"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

sâmbătă, 23 februarie 2013

Crema antirid cu ulei de argan - Argan du Maroc

            ...sau crema mea vintage, este cel mai nou produs pentru ingrijirea pielii pe care l-am primit de curand si pe care vreau sa vi-l aduc in atentie printr-o scurta prezentare
Am spus crema mea vintage, pentru ca asta a fost prima impresie pe care mi-a produs-o cutiuta maronie din carton cu inscriptii verzui care ma duc cu gandul la vechile sapunuri Savon de Marseille. 

               Din gama Argan Regal am mai testat anul trecut un ulei de argan (produs in Maroc) pentru a face comparatia cu cel achizitionat de pe Breslo. Nu am avut niciuna dintre reactiile neplacute cauzate de uleiul de pe Breslo, insa am limitat folosirea sa la zona ochilor si ocazional pe portiunile foarte uscate ale fetei, uleiul de argan este totusi mult prea gras pentru nevoile tenului meu pentru a-l integra in mod constant in rutina mea de ingrijire.
In schimb, in cazul meu face minuni pentru par, dar despre asta o sa va vorbesc intr-o alta postare.
          Noua apartie, este o crema antirid care are in componenta ulei de argan 100% natural, glicerina vegetala si vitamina E, destinata tuturor tipurilor de piele, dupa cum se autodescrie, insa eu zic ca este conceputa in special pentru tenurile uscate, mature si deshidratate, pentru ca din scurta mea experienta pare ca se descurca destul de bine cu portiunile de piele aspra si uscata (am folosit-o pe portiunea aspra de pe coate - testul suprem) si pentru ca:  


Uleiul de argan are mai multe beneficii pentru piele, dupa cum urmeaza:
  • previne pierderea umiditatii pielii,
  • estompeaza ridurile,
  • previne imbatranirea pielii,
  • stimuleaza regenerearea celulelor pielii,
  • reduce cicatricile, 
  • ofera elasticitate pielii,
  • are proprietati tonice,
  • contribuie la vindecarea eczemelor si psoriazisului.

Vitamina E este si ea un ingredient extrem de valoros pentru sanatatea pielii noastre:
  • antioxidant potent,
  • antirid preventiv, antiage,
  • confera elasticitate pielii,
  • calmant şi antiinflamator,
  • contribuie la menţinerea stratului hidro-lipidic al pielii,
  • epitelizant, regenerant cutanat,
  • previne îmbătrânirea prematură a pielii,
  • protejează pielea de daunele generate de radicalii liberi şi razele UV,
  • promovează epitelizarea şi activitatea enzimelor proprii ale pielii.

IMPRESII GENERALE


               Recipientul este si el unul clasic, simplu, tip borcanel, fara folie de protectie sau aplicator, mirosul este unul usor dulceag, a budinca parca, iar consistenta cremei este untoasa, insa nu compacta, nu este fluida si nici apoasa, in contact cu pielea devine usor de intins si este foarte repede absorbita in piele. Acesta cred ca este unul dintre motivele pentru care se recomanda tuturor tipurilor de ten (adica datorita faptului ca nu lasa nicio pelicula grasa la suprafata pielii, cred ca ar putea fi bine tolerata si de un ten normal sau mixt).
         
             Pana acum se pare ca nu mi-a produs niciun efect neplacut, o simt blanda si hidratanta, insa fara a-mi incarca tenul. Este compatibila cu tot ceea ce folosesc eu in momentul de fata: serumuri, exfolianti, uleiuri, geluri si nu mi-a produs “efectul acela de scame” la nivelul pielii, pe care il detest eu atat de mult. 
Inca nu am tras concluzii consistente despre efectele sale pe termen lung, dar, asa cum spuneam si mai sus, s-a descurcat de minune cu pielea extrem de uscata si exfoliata de pe coate, portiune care, in cazul meu, necesita atentie speciala si muuulte batai de cap. Este singura zona a corpului (cu exceptia fetei, evident), care a testat tot felul de creme si "potiuni magice" pentru repararea pielii si se bucura de o atentie deosebita. Pana acum, acest produs se pare ca a reusit cu succes dupa numai cateva aplicari, sa-mi netezeasca asperitatile si sa inlature senzatia de piele care tine de pe respectiva portiune. Mai multe o sa va spun cu alta ocazie.
            Cred ca este o crema puternic emolienta, desi nu are un ambalaj sofisticat, poseda avantajul unui pret mai mic (este unul dintre cele mai ieftine produse de pe site). O varianta mai sofisticata este Crema Anti-Aging cu ulei de argan DermArgan, pe care o puteti gasi aici.
Cremă Anti-Aging cu ulei de argan
"Crema cu ulei de argan Argan du Maroc hraneste, protejeaza si hidrateaza pielea fetei si a corpului, putand fi aplicata in orice zona care necesita reparare si ingrijire suplimentara", este produsa in Maroc, are 100 ml si se gaseste AICI la un pret de 36 lei.



VintageLook 


11 comentarii:

  1. Interesanta postarea ta,multumesc pentru informatie, nu stiam despre aceasta crema.
    Cand am vazut poza cu sapunurile am tresarit, chiar unul din acesta folosesc in prezent pentru maini.L-am primit anul trecut, mi l-a adus cineva de la Marsilia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahah, ce tare. Si eu imi doresc un sapunel din asta original foarte mult, arata adorabil, nu-i asa? :D

      Ștergere
  2. sigur o incerc , dar mai am ceva pe lista inainte :) si tot tu m-ai intaratat !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie mi-ar fi teama sa folosesc aceasta crema din cauza uleiului de argan din continutul ei,aparent nu prea mi se potriveste.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe mine m-ar tenta crema asta si stiu ca nu e important dar imi place si ambalajul ei. Chiar vintage arata..
    Ai folosit-o si in zona ochilor sau nu e recomandat? Ai simtit vreu disconfort?
    airkiss

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu are contraindicatii pentru zona ochilor (in mod ciudat uleiul de argan avea, insa eu l-am folosit mai ales in zona respectiva). Nu am apucat sa folosesc prea mult crema asta, insa da, am aplicat-o si in zona ochilor, asa cum fac cu toate cremele si serumurile pe care le am. E emolienta, nu mi-a provocat nicio neplacere in zona respectiva, deocamdata mi-a placut.

      Ștergere
  5. Pare foarte interesanta, dar nu prea e potrivita pentru tenul meu. Am tenul mixt si mi s-ar ingrasa tenul foarte tare dak as folosi crema asta. Dar dak o sa am pielea uscata mi se pare destul de potrivita.
    Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Hi Simona! I'd love to try this cream! Seems so good! Kisses dear! xo

    RăspundețiȘtergere
  7. E ispititoare ca idee insa ma tem ca nu ar prii tenului meu dat fiind tipul sau mixt.
    Arata vintage, are o aura...:)

    Pupicei, Simona!!!

    Ilda
    Lavender thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha, da, chiar arata foarte vintage! :P Nu stiu ce sa zic, pe ea scrie ca este destinata tuturor tipurilor de piele, deocamdata eu ma impac cu ea. Am folosit-o aseara in strat mai gros pe "aripile" nasului unde mi se jupuia pielea de la servetele, iar acum de dimineata portiunea s-a reparat.
      Vedem pe parcurs ce si cum!
      pup, Ilda!! :)

      Ștergere
  8. ezzad abdelaziz,
    acesta crema este bio 100%, este conuscuta in tot Marocului ,ca un produs de calitate ,este folosita de toate femie .

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!