"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

luni, 2 iulie 2012

IDYLLE

Din seria: "Si parfumurile spun povesti..."


De cand am deschis acest blog am abordat destul de multe subiecte referitoare la produse cosmetice si de ingrijire si totusi rare ori m-ati surprins scriind despre parfumuri. Asta nu s-a prea intamplat pentru ca sunt greu impresionabila atunci cand vine vorba despre acest subiect. Consider ca parfumul trebuie sa te cucereasca, ori incet si cu rabdare (am si o astfel de poveste) ori exploziv la primul contact olfactiv, oricum ar fi, el trebuie sa-ti intregeasca personalitatea, sa devina o extensie a starii tale de spirtit. Eh, pentru mine este extrem de greu ca acest moment cu atata incarcatura emotionala sa se produca foarte des. Am mai avut idile cu tot felul de “parfumele”, care insa nu mi-au lasat nicio emotie de durata in suflet, motiv pentru care au disparul cu desavarsire din viata mea. 

Iata insa ca anul acesta m-a indragostit total de Moment de Bonheur – Yves Rocher si povestea o stiti de aici, daca ati avut rabdare sa o cititi. Am spus “total” si nu “iremediabil” pentru ca sufletul meu este vandut unui parfum, despre care am inteles ca nu s-ar mai fabrica, este vorba despre Oui – Lancome (varianta cea veche), acela este parfumul pe care mi-l atribui mie, care defineste mai bine decat orice altceva/altcineva femeia Simona.
Povestea de dragoste cu Moment de Bonheur a inceput sa cam scartaie, am fost cam instabila emotional in perioada aceasta de timp si la un moment dat au aparut niste interferente in relatia noastra. Si cum cele mai frumoase povesti de dragoste incep in cele mai neobisnuite locatii, atunci cand te astepti mai putin, asa l-am cunoscut si pe El. Momentul, caruia nu i-am dat nicio importanta, s-a petrecut acum foarte multe luni, intr-un magazin. Plecasem sa cumpar un recipient cu pulverizator pentru vitamina C si dupa ce am achitat la casa, vanzatoarea mi-a inmanat si un pliant mititel care continea in interior o mostra de parfum. Am privit micutul cartonas si desi scria pe el IDYLLE maaare (imi era predestinat insa nu m-am prins), nu l-am bagat in seama si l-am aruncat in geanta. La un moment dat, nu stiu cand s-a intamplat asta, l-am scos si l-am pus in cosuletul cu mostre.
Intre timp, precum ati aflat deja si am precizat si mai sus, am trait o minunata poveste de dragoste cu Moment de Bonheur. Au fost momente de intimitate extrem de placute intre noi, momente tenisonate cand nu i-am inteles reactiile in fata altor persoane din viata mea, o relatie mult prea pasionala cred ca as putea-o descrie.
Acum cateva saptamani, intr-un moment de plictiseala, zaresc in cosuletul meu cu mostre, coltul unui cartonas rozaliu, il trag de acolo curioasa, si dau astfel peste El. Hmm, am uitat cu desavasire de aceasta mostra, ia sa vad cum se prezinta, imi zic in minte. Trag de folie si il apropii usor de nas, senzatia?!!!! Nu e foarte plastica descrierea, insa nu pot sa spun altfel decat ca mi s-a facut pielea de gaina in mod automat… Eh, pai nu sunt acestia fiorii dragostei, ce spuneti voi? Am incercat sa nu ma entuziasmez de data aceasta, l-am pus usor la loc si am incercat sa-mi potolesc bataile inimii si sa-mi reglez respiratia. Nu se poate ca intr-o perioada asa de scurta de timp, sa te lasi antrenata in doua relatii, incepe dialogul meu interior, tocmai ii declarai iubire publica pe blog lui MB si acum incepi sa vibrezi la un contact atat de supercifial cu un altul. Fii constanta, femeie!!!

L-am lasa pe noptiera si am iesit din camera. Mi-am vazut de restul de activitati in cursul zilei si am incercat sa nu ma mai gandesc la el.
Seara ajung acasa si dau sa iau laptele demachiant…era acolo, singurel, trist, neconsolat, intr-o stare de expectativa care pur si simplu nu a putut sa ma lase indiferenta. Mi-am resetat intreg setul meu de principii, la urma urmei traiesc sub un nou dicton, mi-am zis, “Nu este nimic gresit sa renunti la un unele principii de viata, daca in momentul de fata acestea nu te mai definesc si nu-ti mai servesc la nimic!” si m-am hotarat sub impulsul de moment sa ma risc, asa cum fac mai mereu, m-am bagat cu capul inainte, cum spune o vorba romanesca. La urma urmei nu e nimic gresit in a iubi, nu?!

L-am apucat ferma si l-am apropiat de mine, l-am inspirat cu toata fiinta ca si cand ar fi fost ultimul lucru pe care mai apucam sa il fac in aceasta viata…am lasat toate emotiile si trairile aferente momenului sa curga nestavilite prin fiinta mea. L-am iubit in seara aceea total si complet, fara sa ma gandesc ca tradez iubirea sacra pentru MB si l-am primit in sufletul meu ca si cand l-as fi cunoscut de-o viata.
Momentul s-a repetat de multe ori pana acum si de fiecare data, se pare ca ma face sa mi-l doresc si mai tare, numai ca de aceasta data, spre deosebire de MB, El este capricios, senzual, sofisticat, dar extrem de diplomat. Si-a suprimat dragostea pentru mine, din ce in ce mai tare, acum de fiecare data cand incerc sa sa mi-l apropii, se indeparteaza tot mai tare, aroma sa s-a consumat aproape in totalitate, iar sufletul meu insetat nu mai poate fi potolit de slaba vibratie pe care mi-o mai ofera prin intermediul acestui cartonas micut de hartie.

____________________________________________________________________

Am aflat ca acest parfum a fost creat in septembrie 2009 de catre Thierry Wasser si a fost prima sa creatie in noua pozitie, de succesor al lui Jean Paul Guerlain. Eu zic ca i-a reusit perfect, a facut o treaba excelenta si ii multumesc din suflet pentru momentul sau de adanca inspiratie.
                                                                   
Si ca sa vedeti cum toate lucrurile se leaga intre ele si codul meu genetic ma indeamna sa aleg mereu acelasi tipar, dupa ce am scris aceasta postare in momentul meu de creativitate maxima, am venit cu partea informativa, deconecatata de la starea aceea de vibratie si am cautat pe internet detalii despre parfumul in cauza. Ceea ce am descoperit, desi chiar nu mi-am dat seama, este ca si acest parfum ca si Moment de Bonheur, care mi-a luat mintile nu demult, a fost creat pornind tot de la aceleasi note de trandafir si deci pe undeva sunt constanta in mod intuitiv aceleasi arome.

Asadar acest parfum contine:
NOTE DE VARF: trandafir, frezie, zmeura, fructe de litchi
NOTE DE MIJLOC: iasomie, lacrimioara, bujor, crin, liliac
NOTE DE BAZA: mosc, patchoulli


Cum sa nu-l ador? Fiecare nota in parte si toate in ansamblul lor ma definesc perfect, cum sa nu ma indragostesc din nou?!! J

Va pup si va doresc o saptamana cu parfum de idila!

VintageLook

35 de comentarii:

  1. Wow, asta da poveste de dragoste :)
    Suna grozav parfumelul tau si iti urez ca idila sa se transforme in dragoste de o viata.
    O saptamana frumoasa si o aniversare fericita, plina de cadouri si surprize placute!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, draga mea, sper numai in cadouri si surprize placute!
      Pupici!

      Ștergere
  2. Nice blog. glad to visit your blog. keep sharing with us, can we follow each other?

    RăspundețiȘtergere
  3. eu de cand ma stiu sunt indragostita iremediabil de coco chanel mademoiselle.. si nici pana la ora actuala nu am reusit sa i gasesc vreun inlocuitor..ma mai atragea si lancome-poeme sau yves rocher-so elexir , insa niciunul nu m-a facut sa nu mai dau atatia bani pe chanel:(

    daca o sa am ocazia cu siguranta o sa l incerc si eu:X

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am rezonat cu niciun Chanel pana acum, in schimb Lancom este foarte mult pe gustul meu...

      Sunt curioasa care este parerea ta daca o sa-l incerci pe acesta, poate mi-o impartasesti si mie :P

      Ștergere
  4. Alaturi de o limonada , postarea ta mi-a inseninat ziua . Scrii foarte frumos . Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hehe, asta imi si doream, sa fie o poveste draguta pentru un inceput de saptamana, ma bucur ca te-a destins..cu o limonada rece merge pefect :P
      Pup, o saptamana grozava!

      Ștergere
  5. Uuuu, ce note are! Sunt si pe gustul meu si cred ca si mie mi-ar fi pe plac acest parfum. Pretul sau este destul de marisor, dar se merita daca ti-a cazut cu adevarat cu tronc.
    Asa de complicata este treaba asta cu parfumurile. Atunci cand credem ca l-am gasit pe acela perfect pentru noi, mereu se iveste o noua tentatie :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este un parfum scump fata de Moment de Bonheur, desi cu tot cu lotiune chiar e ok la pret pentru calitatea sa, mai putin pentru buzunarul meu...dar e ataaaat de placut... :P

      Ștergere
  6. si eu caut demult un jur de la YSL, un roz spre nude , ma fascineaza culoarea aia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-l stiu, insa eu inteleg cum e sa te fascineze un anumit detaliu si sa faci o obsesie pentru lucrul in cauza :P O patesc si eu des...

      Ștergere
  7. Trebuie neaparat sa ti-l iei, mai ales ca ai scris cu atata pasiune :) clar te-ai indragostit :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pfff, poate, poate fiind ziua mea saptamana viitoare si stiind pe cineva care inca nu stie ce cadou sa-mi ia...off, dar trebuie sa-l am, nu-i asa? :P

      Ștergere
  8. ce frumos ai scris...dar..o sa-ti mai fure mintile...si alte parfumuri :)

    RăspundețiȘtergere
  9. this perfume is soo good, love it!:*

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu pot sa iti explic cat de curioasa m-ai facut de acest parfum...trebuie sa merg sa il testez:D
    Pup,sunt curioasa daca chiar ti-l vei cumpara:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt curioasa cum o sa-l percepi tu, sa-mi zici si mie daca ti-a placut.
      Eu as spera sa-l primesc cadou, altfel ma baga in datorii pasiunea asta mai noua :)))) Dar jur ca merita fiecare banut! :P
      Pup!

      Ștergere
    2. Am uitat sa iti zic,am fost ieri si am incercat parfumul...e sublim,nu am cuvinte,chiar si acum ii simt mirosul...nu stiu daca voi putea vreodata sa mi-l iau,dar cert e ca e in capul listei mele de dorinte:D

      Ștergere
    3. :D Sa inteleg ca te-a cam cucerit si pe tine, hmm?! :P
      Mda, stiu ca e cam scump pentru bugetul nostru si din pacate nici eu nu mi-l permit inca, insa e acolo pe lista si poate, poate odata o sa fie al meu... :)
      Ma bucur tare ca ti-a placut si tie! :)

      Ștergere
  11. Wow...nici nu l-am mirosit si m-a cucerit...L-ai descris cu atata pasiune...Eu nu-s atat de fidela unui parfum...am si eu preferatele mele, dar le schimb des.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-mi zici daca iti place, in cazul in care vei avea ocazia sa-l incerci :P
      Eh, cu loialitatea asta e mai greu la noi femeile cand vine vorba de cosmetice, parfumuri, haine...cam asta exprima si postarea mea, caracterul instabil intr-o eterna cautare al femeilor...
      Pup!

      Ștergere
  12. Nice post! If you have a minute, please check out my

    blog and follow me if you liked it. I'll appreciate it so

    much! Thanks!

    $30 RIRE giveaway

    on my blog

    RăspundețiȘtergere
  13. Simona,l-ai descris asa de frumos!!!
    Ai voie sa ne spui de unde l-ai cumparat???
    Preferatul meu este Angel--Thierry Mugler sau fratele sau mai mic Chopard
    Din descrierea ta m-ar tenta sa il incerc,insa nu stiu de unde sa mi-l cumpar.Eu nu am Sephora sau Douglas prin apropiere adica ,cel mai apropiat magazin de genul asta ar fi la peste 80 km distanta (Oradea)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, precum ai citit si in postare, nu l-am cumparat. Am primi doar o mostra pe acel cartonas de hartie, insa mi-l doresc foarte mult.
      Poti sa-l comanzi de pe net, daca te tenteaza si ai curaj sa il iei fara sa il testezi mai intai, in postare am pus link catre unul din magazinele care il comercializeaza online.
      In rest e posibil sa il gasesti in orice magazin care comercializeaza parfumuri mai scumpe, cred eu...

      Ștergere
  14. Ce-mi placea inainte, dar dupa asa o descriere trebuie sa-l ador :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Deci si tu ai o idila cu el, sa inteleg...cam iubaret parfumul asta!! :)))

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!