După cum am spus acum vreo două postări, am fost plecată două săptămâni în concediu, iar acest lucru mi-a pus foarte tare la încercare capacitățile mele de organizare, pentru că am reușit să adun un bagaj foarte mare cu tot felul de lucruri indispensabile nouă și fetiței, ceea ce a restrâns foarte mult partea de skincare, obligându-mă să aleg puține produse și în recipiente cât mai mici.
Am întrerupt exfolianții chimici și produsele cu retinol cu două săptămâni înainte de plecare, așa cum se procedează în mod corect, și mi-am ales câteva produse de bază pentru a-mi menține tenul curat, hidratat și protejat de soare.
Haideți, să vă arăt în câteva articole cum am gândit rutina de îngrijirea tenului pe parcursul vacanței!
Așadar, pe partea de demachiere și curățare a tenului am decis să iau următoarele produse:
- Andalou Naturals Apricot Probiotic Cleansing Milk - lapte demachiant pe care l-am folosit pentru demachierea ochilor,
- GreenLab Apă micelară pentru ten sensibil - pentru demachierea tenului,
- Estee Lauder Perfectly Clean - cremă solubilă în apă pentru spălarea tenului ca ultim pas în curățarea acestuia.
Așadar, precum vedeți, nu m-am întins cu prea multe produse, mi-am luat strictul necesar, încercând să aleg recipiente potrivite pentru călătorie.
Andalou Naturals Apricot Probiotic Cleansing Milk
Demachierea ochilor este un subiect îndelung dezbătut pe blogul meu. Am precizat în nenumărate rânduri că cel mai ușor îmi este să folosesc un lapte demachiant și nu am de gând să renunț la metoda aceasta prea curând. Apricot Probiotic Cleansing Milk de la Andalou Naturals este un produs primit la #bbmTM4 din partea secom.ro și am început să îl folosesc imediat după ce am terminat laptele demachiant Pure Stem de la GreenLab, adică înainte de plecare cu câteva zile, apoi pe tot parcursul vacanței și continui să îl folosesc și în prezent. În mod evident dacă în continuare am decis să îl utilizez, consider că este un produs eficient.
Nu se specifică niciunde că ar fi un produs destinat demachierii ochilor, ci doar tenului, însă eu rarori sunt tentată să îl folosesc pe piele, considerând că apa micelară și mai apoi uleiul|gelul de curățare sunt suficiente pentru îndepărtarea completă a machiajului și a impurităților.
Ca mai toate produsele Andalou Naturals are în compoziție celule stem din fructe, iar gama aceasta mov este îmbogățită cu resveratrol, coenzima Q10, probiotice, extract de caise și ulei de limba mielului.
În general toate produsele Andalou au în compoziție o mulțime de antioxidanți, însă eu, ca să fiu sinceră, nu caut acest lucru la un produs de demachiere și de curățare, dat fiind faptul că acesta nu stă prea mult timp pe ten pentru a putea beneficia așa cum se cuvine de ingrediente prețioase. Mă interesează mai mult ca acesta să nu conțină iritanți care mi-ar putea face tenul să sufere pe parcursul procesului de demachiere și curățare.
Apricot Probiotic Cleansing Milk este un produs blând cu pielea, nu resimt decât o ușoară senzație de disconfort la demachierea ochilor (pe ten nu este cazul), iar gradul de curățare îl simt ca fiind undeva de nivel mediu. Dacă vin cu discheta de apă micelară încă mai reușesc să îndepărtez câteva urme.
Nu este în topul celor mai bune produse pe care le-am încercat, însă îl consider a fi un produs bun pe care îl voi păstra în rutină până la ultima picătură.
GreenLab Apă micelară pentru ten sensibil
GeenLab este un brand de cosmetice despre care am scris amplu pe blog anul trecut. Încă am în rutină produsele despre care am povestit și încă îmi mențin părerea despre calitatea acestora și le recomand ori de câte ori am ocazia. Laptele demachiant este produsul meu preferat din gamă și tare curioasă am fost să încerc și apa micelară GreenLab, mai nou lansată.
Am primit-o și pe aceasta la #bbmTm4 și pe parcursul celor două săptămâni de vacanță am reușit să consum aproximativ jumătate de flacon, în condițiile în care am folosit-o cam de două ori pe zi. Așadar anticipez că, cel puțin mie, o sticluță îmi ajunge undeva la o lună - o lună și jumătate.
Este un produs destinat tenului sensibil, fiind recomandată pentru demachierea ochilor, a tenului și a buzelor. Nu conține ingrediente iritante, nici măcar parfum, lucru care mă bucură nespus. Are o formulă simplă, dar eficientă, și este îmbogățită cu alantoină (efect de regenerare și menținerea nivelului de hidratare).
Am încercat foarte multe ape micelare până în prezent. Adevărul este că există pe piață o gamă foarte largă de astfel de produse, însă nu toate reușesc să se apropie de ceea ce înseamnă în esență o apă micelară.
Varianta GreenLab mi se pare un produs reușit, care îndepărtează cu succes machiajul ochilor, al tenului și al buzelor. Mi-am simțit fața curată după fiecare utilizare, însă am experimentat și o ușoară senzație de usturime a ochilor atunci când am insistat cu mai mult produs în zona respectivă.
Îl puteți găsi pe site-ul green-lab.ro și în diverse locații fizice (lista o găsiți pe site).
Estee Lauder Perfectly Clean
Pentru că nu las niciodată apa micelară, sau orice alt produs de demachiere, pe ten, închei procesul prin curățarea pielii cu un produs solubil în apă. Fie că este vorba despre un ulei de curățare, fie că e cremă|gel|spumă, nu omit niciodată acest pas.
Pentru vacanță am decis să folosesc varianta aceasta micuță de la Estee Lauder - Perfectly Clean. Poate fi folosită și ca spumă și ca mască de curățare, o dată sau de două ori pe zi.
Înainte de concediu am folosit-o ocazional, ca mască, cam o dată pe săptămână, și mi s-a părut ok. De data aceasta am programat-o pentru folosire zilnică, cu aplicare de două ori pe zi. Din păcate după o perioadă de folosire intensivă mi-am dat seama că nu este potrivită tenului meu, simțind-o mult prea agresivă. Tenul mi s-a uscat și la un moment dat am început să experimentez efectul acela de piele care ține imediat după ce o foloseam. A trebuit să compensez cu straturi multiple de hidratant pentru a-i reechilibra ph-ul și a-i restabili bariera. Din păcate nu este un produs potrivit tenului meu.
De când am ajuns acasă nu mai folosesc decât ulei de curățare și mă simt mult mai bine. Probabil că voi merge o perioadă pe această formulă, deși am și un cleanser foarte blând pe care l-am folosit la double cleansing.
Așadar, acestea sunt cele trei produse pe care le-am folosit eu pentru curățarea tenului pe parcursul vacanței și impresiile mele cu bune și cu rele despre ele.
Revin și cu restul produselor într-un alt articol!
Voi ați folosit vreunul dintre ele? Dacă da, ce impresie v-a făcut?
***
Crema de curatare estee lauder tocmai am terminat-o si mi-a placut mult, de la Green Lab am laptele demachiant insa ma bate gandul sa incerc si alte produse de la ei pt ca imi place tare, iar de la Andalou as incerca o lotiune tonica. Dupa ce vad la tine atatea chestii imi vine sa le incerc pe toate 😜
RăspundețiȘtergereMă bucur ca te-ai impacat bine cu lotiunea Estee Lauder, la noi nu a fost chiar dragoste :P Din gama GreenLab iti recomand crema de noapte, e minunata, mie chiar imi place foarte mult, iar de la Andalou Naturals, lotiunea tonica portocalie, cea cu vitamina C, cea din imagine :)
ȘtergereOh wow! This is such a nice post :)
RăspundețiȘtergerePlease check out my latest post, too? I'd love to hear something from you! :)
www.cielofernando.com
FACEBOOK | INSTAGRAM
Thank you! :)
ȘtergereMie imi place perfectly clean, l-am mai. Avut si il ador...eu nu am simtit tenul uscat dupa,dar da depinde de ten si cum se intelege cu produsul
RăspundețiȘtergereDaaa, desigur, de aceea nu ma mai lansez in aprecieri negative atunci cand nu rezonez cu un produs, mi-am dat seama de-a lungul timpului ca unele nu mi se potrivesc si atat, insa exista persoane carora le plac si au o cu totul alta experienta cu ele. Ma bucur ca iti place Perfect Clean, tare mi-as fi dorit sa fie si pentru mine, dar nu a fost sa fie :P
ȘtergereMi se par produse bune, multumesc pentru recomandare.
RăspundețiȘtergereCu mare drag! :)
Ștergere