"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Granatul - piatra dragostei, a devotamenului și a fidelității

Dacă data trecută v-am vorbit despre onix-ul negru, una dintre pietrele mele preferate când vine vorba despre montura în argint, astăzi am ales un set deosebit de frumos din cadrul aceluiași magazin online BePrecious, format din cercei și pandantiv. Și dacă tot v-am înnebunit încă de anul trecut cu pasiunea mea pentru roșu, nu era posibil ca ea să nu se manifeste și în ceea ce privește bijuteriile. Dacă atunci când vine vorba despre aur, piatra roșie potrivită este indubitabil rubinul, în ceea ce privește argintul, roșul se manifestă în mod prefect prin intermediul grantului. Nu cred să existe vreo femeie care să reziste în fața unui inel din argint înnobilat cu un granat de culoarea vinului învechit. Granatul și implicit acele bijuterii din argint care conțin această piatră semiprețioasă le-am asociat întotdeauna cu bijuteriile de familie, acele piese cu profundă încărcătura emoțională, pe care le primești drept moștenire de la bunica și pe care le porți cu mândrie nu doar pe deget/la gât, ci și în suflet. Granatul nu se va demoda niciodată, exact precum un vin de bună calitate, odată cu trecerea vremii va primi mai multă valoare și se va îmbogății cu mai multe povești de viața, emoții și trăiri  intense.


Setul ales de mine de pe site-ul mentionat mai sus pentru exemplificare, m-a impresionat foarte tare datorită faptului că este pentru prima dată când văd o bijuterie sub forma unui banal cilindru din sticlă, gândit însă atât de frumos și elegant.   
Spiralele care înconjoară protector cilindul din sticlă sunt confecționate din argint 925 placat cu 3 microni de rodiu, iar pe fiecare dintre cele 3 spirale (cercei plus pandandiv) este montat câte un diamant veritabil. Pietrele semiprețioase din grante de 14 carate sunt închise ermetic în interiorul celor 3 cilindri din sticlă – o frumoasă metaforă pentru lacrimi de sânge. 
Fiecare cilindul este înnobilat în partea de jos cu câte o lacrimă purpurie multifațetată din același material semiprețios. O montură cu adevărat excepțională din punctul meu de vedere.

Și dacă nu știați, granatul este piatra dragostei, a devotamentului și al angajamentului, tocmai de aceea bijuteriile care o conțin constituie cadouri ideale pentru aniversări ale căsătoriei. După părerea mea, granatul este cea mai bună alegere pentru un inel de logodnă, asta dacă aleasa nu face parte din categoria celor care consideră ca inelul de logodnă trebuie să conțină neapărat un diamant (eu categoric nu fac parte din respectiva categorie).
Granatul protejează familia, soțiile și mamele, fiind o piatră a fertilitații și a vitalitații, mărește respectul de sine, forța interioară, inteligența și imaginația. Este considerat un talisman norocos pentru vărsător, dar este recomandat si berbecului, gemenilor, racului, fecioarei, scorpionului, sagetatorului și capricornului, având și un foarte puternic rol de protecție a sănătații.


Asa cum am menționat mai sus, superbul set de cilindrii din sticlă cu granate face parte din oferta magazinului online BePrecious.ro, care pe langă o gamă foarte variată de bijuterii din argint, comercializează și produse cosmetice de lux, precum și alte cadouri deosebite pentru femei speciale.


Ce spuneți, vă reprezintă granatul? 


VintageLook

5 comentarii:

  1. Foarte dragut setul, nu prea stiam multe despre granat, mai ales ca este piatra dragostei. Foarte interesant. Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce interesant e acest set, n-am mai vazut astfel de bijuterii pana acum!

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar interesant designul setului ales de tine!
    Acum aflu ca granatul este piatra dragostei si a devotamentului; in acest caz, spun o data-n plus ca ma reprezinta!:)

    Te pup, draga mea Simo!
    Ilda
    lavender thoughts

    RăspundețiȘtergere
  4. Sincer, nu-mi place setul respectiv, mi se pare incarcat cumva, dar altfel pietrele pretioase (sau mai putin) imi plac.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu daca ma reprezinta, stiu ca imi place setul pe care l-ai postat pentru ca este putin deosebit fata de altele.Insa, cred ca m-ar atrage mai mult un inel cu o astfel de piatra.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!