"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

miercuri, 22 februarie 2023

De ce să folosești o rolă de masaj facial în rutina de îngrijire a pielii

 

rola de jad

Îngrijirea pielii este un subiect care mă pasionează de aproximativ 15 ani. Tot de atunci am început să mă informez temeinic despre tot ceea ce înseamnă skincare, să încerc să fiu mereu la curent cu toate studiile medicale care se fac pe activii cosmetici, dar și să urmăresc trendurile în materie de produse, proceduri cosmetice și dispozitive.

Despre masajul facial am început să mă documentez recent, de când am sesizat efectele vârstei asupra conturului facial. Rola de masaj facial cu jad, însă, face parte din rutina mea de mai mulți ani. O folosesc de obicei în a doua etapă din rutina de seară, odată cu aplicarea serurilor.

Pe Notino există o categorie specială pentru roller facial cu o mulțime de astfel de dispozitive create din diverse tipuri de cristale: jad, ametist, cuarț, piatră de gresie etc, care pe lângă efectul mecanic, de masaj propriu-zis, în funcție de proprietățile cristalului ales, au impact și asupra stării emoționale. Proprietățile terapeutice ale cristalelor sunt cunoscute și utilizate în medicina tradițională asiatică de mii de ani, dar arta vindecării din spatele acestora a intrat și în cultura modernă.

Pentru mine cristalele sunt doar pietre semiprețioase, motiv pentru care nu mi-am ales rola de masaj decât după considerente estetice, însă dacă aveți alte credințe personale și vă doriți să completați rutina de skincare cu un astfel de dispozitiv, puteți alege rola dintr-un cristal anume, în beneficiile energetice pe care le conține.

 


De ce să folosești un roller facial în rutina ta de skincare

Folosită atât în rutina de seară, cât și în cea de dimineață, rola de masaj are rolul de a detensiona mușchii faciali și de a crea un efect de relaxare profundă. În funcție de obiectivul urmărit, rola de masaj facial poate fi încălzită sau poate fi pusă la frigider pentru un efect de răcorire și de eliminare a pungilor de sub ochi.


rola masaj facial

Rola pe care o am eu este prevăzută cu două capete. Cel de mici dimensiuni este ideal pentru zona ochilor, dar nu numai. Este capătul pe care îl folosesc cel mai des și cel care mi se pare a fi cel mai util. Eu personal recomand achiziționarea unui astfel de model de rolă, deși și cele cu un singur capăt sunt elegante și foarte plăcute din punct de vedere estetic. 

 


Rola de masaj facial poate fi folosită cu serurile preferate, cu creme de față sau cu un ulei adecvat tipului de ten. Varianta cu ulei este cea mai potrivită pentru un masaj atent efectuat. La acest capitol eu încă învăț și constat pe zi ce trece, că o piatra gua sha ar fi mult mai potrivită pentru ceea ce îmi doresc eu.

Dar rola de masaj, pe lângă beneficiile menționate mai sus, este utilă și pentru o mai bună absorbție a serurilor și a cremelor în piele, stimulând totodată și circulația limfatică. Și am spus cât este de relaxant tot acest proces? Oo, trebuie să încercați! 

 

rola jad

Tu folosești un roller facial? Dacă da, din ce cristal este confecționat?

 


Blog editor: Simona Tucu

Un comentariu:

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!