"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

miercuri, 29 noiembrie 2017

Experiența mea Kerastase Aura Botanica de la Salon Evolution by MC, Timișoara


Pentru că v-ați manifestat interesul pentru experiența mea de la Salon Evolution by MC și mai ales pentru tratamentul Aura Botanica de la Kerastase de care am beneficiat în salon, am decis să dedic un articol special în acest sens.
Așadar invitația mi-a fost lansată de către L'Oreal și a fost gândită ca un ritual de răsfăț într-un studio special dintr-o zonă binecunoscută din Timișoara, experiență care să mă aducă mai aproape de ceea ce înseamnă produsele Kerastase în raport cu un păr sănătos și corect îngrijit. 


Kerastase inventează Aura Botanica - când puterea brută a naturii devine o experiență rafinată. Informații despre gamă.



Vedeta a fost nou lansata Aura Botanica, o gamă atipică pentru brandul Kerastas deoarece conține 98% ingrediente de origine naturală. Fără silicon, fără sulfați, fără parabeni.



Așadar produsele Aura Botanica, prin ingredientele active pe care le conține, promite:
  • Două zile de nutriție durabilă,
  • Trei zile fără efect de frizz,
  • De patru ori mai multă strălucire.

În linii mari, cam acestea sunt principalele direcții de acțiune a gamei Kerastase, iar în acest sens au fost create patru produse, după cum urmează:
  • Bain Micellaire – reprezintă șamponul care are ca ingredient activ uleiul de cocos,
  • Soin Fondamental – balsamul intens hidratant, care chiar și în absența siliconilor, ajută la descurcarea părului datorită complexului de uleiuri vegetale -  cocos, argan și floarea soarelui, și promite 48 de hrănire durabilă și efect anti-frizz,
  • Concentre Essential – amestec de uleiuri hrănitoare și aromatice – un produs minunat cu multiple utilizări. Conține 99% ingrediente de origine naturală, dintre care ingredientele active sunt uleiul de avocado, ulei de jojoba, ulei de cocos Samoan, ulei de argan și două uleiuri esențiale – ulei de portocale dulci și extract de rozmarin. Se poate folosi pe scalpul uscat înainte de șamponare pentru o hrănire intensă a rădăcinilor și a scalpului, pe lungimea și vârfurile părului ca un soi de mască înainte de șamponare, se poate adăuga în balsamul Soin Fondamental pentru un păr deteriorat sau foarte uscat, dar de ce nu, și ca ulei de corp pentru o senzație puternică de emoliere.
  • Essence d'Eclat – un spray bifazic hidratant – promite o hrănire timp de două zile, cu efect anti-frizz de 3 zile și o protecție termică de până la 230 grade. Ce conține: faza uleioasă: cocos, argan, jojoba și avocado, iar faza apoasă: apă de trandafir de Damasc.


Experiența de salon



Aceasta este gama Aura Botanica pe care am descoperit-o în Salonul Evolution by MC, un salon de a cărui existență nu știam, fiind situat într-o curte interioară, ferit de agitația urbană și de traficul infernal de pe Strada Independenței. Eu am adus cu mine o stare tensionată, agitată și grăbită în acord deplin cu atmosfera de la ora 12 din oraș , dar cum am pășit pragul salonului m-a izbit liniștea din interior și interacțiunea directă cu personalul calm, reținut, pozitiv și plin de bunăvoință. Mi-a luat doar câteva clipe să mă racordez la atmosfera temperată din interior și să-mi abandonez tensiune pe care involuntar o adusesem cu mine. Asta mi-a plăcut deosebit de mult și, mai târziu, după câteva discuții cu oamenii primitori din interior, am înțeles câte eforturi se fac pentru a păstra acest caracter de ședință de relaxare pentru clientul care apelează la serviciile salonului, respectându-se nevoia sa de intimitate, de liniște (dacă este cazul, pentru că nu toate femeile simt nevoia să dialogheze atunci când vin la salon), iar pentru acest lucru personalul are un anumit cod de conduită, atât cel care operează, cât și personalul adiacent.


Eu am avut ocazia să fiu preluată de Loredana, despre care am aflat că a fost ocupanta locului II pe țară la concursul K-Factor, o competiție Kerastase cu numeroase probe practice și teoretice. M-am bucurat să-mi las părul pe mâna unui astfel de profesionist.

Prima etapă a constat în diagnosticul părului și a scalpului, și precum anticipam rezultatele în cazul meu stau cam așa: scalp iritat, păr cu firul normal și o deshidratare medie pe jumătate din lungime. Știam încă de când m-am așezat pe scaun că părul meu nu e în aceeași stare perfectă cu care l-am obișnuit anii trecuți. Dat fiind faptul că în viața mea a apărut o minune mică și foarte activă, fetița mea, ritualurile mele de îngrijire cu care mi-am obișnuit părul au avut mult de suferit. 


Precum ați observat anul acesta nu am mai postat nimic legat de acest subiect și asta pentru că, de cele mai multe ori abia apuc să aplic șamponul de două ori și mă bucur de dățile când am încă puțin timp la dispoziție pentru a folosi și uscătorul. Rareori mai apuc să aplic și alte tratamente. Încerc să folosesc totuși keratina lichidă înainte de uscare, dar nu reușesc mereu. Nu sunt panicată însă deloc, părul meu este nevopsit, sănătos și își permite o perioadă de pauză de la o îngrijire corespunzătoare, știu că în curând voi reveni la obiceiurile sănătoase din trecut.




Așadar, cu acest diagnostic, m-am încadrat perfect pentru un tratament Kerastase Aura Botanica. La început mi-a fost aplicat pe lungimea părului Concentre Essential, de undeva de la jumătate în jos, de unde părul meu de vedea mai lipsit de vitalitate. 
Am stat vreo 15 minute cu acest produs pe păr, după care a urmat șamponarea pe un scaun cu vibromasaj și un minunat masaj capilar care m-a detensionat total. 
S-a folosit Soin Fondamental pe care l-am ținut în păr cam aceeași perioadă de timp, a urmat iar șamponarea cu masaj, iar la sfârșit, pe scaun, mi-a fost aplicat pasul final, bifazicul hidratant. 
Părul a fost uscat cu foenul, simplu, fără perie, iar efectul m-a surprins foarte tare – un păr perfect drept fără niciun ”norișor”. Știam că părul meu se electrizează teribil, tocmai de aceea, în rutina mea personală abia după o noapte de la spălare, era așezat și domolit, imediat după uscare se prezintă drept, greu, dar destul de rebel. Folosesc diverse uleiuri siliconate pentru a-l domoli, v-am tot vorbit despre ele pe blog.
De data aceasta nu a mai fost nevoie de nimic pentru că bifazicul a fost suficient. Ați văzut poze pe instagram cu aspectul părului meu imediat după uscare, înainte de a fi coafat.
La acest pas, după o scurtă consiliere, am decis împreună cu Loredana pentru bucle cu aspect natural. S-a folosit un ondulator conic și la final părul meu a arătat așa:


Concluzii de final


Mi-a plăcut tare mult rezultatul! Loredana mi-a intuit perfect caracterul și predilecția pentru naturalețe, iar finalul m-a mulțumit pe deplin.
Am primit la final și 3 produse Aura Botanica pe care să le folosesc acasă pentru a extinde testarea gamei și pentru a-mi contura mai bine o impresie despre aceste produse.

Recunosc că nu m-am așezat pe scaun cu așteptări prea mari în ceea ce privește experiența cu aceste produse. Nu sunt o mare amatoare de produse naturale, mai ales în ceea ce privește cosmeticele pentru îngrijirea părului. Nu am nicio problemă cu siliconii, de fapt chiar îmi plac produsele care le conțin, și nici nu mă deranjează parabenii din cosmetice pentru că le înțeleg rolul și nu duc nicio bătălie în acest sens. Totuși nu pot să nu observ trendul spre care ne îndreptăm, reîntoarcerea la simplitate, natural și ”curat” din punct de vedere a ingredientelor de sinteză chimică. Atât timp cât cosmeticele naturale sunt create, studiate și testate de o echipă de profesioniști în domeniu, sunt rezultatul unor cercetători care înțeleg în profunzime nevoile părului în acord cu structura sa chimică, accept faptul că perspectiva mi se poate modifica.


Așadar am acceptat provocarea de a încerca produsele Kerastase pe termen lung și să-mi formez o opinie în măsura în care eșantioanele generoase mi-o permit. Până în acest moment, așa cum am recunoscut și pe contul meu de instagram, mă declar foarte impresionată de bifazicul anti-frizz și resimt lipsa unui astfel de produs în rutina mea.
După ce am plecat de la salon, aspectul de păr fără ”norișori”s-a păstrat până la următoarea spălare, dar am sesizat de asemenea, și un aspect un pic prea ”așezat” al părului pe lungime, ușor lipsit de volum, unul din efectele pe care le au uleiurile asupra părului meu. Cu atât mai mult  Aura Botanica mi-a stârnit curiozitatea de a aflat dacă pe termen lung, o gamă cu uleiuri vegetale ar putea să-mi schimbe obiceiurile mele de îngrijire a părului. Provocarea rămâne deschisă!


În concluzie, de la salon am plecat relaxată, încărcată de energie pozitivă, cu un păr sănătos, revitalizat, cu bucuria de a fi cunoscut oameni frumoși și cu o grămadă de informații despre o rutină corectă și eficientă de îngrijire a părului, informații pe care promit că le voi împărtăși cu voi.



Pentru mine a fost o premieră, dar voi cunoașteți în mod personal produsele Kerastase, dacă da, ce experiență ați avut cu ele?









VintageLook

Locație: Salon Evolution by MC (Monica Criste), str. Independenței, nr. 24, Timișoara

9 comentarii:

  1. Dar ce par lung si frumos ai, draga mea!
    Stii cum e, il ai lung, parca l-ai vrea scurt. Il ai scurt, tanjesti dupa cel lung.

    http://www.descude.com/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti multumes frumos! ai mare dreptate, eu nu l-as vrea neaparat mai scurt, dar l-am vrea cret sau ondulat, Doamne, si cat de tare l-as vrea :P

      Ștergere
  2. Pare foarte interesant bifazicul acela, ma bate gandul sa il incerc desi nu stiu daca se incadreaza in bugetul meu, ultima data cand am verificat produsele Kerastase erau un pic mai scumpe decat ce folosesc eu :P. Tot timpul am fost curioasa de acest brand si abia astept parerea ta despre produse. Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si mie bifazicul mi se pare cel mai interesant din gama. o sa scriu despre el cand o sa-mi fac o idee mai clara. Asa este, Kerastase are preturi un pic mai mari, asta e motivul pentru care nu le-am testat nici eu pana acum.

      Ștergere
  3. Esti foarte frumoasa și ai un par pe masura! Mi-a facut plăcere sa te reîntâlnesc și trebuie sa spun ca mi-ar plăcea și mie sa-mi las o perioada parul așa cum este, sa nu îl mai supun la atâtea vopsiri... ești o inspiratie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, iti multumesc mult pentru compliment, esti foarte draguta! :)
      Cat despre par, eu te incurajez sa il mai lasi un pic fara vopsea, cu siguranta i-ai face un mare bine. Si tot se poarta ombre in prezent, deci ai fi in trend. in 2011 cand am inceput eu procesul de recuperare al parului natural nu exista conceptul asta si am aratat groaznic o perioada, de o mie de ori am zis gata, ma vopsesc din nou. Acum ma bucur tare ca am rezistat.
      Si mie mi-a facut mare placere sa te revad si sper cat de curand sa ne vedem din nou. puup!!

      Ștergere
  4. Tot am auzit de kerastase si chiar il urmaresc pe sorin stratulat, dar nu am incercat inca produsele lor. Ma tot gandeam sa ii iau sorei mele ca ea are parul destul de deteriorat. La fel ca tine nu sunt fana produse naturale,pentru ca nu am vazut beneficii la mine, dar ma bucur sa citesc ca sunt si produse bune. As incerca Concentre Essential. Arata superb parul tau dupa 💕 oricum mereu mi-e drag de tine ca te ingrijesti mereu si nu ascuzi asta.si ca dai si tips pt fete 😊 te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu am incercat Kerastase pana in prezent desi imi sunt cunoscute produsele de foarte multi ani. Deocamdata, la salon, parul a reactionat foarte bine dupa aplicarea tuturor pasilor Aura Botanica, era si deshidratat pentru ca l-am spalat doar cu sampon de ceva timp, fara balsam si alte tratamente, dar o sa vad si pe termen lung cum se comporta si cum se inteleg cu parul meu.
      Iti multumesc frumos pentru aprecieri, sa stii si in offline sunt la fel de generoasa cu sfaturile acolo unde ma pricep, pot, am ocazia si evident, mi se solicita :P
      puup!!

      Ștergere
  5. foarte bune si eficiente produsele de la kerastase.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!