"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

sâmbătă, 1 august 2020

Bioderma Photoderm Nude Touch SPF 50 - cremă de protecție solară colorată, cu filtre minerale și finish mat


Crema cu SPF este probabil produsul de îngrijirea a tenului despre care se scrie cel mai mult pe blogurile de beauty o dată cu debutul sezonului cald. Mie mi se pare oarecum trist acest lucru, pentru SPF-ul nu este un produs sezonier, ci reprezintă un pas obligatoriu într-o rutină sănătoasă de îngrijire a tenului. 
Așa cum există acestă preocupare pentru a găsi cel mai bun fond de ten de pe piață, care să acopere bine, dar să aibă aspect natural, să reziste toată ziua și să nu oxideze etc, tot așa ar trebui să există o preocupare pentru găsirea celei mai bune baze de machiaj - adică pentru crema cu factor de protecție solară ideală care să protejeze perfect tenul, să nu lase film alb și/sau gras la nivelul pielii și care să fie compatibil cu restul machiajul aplicat peste aceasta, dacă este cazul. 

Din fericire există și femei care se preocupă de acest aspect, care au înțeles că dincolo de necesitatea unei protecții solare permanente determinată de efectul nociv pe care soarele îl are asupra sănătății pielii, crema cu SPF este până la urmă cea mai bună cremă antiîmbătrânire/antiaging, așa că dacă nu vreți riduri, piele uscată și lipsită de volum, pete hiperpigmentare și textură  neuniformă, folosiți o cremă cu factor de protecție solară de minim 30 în fiecare zi, indiferent dacă obișnuiți să vă machiați sau nu. 

Pe piață există o multitudine de produse, unele dintre ele formulate excelent, motiv pentru care, nu există nicio scuză pentru care tu nu ai folosi un astfel de produs. 

Despre tot ceea ce înseamnă protecția solară, despre efectele expunerii neprotejate la soare, precum și alte informații utile legate de acest subiect, puteți găsi într-un amplu articol pe care l-am scris pe blog mai demult. 

Totuși, aș vrea să mai adaug doar atât: nu există bronzare sănătoasă, tot ce înseamnă culoare pe piele determinată de acțiunea soarelui, fie că ați aplicat sau nu SPF, este un răspuns al pielii cauzat de agresiunea pe care aceasta o resimte în contact cu razele solare. 

Dacă purtați SPF, dar tot v-ați bronzat, înseamnă că:
  • fie nu ați aplicat cantitatea corespunzătoare (1,25 ml pe față și tot atât pe gât),
  • fie nu ați reaplicat la intervalul de timp corespunzător gradului de protecție a cremei voastre, a tipului vostru de ten și a naturii activităților în care v-ați implicat de-a lungul zilei (ați stat expuse direct la soare, ați desfășurat activități în interior, cu fața sau cu spatele la geam etc)
  • fie ați ales un produs nepotrivit, care nu conține protecție UVA și UVB. Din păcate, pe piață există tot felul de produse așa-zise ”naturale” care conțin mixuri de uleiuri vegetale promovate ca fiind suficiente pentru a asigura protecție solară, ceea ce nu este adevărat. Aveți grijă să alegeți doar produse omologate, care să vă protejeze pielea de întreg spectrul radiațiilor solare.
De-a lungul timpului am folosit mai multe tipuri de cremă cu factor de protecție solară pentru față, le-am tot schimbat, nu cred că am cumpărat de două ori același produs, fiind într-o permanentă căutare a produsului ideal. Pentru vara aceasta mi-am propus să folosesc doar creme cu filtre exclusiv minerale. Diferența dintre filtrele minerale/fizice și cele chimice, o puteți consulta pe larg în link-ul cu roșu de mai sus. 
Așa că am reușit să bifez mai multe produse de acest tip, mai exact 4, despre care voi scrie pe blog în câte un articol separat. 

În articolul de față vreau să vorbim despre un produs ușor de găsit în farmacii și online, deci un produs la care ai acces facil și care are un raport calitate-preț foarte bun (65 lei/40 ml, preț recomandat în farmacii), cel puțin din punctul meu de vedere, și care, în concluzie, cred că merită încercat. Este vorba despre Bioderma Photoderm Nude Touch SPF 50+, cremă de protecție solară nuanțatoare

Pentru cele care nu obișnuiți să vă machiați, acest produs rezolvă foarte frumos și problema uniformizării culorii tenului, iar pentru cele care doresc o acoperire mai mare, puteți aplica oricând fond de ten sau BB Cream peste. 

CREMA DE PROTECTIE SOLARA COLORATA SPF 50 BIODERMA
Așadar, Bioderma Photoderm Nude Touch SPF 50+ vine în 3 variante de culoare: foarte deschis, deschis și auriu. Mie mi se potrivește cel mai bine a două nuanță (deschis), dar cred că o pot acomoda cu succes și pe a doua sau cel puțin un mix între primele două, și ca să vă dați seama, ca referință la MAC port NC25, am un ten bej mediu cu subton galben. 

Este un produs de protecție solară care conține doar filtre minerale, adică oxid de zinc și titanium dioxide, ceea ce minimizează posibilitatea apariției sensibilității cutanate și a iritațiilor pe care anumite tipuri de ten le experimentează cu filtrele chimic. 

Face parte din noua generație de spf-uri care nu lasă film gras la nivelul pielii și peliculă albicioasă, fiind chiar recomandat tenurilor mixte și grase datorită unei combinații de ingrediente care limitează producerea de sebum de-a lungul zilei, previne apariția imperfecțiunilor și îmbunătățește relieful pielii. 
Așadar, am putea spune că este mai mult decât o cremă cu SPF 50, este și un tratament aniimperfecțiuni și o cremă colorantă care conferă pielii un aspect uniform, proaspăt și catifelat. 

Ca textură este destul de fluid, trebuie agitat foarte bine înainte de folosire și din păcate nu are o pompiță dozatoare, așa că trebuie manevrat cu atenție. Ca să folosiți cantitatea necesară, adică acei 1.25 ml pe față și tot atât pe gât, este nevoie de o aplicare în straturi succesive. Iar dacă folosiți un burețel ca cel din imagine, cantitatea folosită trebuie să fie mai mare, dat fiind faptul că acesta absoarbe produs. 

Este foarte ușor de întins, are o textură fină și aerată și se așază frumos pe ten, conferindu-i un aspect mat în câteva zeci de secunde. Îl puteți purta așa sau puteți aplica fond de ten sau BB Cream peste el pentru a-i spori gradul de acoperire. 
Promite un aspect mat și un control al sebumului de până la 8 ore, desigur cu variațiuni în funcție de tipul vostru de ten. 


BIODERMA PHOTODERM NUDE TOUCH SPF 50 - FILTRE MINERALE
FOARTE DESCHIS - DESCHIS - AURIU

Pe parcursul zile, dacă este nevoie de reaplicare, puteți folosi un spray uscat cu SPF 30/50, fiind, din punctul meu de vedere, cea mai ușoară metoda de reaplicare atunci când ai un machiaj care nu poate fi îndepărtat. Menționez că spray-urile nu conțin decât filtre chimice, deci dacă doriți protecție doar minerală, această opțiune pică. 

Îl puteți aplica direct pe tenul curat sau folosind înainte o cremă de zi sau un serum. Eu personal recomand folosirea unui serum cu vitamina C, deoarece acesta potențează efectele SPF-ului, asigurându-vă astfel o protecție îmbunătățită, însă dacă tenul vostru este mai uscat le puteți aplica pe amândouă (serum → cremă → spf).



Bioderma Photoderm Nude Touch SPF 50+ se găsește în farmacii, dar și în câteva magazine online, precum NOTINO

Tu ce protecție solară folosești vara aceasta?



Dacă ți-a plăcut articolul meu, un share pe facebook m-ar ajuta! 




Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!



                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu

4 comentarii:

  1. stii ca eu fac parte din fetele care cauta sa se bronzeze putin :). as vrea sa fiu asa de riguroasa ca tine, dar recunosc: trebuie sa capat o tenta aramie. am fost foarte multi ani extrem de alba si cred ca de acolo mi s-a urat asa tare. macar imi marturisesc pacatele.
    eu am alta problema: am rinita alergica si imi suflu nasul des in anumite perioade ale anului. iti dai seama ca ar trebui sa ma dau cu fps pe nas de vreo 40 de ori pe zi si asta in mijlocul strazii :(. cu nasul imi fac eu probleme.

    RăspundețiȘtergere
  2. Il folosesc si eu , chiar si acum cand vara s-a terminat, pentru ca tenul nostru necesita protectie si in celelalte sezoane!
    Imi place, doar ca as fi preferat si o nuanta mai inchisa, pentru tenul bronzat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo, asa este, protectia solara nu e sezoniera, ci trebuie inclusa mereu in rutina noastra.
      Nici nuanta auriu nu e potrivita pentru tine? Mie mi se pare destul de inchisa.

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!