"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

luni, 16 mai 2016

Fond de ten Shiseido Perfect Refining review

În căutarea fondului de ten perfect am ajuns și la celebrul brand Shiseido și al său Perfect Refining Foundation, fond de ten pe care recunosc că ardeam de nerăbdare să-l încerc. 
Am petrecut foarte mult timp vizualizând tot felul de swatch-uri pe net în căutarea nuanței potrivite, până m-am decis să comand WB40 Natural Fair Warm Beige. Știam că nu are subton galben așa cum îmi place mie, dar mi-am dat seama că nici Revlon Colorstay #310 nu are și totuși îl folosesc fără rezerve, așa că am plasat o comanda pe Aoro cu maxim optimism.

Perfect Refining Foundation este un fond de ten cu totul special. La prima interacțiune s-a lăsat cu ”wow” pentru că textura lichidă, gata să-ți alunece printre degete, nu m-a determinat nicio clipă să anticipez un grad așa de mare de acoperire. 

Pigmentul din compoziție este foarte concentrat, pentru că doar un strop de produs se întinde perfect și acoperă într-o proporție foarte mare imperfecțiunile pielii. Și petele maronii sau cearcănele, și urmele roșii rezultate în urma vindecării acneei, dar și porțiunile de rozacee și leziuni capilare sunt foarte bine camuflate
Dacă totuși un strat nu vă mulțumește pe zone cu probleme, cu siguranță după al doilea nu veți mai vedea nicio imperfecțiune, ci un ten și o culoare perfect armonizată din toate unghiurile. Eu nu simt nevoia niciunui alt produs suplimentar pentru a-mi camufla cearcănele sau capilarele din jurul nasului, ci mă bazez exclusiv pe acoperirea conferită de acest fond de ten.

Finish-ul este semi-mat, catifelat, fără să mai necesite obligatoriu pudră (totuși eu aplic un strat fin pentru mai multă rezistență), dar cu toate acestea, Perfect Refining Foundation este un fond de ten foarte lejer, care pur si simplu nu se simte pe ten. 
Nu se agață de zonele cu rugozități și nu se aplică cu pete în cazul unui ten cu probleme (zone uscate, deshidratate și porțiuni de piele cu exces de sebum) și nici nu încarcă tenul. 

L-aș alege în locul renumitului fond de ten Dermablend tocmai pentru aspectul natural pe care îl conferă pentru că nici după mai multe ore nu se setează în riduri și nu se strânge inestetic pe piele, dar cu toate acestea acoperă perfect zonele cu probleme. 


Din păcate pentru mine perfecțiunea sa se oprește la rezistența de-a lungul zilei, care, în cazul tenului meu cu tendințe de îngrășare, nu reușește să depășească performanțele celui mai iubit fond de ten din colecția mea – Double Wear. Pe parcursul zilei am nevoie de șervețele matifiante și mai apoi de retușuri pe nas și bărbie, zone cu exces de sebum. După felul în care se așază pe lateralele feței, tind să cred că pentru un ten normal sau uscat, acest fond de ten Shiseido Perfect Refining ar putea fi o alegere foarte inspirată, mai ales dacă tenul prezintă rozacee, cearcăne vineții sau cenușii, pete maro sau culoare neuniformă. 

Mie îmi place ca finish și grad de acoperire mult mai mult decât Double Wear Stay-in-Place, dar nu și la rezistență și nuanță (dar aici aș putea face rabat).  
De asemenea mi-ar plăcea să păcălească mai bine poțiunile cu pori dilatați, pentru că, deși ascunde foarte bine colorațiile pielii și alte imperfecțiuni, pe zona de pori nu face minuni, motiv pentru care atunci când folosesc Shiseido Perfect Refining Foundation alge întotdeauna un blush mat, fară particule care reflectă lumina pentru a nu crea iluzia unor pori și mai dilatați. 

Privind modalitatea de aplicare, mie îmi place să îl întind întotdeauna cu degetele, iar dacă doriți să vizionați un filmuleț în acest sens, veți învăța de la specialiștii Shiseido cum se aplică cel mai corect cu degetele acest fond de ten:





Recipientul se prezintă sub forma unei cutiuțe negre, perfect pătrată, și, deși nu este prevăzut cu pompiță, consistența foarte lichidă nu împiedică dozarea, mai ales că spre final poate fi așezat cu capacul în jos, astfel încât să nu rămână nicio picătură nefolosită. 
Are SPF 15. 


Voi ați încercat acest fond de ten, dacă da, care este părerea voastră?






Dacă ți-a plăcut articolul meu, un share pe facebook m-ar ajuta! 



Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!



                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu

4 comentarii:

  1. l-am avut, intradevar arata frumos,dar nu rezista. eu pun peprimul loc shiseido sun protection,e genial,rezistent, waterproof, spf maare! ala albastru, despre care tot am scris. alege nuanta 60, sau medium ivory sau medium beige
    pupppppppp

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca ai scris despre un fond de ten Shiseido, de acum multi ani, dar nu mai imi aminteam care anume. Trebuie sa il incerc si eu si pe acela. Pana acum am testat 3 produse Shiseido si am o buna impresie despre ele.
      Mi-ar placea si mie sa reziste mai bine acesta pe ten, l-as adopta pe termen lung fara nicio ezitare.
      Pup si eu!

      Ștergere
  2. nu l-am incercat, daca-mi cade in mana o sa incerc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa iti placa. Daca nu ai tenul gras, s-ar putea sa il indragesti tare! :)

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!