"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

sâmbătă, 25 octombrie 2014

Joursna Professional Brush vs. Real Techniques by Samantha Chapman

Salutare! Am revenit după o pauză destul de lungă, observ că mi-e cam greu să scriu, dar sper să-mi intru în rutină destul de repede ... :)

Săptămâna aceasta mi-am spălat pensulele și m-am gândit să vă vorbesc puțin despre ele pe parcursul mai multor postări. Astăzi am ales două dintre ele sau mai exact una singură - o pensulă pe care o puteți cumpăra de pe ebay cu free shipping (marfă asiatică) sau de pe alte site-uri chinezești. Eu am cumpărat-o de pe romwe, însă pe acest site prețul este uriaș față de ebay. 
În sfârșit, trecând la pensula propriu-zisă, trebuie să vă spun că este vorba despre o copie inspirată de celebrele pensule Real Tehniques. Se știe că prietenii noștri chinezi copiază tot ce se poate și deci, nici aceste pensule nu au făcut excepție de la regulă. Pensula în cauză se numește Joursna Professional Brush :D și așa arată în comparație cu pensula mea de blush originală. 


Producătorii au schimbat denumirea doar, pentru că designul este copiat aproape perfect. Se observă mici diferențe de nuanță și de calitate a părții inferioare a mânerului, adică acea parte neagră cauciucată, care la pensulele originale este mult mai aderentă. 


Perii pensulei arată aproape identic la prima vedere - precizez că cele două pensule sunt diferite, nu se vor a fi concepute pentru același scop - însă calitativ există diferențe. 

Joursna Professional Brush

Real Techinques

Pensula fake este compactă, bine lipită astfel încât nu pierde peri la spălare, iar aceștia sunt mai fini decât varianta originală. Deși la prima vedere poate părea că acesta este un lucru bun, nu este neapărat așa. Perii pensulei RT au o aderență mai bună, astfel încât produsul este mai bine captat și distribuit pe ten, decât cu pensula fake. Totuși, așa cum am spus și mai sus, pensula este bine lipită, perii sunt compacți și bine lipiți în suportul metalic, astfel încât nu se pierd la spălare, iar pensula în sine își face treaba destul de bine. Pentru un buget redus consider că reprezintă o achiziție bună.
Am găsit pe ebay un vânzător care pare că ar comercializa exact același model, dar subliniez faptul că nu am studiat bine site-ul și nici prețurile sau feedback-ul vânzătorului, dar pensula aceasta (dacă seamănă întocmai) costă 2,07 $ și are transportul gratuit. O găsiți aici alături de alte modele. Cred că modelul meu este Pink Tapered - 04.
Iar dacă aceasta pensulă are o calitate medie, de pe ebay am cumpărat o altă pensulă (pentru pleoape), fake și ea, dar de care sunt foarte încântată și care și-a meritat pe deplin bănuții - a costat vreo 5 dolari, deci destul de mult pentru o pensulă contrafăcută pentru pleoape. O să vă vorbesc și despre aceea, nu este inspirată de gama RT. 


Pensulele Real Techniques sunt preferatele mele, le cumpăr de pe iHerb și încerc să îmi măresc în mod constant colecția (în speranța că vor mai apărea și alte modele pe site) și le recomand tuturor, măcar cele de bază. Oricum o să vă mai vorbesc despre ele și într-o altă postare. 


Cu drag,


                          VintageLook  

7 comentarii:

  1. Chiar ca seamana bine....chinezii si copile lor....😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, categoric, copiaza tot ce se poate si cum totul se poate.. :P

      Ștergere
  2. arata chiar f ok pensula aia...din experienta mea, exista si fake-uri de calitate. Si eu am vreo 7 pensule originale RT, dar si un fake - stippling brush, pe care l-am gasit cu 3 lei. La banii astia si daca o aruncam dupa 2 zile, tot ii dadeam ca ma mancau palmele sa vad daca e buna de ceva. Si pana acum s-a comportat exemplar. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wow, intr-adevar 3 lei chiar merita sacrificati pentru o pensula, nu stiu unde ai gasit-o asa de ieftina si pe deasupra mai este si utila :P
      Ai dreptate, mai exista si fake-uri de buna calitate si am dat si eu peste cateva :)

      Ștergere
  3. arata bine. le-am vazut si eu pe romwe si ma tentau intr-o perioada. :)
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, uite ca nu m-am mai uitat pe romwe sa vad daca mai sunt, eu am cumparat-o acum foarte mult timp.
      pup si eu eu, sambata frumoasa!

      Ștergere
  4. eu, draga mea, nu am stiut niciodata ce sa fac cu pensulele si la ce se folosesc exact fiecare :)))

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!