"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

vineri, 19 decembrie 2014

Propunerea mea pentru machiajul de Crăciun 2014

             Așa cum v-am anunțat luna aceasta și așa cum v-am obișnuit încă de anul trecut, și în acest an, la propunerea site-ului aoro, v-am pregătit două postări dedicate celor mai importante două sărbători ale lunii decembrie, Crăciunul, respectiv Revelionul, și anume propunerile mele în materie de machiaj pentru aceste două evenimente.

      Dacă săptămâna trecută v-am arătat o superbă rochie din catifea verde smarald îmbogățită cu un element dantelat auriu în zona pieptului, astăzi m-am gândit să vă sugerez și machiajul potrivit acestei rochii, dar nu numai, pentru că întreaga gamă de nuanțe alese de mine, veți vedea că este extrem de versatilă, pretându-se mai multor tipuri de ținute. Așadar am ales o bază de maro roșcat pentru colțul extern al ochilor, degradat până la bej foarte deschis spre interiorul ochilor, totul conturat cu un eyeliner gel/cremă trasat sub formă de cat eyes.

            Gama de nuanțe aleasă de mine, foarte caldă și puternic sidefată, a fost inspirată de un produs pe care mi-l doresc foarte, foarte mult și care mi-a creat adevărate insomnii de când l-am descoperit pe site-ul aoro – este vorba despre o superbă paleta Bobbi Brown suuuuper sidefată Bobbi Brown Shimmer Brick Eye Palette, cu 10 nuanțe minunate, pe care trebuie neapărat să o am, mai ales că am fost foarte cuminte în ceea ce privește achiziția de farduri de pleoape anul acesta, astfel încât cred că merit un mic răsfăț cu această superbă paletă. Pe site se găsește și varianta Pink Opal cu multe rozuri prăfuite. 
Despre produsele Bobbi Brown puteti citi mai multe pe site-ul oficial.




realizarea
machiajului de craciun
pas cu pas

              În sfârșit, trecând la machiajul meu de Crăciun, așa cum am procedat și anul trecut, vă prezint pașii pe care i-am parcurs până am ajuns la acest rezultat, în speranța că vă vor ajuta pentru a recrea acest machiaj.
Am început prin a-mi aplica un stop de fond de ten pe pleoapa  mobilă pentru a crea o ușoară aderența fardurilor.  Eu nu am folosit de data aceasta, dar fiind vorba despre o seară mai lungă, vă recomand să aplicați și un primer astfel încât fardurile să nu se strângă în pliul pleoapelor și să-și păstreze intensitatea de-a lungul întregii seri. Așa cum obișnuiesc de fiecare dată, înainte de a crea un machiaj complex, mai ales dacă acesta presupune și o conturare cu tuș, încep procesul cu crearea unui șablon în care voi lucra sau care mă vă ajuta să distribui corect fardul pe pleoapă. Acest șablon l-am trasat cu un creion de ochi negru, de preferință mai tare pentru a nu se întinde, și am început de pe pleoapa inferioară, trasând o linie ascendentă până în dreptul pliului, cam până unde aș dori eu să se aplic fardurile. Pe pleoapa superioară am trasat o altă linie cu același creion, menită să se unească cu linia de jos într-un unghi ascuțit, acest șablon va constitui în același timp și coordonatele mele pentru tușul care va fi trasat la final.


              Acest șablon, păstrând ca punct de referință pliul pleoapei, am început să îl umplu cu farduri în prima fază mate, mai întâi pe pleoapa superioară, iar mai apoi pe cea inferioară. După ce am obținut exact forma și distribuirea dorită a intensităților, au urmat fardurile sidefate, pe care le-am ales din mai multe palete și farduri mono și le-am combinat până am ajuns la un rezultat satisfăcător. Așa cum am menționat de mai multe ori, eu nu pun un accent prea mare pe aplicarea exactă a fadurilor în prima fază, ci mă bazez foarte mult pe blending. Pentru asta, am folosit trei tipuri diferite de pensule. Una mai micuță pentru detalii, una mijlocie, rotundă și foarte fermă (zgârie puțin chiar, dar așa am dorit-o eu) și una mai mare pentru amestecarea culorilor de pe pliul pleoapei cu arcada, destul de fermă și ea.

          La final am ales un tuș cremă pentru conturarea ochilor și am intensificat și mai mult colțul exterior al ochilor cu ajutorul unui fard negru, astfel încât codița creată de tuș să se confunde într-o proporție cât mai mare cu umbra fardului. De asemenea, la final am aplicat, cu ajutorul unei pensule foarte subțiri, un fard pulbere bej deschis, pe colțul interior al ochilor pentru o iluminare și mai puternică. Cu aceeași pensulă micuță am lucrat pe detalii pentru un aspect cât mai elaborat. Am continuat cu mascara pentru volum aplicat în mai multe straturi. 

Recomand gene false dacă sunteți prietene cu acestea, pentru un efect și mai dramatic, eu nu am folosit în cadrul acestui machiaj, dar probabil că le voi folosi de Crăciun.

La final am curățat tenul de fardul picat pe pomeți cu ajutorul unei dischete îmbibată cu apă micelară și am aplicat fondul de ten. În cazul meu, am combinat mai multe mărci și nuanțe pentru a o obține pe cea din fotografii, dar eu recomand un fond de ten rezistent la transfer, mai ales dacă știți că vă așteaptă o seară lungă. 

Nu uitați de fardul sau creionul pentru sprâncene, pudra pentru fixarea fondului de ten și de bronzerul pentru contouring. Nu folosiți texturi foarte sidefate pentru ten pentru a nu concura cu machiajul ochilor, așadar alegeți un blush mat sau cu shimmer foarte discret. Același lucru este valabil și pentru buze. Eu am combinat două rujuri lipstain pentru a obține acel roz din imagini. Ca și în cazul fardurilor de pleoape și a fondului de ten, alegeți texturi care vor rezista pe parcursul serii, astfel încât să nu vă bateți capul prea tare cu machiajul, ci să vă bucurați de compania celor dragi și de evenimentul în sine.

Sugestie produse pentru
machiajul meu 
Aoro.ro



          În concluzie așa arată machiajul pe care eu vi-l propun pentru seara de Crăciun, nuanțe sidefate de cupru și auriu, tuș negru mat și multe straturi de rimel pentru volum pentru un efect cât mai dramatic. Am păstrat echilibrul cu ajutorul unui ten mat și a buzelor într-o nuanță delicată de roz catifelat, dar saturat, efect pe care îl puteți obține cu ajutorul unui ruj Rimmel din gama Lasting Finish Matte by Kate Moss no. 101.


rezultatul final




Aici puteți găsi propunerea mea pentru machiajul de anul trecut. Care dintre ele vă place mai mult?


Voi la ce vă gândiți pentru look-ul de Crăciun?  Ce machiaj, ce outfit?



VintageLook

16 comentarii:

  1. arata foarte bine, chiar stau in dubiu cu ce sa ma machiez zilele astea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nuantele neutre te scot mereu din incurcatura, atunci cand nu ai inspiratie :P
      Multumesc frumos, ma bucur ca-ti place!

      Ștergere
  2. Ce ochisori frumosi ai, Simo. Pfff. ma topesc!
    I-am avut si eu cand eram pitic, albastri...acum au o culoarea ciudatica tare, nici verzi, nici caprui, nici albastri, undeva pe acolo!
    Pupicei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si ai mei erau foarte albastri cand eram mica, acum insa acum sunt intre verzi si albastri si se schimba mereu parca... :P
      Iti multumesc frumos, blondina frumoasa, te puup!!

      Ștergere
  3. Imi place machiajul acesta dar e mult prea cuminte, deci daca e sa aleg il aleg pe cel de anul trecut :)
    Pe cand unul cu verede puternic?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa incerc unul verde pentru propunerea de Revelion?

      Machiajul acesta e la fel de intens ca si cel de anul trecut, doar ca nu am avut lumina naturala si am facut pozele cu blitz si a estompat culorile!

      Ștergere
  4. Foarte frumos realizat....si acesta si cel de anul trecut. Mie mi-a placut foarte mult si machiajul din postarea de pe 26 decembrie 2013, acel verde absolut minunat. Chiar voiam sa te intreb mai exact ce nuanta este...si daca-l gasesc prin magazine. Esti o frumoasa si te urmaresc mereu cu drag! Sarbatori minunate iti doresc! Anca Irina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Anca, da, stiu despre ce machiaj este vorba, am folosit un fard Alix Avien verde foarte intens, ce fain ca mi-ai adus aminte de el.
      Nu am acces acum la el, dar arata exact asa: http://www.okazii.ro/make-up/farduri/farduri-alix-avien-pret-promotional--a120522021
      Daca gasesti pe undeva mono-uri din acestea, alege verdele padure cel mai intens si acela este :p Chiar e foarte fain. Poate il folosesc pentru machiajul de Revelion, se pare ca si Laura vrea unul tot cu verde... :)
      Iti multumesc mult pentru aprecieri!!! Te pup! Sarbatori fericite!!

      Ștergere
  5. Cel de anul trecut scoate mai mult ochii in evidenta, dar cand ai ochi atat de frumosi ca ai tai, e absolut indiferent cu ce-i machiezi! Mie imi plac ambele variante! si ma apropii de purtat machiajul de anul asta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca nu pare, dar la intensitate sunt similare cele doua machiaje, insa la cel de anul acesta nu am avut lumina naturala puternica si am folosit blitul la poze, iar asta a diminuat intensiatatea culorilor.
      Multumesc mult, Gabriela, te puup!!

      Ștergere
  6. Foarte frumoase nuantele de bej si maro, chiar si ideea de sidefat este atractiva, desi eu prefer fardurile mate. Mi-a placut si machiajul de anul trecut, desi era mai rece.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte frumos si elegant machiajul tau,ai niste ochi superbi <3

    RăspundețiȘtergere
  8. Un machiaj frumos pentru o fata frumoasa. Love it!
    Sa aveti sarbatori minunate, pline de bucurii si oameni dragi.
    Craciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca ar fi sa aleg un favorit, cel de anul acesta se detaseaza in top! :) Nu stiu daca versatilitatea sa ori daca nuantele calde m-au convins, dar e cert ca ma atrage mai mult!
    Subscriu propunerii Laurei! :)
    Renita draga si frumoasa, iti doresc sa ai sarbatori linistite! Te imbratisez strans!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    P.S. Raspunzand intrebarii tale... La Craciun, nude si mov am avut pentru machiajul ochilor dar, pentru a nu leza bunul nume al familiei prin lipsa de personalitate, nu m-am mai rujat! Mi-am spus ca remediez asta pe masina (fara a conduce eu, desigur!). Ei bine, am uitat (din prea multa efervescenta)! Si asa am ramas... :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. lipsa de punctualitate*** (personalitatea s-a bagat in vorba si ea! :P)

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!