"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

luni, 19 decembrie 2011

Cei de merisor

MERISOR – Vaccinium vitis idaea

Compozitie: mladite de merisor
Principii active: arbutozid, hidrochinona, flavone, tanin, vitamina C, ericolina, saruri minerale.
Actiune terapeutica: creste diureza, dezinfectant renal (foarte util in cistite), antiinflamator, antiseptic, se utilizeaza si ca antidiareic.

Pentru maxim de eficienta se recomanda a se prepara in urmatorul mod : “ Peste doua lingurite de planta se toarna 100 g apa rece. Se amesteca bine si dupa 15 minute se strecoara lichidul intr-un vas. Peste frunzele ramase dupa strecurarea lichidului se pun 150 ml apa clocotita si se fierb 15 minute. Vasul se ia de pe foc si se lasa sa stea 10 minute, dupa care se strecoara. Se amesteca ambele lichide. Se beau 2 ceaiuri pe zi.”

Am  folosit acest ceai destul de des in ultimele luni si pot sa afirm cu mare bucurie ca nu am mai avut nicio infectie urinara pe tot parcursul acestei perioade. Ma confrunt cu aceste probleme din adolescenta si pana acum am baut ceai renal, de cozi de cireste si matasea porumbului, insa cu siguranta acest ceai este cel mai eficient pe care l-am consumat pana acum.



De obicei consum cate 2 – 3 cani pe zi, infuzie simpla, o lingurita cu vraf peste care torn apa fierbinte, las cca 15 si gata...am invatat sa il beau neindulcit. Foarte ciudat cum se poate cultiva gustul. Nu as fi crezut niciodata ca voi ajunge sa beau ceai neindulcit, insa acum mi se pare delicios, ii pot simti aroma mult mai bine, care apropo, este destul de placuta. Este foarte putin amarui, are totusi tanin, insa daca nu pun o cantitate mai mare, este chiar placut. 
Probabil se poate bea indulcit si cu miere, nu cred ca sa fie vreo problema, insa eu m-am obsinuit sa il beau asa.
Metoda de preparare descrisa mai sus, mi se pare complicata, mai ales ca nu il beau decat pe parcursul celor 8 ore pe care le petrec la birou, acasa prefer sa ma delectez cu un altfel de ceai.  

Tratamentul nu trebuie sa dureze mai mult de 7 zile, se poate relua doar dupa o pauza de 3-4 zile si este contraindicat femeilor insarcinate.

Inainte de a-l consuma, va recomad sa cereti mai multe informatii medicului vostru.

Pret intre 2.50 si 4.00 lei. 

20 de comentarii:

  1. Felicitari pentru ca poti bea ceai fara zahar, eu lupt cu mine si nu prea imi iese! ;)) Din cate stiu mierea este toxica in ceai daca acesta e cald/fierbinte.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nevoia te invata :P Nici eu nu am baut ceai fara zahar pana la acesta, insa se pare ca mi-a iesit pana la urma...
    Nu stiam despre treaba cu mierea, am mai invatat ceva azi, chiar sunt curioasa, o sa intreb medicul cu prima ocazie...
    Multumesc, te pup! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu beau ceai de merisor, tot pt probleme renale. Am inceput sa si consum merisoarele ca atare. Sunt ffffffff acre, dar amestecate cu apa in blender sunt ca o limonada.
    La fel ca si tine, beau toate ceaiurile neindulcite, nu mi-am placut niciodata cu zahar sau miere.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dar unde ai gasit fructe? Exista la plafar asa ceva?
    Multumesc pentru informatie, o sa ma interesez si eu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Simona e cel mai bun ceai ptr "aparatul" feminin ;)
    O alta forma de consumare e sa lasi de cu seara intr-un pahar cu apa cateva merisoare si dimineata sa il bei. (sau intr-o sticla) Eu asa beau majoritatea ceaiurilor ;)

    Mierea devine toxica cand e gatita. adica preparata termic peste 40 de grade. de-aia nu o adaug in ceai (sau orice altceva) cat e fierbinte.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc draga mea, chiar nu stiam acest aspect despre miere si nici despre modul acela de preparare la rece al ceaiului, doar ce am citit pe prospect despre combinarea celor doua lichide...multumesc pentru sugestie!
    Te pup! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Nici eu nu stiam acest lucru despre miere, si chiar asa obisnuiam s-o consum mai des, in ceai... :(
    Ma bucur insa ca am aflat ca e bun ceaiul de merisor contra cistitelor, am avut una foarte urata anul trecut si a tot revenit, iar acum ca a venit iarna mi-e teama sa nu se intample iar. Am sa-mi cumpar si eu ceaiul zilele acestea.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ti-l recomand cu mare incredere, Giorgiana, mie nu-mi vine sa cred ca se termina decembrie si nu am facut nicio infectie... :P
    Bine ca am aflat si noi cum sta treaba cu miere, nici eu, cum am recunoscut mai sus, nu stiam...
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Simona nici eu nu ma gandeam vreodata ca voi ajunge sa beau ceai neindulcit. Dar de cand am tinut cura de slabire, m-am obisnuit asa. Acum mai folosesc doar o lingurita de miere la cafea.
    Si eu am o ''colectie'' de ceaiuri: pentru somn usor, pentru digestie, pentru slabit :))
    Foarte buna recomandarea ta! Cred ca fiecare dintre noi ne-am confruntat la un moment dat cu infectia urinara. Si este a naibii de neplacuta!
    Te pup si te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu beau ceaiul neindulcit. A fost greu pana m-am obisnuit, insa si asa consumam prea mult zahar din diverse surse alimentare in fiecare zi; asta ar mai lipsi, sa il consumam si in ceaiuri. Poate ca mai bine miere, insa si aceea creste glicemia si...ingrasa :(

    RăspundețiȘtergere
  11. M-as duce la bucatarie sa imi fac si eu o cana dar ma intreb daca o fi bine.Ieri am avut probleme cu stomacul si abia am reusit sa il readuc cat de cat la normal,am mancat paine prajita,branza,orez,am baut ceai de menta si cam atat ca sa se ma inchid la stomac.

    Oare o avea efect laxativ ceaiul de merisor?

    RăspundețiȘtergere
  12. Ioana ai mare dreptate, eu nu ma gandeam niciodata ca as putea sa beau ceai neindulcit, insa abia acum, dupa ce m-am obisnuit, pot sa savurez un ceai la adevarata sa valoarea, acum ii pot simti cu adevarat aroma...

    Ela, nu cred ca are efect laxativ, din contra este un antidiareic, asa ca sigur nu face probleme la stomac... :) Insa un ceai de menta este mai aromat, si daca nu ai probleme de genul celor descrise de mine, este mai indicat pentru tine... :)
    Sper sa te faci bine cat mai repede! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  13. eu nu pot sa beau deloc ceaiuri..pe unele n le suport nici macar indulcite...neindlcite slabe sanse...daca as fi nevoita vreodata sa beau ceairi pt vreo problema anme n stiu ce as face+sper sa nu fie cazul+

    Bravo..imi place ca ai ambitie!La mine a cam deisparut ambitia in ultimul timp!

    RăspundețiȘtergere
  14. Super post!Ft util! Mama mea are probleme si de ceaiul de merisor chiar nu stiam!Multumesc:*

    RăspundețiȘtergere
  15. Raluca, mie imi place sa beau ceaiuri, insa nu medicinale, dar decat sa consum de 6 ori pe an antibiotice contra infectiilor urinare, prefer sa beau ceai, ce sa fac, cei doi litri de lichide obligatorii pentru cei care au probleme cu rinichii, nu reusesc sa ii beau, asa ca trebuie macar sa beau ceai eficient...
    Sper sa nu fie niciodata cazul la tine! Te pup! :)

    Alina, ma bucur ca iti este de folos, mie acest ceai mi-a fost cel mai eficient dintre toate cele incercate de mine pana acum.
    Iti sugerez sa te informezi putin mai mult pe net sau la medic despre el, pentru a fi sigura ca se potriveste mamei tale.
    Mai sunt cateva detalii care ar trebui luate in seama pentru un maxim de eficienta, pe care eu nu le-am mai explicat pe blog.
    Sanatate maxima!
    Te pup! :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu fara ceai m-as simti foarte ciudat, pentru ca am ajuns sa inlocuiesc apa.Si ca si tine am avut mereu aceeasi problema in a bea cei 2 litri recomandati.Inca nu-mi vine a crede ca erau zile cand un singur pahar imi era de ajuns.
    Initial am pornit cu ceai doar dimineata la micul dejun, dar apoi am descoperit ca este bun si ptr diferite afectiuni, si m-au ajutat foarte mult mai ales cele recomandate in probleme menstruale si digestive.
    Sper sa te ajute si pe tine in continuare!
    Pupici:*

    RăspundețiȘtergere
  17. Bravo, Ana, ma bucur ca ai reusit sa depasesti acel pahar despre care vorbesti, pentru ca stiu si eu cum este...
    Multumesc frumos pentru incurjari, te pup! :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Aaaam tot baut ceai de menta!Vroiam sa mai diversific dar na..se pare ca tot menta ramane de baza. :))

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu am gasit merisoarele la Carrefour, la punguta, dar nu in Romania, nu stiu daca se gaseste si la noi in tara. Insa am citit pe multe forumuri ca s-ar gasi prin piete. La plafar cred ca se gasesc uscate.

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumesc frumos, Alexandra, o sa caut si eu! Te pup!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!