"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

marți, 22 ianuarie 2019

Produse de îngrijire a pielii Institut Esthederm - păreri, prezentare, review

Dacă obișnuiți să mă urmăriți aici pe blog și pe contul meu de instagram (unde postez zilnic), cu siguranță ați observat că în ultimii ani am dezvoltat o rutină de îngrijire a tenului bine pusă la punct, cu produse de bună calitate, despre care mă documentez în mod permanent și pe care le selectez cu mare atenție.



Așadar, din categoria #skincare, astăzi vreau să vă vorbesc despre o serie de produse despre care sunt aproape sigură că nu cunoașteți multe lucruri, aparținând unui brand necunoscut mie până anul trecut: Institut Esthederm, care alături de celebra Bioderma formează mai nou Naos Skin Care România!



Așadar, acestea sunt produse de îngrijire a tenului dezvoltate în laboratoarele dermocosmetice din Franța, având la bază următoarea filozifie: Pielea ta are puterea de a rămâne tânără mai mult timp, în sensul în care pielea noastră poartă în ea capacitatea celulelor, dobândită de mii de ani, de a folosi cele mai bune resurse de apă și lumină, dar și abilitatea de a se adapta la mediul înconjurător. 

Plecând de la acest principiu Institutul Esthederm a brevetat o formulă unică - Cellular Water (apă celulară), inspirată de de apa din celulele noastre și care are capacitatea de a optimiza energia celulară, de a proteja tinerețea pielii și a crește eficiența tuturor produselor aplicate în acest scop. 

Eu am primit în toamna anului trecut pentru testare 6 produse IE, din care am folosit doar 5 produse, excepție face crema de protecție solară pe care nu am găsit încă momentul oportun pentru a o introduce în rutină, mai ales că am deschise mult prea multe astfel de produse în momentul de față, prea multe pentru a le consuma în mod integral în termenul lor de valabilitate. 

Dar cu siguranță, în cursul anului, voi reveni cu impresii despre Adaptasun, dar și despre teoria total diferită despre ceea ce știam eu despre protecția solară, lansată de creatorul Institut Esthederm - Jean-Noel Thorel. Sunt mai multe de povestit pe această temă, astfel încât, un articol separat, cred că ar fi mai mult decât binevenit.


În kitul pe care l-am primit, am practic produse din trei game: Osmoclean, Cellular Water și Suncare

În imaginea de prezentare lipsește produsul pe care l-am terminat printre primele, și anume sprayul Cellular Watter, fiind chiar primul produs testat după ce mi-am curățat fața.

Precum vă spuneam mai sus, apa celulară creată de Institut Esthederm reprezintă practic o replică a apei care se găsește în propriile noastre celule, conținând un complex de săruri, minerale și oligoelemente aflate în echilibru perfect, întocmai ca cele din interiorul celulei. 

Eu am folosit-o ca pe o loțiune tonică, după procesul de demachiere și curățare a feței cu un gel sau ulei de spălare a tenului, prin pulverizare pe față și gât. Am lăsat-o până s-a absorbit perfect în piele, dacă la pasul următor am folosit un ser de față, un exfoliant de tip aha|bha sau o cremă de față, sau nu am așteptat să fie perfect absorbită în piele, dacă am aplicat un booster cu acid hialuronic, despre care v-am povestit că îl folosesc întotdeauna pe pielea umedă. 
Nu are miros distinct și se comportă ca un spray cu apă termală, însă compoziția este gândită în mod diferit, după cum am menționat mai sus.

Primul produs pe care l-am terminat, și asta pentru că l-am folosit în mod intensiv, a fost Cellular Water Cream, o cremă de față îmbogățită cu apă celulară și aquaporine (tehnologie brevetată) - proteine din membrana celulară care se comportă ca niște mici canale prin care apa este transportată în celulele pielii, pe tot parcursul zilei. 
Este o cremă intens hidratantă, cu textură nu foarte light pentru tenul meu mixt, pe care am folosit-o seara ca pas final în rutina mea de îngrijire a tenului. 
Și pentru că am folosit-o într-un moment în care a trebuit să mă mut din casă pentru o scurtă renovare, și nu am luat cu mine toate produsele de skincare, pot să spun că m-am bazat în mare parte pe capacitatea de hidratare a unui singur produs, adică a acestei creme cu apă celulară. Nu m-a dezamăgit absolut deloc, în majoritatea serilor am folosit spray-ul cu apă celulară și apoi crema, iar tenul meu a rămas hidratat și suplu pe tot parcursul zilei. Am încercat să o folosesc și dimineața, în strat subțire, dar totuși s-a dovedit a fi mult prea mult pentru zona T, așa că mi-a rămas doar în rutina de seară. 

Dar produsul preferat din kit, s-a dovedit a fi unul din gama Osmoclean - și anume laptele demachiant
Am scris mult, foarte mult, despre cât de tare îmi place să îmi demachiez ochii cu lapte demachiant pentru că mi se pare că nicio altă formulă de demachiant nu reușește să curețe la fel de eficient machiajul ochilor și nu este la fel de blând precum un lapte demachiant de bună calitate. Iar să găsesc unul perfect, a devenit o misiune foarte grea de-a lungul anilor, pentru că mereu s-au schimbat formulele produselor mele preferate și a trebuie să reiau căutările de la capăt. 
Am descoperit totuși în 2018 două astfel de produse de care sunt 100% mulțumită, iar Osmoclean lapte demachiant este unul dintre ele. 
Cu o formulă ușoară, dar care poate fi aplicată cu degetele, Osmoclean îndepărtează machiajul ochilor foarte repede, foarte blând, folosind o cantitate rezonabilă și fără niciun disconfort al ochilor
Pur și simplu nu i-am găsit niciun minus pe care l-aș putea menționa, motiv pentru care îi acord nota 10. Dacă folosiți laptele demachiant în curățarea tenului și sunteți în căutarea produsului perfect acordați-i o șansă și acestui produs, s-ar putea să vă placă și vouă la fel de mult. 

Următoarele două produse sunt două alegeri foarte potrivite tenului meu mixt, care are acea problemă legată de excesul de sebum din zona T:

  • Osmoclean Gentile Deep Pore Cleanser
  • Osmoclean Lightening Buffing Mask

Sunt două produse pe care le folosesc rareori, o dată pe săptămână fiecare, prin rotație cu alte produse din rutina mea. 
Preferatul meu este cleanserul care are o textură foarte diferită de ceea ce am folosit eu până în prezent: este foarte ușoară, light, se aplică pe ten puțin câte puțin și se masează până când textura se schimbă și devine tare și greu de întins. E timpul pentru a fi îndepărtată de pe piele cu multă apă.  După cum spuneam mai sus, nu am mai întâlnit o asemenea textură care să își schimbe consistența, la niciun alt produs testat anterior. Lasă tenul curat, dar nu uscat, ceea ce mă bucură. 
Masca gomaj este și ea la fel de interesantă: se aplică în strat gros și uniform pe întreaga față și gât, se lasă să acționeze câteva minute, după care se masează ușor pe piele prin mișcări circulare. Masca se adună sub formă de scămițe, realizându-se o exfoliere ușoară a celulelor moarte de la nivelul pielii. Neavând integrate în formulă particule exfoliante dure, masca poate fi folosite și de tenul sensibil sau cel cu acnee, exfolierea fiind una foarte blândă. 
Precizez totuși că ambele produse au parfum în compoziție, nu se simte foarte puternic, dar e sesizabil. 


Așadar, acestea sunt produsele Institut Esthederm pe care le-am testat eu, și impresiile aferente. 
Mai multe informații despre acest brand puteți găsi pe site-ul oficial, unde sunt specificate și locurile de unde ele pot fi achiziționate. 


Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***


Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!


                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu

2 comentarii:

  1. Si eu sunt fan lapte demachiant, cel putin pt ochi, mi se pare ca nimic nu demachiaza la fel de bine. Apa tonica e singura care imi lipseste din rutina de ingrijire a tenului, parca nu m-a convins nicio lista de ingrediente pana acum. Ma bate gandul sa incerc si eu apa celulara in loc de apa tonica 😜

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, nu cred ca este o idee rea, mai ales inainte de acid hialuronic, se preteaza foarte bine! :)

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!