"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

vineri, 13 iulie 2012

Despre piele si Alpha Cell Exfoliator

Din seria: "Cumparaturi iHerb"

Am ales sa denumesc prezentul articol in modul acesta si nu “Review Alpha Cell Exfoliator” pentru ca l-am structurat mai mult ca o discutie libera despre transformarile pe care le-a suferit tenul meu in ultimele luni, avand ca centru de interes acest produs, tangential amintind si altele. 
___________________________________________________________________________

Un alt produs pe care l-am cumparat de pe site-ul iHerb si pe care l-ati vazut deja in prezentarile mele de pana acum este Alpha Cell Exfoliator.
Am inceput sa-l utilizez din 26 martie 2012, insa am facut pauza la un moment dat pentru a testa alte produse pentru ingrijirea tenului (primite spre testare) si pentru a nu-mi fi influentate impresiile de actiunea unui alt produs complementar, acesta in cazul de fata.
Astfel, cu anumite pauze, am ajuns in momentul de fata aproape de epuizarea flaconului si deja mi-am achizitonat un altul intre timp pentru a continua folosirea sa.


Ce se vrea a fi acest produs: “Natural fruit acid extracts dissolve dead cells on skin’s surface to reveal fresh, younger looking skin, smooth lines, even skin tone and revive skons’s youthful radiance.”
Este un exfoliator cu acid glycolic, se prezinta sub forma unui flacon transparent cu un sistem de inchidere-deschidere foarte inteligent. Va spuneam in postarea despre lotiunea Ivatherm ca imi place acest sistem – presupune doar o apasare pe marginea capacului pentru a se deschide orificiul. Produsul in sine este un lichid transparent, cosistenta este asemanatoare apei, are un miros usor intepator, nu este parfumat si face putina spuma la agitare, masoara 118 ml.

Ingrediente: purified water, glycolic acid, kola extract, matte extract, guarana extract, sugar cane extract, citrus extract, apple extract, green tea extract, butylene glycol, polysorbate-80, diazolidinyl urea, metylparaben, propylparaben, potassium hydroxide.

Despre utilizare nu se dau prea multe informatii, in sensul ca se recomanda aplicarea printr-o discheta pe fata curata si uscata, evitand zona ochilor. Nu se specifica de cate ori pe zi ar trebui utilizata. Eu l-am folosit la inceput (in prima saptamana) o data pe zi, seara, iar mai apoi de doua ori, la fel pe fata curata si uscata. Aplic dupa circa 15-30 de minute restul de produse de ingrijire.

Prima reactie, cand am inceput sa o folosesc, a fost o foarte usoara, abia sesizabila senzatie de usturime la nivelul pielii si putin mai deranjanta la nivelul ochilor daca aplicam mai aproape de acestia. Tenul s-a inrosit putin la inceput, in primele doua saptamani, mai apoi nu am mai sesizat niciuna dintre aceste reactii cu exceptia usturimii ochilor daca inca apropii mai tare.

Mult timp nu am stiut cum sa apreciez actiunea acestui produs asupra pielii mele, acum insa pot sa va prezint o oarecare parere despre felul in care el actioneaza, pentru ca in aceasta perioada de timp pot spune ca am simtit unele modificari pe care le pun si pe baza acestui produs. Astfel daca la inceput tenul meu se exfolia prea tare, deja eram un pic disperata pentru ca nu mai reuseam sa indepartez cu niciun scrub pielea franjurata de la nivelul nasului, al fruntii si al obrajilor, acum pot sa spun ca am ajuns exact la polul opus. Nu am mai simtit nevoia de mult timp sa-mi mai exfoliez mecanic tenul, desi o fac cam o data la 9 zile (inainte ajunsesem sa o fac de doua ori pe saptamana). 
Din punctul acesta de vedere, tenul meu nu a mai aratat niciodata atat de bine, este mult mai luminos, pielea se simte mai proaspata, are alt tonus, iar fondul de ten se intinde mult mai bine.
Un alt fenomen despre care tot as vrea sa va vorbesc tine de ridurile de pe frunte, care nu credeam niciodata ca ar putea sa mai intre in regres la varsta mea, insa acest lucru chiar mi s-a intamplat. Tin sa cred ca se datoreaza in mare parte gelatinei si astaxanthinului pe care le iau de cateva luni, insa este posibil si ca acest produs sa faciliteze patrunderea ingredientelor benefice din compozitia cremei si uleiurilor pe care le folosesc zi de zi. Nu vreau sa ma lansez in afirmatii riscante, pentru ca sincera sa fiu, chiar nu-mi dau seama ce anume ii face atat de bine tenului meu, insa am de cand sa pastrez pentru o perioada de timp aceasta formula de ingijire – suplimenetele de astxanthin si gelatina cu consumare interna, acest exfoliant si crema Earth Line cu viatamina E si cele doua uleiuri pe care le folosesc in prezent (argan si rosa mosqueta), de putin timp am reintorodus Flavo C in rutina, insa voi renunta la el dupa terminarea sticlutei.

Am hotarat sa va pun si cateva poze cu fruntea mea, dimineata imediat dupa operatiunea de curatare si hidratare. Tin sa precizez ca acest aspect neted nu se mentine intreaga zi, ci seara, in functie si de machiajul pe care il folosesc, liniile incep sa isi faca simtita prezenta, insa nu "se mai impun" cu aceeasi determinare. 
Va rog sa luati in seama ca tocmai am implinit 31 de ani si indiferent de cum imi ingrijesc pielea, aceasta nu mai are aceeasi elasticitate ca la 21. Va spuneam cu diverse ocazii ca la 25 de ani parca am trecut un hotar catre maturitate (ca sa nu zic batranete) si tot organismul a inceput sa se modifice si sa o ia razna, inclusiv pielea. Mai tarziu am aflat ca dupa varsta aceasta, colagenul din organism se distruge cu o rata de 1.5% pe an, iar asta afecteaza toate femeile si deci nu era simptomul propriu doar mie, probabil si voi ati simtit sau veti simti acest lucru.

Din pacate, daca pe frunte se intampla lucruri miraculoase, de care sunt de-a dreptul socata fara sa exagerez catusi de putin, spre partea inferioara a fetei, pe linia mandibulei mi-au aparut niste cosuri mari, sub piele, extrem de dureroase care nu cedeaza absolut deloc cu Brevoxyl si care par ca nu se mai vindeca niciodata. Sunt cauzate de niste dezechlibre hormonale de care sufar in prezent si care astept sa se vindece totusi cu tratamentul prescris de medic.
Din disperarea de a scapa de ele si de urmele lasate, am comandat de la Patricia comanda.paula@gmail.com (o sa va arat comanda in curand) si un exfoliant Paula’s Choice 2% BHA gel, pe care il aplic in momentul de fata (de cateva zile doar) seara, iar Alpha Cell il aplic dimineata. Facand o comparatie intre cele doua, cel de la Paula’s Choice este extrem de bland, nu-mi agreseaza in niciun fel tenul, astfel ma gandeam ca poate pentru un ten sensibil exfoliantul Alpha Cell s-ar putea sa nu fie totusi tolerat. Nu stiu ce sa va sfatuiesc, eu nu am un ten absolut deloc sensibil si nu-mi aduc aminte de un produs care sa-mi provoace vreun disconfort in vreun fel (cu exceptia acelui ulei de argan despre care va spuneam aici si care imi bloca porii).
Precizez ca nu am simtit mari schimbari la nivelul porilor si nici a secretiei de sebum, care insa oricum astept sa se diminueze ca urmare a tratamentului pe care il urmez si de care sunt constienta ca nu se va datora niciunuia dintre produsele pe care le folosesc. Cu toate acestea, pe portiunile cu pori mariti, pielea este mult mai fina, mai neteda, nu are denivelari si puncte de roseata (cu exceptia vaselor capilare sparte pe care le am in jurul nasului de ani de zile). Un dezavantaj il constituie cosumarea cam rapida a sa, cauzata de consistenta lichida pe care o are. Desi nu are un pret prea ridicat, totusi se consuma mult prea repede si trebuie inlocuit des.

Daca il recomand?  Nu stiu, insa eu continui sa il folosesc, prin aceasta postare nu am vrut sa va fac nicio recomandare, ci doar sa va prezint impresiile mele in urma folosirii acestui produs si intr-o mica masura a celorlalte.

L-am cumparat de aici la pretul de 5.73 dolari. Nu uitati de codul meu de reducere daca sunteti la prima comanda VUC076 cu care obtineti o reducere de 5 dolari.


Vor mai urma si alte produse de pe care le-am cumparat de pe acest site de-a lungul timpului. Si ca sa o citez pe Georgiana, iHerb este site-ul unde mi-am cheltuit cei mai multi bani pe cumparaturi online si se pare ca nu ma pot opri aici.

NOTA: Insistent va rog sa tineti cont de faptul ca aceasta expunere este bazata pe experienta proprie, personala si subiectiva, pe care am avut-o cu acest produs pe perioada testarii, iar in cazul altui tip de piele, a altor asteptari si a altor factori independenti de mine, este posibil ca rectiile si impresiile la si despre acest produs sa fie diferite! 

                      VintageLook  

31 de comentarii:

  1. eu zic sa incerci si brevoxylul ,deoarece are mari rezultate in combinatie cu bha...nici la mine nu si mai facea efectul singur,insa cand am inceut sa folosesc exfoliantul ,imediat am simtit "usturimile"de prima oara cand am folosit brevoxyl..dar nu te speria,a doua oara n am mai simtit nimic:)
    Sper sa scapi de cosurile ale dureroase :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, nu am mai precizat ca pentru tratarea lor (a cosurilor) folosesc Brevoxylul (de la tine stiu de el). Oricum arata mai bine de cateva zile, pe o parte au mai ramas doar semnele care sper ca se vor duce cat mai repede...
      Multumesc, pup!

      Ștergere
  2. Buna Simona,

    Interesanta postarea ta!
    Insa eu vreau sa te rog altceva: poti sa faci un post mai detaliat despre gelatina pe care o iei tu?! Mi se pare foarte interesant acest produs si sunt tare curioasa sa aflu mai multe despre el, ce beneficii are, daca are contraindicatii ...

    Te pup, sa ai un week-end frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Deea, am in plan si aceasta postare, va trebui doar sa ma mobilizez, daca voi reusi acest lucru, saptamana viitoare as vrea sa il public :)
      Iti multumesc frumos, un weekend minunat iti doresc si tie! :)

      Ștergere
  3. Suna interesant dar mi-ar fi placut sa stiu ca actioneaza asa bine pe toata fata, daca spui ca ai cosuri pe mandibula (si stiu sum sunt, ma mai trezesc si eu asa) e ciudat. De ce n-ar avea acelasi efect pe toata fata?
    Astaxanthinul il vreau si eu, de cand ti l-ai cumparat l-am trecut pe wish list dar tot aman comanda pentru ca inca adun ce-mi sare in ochi si-mi trebuie cu adevarat de pe iHerb. Nu vreau sa cumpar chestii inutile, mai fac greseala asta cateodata...as vrea sa incerc tot felul de produse dar nu-mi sunt chiar necesare :|.

    In ansamblu, tu arati foarte bine la varsta ta si sper sa am si eu tenul ca al tau la 31 de ani, sincer!

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Efectul principal pe care l-am sesizat a fost diminuarea ridurilor (pe frunte sunt cele mai adanci), dar si aspectul intinerit al pielii, care apare pe intreaga fata (inclusiv pe portiune cu pori dilatati), cosurile au aparut insa din alt motiv si el singur (exfoliatorul), fara un tratament nu are cum sa le vindece. Am pregatit postarea aceasta acum cateva zile, iar astazi pe partea dreapta s-au vindecat deja cosurile si au mai ramas doar semnele pe care sper sa le tratez cu acest produs, cu BHA-ul Paula's Choice si cu uleiul meu de rosa mosqueta...sper sa dea rezultate si datorita tratamentului intern pe care il urmez sa nu mai imi apara altele noi...
      Mare bataie de cap cu acneea asta, pe bune, cred ca e cea mai indezirabila problema a pielii pe care o poti avea!

      Te inteleg perfect cand spui de lucruri inutile, pentru ca asa procedez si eu, mai mereu adun si chestii care nu imi sunt folositoare si am facut din pacate asta in comenzile mele iHerb...trebuie sa le prezint si pe acelea, nu chiar tot ce mi-am cumparat mi-a placut!

      Multumesc inca o data pentru aprecierile privind tenul meu, eu tot spuneam in repetate randuri ca voi la varsta asta cu siguranta veti avea o piele perfecta, pentru ca eu nu am inceput sa ma ingrijesc decat destul de tarziu si na...efectele se vad, dar uite ca mai am noroc si mai recuperez pe parcurs! :P

      Te pup si fa cumparaturi inteligente, nu te lasa dusa de val! :)

      Ștergere
  4. pentru mine iherb e locul unde as cheltui cei mai multi bani, daca nu i-as cheltui intai pe alte lucruri :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa ca la tine am vazut mai nou o mare disciplina in ceea ce priveste investita pentru produsele de ingrijire. Sa stii ca uneori mai intru la tine si mai citesc postarea in cauza ca sa ma motivez si eu si sa trec peste impulsul de a achizitiona mai stiu eu ce alta crema-minune care promite mai stiu eu ce... :P

      Ștergere
    2. stai ca din toamna ma apuc de dieta.. sa vezi acolo iherb ca am gasit o groaza de chestii perfecte pentru o alimentatie sanatoasa si in ton cu principiile mele alimentare.. mi-e rau numa knd ma gandesc la ce wishlist am pe domeniul asta

      Ștergere
    3. :))) Pai eu una chiar astept cu mare interes postarile tale, o parte din suplimente le-am cumparat datorita tie, acum intr-un fel mi-e cam teama de ce ai putea sa mai scrii sa nu cumva sa mi se faca si mie pofta :)))

      Ștergere
  5. Multumesc pentru mentionare, Simona! Sa folosesti produsele cu placere si abia astept primele impresii!

    Brevoxyl am folosit si eu, insa nu si-a facut efectul, deoarece eu aveam o dermatita pe care o confundam cu o acnee. Iar substanta activa din brevoxyl nu actioneaza decat asupra bacteriei ce cauzeaza acneea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa arat pe blog in curand si produsele Paula's Choice si cu siguranta voi scrie despre ele dupa o perioada de timp.
      Cat despre belestematele acestea de cosuri, eram pregatita si eu sa merg la dermatolog, desi de la endocrinolog am primit asigurarea ca sunt cauzate de anumite dereglari hormonale, pentru ca nu mai imi treceau la un moment dat cu absolut nimic, insa astazi am sesizat ca pe partea dreapta chiar s-au vindecat si sunt numai semene.
      Adevarul e ca nu-i de glumit, ai dreptate, e posibil sa se confunde foarte usor dermatita cu cosurile si atunci Brevoxylul e degeaba, usuca pielea excesiv, dar nu trateaza...

      Ștergere
  6. Of, si mie imi ies cam aceleasi cosuri in piele, dar pe obraz..vreau sa spun ca am incercat sa "omor" unul si mi-a ramas ditamai urma :|
    Nu am avut tenul niciodata perfect, si chiar am fost in unele perioade plina de cosuri pe frunte, dar ca cele de acum nu am avut niciodata...
    Acum folosesc alifie de galbenele pentru ca in timpul facultatii din cauza apei de la baie mi se usca excesiv de tare pielea si am folosit-o constant si am cam scapat de problemele de pe frunte si simt si tenul mai luminat, si sunt super bucuroasa pentru ca nici nu m-as fi gandit ca o sa aiba asa un efect pozitiv o alifie la 3 lei.
    Pentru obraz o sa mai astept putin ca poate intr-adevat o fi ceva hormonal, si cu plecarea asta din Iasi inapoi acasa m-am cam dat peste cap.

    P.S.:mi-ar placea sa ne scrii si despre suplimentele cu gelatina sau ce ti-ai mai luat de pe iherb.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ana, sa stii ca si eu am probleme ale pielii de fiecare data cand schimb mediul. Cum plec acasa la ai mei cum ma intorc cu cosuri si mai stiu eu ce iritatii pe ten, nu mi-am dat inca seama de unde provin, de la praful de pe mijloacele de transport, stresul aferent, apa de acolo ... habar nu am.

      Nu m-am gandit la galbenele, intr-adevar au efect cicatrizant si clar sunt bune produsele care le contin pentru tratarea semenelor. Poate ne faci un review la un moment dat.

      Promit ca o sa scriu despre gelatina in curand, sper ca saptamana aceasta sa ma mobilizez!

      Pup! :)

      Ștergere
    2. Simona, la mine e problema grava uneori..nu numai ca imi sufera pielea de pe corp(in special in zona gatului si pe piept),scalpul este terorizat.De multe ori ii spuneam mamei ca nici nu mai vreau sa vin acasa de frica stresului si a schimbarilor climatice, sau a apei de frica sa nu imi reapara matreata si sa mi se umple tenul de cosuri..

      Pana la urma cred ca apa e problema la mine, iar la cosurile astea in piele nu stiu ce sa spun sincer...sigur e ceva hormonal pentru ca in viata mea nu am avut asa ceva pe fata, fara sa exagerez.

      Te pup!

      Ștergere
    3. Nu ai fost la dermatolog? Cred ca ar trebui sa vezi care e cauza pentru ca nu e prea placut ceea ce ti se intampla. Si eu am de gand sa merg daca nu imi trec in maxim doua saptamani.

      Pup si bafta!

      Ștergere
  7. Foarte utila descrierea, ma intereseaza si pe mine exfoliantul. Poate ma mai ajuta cat de cat la problemele mele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu zic ca ti-ar trebui un astfel de produs pentru problemele tale, nu neaparat acesta, insa un exfoliator...

      Ștergere
  8. Mi se pare interesant produsul. PH-ul nu e mentionat pe nicaieri pe ambalaj? Eu mi-am comandat AHA-ul pt corp de la Paula, prin Patricia, astept sa-mi ajunga, si imi fac sperante ca o sa ma scape de urmele de la epilare, acum sa vedem daca merge sau daca trebuie sa iau BHA. Mie nu mi-a mers Brevoxylul, m-am iritat groaznic de la el, acum vreau sa incerc Retin-A (e cumparat de vre 3 saptamani dar nu mi-am facut curaj sa-l aplic).
    Neaparat trebuie sa iau si eu asthaxantin, numai de bine am auzit vorbindu-se despre el :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este mentionat ph-ul, si pe mine m-ar fi interesat, insa chiar are asa putine informatii, nu vine in nicio cutie sau alt ambalaj, iar ceea ce este scris pe flacon v-am transcris si eu. :(

      Si eu dupa ce termin BHA-ul vreau tot AHA. Tu te iriti la epilare, ai probleme din acelea cu firele crescute sub piele si iritia aferenta? Daca e asa, poate imi spui si mie cum ti-a mers cu AHA-ul dupa ce ajungi la o concluzie, stiu pe cineva care ar fi foarte interesata...

      Brevoxylul este cam puternic, sunt sigura ca pe anumite tipuri de piele ar putea sa provoace astfel de reactii, insa si dupa ce am citit la Macnetize experienta cu Retin-A m-am cam speriat...Eu iti urez bafta mare, sper sa mearga totul perfect!

      Despre astaxanthin nu stiu ce sa spun, acum sunt la al doilea flacon, am luat 75 de zile pana acum si voi continua. Sincera sa fiu nu-mi dau seama de la ce am obtinut rezultatele bune despre care va vorbeam, de aceea am amintit tot si am incercat sa nu omit nimic.
      Oricum este un produs pe care sper sa mi-l permit sa il cumpar mereu, pentru ca nu ma indoiesc ca pe termen lung va aduce numai si numai beneficii!

      Pupici! :)

      Ștergere
  9. Hi Simona! It must be very good! Kisses dear!:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi Lilli, yes, has decreased the fine lines and wrinkles on my forehead and I will definitely order more!
      Kisses, dear!

      Ștergere
  10. Sincera, ca de obicei:). Nu degeaba eu te ador :*

    RăspundețiȘtergere
  11. Utila postarea! Un subiect asupra caruia voi medita...
    Utile si comentariilor altor fete!
    Cosuri mari, in piele, dureroase, am si eu pe gat :(, mai precis pe zonele laterale ale acestuia, spre ceafa (m-am intrebat daca nu cumva de la coafor, de la produse, de la vreo perie folosita m-am procopsit cu vreo infectie; desi, luand in calcul ca apar cu preponderenta in perioada menstruatiei, mai degraba sunt probleme de natura hormonala); Brevoxylul nu are decat vagi rezultate la mine, pe de alta parte imi arde si imi usuca pielea cumva...
    Pupicei!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda, nu stiu ce sa spun, mare problema cu cosurile acestea, vorba Patriciei, poate nici nu este vorba de acnee, ci de cine stie ce iritatii de cine stie ce natura...

      Asa patesc si eu de la Brevoxyl, parca imi arde cumva pilea, nu e prea placut efectul :(

      Ștergere
  12. Nu stiu,nu mi-am facut o parere despre acest produs,nu stiu daca merita cumparat insa e bine de stiu ca exista si asa ceva.
    Multumesc pentru review si sper sa rezolvi cu problema dezechilibrului hormonal si sa nu mai ai neplaceri!

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  13. Hola! I've been following your weblog for a long time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Dallas Texas! Just wanted to say keep up the fantastic job!
    my web site > purchase emails lists

    RăspundețiȘtergere
  14. Foarte util articolul! Referitor la acest produs, nu am auzit de el!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!