"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

luni, 13 noiembrie 2017

Ce folosesc pentru demachierea și curățarea tenului| Loțiunea micelară ACM Sensitelial - impresii


Rămânând în spiritul ultimelor articole, am ales să vă vorbesc astăzi despre produsele mele pentru demachierea și curățarea tenului. Folosesc 7 produse de fapt și de drept, dar am ales ca despre unul să nu vă vorbesc astăzi, pentru că abia l-am început, dar o să o fac mai târziu cu siguranță, pentru că merită.


Nu o să mai insist încă o dată cu privire la cât de necesar este ca tenul nostru să fie demachiat de două ori pe zi: seara, înainte de culcare și încă o dată dimineața, la trezire, pentru îndepărtarea ultimelor reziduri de machiaj, sebum și toxine pe care tenul le produce și le ridică la suprafață în timpul nopții. Am tot amintit de acest lucru cu fiecare ocazie posibilă. Nu cred că mai există femei care nu înțeleg că acest pas este obligatoriu, dar sunt sigură că încă mai există delăsare, superficialitate, lene, neglijență...

În sfârșit, întorcându-mă la rutina mea, vreau să menționez că nu e nevoie nici pe departe de atâtea produse pentru demachiere, doar că eu am strâns cam multe de-a lungul timpului și am ales să le folosesc prin rotație pentru a le consuma.


De câte produse ai nevoie pentru o demachiere și o curățare corectă a tenului?


Uitându-mă la produsele mele, nu cred că există un număr maxim de produse pe care le poți folosi în acest sens, dar cu siguranță există un număr minim, iar acela, după părerea mea, ar fi - DOUĂ PRODUSE! 
  • În primul rând îți trebuie un demachiant care să îndepărteze în mod eficient machiajul ochilor și al tenului. Acesta poate fi de tip bifazic sau ulei demachiant - produse recunoscute pentru ușurința cu care îndepărtează machiajul ochilor, mascara în straturi multiple și chiar pe cel rezistent la transfer, și bineînțeles la fel de bine, și fondul de ten de pe față. Laptele demachiant este o bună alternativă atât pentru ochi cât și pentru față. Este și preferatul meu, de altfel. Și foarte populară este apa micelară care nu cred că mai are nevoie de nicio prezentare. Dar oricare ar fi textura aleasă, important este ca demachiantul să fie eficient, dar blând cu pielea. 
  • În al doilea rând, după demachiere, al doilea pas, obligatoriu și el, este spălarea tenului cu un produs solubil în apă. Chiar și după folosirea apei micelare, care are specificat pe ambalaj că nu necesită clătire, acest pas nu trebuie omis. Apa micelară conține și ea agențo de curățare care trebuiesc clătițo de pe ten pentru a-l păstra sănătos pe termen lung. La fel ca și în cazul demachiantului, soluția de curățare trebuie să fie blândă, cu ingrediente prietenoase cu pielea și ph cât mai neutru. 

Laptele demachiant



Primul produs cu care aș începe eu este Laptele demachiant Pure Stem de la GreenLab, un produs care îmi place teribil de mult și la care nu am de gând să renunț prea curând. Am scris un articol întreg despre acesta AICI, vă invit să îl citiți pentru mai multe detalii.


Al doilea lapte demachiant pe care îl posed și pe care îl folosesc în mod alternativ cu cel menționat mai sus, este Laptele demachiant Sublime Soft de la L Oreal. L-am folosit în mod frecvent înainte să descopăr varianta Pure Stem. Este un lapte lichid și destul de blând cu ochii, nu este cel mai cel, dar e o variantă eficientă, la un preț decent. 
Acum îmi doresc să termin flaconul și de aceea încă îl am în rutină. 


Uleiul demachiant



Al treilea produs este tot un demachiant și el, Rice Water Bright - The Face Shop, un ulei demachiant mai exact. Este un produs foarte fain, l-a cumpărat de AICI. Este un produs coreean, foarte blând cu pielea și bine formulat. 
Se prezintă ca un ulei foarte lichid, care poate fi folosit atât pentru demachierea ochilor cât și a tenului și chiar și pentru spălarea feței, dacă masați produsul cu puțină apă, transformându-se într-o emulsie. 
Pentru cine preferă acest tip de demachiere cred că l-ar considera o alternativă foarte bună, însă pentru mine nu este foarte practic, dar asta doar pentru că eu am altă tehnică și îmi plac altfel de produse. L-am luat la repezeală, fără să studiez prea bine despre ce e vorba, având impresia că e vorba despre altceva. Desigur îl voi folosi în continuare, mai ales că nu a fost chiar ieftin.
Conține ulei de orez și de jojoba, este foarte light și nu conține uleiuri minerale. Sigur va fi pe placul unei persoane care preferă tipul acesta de demachiere.


Apa/loțiunea micelară



Regina apelor micelare rămâne desigur celebra Garnier, apă micelară care nu are cum să lipsească din rutina mea de demachiere. 
O folosesc cu precădere pentru îndepărtarea machiajului tenului, pentru că nu întotdeauna folosesc laptele demachiant și pentru ten, mai mult mă rezum la ochi, unde mi se pare foarte important să folosesc un produs care nu îmi agresează deloc genele și pielea, iar laptele mi se pare ideal în acest sens. Așadar, apa micelară Garnier o folosesc seara pentru ten, dar poate nu întotdeauna, și dimineața pentru demachierea completă, fără să mai folosesc vreun alt produs. 



A doua apă micelară pe care o am în rutină, care este de fapt o loțiune, este Sensitelial ACM - un produs pe care l-am primit la BBM anul acesta din partea celor de la magnifiqueskin.ro. În comparație cu cea de la Garnier eu o apreciez ca fiind inferioară, nu mi se pare că are aceeași putere de curățare ca aceasta, motiv pentru care o folosesc mai mult dimineața sau atunci când nu folosesc machiaj în cursul zilei și atunci mă rezum la apă micelară + gel de curățare. 
În plus de asta, loțiunea micelară ACM Sensitelial are și parfum în compoziție, chiar două tipuri la finalul listei. Acesta îi conferă o aromă cu adevărat plăcută și revigorantă de trandafiri, dar totuși, în produsele de curățare aș prefera ca parfumul să nu existe. Partea bună e, că dacă păstrați recomandările mele de mai sus, ea se îndepărtează de pe față, la partea de spălare a tenului, deci nu veți păți nimic. 
Deși nu mi se pare la fel de eficientă ca cea de la Garnier, voi continua să o folosesc, după cum v-am spus mai sus, până la ultima picătură. Ca fapt divers, mi se pare totuși o apă /loțiune micelară mult mai bună decât cea de la Nivea, care a constituit o mare dezamăgire pentru mine.


Cu ce ne spălăm pe față?


Așadar cam acestea ar fi produsele pe care le folosesc în mod curent pentru demachierea tenului, fie că e vorba despre procesul de seară, fie că vorbim despre cel de dimineață. 
Următorul pas îl constituie spălarea tenului cu un produs solubil în apă pentru a îndepărta toate rezidurile și produsele aplicate anterior. Ele nu au menirea de a rămâne pe ten, ci doar pentru a șterge machiajul aplicat în cursul zilei. Pentru o bună sănătate a tenului, nu vă culcați înainte de a vă spăla tenul. 
Nu folosiți în acest sens clasicul săpun, ci căutați produse sub formă de gel, cremă, ulei sau spumă, create special pentru ten și cu ph cât mai neutru. 



Eu am descoperit în kitul Andalou Naturals primit la BBMT de la secom.ro, un flacon mini de cleanser - Meyer Lemon + C, cu adevărat foarte eficient. L-am ținut mult timp în baie, fără să mă tenteze, până când am hotărât să-l testez pentru a-mi expune părerea pe blog. Am avut surpriza să descopăr un produs foarte concentrat. Nu l-am gestionat corect prima dată, am pus prea mult și abia am reușit să-l îndepărtez de pe față. Așadar, produsul este foarte economic, o cantitate foarte mică este de ajuns pentru o spălare eficientă și blândă a tenului. Îl recomand cu drag, eu l-am pus pe listă și după ce termin ceea ce folosesc în prezent, cred că o să îi dau o șansă. 
Mai jos vă pun și o listă cu ingredientele pentru a vă face o idee. Ca fapt divers, produsele Andalou Naturals, după cum le spune și numele, sunt cosmetice create din ingrediente naturale, pline de antioxidanți și alte ingrediente prietenoase cu tenul. 

Aloe barbadensis juice*, decyl glucoside, helianthus annuus (sunflower) oil*, manuka honey, vegetable glycerin, sorbitol, citrus medica limonum (meyer lemon) extract, simmondsia chinensis (jojoba) and rosa canina (rosehip) oils*, lauric acid, cetearyl alcohol, hippophae rhamnoides (sea buckthorn) oil*, fruit stem cell (malus domestica, solar vitis) and bioactive 8 berry complex*, magnesium ascorbyl phosphate (vitamin C), vitis vinifera (grape seed) polyphenols, allantoin, camellia sinensis (white tea) and hibiscus rosa-sinensis extracts*†, tocopherol (vitamin E), vanilla planifolia and citrus aurantium dulcis (orange) extracts*, phenethyl alcohol, ethylhexylglycerin, cananga odorata (ylang ylang) oil*, styrax benzoin, citrus medica limonum (lemon) oil*.


În concluzie, aceasta este rutina mea de demachiere și curățare a tenului. În mod normal nu aș avea nevoie de mai mult de 3 produse, folosesc 7 în prezent doar pentru că mi-am impus să le consum de toate, dar laptele demachiant, apa micelară și cleanserul sunt tot ceea ce am nevoie pentru un ten curat


Voi ce folosiți în acest sens?









VintageLook







7 comentarii:

  1. Mă bucur să mai văd pe cineva care insistă pe ideea că micelara trebuie și ea clătită de pe ten. Din păcate cele mai multe fete n-o fac. :(
    Avem cam aceleași impresii, inclusiv despre anumite produse. Eu folosesc pentru demachierea ochilor un bifazic (Garnier rămâne favoritul) și pentru ten micelară (tot Garnier, dar la fel de mult îmi plac Bielenda și Bioderma - cele roz în toate 3 cazurile), dar uneori folosesc doar micelară, dacă n-am decât puțin rimel la ochi. Pentru spălat am variat în ultima vreme între un cleanser Paula's Choice și uleiul de duș Bioderma Atoderm (e atââât de blând).
    Te înțeleg și cu folositul unora care sunt bune, dar nu extraordinare, procedez și eu la fel, dacă tot le am... Mereu îmi spun că pe zona asta n-am motive să mai experimentez, dar tot mai găsesc câte ceva nou tentant. :))
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi aici in comunitatea de beauty cam stim ce si cum si am observat ca majoritatea fetelor recomanda acelasi lucru, din pacate nu stiu cat de mult suntem luate in seama...
      Ma bucur ca impartasim, cel putin partial, aceleasi preferinte. eu nu am incercat apa micelara Bielenda, dar o pun pe lista. Cea de la Bioderma imi place putin mai mult dcecat cea de la Garnier, dar fiind mai scumpa ma rezum la cea din urma pentru ca efectiv nu am ce sa ii reprosez.
      Cat despre partea cu tentatiile...hm, cred ca fiecare blogger de beauty trece prin asta, indiferent cat de mult ii place si i se potriveste un produs... e o nevoie constanta de variatie, o curiozitate care necesita a fi satisfacuta :P

      te pup, Ella, multumesc de vizita!!!

      Ștergere
  2. Sunt fana 100% apa micelara Garnier si laptelui demachiant L'oreal pe care le ai si tu mai sus. Si eu de multe ori nu mai folosesc cleanserul seara, cand sunt foarte obosita si stiu ca nu e tocmai in regula dar banuiesc ca toata lumea mai are zile de genul. Incerc totusi sa fiu mai constiincioasa si ma gandesc ca strict pt mine fac chestia asta. Ma tenteaza sa incerc alte produse, desi tot la apa micelara Garnier m-am intors de fiecare data :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti recomand sa incerci si demachiantul GreenLab, cred ca o sa iti placa mai mult decat cel de la Garnier.
      cu apa micelara nelimpezita de pe ten mai procedam si eu asa mai demult, insa incerc pe cat posibil sa fiu riguroasa si sa am o rutina cat mai corecta. Te incurajez si pe tine sa o faci :)

      Ștergere
  3. mie micelara de la garnier nu imi place, nu stiu de ce dar nu ne intelegem..am incercat si cea pentru ten mixt..la fel, asa ca am mers in general pe ceva ce mi se potriveste..desi le tot schimb oricat de bune sunt

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wow, pana acum esti singura persoana pe care am auzit-o ca nu i-a placut micelara de la Garnier, dar eu chiar inteleg ca suntem cu totii foarte diferiti si avem asteptari diferite de la produse.
      Eu nu am incercat decat varianta acesta de la Garnier, dar in prezent tot testez diferite branduri, dupa cum imi pica in mana :p Doar cea de la Bioderma a intrecut Garnier pana acum, dar nu cu mult :P

      Ștergere
  4. Sincer nu imi prea plac micelarele. Am avut Garnier, Yves Rocher si Nivea. Nu imi curatau niciodata ochii eficient, desi foloseam doar creion dermatograf si rimel.
    Si mie imi place mult laptele demachiant. Ti-l recomand pe cel de la Cosmetic Plant, cu ulei de catina si masline. Miroase super si e eficient.
    An nou fericit! :)

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!