"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

joi, 21 iulie 2016

10 pensule pentru machiaj| Varianta accesibilă pentru începătoare

Bine v-am regăsit!

Am revenit după o pauză cam lungă, cu articol nou despre un set de pensule pe care l-am primit vara aceasta. Este vorba despre un set format din 10 pensule care, în mod normal, ar trebui să asigure întreg necesarul pentru un machiaj complex al feței (mai puțin al ochilor).
Le-am achizitionat de pe acest site, setul fiind format din 5 pensule cu diametru mai mare și 5 pensule mai subțiri, pentru accente. 


Nu sunt inscripționate cu niciun brand, au mânerul din lemn vopsit în alb. Arată foarte elegant, sunt bine lipite (atât perii, cât și partea metalică și mânerul de lemn), par a fi confecționate cu atenție la detalii. Perii sunt sintetici, moi, dar flexibili în același timp.
  1. Round Angled Brush (28mm),
  2. Round Brush (25mm),
  3. Flat Angled Brush (28mm),
  4. Flat Brush (25mm),
  5. Tapered Brush (32mm),
  6. Precision Round Angled Brush (15mm),
  7. Precision Round Brush (15mm),
  8. Precision Flat Angled Brush (15mm),
  9. Precision Flat Brush (15mm),
  10. Precision Tapered Brush (15mm).

Dacă ar fi să le analizez după funcționalitate, aș putea declara că pensulele mai groase mi se par a fi mult mai reușite decât celelalte. De fapt dacă ar trebui să le includ în rutina mea de machiaj, aș alege toate cele 5 pensule menționate mai sus și doar una dintre celelalte.   
Așadar, în ceea ce privește pensulele subțiri, două dintre ele sunt tăiate oblic și seamănă destul de mult între ele. Mi se par a fi mult prea înalte pentru a crea precizie în aplicare, pot fi folosite atât pentru produse cremoase cât și pentru pudre. Cea de-a treia, la fel de înaltă, are vârful plat și până acum nu mi-am dat prea bine seama la ce ar putea fi folosită. Pentru ochi pare prea mare, poate pentru accente pe ten (iluminator sau pudra pe zone mai greu accesibile), dar forma plată nu este tocmai un avantaj în acest sens și nici dimensiunea sa. Mi se pare a fi pensula cea mai prost gândită din set.





Preferata mea, dintre aceste cinci pensule, este cea pentru concealer, este creată din fibre sintetice mai rigide, speciale pentru operațiunea de corecție cu concealer/anticearcăn sau pentru aplicarea primerului de ochi. Are o dimensiune și o formă perfectă pentru această operațiune, este o pensulă chiar reușită care își face treaba de minune.



Din aceleași fibre este confecționată și pensula pentru fond de ten. Are vârful ascuțit, perfect pentru zonele mai greu accesibile – colțul interior al ochilor, aripile nasului etc. La fel ca și cea pentru concealer, este o pensulă foarte reușită.



Celelalte patru pensule pot fi folosite atât pentru aplicarea produselor cremoase și cât și a pudrelor. Au perii destul de scurți și un diametru mic, ceea ce pe mine mă încântă foarte tare. Dacă folosiți pudră pulbere și vă doriți un aspect natural, s-ar putea ca aceste pensule să nu fie pe placul vostru, dar pentru o aplicare precisă a pudrei sau a blush-ului toate cele 4 pensule sunt ideale. La fel și pentru aplicarea fondului de ten mineral.



Pensula tăiată în unghi este perfectă pentru aplicarea bronzerului. Este de altfel și pensula mea preferată din acest set, pentru că îmi conferă precizie perfectă în aplicare. O pot folosi și pentru pudra bronzantă și pentru blush și chiar și pentru pudra compactă.

Așadar, în concluzie, în marea lor majoritate pensulele din acest set sunt utile și pot fi incluse cu succes în rutină, chiar și cele mai mici își pot găsi utilitatea pentru zonele mai greu accesibile, pentru a evidenția anumite porțiuni sau pentru a aplica produs într-o formă mai concentrată pe anumite zone.
Calitatea lor nu este excelentă, însă sunt mult mai reușite decât pensulele din oferta Avon sau Oriflame, de exemplu, net superioare, și te pot ajuta să obții un ten perfect (dacă posezi și fardurile necesare, în mod evident), iar prețul mi se pare a fi unul corect pentru calitatea oferită. Le recomand persoanelor începătoare.

Pe site-ul Born Pretty Store puteți găsi mai multe sfaturi legate de modul în care fiecare pensulă poate fi folosită, eu v-am împărtășit modalitatea aleasă de mine, dar folosirea pensulelor de machiaj, dincolo de instrucțiuni, este o experiență extrem de personală, o pensulă creată inițial cu scopul de a aplica blush-ul de exemplu, se poate dovedi mult mai utilă pentru a fi folosită cu un alt tip de produs (fond de ten, pudră etc), în funcție de construcția facială și de nevoile fiecăreia dintre noi.




Nu vin în husă, din păcate, dar sunt ambalate în punguțe individuale pentru protecție. La mine a durat cam o lună până le-am primit și au venit la poșta vamală. 

Vă reamintesc că folosind codul KEJ61 aveti o reducere de 10%, iar transportul este gratuit.

Ce părere aveți despre ele?

________________________________________



Mă găsiți și aici:

Instagram: https://instagram.com/vintagelooksimona
Facebook: https://www.facebook.com/Vintagelook-624149420931100/
Google+: https://plus.google.com/+Vintagelooksimonatm


VintageLook

4 comentarii:

  1. Eu evit sa cumpar seturi de pensule pentru ca nu stiu ce sa fac cu ele :)) Totusi de fiecare data mi se pare ca nu am suficiente, cred ca un set din acesta m-ar potoli :)
    Multumim pentru review ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh, nu stiu ce sa zic, eu am o multime de pensule, de toate felurile si tot nu simt ca m-am potolit, de fiecare data parca imi mai trebuie cate ceva :)))
      Acum sunt in cautarea unor pensule mici de blending, toate pe care le am sunt mult prea stufoase pentru ceea ce vreau eu mai nou :P

      Ștergere
  2. Arata super,cred ca-si fac treaba bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt nemaipomenite, dar cu siguranta poti sa obtii un machiaj perfect cu ele :)

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!