Anul trecut am încercat mai multe produse de îngrijire a pielii pe care le-am adoptat pe termen lung în rutina mea, dat fiind faptul că am obținut rezultate foarte bune cu ele încă de la primele utilizări. Despre o parte am reușit să scriu pe blog, iar despre altele urmează să vă povestesc anul acesta. Am în plan câteva articole despre un booster cu peptide, un ser cu vitamina C, o cremă pentru conturul ochilor, o mască de față cu argilă, dar și altele.
Deocamdată m-am gândit să fac o retrospectivă a celor mai interesante produse despre care am reușit să vă povestesc pe blog în 2018 prin intermediul câtorva articole la care am muncit mult și cu drag:
Așadar, încep cu Gokujyun Premium Lotion Hada Labo - o loțiune cu 5 tipuri de acid hialuronic pe care încă o folosesc cu aceeași plăcere și bune rezultate și în prezent.
La vremea respectivă scriam despre ea: "ce face diferența între acest acid hialuronic și celelalte două încercate anterior, o reprezintă structura acidului hialuronic din compoziție care este formată din 5 tipuri de molecule diferite ca mărime, lucru care teoretic determină o absorbție mai bună a HA în piele, în straturile sale mai adânci.
Într-adevăr după vreo săptămână de utilizare zilnică a acestui produs am și început să sesizez diferențe notabile - o piele mai întinsă, strălucitoare, cu aspect sănătos, iar pe parcurs am sesizat și îmbunătățiri pe zonele cu piele mai uscată, care uneori prezintă rugozități, și o fermitate îmbunătățită, în concluzie - un aspect general de piele sănătoasă și de față odihnită. Fondul de ten se așază mult mai bine și pielea pare mult mai netedă.
Nu conține alcool, parfum, coloranți sau uleiuri.
Nu conține alcool, parfum, coloranți sau uleiuri.
Continuarea articolului o puteți citi AICI.
Tot un produs asiatic este și Benton Snail Bee High Content Essence - în articol am explicat că o esență este un produs specific rutinei de îngrijire coreeană: el urmează imediat după toner, are de obicei o consistență apoasă, dar mai consistentă decât tonerul, de fapt este un fel de hibrid între toner și ser. Este considerat a fi inima ritualului de îngrijire coreean și are rolul de a hidrata, de a reface ph-ul și de a livra pielii ingrediente benefice, prețioase.
Ce conține Snail Bee High Content Essence Benton? O grămadă de ingrediente prețioase: extract de melc, aloe vera, oligopeptide, venin de albine, arbutin, adenosine, ferment, acid azelaic și o mulțime de extracte botanice cu rol antioxidant."
Mult mai multe informații este acest produs găsiți în articolul inițial AICI. Este, de altfel, și cel mai vizualizat articol al meu din 2018 pe partea de skincare.
Crema cu factor de protecție solară pe care am folosit-o cu cea mai mare plăcere și care rămâne cea mai bună pe care am încercat-o până acum, este tot una asiatică, japoneză de această dată, și se numește Canmake Tokyo Mermaid Skin Gel UV - o minunăție de spf care își merită toți bani și care bate toate produsele încercate până în prezent: "nu am mai întâlnit la niciun alt produs o textură atât de light și de ușor de aplicat. Este o cremă-gel cu fine particule care reflectă lumina, dar care nu se observă absolut deloc pe ten (mă speriasem inițial), o consistență mai degrabă apoasă decât cremoasă, se absoarbe foarte repede în piele fără să lase film gras. Nu face scămițe în combinație cu alte creme|seruri aplicate anterior, iar pentru machiajul aplicat deasupra constituie o bază excelentă."
Lista de ingrediente și alte impresii și informații găsiți AICI.
Și ca să rămânem tot în zona spf, am vorbit în luna iulie despre produsele de protecție solară pentru corp pe care le folosește familia mea. Cel mai probabil și vara lui 2019 va rămâne fidelă acelorași produse: "vara aceasta am ales pentru mine, soțul meu și fiica noastră, produse de protecție solară de la Bioderma, după cum urmează:
- Bioderma Photoderm Bronz SPF 30, pentru noi doi
- Bioderma Mineral SPF 50, pentru Adnana
- Bioderma Photoderm apres soleil, o cremă de corp cu aplicare după expunerea la soare, pentru hidratarea și refacerea pielii afectate de razele UV." Mai multe despre fiecare produs în parte puteți citi în articolul inițial AICI.
Și ca să ne reîntoarcem la produsele coreene (e clar ca a fost anul lor), am vorbit despre primul meu produs cu peptide pe care l-am încercat până la momentul respectiv, fiind și cel care mi-a deschis apetitul pentru peptide, dacă pot folosi exprimarea aceasta - Mizon Original Skin Energy Peptide 500.
"La modul general peptidele lucrează contra semnelor de îmbătrânire a tenului, cu tot ce acest lucru presupune (riduri și linii fine, pierderea volumului și a fermității, pigmentație și culoare neuniformă etc) și cu cât un ser|booster conține mai multe tipuri de peptide cu atât el devine mai complex, în sensul în care fiecare peptidă lucrează pentru a combate unul (sau mai multe) dintre semnele de îmbătrânire, iar o acțiune cumulată va duce la acoperirea întregii plaje de probleme antiaging.
Eu îl aplic pe toată fața, inclusiv pe zona ochilor, și cobor ușor spre gât. Nu îmi provoacă niciun fel de sensibilitate, de altfel este bine tolerat și de pielea cu probleme|sensibilă și poate fi inclus în orice tip de rutină, indiferent de tipul de ten și de obiectivele propuse. Într-un final, orice piele îmbătrânește, se ridează și își pierde volumul, deci prevenția este cea mai bună soluție."
Este un articol foarte interesant, menit să vă convingă de importanța acestor ingrediente în orice rutină de îngrijire a tenului. Îl puteți citi AICI.
Un produs dermocosmetic, românesc de această dată, este Ivatherm Aquafil Hydra Care - un gel-cremă destinat conturului ochilor. Este un produs pe care l-am promovat destul de mult pe instagram, datorită calităților sale incontestabile, dar și a prețului decent pe care îl are, în comparație cu alte produse destinate îngrijirii pielii sensibile din jurul ochilor.
"Ivatherm Aquafil Hydra Complex - acesta este un produs gel-cremă destinat îngrijirii zonei ochilor targetat pe cele trei probleme majore cu care se confruntă această zona sensibilă:
- lipsa hidratării
- pungile de sub ochi
- cearcănele
Este un produs care, datorită specificațiilor și a texturii sale lejere, poate fi folosit cu succes de două ori pe zi, dimineața și seara, indiferent de tipul de ten. Se absoarbe repede, fără să lase niciun fel de peliculă la nivelul pielii și nu formează scămițe în combinație cu produsele de skincare sau cu cele de machiaj aplicare peste aceasta (cel puțin mie nu mi s-a întâmplat cu niciunul dintre produsele pe care le folosesc în prezent).
Chiar și purtat ziua, sub fond de ten, reușește să mențină foarte bine nivelul de hidratare al pielii, fără să o îngrașe, iar asta este exact ceea ce voiam de la un astfel de produs. Îmi place felul în care se simte pielea pe timpul zilei indiferent ce fel de machiaj port, și felul în care lucrează pe partea de elasticitate pe termen lung."
Mult mai multe lucruri puteți afla despre el în articolul original de AICI.
Însă cel mai promovat produs al meu pentru îngrijirea pielii în 2018 a fost cu siguranță Paula's Choice Nighlty Reconditioning Moisturizer. Probabil că reprezintă produsul preferat al anului trecut sau cel puțin la egalitate cu loțiunea cu acid hialuronic de la Hada Labo, despre care v-am povestit la început de articol.
"Nightly Reconditioning Moisturizer - o loțiune hidratantă cu textură de gel souffle care se absoarbe în piele în mod aproape instantaneu. Este destinată tuturor tipurilor de ten, dar cu precădere pielii terne și lipsită de vitalitate, fiind îmbogățită cu un complex de ingrediente antipoluare pentru protejarea și îmbunătățirea aspectului pielii.
Loțiunea are o formulă excelentă pentru nevoile pielii mele - este îmbogățită cu antioxidanți, ceramide, peptide, extracte din plante și vitamine. Tenul este infuzat cu acest cocktail de ingrediente prețioase, care, așa cum am menționat mai sus, se absorb extrem de rapid, fără să lase niciun film la nivelul pielii."
Loțiunea are o formulă excelentă pentru nevoile pielii mele - este îmbogățită cu antioxidanți, ceramide, peptide, extracte din plante și vitamine. Tenul este infuzat cu acest cocktail de ingrediente prețioase, care, așa cum am menționat mai sus, se absorb extrem de rapid, fără să lase niciun film la nivelul pielii."
Mult mai multe informații găsiți în articolul de AICI.
Așadar aceasta este lista celor mai interesante produse de skincare despre care am scris în 2018, sunt preferatele anului pentru mine și chiar dacă nu le pot repartiza într-un top al preferințelor, sper să vă inspire, să găsiți informații utile în articolele mele, iar dacă decideți să folosiți vreunul dintre ele, să obțineți același bune rezultate ca și mine.
Așa cu am menționat la început, am deja o listă și pentru anul acesta, am câteva produse restante despre care vreau să vă vorbesc, dar sper că 2019 îmi va aduce și alte surprize frumoase în ceea ce privește produsele de îngrijire a pielii.
Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!
***
Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu!
Vă aștept!
Blog editor: Simona Tucu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.
Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!