare că este mult mai potrivit nevoilor mele actuale. Folosesc și câte o mască, dar mult mai rar, pentru întreținere. 
După mai mulți ani de folosire exclusivă a produselor Anian, în prezent folosesc produse Tresemme (șampon, balsam și mască) și doar pe partea de tratamente mai folosesc Anian (bifazice și keratina lichidă). 


Așadar, mai jos vă prezint șamponul și balsamul pe care le folosesc acum, cărora le alătur keratina lichidă cu colagen și acid hialuronic. De câteva luni nu mai folosesc bifazicul meu preferat, dar intenționez să îl cumpăr din nou pentru a-l alterna cu keratina lichidă. Ambele tratamente îmi plac deosebit de mult și chiar dacă părul meu nu mai are o nevoie deosebită de aceste produse, în continuare rămân uimită de cât de frumos se așază și își îmbogățește volumul și aspectul părul meu, după fiecare folosire a acestora.  

După cum spuneam, în prezent folosesc un șampon și un balsam de păr Tresemme din gama Repair & Protect la 700 de ml, un pachet pe care îl găsiți în prezent la reducere pe site, împreună cu masca de păr din aceeași gamă la numai 96 de lei. 


Șamponul Tresemme Repair & Protect îl mai alternez cu cel cu aloe vera, pe care vi l-am prezentat anul trecut aici și care rămâne unul dintre șampoanele mele preferate alături de Anian Șampon Purtificator pe care l-am folosit în mod exclusiv ani de zile. 

Șamponul Tresemme este destinat în principal părului deteriorat și agresat de binecunoscutele acțiuni nocive asupra sa cum ar fi: decolorarea, vopsirile succesive, folosirea aparatelor de coafat, produsele de styling folosite în exces, încrețirea cu soluții permanente sau expunerea la soare fără protecție adecvată. 
Ingredientul principal al șamoponului care luptă împotriva degradării părului și ajută la refacerea sa este biotina, aflată chiar pe primele poziții în lista de ingrediente, binecunoscută pentru beneficiile pe care le are asupra părului. Eu am consumat o perioadă de timp și capsule de biotină împotriva căderii părului. 
Cu toate că este un șampon destinat părului deteriorat, nu încarcă părului (îmi este teamă de astfel de șampoane), spală eficient și nu îl îngrașă inestetic (altfel chiar nu l-aș putea folosi). Bidonul uriaș de 700 de ml ajunge cu siguranță pentru o perioadă foarte lungă de timp. 

Balsamul Tresemme Repair & Protect îl folosesc la fiecare spălare cu mici excepții (când mă grăbesc și sar acest pas, dar atunci folosesc keratina lichidă cu acid hialuronic și colagen înainte de uscare). 
Vine perfect în completarea șamponului menționat mai sus și se continuă, pentru un efect complet, cu masca de păr din aceeași gamă. 
Pentru mine este suficient acest balsam, după cum v-am povestit anterior. Dat fiind faptul că părul meu nu mai este deteriorat, ci manifestă doar probleme obișnuite cum ar fi vârfurile uscate care trebuiesc tunse în mod frecvent, un simplu balsam de păr îmi este de ajuns. Doar din când în când îi mai ofer părului un tratament complet cu șamponare de două ori, mască de păr pe care încerc să o țin 15 minunte, keratină lichidă (sau bifazic) înainte de uscare și un ulei siloconat pe partea inferioară a părului, aplicat pe părul uscat, pentru hrănirea vârfurilor uscate. Cam acesta era ritualul meu vechi care a dat rezultate de-a lungul timpului și pe care, precum spuneam, îl folosesc mai rar în prezent. 

Balsamul este destul de dens, aplicat pe toată lungimea firului de păr (exceptând rădăcinile) se lasă să acționez minim 2 minunte (eu recomand măcar 5 minute) timp în care se distribuie cu atenție pe lungimea firului de păr de la vârfuri spre rădăcină pentru a intra cât mai profund în cuticula firului de păr. După clătire parul se simte fin și se descurcă mult mai ușor, al meu se poate pieptăna perfect în stare umedă. 
Așadar, eu îl recomand atât părului degradat sau celui care este supus mai multor acțiuni de agresiune, precum cele menționate mai sus, dar și părului normal, fără nevoi speciale de întreținere pentru că nu îl îngreunează și nu îl îngrașă, ci doar îi livrează ingrediente benefice pentru menținerea sănătății pe termen lung. 

Linkuri* utile cu produsele recomande de mine de pe triodeluxe.ro:
Șamponul Tresemme Repair and Protect
Balsamul Tresemme Repair and Protect
Masca de păr Tresemme Repair and Protect
Tratament pentru vârfuri Tresemme 60 de secunde
Keratina lichidă cu acid hialuronic și colagen
Bifazicul cu acid hialuronic și colagen
Serum cu uleiuri și silicon Salon Hits


Voi ați încercat produse Anian sau Tresemme de pe triodeluxe.ro? 
Sunt curioasă de exepriențele voastre în acest sens!




*Acest articol conține linkuri de afiliere profitshare!



Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***




Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!


                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu

21 de comentarii:

  1. Ai avut foarte multa rabdare. eu l-am tuns bine de tot dupa perioada mea blonda si in vreo doi ani am revenit complet la culoarea mea. parca tot satenul e cel mai elegant pentru noi :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, eu nu am putut sa iau in calcul tunsul scurt, sub nicio forma, si de aceea a durat asa de mult si a fost greu :p
      Si eu votez pentru castaniul meu pentru totdeauna, insa cand vor iesi firele albe... :P

      Ștergere
  2. Incerc sa aleg cu mare atentie produsele potrivite pentru ingrijirea si protectia parului meu. Desi folosesc des placa si ondulatorul, arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este foarte important sa gasim acele produse care ne pastreaza parul sanatos pe termen lung, ma bucur ca ai reusit sa iti creezi o rutina eficienta. :)

      Ștergere
  3. Sa stii ca am si eu mai bine de una n de cand nu m=am mai vopsit asa ca stiu ce zici, Desi uneori mi-as dor sa ii ofer o culoare frumoasa, ma abtin cu tarie pentru ca nu aș vrea sa il mai deteriorez si abia astept sa scot roscatul din parul meu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oo, da, ce greu iese roscatul!! Din pacate stiu si eu pentru ca am trecut prin toate culorile de-a lungul timpului. Sa vezi ce mult o sa iti placa nuanta ta naturala dupa ce o vei descoperi cu adevarat! Rezista!!!! :D

      Ștergere
  4. Daaaa, îmi sunt de folos și mie produsele din această gamă!

    RăspundețiȘtergere
  5. ai un par superb, il admir de fiecare data..esti norocoasa ca nu ai par alb :( eu oricat imi doresc sa imi las parul natural, am deja 50% alb si arata foarte urat(parerea mea). Culmea este ca atuni cand aveam culoarea mea nu imi placeam si ma vopseam, acum nu mai am scapare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, asta este inca marele avantaj si de aceea mi-am zis ca ar trebui sa profit de el, nu am inca fire albe, adica am sesizat vreo doua, dar sunt imposibil de observat :P
      O sa profit de situatia asta exact atat cat imi va permite natura, cand incep sa albesc cu siguranta la voi reintoarce la vopsea, nu m-as putea imagina cu fire albe in par :P

      Doamne, asa de tare imi displacea si mie culoarea mea naturala, mi se parea asa de banala, iar acum o ador, e unica si arata diferit in fiecare tip de lumina, ce te mai schimba vremea :P

      Ștergere
  6. Eu nu am mai avut culoarea mea naturala de vreo 18 ani. O, Doamne! A trecut o viata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum ca ai zis tu, am facut si eu calculul - 15 am fost vopsita inainte sa decid sa nu o mai fac, mult, ai dreptate :P

      Ștergere
  7. Imi plac si mie produsele de la Triodeluxe si imi place sa vad cum ti-ai schimbat rutina ta de ingrijire si cat de sanatos ai parul acum

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa aud asta, sunt foarte faine produsele Tresemme, nu am citit decat review-uri pozitive :)

      Ștergere
  8. Ai un par frumos! Par faine de tot produsele pe care le folosesti. Si eu am cateva produse de pe Triodeluxe si sunt multumita de ele. 😘 Incerc sa am grija cat pot de mult de părul meh si acum e destul de sanatos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos! Ma bucur ca iti plac si tie produsele Tresemme, eu iti recomand si keratina lichida cu colagen Anian, sunt sigura ca iti va placea :)

      Ștergere
  9. Am incercat si eu produsele Triodeluxe si de fiecare produs am fost incantata si l-am recumparat.

    RăspundețiȘtergere
  10. ai un par foarte frumos 😍 si al meu erea oarecum la.fel. inainte sa ma vopsesc dar de felul lui este rar si firav...interesante produse..nu aizisem de ele pana acum

    RăspundețiȘtergere
  11. Îmi plac foarte mult produsele Triodeluxe,ai un par foarte frumos.

    RăspundețiȘtergere
  12. Îmi plac foarte mult produsele Triodeluxe.

    RăspundețiȘtergere
  13. Îmi plac foarte mult produsele Triodeluxe.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!