"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

marți, 9 aprilie 2013

Tendinţe in machiaj primăvară - vară 2013: rujurile mate. Interpretarea mea.

PARTEA I
          Ca orice fata pasionata de machiaj, am studiat si anul acesta cu mare interes tendintele pentru primavara/vara 2013 propuse de marii make-up artisti internationali si, desi nu pot sa afirm ca tin prea mult cont de trenduri in general, ci sunt mai degraba fidela propriului meu stil, totusi de fiecare data cel putin un element/stil ma cucereste, nu-i pot rezista si-l adopt in rutina mea cu mare entuziasm.
            Asadar, anul acesta se celebreaza culoarea - culoarea intensa, vibranta, vie, anii ’80 cu binecunoscutul exces pentru albastru (albastru in toate formele sale: electric, navy, turcoaz, marin sau royal), dupa parerea mea, au devenit vedeta absoluta a acestui sezon.
                     Poza urmatoarePoza urmatoare
            Anii ’60 aduc ca sursa de inspiratie elemente specifice ale respectivei perioade: eyelinerul negru in stil Twiggy, creionul alb pe linia conjunctivala, gene false, rujul nude.
Poza urmatoarePoza urmatoarePoza urmatoarePoza urmatoare
 In general, accentul se pune pe machiajul ochilor cu jocuri sofisticate de culori in texturi metalice, perlate cu elemente decorative si strasuri, eyeliner negru din plin, gene false si sprancene groase – da, au revenit in atentie sprancenele groase!
            Anii ’90 sunt prezenti si ei in acest sezon, Roberto Cavalli sau Philip Lim propun un look inspirat din epoca grunge a anilor ‘90 – ten impecabil cu accente intense de culoare pe pleoapa inferioara in timp ce pleoapele superioare raman curate, naturale (ah, cat am mai purtat stilul acesta in liceu :p).
Poza urmatoare

            Dar n-am vorbit despre buze, stiu!! Am pastrat la final ceea ce imi place mie cel mai mult din acest sezon si ceea ce voi adopta eu cu regularitate de acum incolo – in prezentarile Burberry, Prada, Missoni si Giles, rujul mat a fost vedeta, se poarta culorile puternice, seducatoare, extrem de pigmentate si neaparat MATE.
Poza urmatoarePoza urmatoarePoza urmatoarePoza urmatoare
            Pur si simplu exact pe gustul meu!!! Probabil stiti cat de mult iubesc eu creioanele de buze, tocmai pentru aspectul mat si rezistenta indelungata pe care o confera, asftfel incat am in colectie destul de multe creioane colorate pe care le port singure, fara ruj. Deci acesta este secretul meu pentru buze mate, exact ca in prezentarile Burberry.
Am pregatit si cateva poze drept dovada:
----------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------
Pentru acest machiaj am folosit:
Fond de ten Vichy Dermablend (review in curand)
Pudra Elf Studio
Blush Sleek Rose Gold
Creion sprancene Essence
Creion negru Avon SuperShok
Fard maro Sleek Oh so special
Rimmel Oriflame Volume Build
Creioane colorate simple si in combinatie
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Si pentru ca tot vorbeam de prezenta eyelinerului in tendintele acestui sezon, va arat descoperirea mea din aceasta dimineata: este vorba despre Maybelline Eyeliner Lasting Drama, tusul gel de la Maybelline care face obiectul multor review-uri pozitive si este foarte cautat de pasionatele de acestui tip de eyeliner.
Il putem gasi pe Aoro la pretul promotional de 32 lei. Sper sa mai fie valabila oferta pana la urmatoarea mea comanda pentru ca intentionez sa-l achizitionez. Eu am citit numai pareri bune despre el. Va recomand sa consultati si sectiunea de promotii cosmetice, puteti gasi si alte produse interesante, la preturi foarte bune.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

            Pentru partea a doua a acestei postari as dori sa va arat si cateva machiaje in nuante de albastru, personal nu sunt fan al acestei culori, insa foarte des apelez la ea pentru machiaj, mi se pare ca-mi sublinieaza foarte frumos nuanta de verde a ochilor. Ati fi interesate de o a doua parte?
 ***
Ce anume va incanta pe voi dintre tenditele acestui sezon? Va plac texturile mate pentru buze?


VintageLook 

sursa si imaginile (link)

40 de comentarii:

  1. Imi place foarte mult rosul acesta aprins din ultima poza..si te prinde chiar foarte bine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place foarte mult rosul acesta si este fffff rezistent pe buze! Puuuup! :)

      Ștergere
  2. Uite, adevaratul pasionat de makeup se documenteaza!!!
    Ai gandit si structurat atat de frumos articolul acesta, Simo! Ai muncit la el, e evident!:)

    Imi place la nebunie cum te prind ultimele doua nuante (acel lila rece, acel rosu)...:)

    Eu imi colorez buzele cu creion numai ca baza pentru ruj rosu! E o idee excelenta! Voi incerca sa o aplic caci imi plac texturile mate pe buze!

    Sunt nerabdatoare sa citesc si urmatorul articol!

    Multi pupicei, draga mea Simona
    Ilda
    Lavender Thoughts

    P.S. Eu de ce vad ochii tai ca fiind albastri?! Poate pentru ca sunt o combinatie de verde si albastru, pe nuante deschise!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult de tot, Ilda, pentru aprecieri, stii tu cat de mult se munceste la o astfel de postare, dupa ce ai facut-o pe cea cu rujurile Nyx, exact la munca ta m-am gandit si eu atunci! :P

      Ochii mei sunt o albastrii-verzui sau verzi-albastrui :P E o combinatie si de obicei imi place sa ma joc cu culorile pe pleoape, astfel incat sa scot in evidenta verdele :P

      Te pup, iti multumesc frumos!

      Ștergere
  3. Eu vreau sa incerc creionul alb pe waterline ca si asa am unul prin casa cu care nu stiu ce sa fac. Astept cu nerabdare partea a 2a a acestei postari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am de gand sa incerc sa-l folosesc mai mult, pana acum parca nu am reusit sa-l utilizez asa cum trebuie si sa scot mare lucru in evidenta, dar mai incerc :P
      Pup!

      Ștergere
  4. Dear Simona, love the make up trends for S/S, especially the matte lipstick and the eyeliner are my fav! Love the use of the pencil as lipstick too, your looks are all too gorgeous! Kisses! xo

    RăspundețiȘtergere
  5. nu sunt fan albastru dar tot voi gasi cum sa il bag si pe el in machiaj sau vestimentatie :)...imi place ca se poarta rujurile mate, prefer sa ma fac cu un creion pentru ca stiu ca rezistenta e garantata, apropo e superba culoarea creionului din prima poza :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da, si eu ador creioanele de buze, le folosesc de cand am inceput sa ma machiez prima data si nu am renuntat la idee :P Mai greu gasesti rujuri in texturi mate, asa ca aceste creioane sunt cea mai buna alegere.
      Si mie imi place prima si ultima culoare cel mai mult! :)

      Puup!

      Ștergere
  6. Mie imi place rozul nr 1 si nr 2 de pe buzele tale, imi plac ochii tai si cum iti sta parul :)
    Te-ai si tuns cumva?

    Si rujurile mate, da. ca sa nu fiu offtopic ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nuuu, nu m-am dus de-o vesnicie, chiar a intrebat coafeza de mine ca nu m-a mai vazut la ea in salon. :P Dupa nunta prientenei mele din iulie ma tund putin, pana atunci nu! :)

      Mie nu-mi prea place lila-ul acela din penultima poza, parca ma face cam batrana! :P

      Pup, draguta!! Mi-e dor de tine!

      Ștergere
  7. Imi plac tendintele sunt si pe gustul meu.
    Al doilea ruj si ultimele doua imi plac foarte mult cum iti sta :)
    Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si tie iti place lila-ul acela? Chiar ma gandeam sa nu-l postez! :P

      Pupici!

      Ștergere
  8. sincer, eu habar nu am de tendinte .. nici in machiaj , nici in materie de haine :)) eu stiu ca-mi plac rujurile mate , si atat :P si daca s-ar fi purtat cele cu sidef , sa le poarte sanatoase cine vrea :P albastru cred ca e culoarea pe care o evit cel mai mult in machiaj , ce stiu e ca pentru ochii albastri se potriveste gri-ul , maro , auriu :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, la tine m-am gandit prima data cand am citit despre texturile mate pe buze, stiu cat de mult iti plac tie rujurile de acest gen! :)

      Cat despre ochii albastrii, asa este, nu se folosesc culorile ton in ton de obicei, insa ochii mei bat mai mult in verde si am observat ca reusesc sa subliniez aceasta culoare prin nuante de albastru. Oricum nu mai tin cont de reguli de cativa ani (in ceea ce priveste machiajul)! :P

      pup!

      Ștergere
  9. si de ce imi uit intotdeauna ideile ? :)) ce te schimba un ruj !! din nou sincer :) , cu cel mov nu imi place cum iti sta , dar cu cel rosu .. esti superba !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In sfaaaarsit, nici mie nu-mi place cum imi sta cu acela movaliu, chiar voiam sa nu public poza, dar m-am razgandit, tocmai in ideea de a evidentia faptul ca ti se poate schimba complet look-ul cu un simplu ruj! :)

      merci mult!

      Ștergere
  10. In a treia poza cu tine,rozul iti sta superb!:)

    RăspundețiȘtergere
  11. imi place ce-a de-a 2 poza a ta...dar machiajul ochilor imi place la toate:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci mult, Lucia, machiajul ochilor e foarte simplu, un creion de contur negru, putin fard maro si un rimel pentru volum! :D
      Ma bucur ca-ti place si oranjul acela, pupici! :)

      Ștergere
  12. You look gorgeous. Love the make up <3

    xx

    RăspundețiȘtergere
  13. Imi plac toate rujurile tale, in special 1,3,4,5 :D. Esti mai frumusica ca fetele alea de mai sus ;)).
    Intotdeauna mi-au placut rujurile mate, am impresia ca ma avantajeaza mai bine dar nu prea imi cumpar. Stii cu ce le inlocuiesc? :D Cu creioanele de la Flormar, I'm addicted.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hahah, deci inseamna ca ti-ai dat seama ce creioane am folosit si eu :))) Stiu de pasiunea ta pentru creioanele Florar, din pacate nuanta aceea comuna noua, eu nu o mai gasesc si nici prima nuanta, oranjul acela mai cuminte nu o mai gasesc :(
      Multumesc mult pentru aprecieri, nu ma simt eu atat de frumoasa si nu ma pot compara cu fetele alea, dar ma las inspirata de ele :P
      Te imbratisez, frumusete!! :)

      Ștergere
  14. Mmmm rujul mat a fost mereu preferatul meu!Sa nu mai zic de lookul Twiggy-LOVEABLE!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, din postarea ta am aflat prima data de rujurile mate pentru sezonul acesta si mi-a ramas in minte :P
      Poate vii si tu cu niste variante, ce zici?

      Ștergere
  15. prima si ultima varianta te prind cel mai bine in opinia mea :).

    eu fac ce fac si aproape niciodata n-am buzele mate ;).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sunt perfect de acord cu topul tau :))) Tot prima si ultima. :P

      Pai in general peste creioanele de buze se aplica ruj si asa dispare efectul mat, iar rujuri mate sunt destul de putine pe piata.

      Ștergere
  16. si eu vreau partea 2 :) super faina postarea. Si tin sa-ti zic ca sunt fana rujuri mate...mai ales rosu...si imi place f mult sa folosesc eyelinerul negru...il folosesc in fiecare zi:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Promit ca voi reveni si cu partea a doua, numai sa gasesc timp si lumina buna pentru poze. :)
      Tie iti sta foarte bine si cu ruj rosu si mai ales cu tus negru, iti contureaza foarte frumos pleoapele si iti subliniaza privirea! :)

      puup!

      Ștergere
  17. Superbe culori la creioanele tale de buze. Si eu foloseam intr-un timp dar mi se usuca buzele destul de tare si nu arata prea bine. N-am gasit nicio solutie pentru asta deocamdata ca as folosi si eu creion :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt si creioane mai moi la consitenta si le poti folosi pe acelea. Eu am unul de la Essence foarte moale si acela nu usuca deloc buzele. Il poti incerca, e bun si la pret! :)

      Ștergere
  18. Stiam si eu ca tu folosesti creioanele Flormar pt buze,dintr-o postare mai veche.Insa creioanele astea parca nu se gasesc pe aoro...Adica: tu faci reclama creioanelor de buze de pe aoro,dar ne prezinti poze cu tine purtand creioane de buze mate care nu se regasesc pe site-ul mai sus mentionat... daca tu colaborezi cu site-ul asta,nu trebuia sa ne prezinti produse care chiar se gasesc pe site-ul asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred ca se poate obtine efectul de buze mate cu orice tip de creioane, nu neaparat Flormar sau cele de pe site-ul unde face trimitere link-ul meu. Eu am folosit in respectivele poze 3 creioane Flormar, unul Seventeen, unul Oriflame, unul Farmasi si inca unul care nu stiu cum se numeste. Sunt combinate intre ele in mare parte.
      Nu am facut nicio recomandare, ci am prezentat interpretarea mea pur si simplu.
      Link-ul meu este unul de referinta pe care l-am pus in contul colaborarii mele cu site-ul Aoro.

      Un sfarsit de saptamana frumos, iti doresc! :)

      Ștergere
  19. Daca as vrea sa fiu in trend si sa imi las sprancenele groase, nu m-ar mai lasa iubitul meu sa ies din casa :-)) Si eu am zis ca vreau sa experimentez anul acesta nuantele de albastru cat mai mult :-D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha, al meu din contra, ma tot bate la cap sa mi le las mai groase, dar eu nu cred ca e cazul :P
      Si eu m-am fixat iar pe albastru zilele astea. Trebuie sa postez ceva cat de curand.

      Un weekend frumos! :)

      Ștergere
  20. ma gandesc serios sa experimentez si eu mai multe nuante de ruj; sa vedem cat ma tine:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu acum cu caldurile acestea am inceput sa evit culorile puternice si m-am axat pe rujuri mai usoare, gen balsam de buze :( ma enerveaza ca imi transpira fata ingrozitor si nu arata prea bine :(

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!