"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

duminică, 15 ianuarie 2023

Seară de exfoliere chimică cu Paula's Choice Skin Perfecting 25% AHA + 2% BHA Exfoliant Peel| Rutină de skincare

 


Câțiva ani am făcut pauză de exfolianți chimici. Asta s-a întâmplat din cauza faptului că după sarcină tenul meu a devenit sensibil și nu am mai putut tolera o mulțime din activii pe care îi foloseam anterior.

Totuși, Skin Perfecting 25% AHA + 2% BHA Exfoliant Peel este un produs care m-a intrigat și pe care mi-am propus să îl folosesc inițial doar pe lateralele feței și pe gât, zonă unde am urme de acnee. Din cauză că sufăr de sindromul ovarelor polichistice, mă confrunt cu o formă de acnee hormonală pe zona mandibulei, bărbiei și parțial a gâtului. Exfolianții de tip AHA m-au ajutat întotdeauna în tratarea urmelor lăsat de coșuri în zonele menționate mai sus.

Skin Perfecting 25% AHA + 2% BHA Exfoliant Peel este un gel exfoliant cu 25% acizi AHA și 2% acid salicilic și este gândit pentru:

  • reducerea petelor și a ridurile,
  • restabilirea luminozității naturale a pielii,
  • decongestionarea porilor dilatați,
  • corecția imperfecțiunilor minore
  • refacerea reliefului pielii.

Gelul se folosește ca o mască. Se aplică pe piele într-un singur strat și se menține timp de 10 minute, după care se clătește cu apă. Rezultate, precum luminozitatea tenului, se văd încă de la prima utilizare. Are o formulă unică și foarte complexă, cu 2% acid salicilic și un cocktail de acizi AHA:

  • 8,4% acid glicolic,
  • 7,1% acid lactic,
  • 5% acid mandelic,
  • 2,5% acid malic
  • 2% acid tartric

Extractele din plante precum bisabololul din mușețel, acidul gliciretinic din lemn dulce și alantoina  completează formula acestui gel exfoliant și au rolul de a calma tenul. Și extractul natural din floare de butterfly pea are efecte calmante, fiind de asemenea responsabil de culoarea naturală mov a gelului.

Din fericire nu am experimentat nicio problemă, din contră, m-am bucurat să văd că beneficiile se văd încă de la prima utilizare, motiv pentru care l-am folosit în mod constant, conform indicațiilor de utilizare ale producătorului. Am riscat de câteva ori și l-am aplicat și pe zonele cu roșeață – lateralele nasului și frunte. Nu am avut nicio reacție, însă nici nu am vrut să exagerez și să sensibilizez zona și mai tare.

Îmi place cum lucrează pe textura tenului, cum se descurcă pe zonele cu pete post acneice, dar și luminozitatea pe care o conferă tenului. 

După fiecare utilizare am continuat rutina cu produse calmante, lipsite de iritanți (parfum, alcool, uleiuri esențiale) pentru a proteja bariera pielii, așa cum este laptele cu CBD Skin Transformative Treatment milk și masca SuperHydrate Overnight Mask pe care o folosesc sub formă de cremă sigilantă.

Ambele au texturi plăcute și hidratează excelent pielea uscată sau deshidratată!

 

Tu folosești exfolianți pentru tenul sensibil?

 

Blog editor: Simona Tucu

 

 

 


Un comentariu:

  1. So many products. I will like to try these.
    https://www.melodyjacob.com/2023/01/how-to-start-running.html

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!