"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

joi, 20 februarie 2014

Despre contouring cu Glam Bronze L'Oreal

Am ales să vă vorbesc astăzi despre un produs pe care îl folosesc de foarte mult timp, fiind prezent în mai toate machiajele mele prezentate aici pe blog, și anume produsul meu de contouring preferat – Glam Bronze de la L'Oreal.


Pasul de conturare al feței este relativ nou în rutina mea de machiaj, abia în urma cum vreo 4 ani am început să îl introduc, iar odată cu vârsta am început să îl apreciez din ce în ce mai mult pentru că îmi permite să-mi evidențiez mai bine pomeții, reușind să creez cu ajutorul jocului de umbre și lumini, un efect ușor de lifting pe zona obrajilor. Recunosc că la început acest pas mă intimida teribil și îmi era teamă să nu creez un efect total opus aceluia de sculptare a feței, însă încet-încet am început să-mi cunosc calitățile/defectele feței și să identific exact zonele în care am nevoie de umbrele unui produs cu câteva tonuri mai închise decât nuanța pielii mele.
Pe internet găsiți numeroase scheme de aplicare a conturului, așa cum este și cea de mai jos, însă din practica mea, am observat că fiecare tipologie a feței are propriile sale nevoi, iar harta de distribuire a bronzerului/iluminatorului nu trebuie urmărită cu exactitate, ci adaptată fiecărei fețe/tipologii. În linii generale, bronzerul se aplică pe lateralele feței, dinspre tâmple către colțul gurii prin mișcări circulare, urmărind linia de sub pomeți. Pasul doi îl constituie intunecarea zonei de sub bărbie, imediat sub linia mandibulei. Vă puteți opri aici sau puteți continua cu zona nasului, a gâtului și a frunții, dacă aceasta este prea înaltă, de exemplu. Iluminatorul se aplică în zonele centrale ale feței (după cum arată și schema de mai jos) - mijlocul frunții, linia superioară a nasului, deasupra buzei superioare, pe bărbie și deasupra pomeților. Practic în acele zone unde cade lumina în mod natural. Nu uitați si de arcadă, iluminatorul aplicat imediat sub sprâncene deschide foarte mult privirea și maschează eventualul efect de pleoape căzute. 


Revenind la Glam Bronze L'Oreal, așa cum spuneam mai sus, este bronzerul pe care îl folosesc în prezent pentru contuarea feței, fiind un produs de a cărui calitate sunt foarte mulțumită. Textura sa nu este perfect mată, ci foarte ușor satinată, însă nu sclipește sub nicio formă pe față, ci reprezintă textura ideală din punctul meu de vedere. 

09 golden cinnamon

La fel aș putea spune și despre gradul de pigmentație pentru că reușesc să iau pe pensulă de fiecare dată exact acea cantitate de care am nevoie, neexistând niciodată posibilitatea de a rămâne cu dungi inestetice pe față. 

Și pentru că, după îndemânarea în aplicare, secretul unui contur reușit, îl constituie blendingul, pot să vă asigur că acest produs se amestecă și se estompează perfect îndiferent de baza peste care este aplicat.
Despre rezistentă, pot să afirm că rămâne pe ten până la sfârșitul zilei, însă își pierde totuși din intensitate pe parcurs. Eu l-am aplicat și pe post de bronzer pe întreaga față atunci când am folosit un fond de ten mult mai deschis decât nuanța pielii mele și cu ajutorul acestui produs, am reușit să echilibrez situația și să îi confer feței mele o culoare normală.
În concluzie mi se pare a fi un produs de bună calitate și consider că își merită banii în condițiile în care vă asigur că recipientul de 11 g nu îl veți termina prea curând. Și apropo de ambalaj, pudra bronzantă vine însoțită de un compartiment separat cu o oglindă generoasă și o pensulă lată și îngustă pe care eu nu o folosesc. Prezintă SPF 10. 


De la Alexandru Abagiu am învățat, anul trecut când am fost la seminarul L'Oreal, că cel mai sigur atunci când folosești un ruj roșu (care se știe cât este de pretențios) și nu ești perfect stâpănă pe arta machiajului, este să renunți la blush și să te rezumi doar la conturarea feței. Eu așa procedez de fiecare dată și efectul este mult mai apropiat de ceea ce îmi doream eu pentru că așa reușesc să pun în valoare mult mai bine rujul roșu, iar restul machiajului doar îl completează, fără să concureze cu acesta. Spun asta pentru că în ultimul timp port foarte des ruj roșu pe timpul zilei. 

Nu uitați că pentru un contur reușit, adică pentru acel joc de lumini și umbre, pe lângă un bronzer aveți nevoie și de un iluminator.


Sunt curioasă, voi apelați la contouring pentru sculptarea pomeților/ascunderea defectelor?

Ieri


VintageLook


Ieri 19.02.2014, a fost desemnat si blogul castigator al concursului pentru bloggeri organizat impreuna cu dormitor-baie.ro, ma refer la premiul special, contractul de PR. 
Am facut un update al postarii initiale AICI

33 de comentarii:

  1. eu am una de la elf,nu prea-mi place pt ca e sidefata,dar..ma descurc si asa :D
    arata foarte bine aceasta <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut si eu unul de la Elf acum multi ani, dar era extrem de sidefat si nu il foloseam pentru contur, nu mai imi aduc bine aminte cum se comporta pe piele si ce nuanta avea :P

      Ștergere
  2. am primit-o si eu cadou la o comanda pe cea de la elf,dar o tin pt la vara ,mi se pare mai potrivita atunci :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ii spuneam mai sus Anei, ca am avut si eu un bronzer Elf, din gama aceea de baza, insa era foarte sidefat si nu il puteam folosi pentru contur, ci doar vara, cum spui si tu, pentru un glow usor al tenului.

      Ștergere
  3. De ceva vreme cochetez si eu cu conturarea.
    Folosesc o pudra Deborah care este destul de inchisa si un bronzer Ga-De care este destul de vechi.
    Arata foarte bine Glam Bronze-ul tau. Sa il folsoesti cu placere pana la ultimul strop. :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte mult imi plac produsele Deborah, ca tot ai adus vorba, mi-as dori muulte produse de le ei :P

      Ștergere
  4. Eu nu am incercat pana acum. Am cateva pudre mai inchise care le pot folosi ca si contur, cred ca o sa incerc atunci cand port un ruj intr-o culoare mai puternica :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar te provoc sa incerci, s-ar putea sa iti placa foarte mult efectul :P

      Ștergere
  5. mi se pare fascinant acest joc de conturare a feței.
    eu una abia mă dau cu blush :))
    nu mă consider o profesionistă. poate dacă mi-ar contura fața cineva expert și aș vedea că s-ar schimba ceva la mine cu siguranță aș folosi :)
    pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca din punctul meu de vedere, nici aplicarea blush-ului nu e floare la ureche. Eu am vazut multe fete cu blush pe jumatate din obraz, sau prea sus, sau prea jos :P
      Legat de contur, sa stii ca nici eu nu eram f priceputa la inceput, am inceput sa exersez dupa tutorialele de pe net :P Iti recomand si tie sa procedezi la fel!
      Pup! :)

      Ștergere
  6. Eu nu am mai mult de 2 ani de când îmi conturez faţa. Dar acum nu mă mai pot opri, am înţeles cât de important e... Eu folosesc un bronzer de la MUA, dar sunt în căutarea unuia mai bun. Foarte util review-ul. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da-da, asa si eu, dupa ce am inteles care e treaba cu conturul, nu am mai renuntat :P
      Am si eu un bronzer MUA, dar il prefer pe acesta, l-am folosit doar putin la inceput si apoi l-am abadonat :P
      merci frumos! Pup!

      Ștergere
  7. mi se pare o tehnica grea pentru mine dar am si eu un nou produs asemanator, care poate fi folosit pentru conturare asa ca o sa incerc sa ma joc si eu cu tehnica sa vad ce reusesc. :D
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cauta mai intai tutoriale pe youtube si o sa vezi ca nu o sa ti se mai para atat de complicat, incet-incet vei invata secretul unei aplicari perfecte :P
      bafta mare!

      Ștergere
  8. eu inca nu m-am apucat de conturarea fetei...

    RăspundețiȘtergere
  9. Hi Simona! From what you said, this bronzer must be very good. I am passionate about contouring, would love to know more and be better with it :) Kisses dear! xo

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu pentru conturarea fetei folosesc Rimmel Sunshimmer 3 In 1 si iluminator de la NYX.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De la Rimmel nu cred ca am folosit nimic pentru contur, chiar nu-mi amintesc :P

      Ștergere
  11. Nu folosesc conturarea fetei, poate ar trebui dar nu ma dau in vant dupa un machiaj prea elaborat. Nu prea am timp, asa ca fac doar minimum posibil. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu folosesc bronzerul aproape in fiecare zi,. insa nu intr-un mod foarte elaborat, doar la ocazii mai speciale incerc sa-l execut cat pot eu mai bine :P
      Pup si eu, merci de vizita, Camelia!

      Ștergere
  12. Uite o tehnică pe care îmi doresc să o încerc. Doar că nu am ce e mai important, o pensulă bună. Sper să reuşesc să imi cumpăr un set de pensule la un moment dat si sa testez conturarea feţei. Sunt foarte curioasă de cum ar ieşi. Bine venit şi sfatul legat de rujul roşu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bine punctat, Ioana, intr-adevar contreaza foarte mult si pensula. Eu am rotit destul de multe pana am gasit-o pe cea potrivita. In prezent folosesc doua, una cu varf mai ascutit (cea din imagine pe care o alternez cu o alta) pentru aplicare si una mai stufoasa pentru blending. E important si acest aspect.

      Rujul rosu e dificil de purtat si un blush prea evident poate creea un aspect prea incarcat al machiajului, eu am simtit asta de mai multe ori, dar cu un simplu contur, insa bine executat, totul arata excelent.

      bafta mare iti doresc si multumesc mult pentru vizita, e prima data la mine pe blog nu-i asa? :)
      O seara minunata!

      Ștergere
  13. Niciun machiaj fără conturul pomeţilor, asta aplic de mai bine de un anişor. Tind să cred că odată deprins acest obicei, e imposibil să-l înlături sau să-l omiţi. Am două produse în acest sens, o pudră mai închisă, perfect mată pe care mi-am luat-o într-o nuanţă cu cel puţin 2 tonuri mai închisă decât nuanţa tenului meu, iar o altă pastiluţă foarte generoasă într-o trusă de la Kiko, acesta fiind şi produsul meu preferat pentru contur. Abia aştept să observ că se şi consumă măcar unul dintre cele două, doar aşa pot bifa şi altceva ♥.
    Pupici, Simo. Toate bune şi frumoase, cu drag! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, da-da, cunosc sentimentul, si mie imi place pudra asta foarte mult, dar parca nu se mai termina :)))
      Ma bucur ca si tu esti adepta conturului!
      Pup, draga mea!! Merci de vizita!

      Ștergere
  14. Atunci când vine vorba de conturare nu sunt deloc sigură pe mine și las asta doar pe mâna profesioniștilor.Mi se pare o tehnică extraordinară, care poate schimba multe în fizionomia unei persoane.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te inteleg perfect, Adina, si eu era la fel la inceput, dar am inceput timid si acum am inteles cum sta treaba cu conturul, cel putin la fata mea :P

      Ștergere
  15. Trebuie sa recunosc ca eu nu ma pricep deloc la asta! Bine, nu sunt foarte priceputa la machiaj, in general! :D Nici nu m-am stresat prea tare sa invat, pentru ca nu prea ma machiez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ei, stai linistita, se poate trai si fara contur :P Mai ales daca nu te prea machiezi...

      Ștergere
  16. Ce nuanta superba se vede in swatch+ul de pe mana!!! Iti vine s-o mananci! Cred ca si denumirea imi ataca la subliminal... E chiar scortisoara aurie, au gasit perfect!

    Multumim pentru tips-ul referitor la rujul rosu!

    Sunt inca inocenta intruchipata in ceea ce priveste aceasta etapa a machiajului! :blushing Oare-i semn de batranete daca nu-s deschisa acestei idei? :)) Pai...ma gandesc ca am oricum destule operatiuni de executat!

    Calda imbratisare, scumpa Simo!
    Sa ai weekend dupa cum simti tu nevoia!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sunt de acord cu tine, chiar e foarte frumoasa nuanta pudrei si foarte potrivita mie. :)
      Nu-ti face griji din pricina faptului ca treci peste acest pas, si eu am facut-o foarte multi ani, nu este obligatoriu din punctul meu de vedere, insa odata ce l-ai incercat, e posibil sa nu mai renunti! :P
      Te pup si eu draga mea, si iti doresc sa ai parte de un weekend minunat! :)

      Ștergere
  17. eu nu prea am nevoie de bronzer :)
    arata tare bine al tau!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!