"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

luni, 11 februarie 2019

Cum tratăm dermatita atopică| Poveștile cu final fericit se citesc pe piele și se scriu cu Bioderma Atoderm

Poveștile cu final fericit se citesc pe piele - este un slogan Bioderma lansat cu ocazia unei campanii de conștientizare a fenomenului dermatita atopică, o problemă pe care eu personal o sesizez tot mai des în rândul bebelușilor, prin intermediul grupurilor online de mămici din care fac parte, dar și a adulților, pentru că, din păcate am și câteva astfel de exemple în cercul meu de cunoscuți.


Cu această ocazie am primit în luna decembrie două kituri Bioderma Atoderm Intensive formate din:
  • Atoderm Intensive Gel spumant (200 ml)
  • Atoderm Intensive Balsam (200 ml)

Eu mai aveam deja două produse din gama Atoderm în uz, astfel încât pot afirma că am fost oarecum familiarizată cu calitățile reparatoare ale acestei game și un kit nou nu a putut decât să mă bucure. 
Am așteptat puțin până să vă vorbesc despre aceste două produse, pentru că am vrut să pun la treabă balsamul, mai ales că am acasă subiectul perfect pentru a testa un astfel de produs. Soțul meu suferă de un tip de dermatită atopică a mâinilor produsă de temperatura scăzută din sezonul rece și de contactul prelungit cu soluțiile de spălare a pielii, pe care îl presupune jobul său. 
Între timp, din cauza produselor de dezinfectare a pielii pe care am fost obligată de o anumită circumstanță, să le folosesc și eu acasă, am trecut printr-un episod de uscăciune exagerată a pielii, cu disconfort major și zone cu piele crăpată și sângerândă. 
Așadar, în prezent amândoi încă folosim în mod intensiv balsamul Atoderm. 

Există doi factori de declanșare a dermatitei atopice: 

  • unul ereditar, caz în care copiii proveniți din familii în care unul sau ambii părinți suferă de dermatită atopică, au șanse de 30%, respectiv 70% de a dezvolta la rândul lor dermatită atopică, 
  • și unul provocat de factorii de mediu: expunerea la frig, diverși alergeni sau igiena excesivă pot fi cauze externe de declanșare a dermatitei. 

Din păcate, așa cum am menționat mai sus, pielea sensibilă a bebelușilor este cea mai predispusă la apariția acestui fenomen, mai ales în jurul vârstei de 3 luni. Se manifestă prin apariția unor pete roșii, mai întâi pe obraji, apoi brațe, picioare, scalp și șezut. Copilul devine agitat, adoarme cu dificultate, plânge des din cauza disconfortului. Este cazul ca părinții să apeleze la un medic specialist pentru prescrierea unui tratament adecvat. 

Vestea bună este că numai 4% dintre persoanele cu vârsta de peste 15 ani suferă de dermatită atopică, în marea majoritate a cazurilor această afecțiune dispare în timpul copilăriei. 

Totuși problema uscăciunii pielii determinată de diverși factori externi rămâne, ea se manifestă prin mâncărime, usturime, înroșire și chiar mici răni sângerânde. În această situație pielea are bariera naturală compromisă prin pierderea apei și a lipidelor, motiv pentru care ea trebuie intens hidratată și emoliată.



Gama Atoderm Intensiv a fost creată pentru a veni în sprijinul pielii atopice, cu produse gândite de specialiștii Bioderma (în dermatologie, alergologie, nutriție și psihologie), produse lipsite de parfum, parabeni, alcool sau alți iritanți, îmbogățite cu agenți calmanți și purifianți, capabili de a reface bariera cutanată


După cum vă spuneam la începutul articolului, soțul meu și cu mine folosim Atoderm Intensiv Balsam pentru tratarea uscăciunii pielii mâinilor. Acesta restaurează în mod durabil bariera naturală a pielii datorită complexului exclusiv Lipigenium format din biolipde aflate în mod natural în piele, iar complexul brevetat Skin Barrier Therapy limitează adeziunea și proliferarea stafilococului auriu. 

Ce pot să vă spun ca urmare a folosirii lui, este că diferența se simte încă de la prima utilizare. Senzația de usturime și disconfort a dispărut după prima seară de aplicare și rănile au fost închise. Încet-încet pielea își reface bariera și se vede progresul în fiecare zi. Este un  produs care chiar lucrează în mod activ pentru hidratarea și emolierea pielii uscate și pentru repararea sa în profunzime. 
Eu personal, atât timp cât nu îmi expun pielea de soluții de dezinfectare agresive, nu am nevoie de o folosire îndelungată a unui astfel de produs, dar soțul meu este obligat să găsească o formulă care chiar funcționează, pe tot parcursul sezonului rece și ocazional pentru întreținerea pielii mâinilor, în afara iernii. Așadar, mai ales în prezent,crema ne este de un real folos. 


Atoderm Intensiv Gel spumant este un produs care nu a intrat încă în teste. Îl voi folosi pentru fetița mea după ce terminăm produsul pe care îl folosește în prezent. Este un produs de spălare blând, fără săpun, pafum și cu ph neutru. O alegere excelentă pentru pielea sensibilă a unui bebeluș sau a unui copil.


Gama Bioderma Atoderm Intensiv poate fi folosită pe față și corp de adulți, copii și bebeluși. Poate fi folosită și de nou-născuți, cu excepția prematurilor. 

Dacă vă confruntați cu dermatită atopică sau cu o piele foarte uscată și vă doriți să cunoașteți mai multe despre acest fenomen, vă recomand o incursiune informativă pe site-ul pieleuscata.com 



Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***


Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!


                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu

3 comentarii:

  1. Pfff, am dezvoltst si eu din cauza igienei excesive, la maini. Mai exact intre degete, unde aveam inele, verigheta. Am dat tot jos din cauza asta Nu mai imi trece decat cu aurderm (nu ma intere ce se scrie despre el) . Acum ca zici, il caut, sa rezolv cum trebuie problema.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, intre degete si sub inel am facut si eu cel mai rau, dar si pe exteriorul mainii sunt nenorocita, rani pana la sange. Acum s-au inchis, mai e uscata putin, dar asta pentru ca nu reusesc sa ma tin de aplicare in fiecare seara.
      Eu Aurderm nu as folosi, chiar cred ca sunt adevarate zvonurile, prea e eficienta, iar daca e asa, eu cortizon nu pun pe piele. Uite, sunt solutii pentru probleme de genul acesta, mult mai blande. :)

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!