"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

vineri, 11 decembrie 2020

Colecția mea de parfumuri 2020

 


Colecția mea de parfumuri nu este una foarte generoasă. Punându-le pe toate laolaltă, mi-am dat seama că pe 2020 nu am făcut nicio achiziție nouă și practic tot ce folosesc acum sunt parfumuri din anii precedenți. 

Dar cum nu am făcut niciodată o postare dedicată parfumurilor mele, m-am gândit că ar fi o bună ocazie să vă arăt ce folosesc eu în prezent. 

Tava cu oglindă pe care le țin este achiziționată de pe site-ul Vivre. Am deja două tăvițe aurii și una argintie, toate cu oglindă, pe care așez de obicei parfumurile și câteva casete cu bijuterii. 

Pe Vivre, în categoria platouri și tăvi decorative găsiți o mulțiiiime de modele absolut minunate, pentru toate stilurile #homedeco. 


Parfumurile pe care le-am folosit cel mai des în 2020 

Viktor&Rolf Flowerbomb este parfumul pe care l-am folosit cel mai des anul acesta, deși nu este printre preferatele mele. L-am primit cadou acum câțiva ani și eram convinsă că îmi va plăcea pentru că are în compoziție bergamot și trandafir, notele mele preferate, însă este totuși un parfum oriental și nu se potrivește prea bine personalității mele. 


Nu îmi displace, dar nici nu simt că mă caracterizează, motiv pentru care în ieșirile simple posibile anul acesta cu pandemie, l-am purtat cam numai pe el. Aștept să îl termin ca să îi pot face loc pe tăviță altuia mai pe gustul meu. Are o persistență foarte bună, ar trebui să menționez și asta.

Hugo Boss BOSS Ma Vie este cel mai recent parfum al meu, primit chiar anul trecut. Primul meu parfum Hugo Boss, un brand deloc explorat de mine, de altfel. Este un parfum floral, de zi, cu floare de cactus ca notă de vârf, și trandafir, frezie și iasomie ca note de mijloc. O bază de note lemnoase și cedru, fac din Boss Ma Vie un parfum cu totul special pentru mine, mai ales că și contextul în care l-am primit este unul special, astfel încât mereu voi lega aroma sa de acel eveniment unic. 



Are un siaj și o persistență foarte bună și reprezintă cumva o surpriză foarte plăcută pentru mine, dat fiind faptul că prețul la care se comercializează este unul foarte bun, ceea ce înseamnă că este posibil să îl pot păstra în colecție în mod permanent. 

Valentino Donna Valentino este parfumul preferat al soțului meu. Este ales de el și dăruit acum câțiva ani și de obicei îl port la ocazii mai speciale, dar și uneori când am chef să îl surprind în mod plăcut. Ca miros, pentru mine nu este cel mai special parfum pe care îl posed sau pe care l-am avut vreodată, dar adevărul este că am primit ceva complimente de la câțiva bărbații cu privire la mirosul său deosebit, astfel încât trag concluzia că e ceva magic cu el! 


Este un parfum oriental, cu un look absolut minunat, eu adoor sticluța asta superbă! 

  • Nota de vârf - bergamot
  • Notele de mijloc - stânjenel și trandafir bulgăresc
  • Notele de bază - vanilie, piele și paciuli

Da, da, are si bergamot și trandafir în compoziție, însă notele de iris sunt cele pe care eu le resimt cel mai puternic. 

Dolce&Gabbana The One este parfumul pe care l-am purtat la nunta mea și despre care am scris cu atât de mult drag și pasiune la momentul respectiv. Este foarte persistent pe pielea mea și este singurul parfum care reușește să îmi schimbe stare de spirit într-o clipă. În mod surprinzător este și el un parfum oriental și primul meu parfum oriental, de altfel!

  • Note de vârf - piersică, fructe de litci, mandarină și bergamot
  • Note de mijloc - crin, prune, iasomie și lăcrămioare
  • Note de bază - vanilie, vetiver, mosc și ambră

Dacă aș fi studiat piramida parfumului înainte, poate nu aș fi trecut niciodată la pasul testului, pentru că nu m-ar fi impresionat prea tare, însă mă bucur că nu am făcut-o. 



În momentul de față aș putea spune că este parfumul meu semnătură. A rămas așa pentru că varianta The One Rose pe care am testat-o acum câțiva ani a fost tot ce mi-am putut dori de la un parfum, însă neștiind că e ediție limitată nu m-am grăbit să o cumpăr. Evident că ulterior nu am mai găsit-o. 

Guerlain Idylle este un parfum total atipic pentru casa Guerlain și probabil parfumul care mă reprezintă cel mai bine pe mine ca personalitate. Este dăruit de prietena mea cea mai buna acum foarte mulți ani, iar acesta este și motivul pentru care îl port rar, cumva mi-ar părea rău să îl consum pentru că de fiecare dată când îl port gândurile mă poartă la ea, în prezent fiind foarte departe de mine. 


Este un parfum floral, suav și elegant. Eu resimt foarte puternic aroma de trandafir, care se menține pe piele ore îndelungate. Sticluța este și ea superbă și arată minunat în colecția mea. 

Parfumuri Yves Rocher, Oriflame și Avon

La final am lăsat trei parfumuri pe care le port ocazional, toate sunt branduri accesibile. 

Yves Rocher Cerisier an fleur este un parfum floral, ușurel, fără persistență deosebită. L-am primit cadou acum mulți ani și pentru că mi-a plăcut tare mult atunci, l-am oferit și eu la rândul meu, unei alte prietene, căreia am considerat că i se potrivește foarte bine. Câțiva ani am uitat de el, dar l-am redescoperit anul acesta și l-am reintrodus în uz. 


  • Note de vârf - note verzi și mandarină verde
  • Note de mijloc - floare de cireș și migdale
  • Note de bază - mosc și paciuli

Nu știu dacă mai face parte din oferta Yves Rocher în prezent.


De la sora mea am primit un mini Oriflame Gold Essenza. Este un parfum pe care știa că îmi place foarte mult și pe care mi l-am dorit. L-am purtat foarte rar din păcate, parcă tot din cauză că arată așa de drăguț în sticluța lui mică, încât îmi pare rău să îl consum.

  • Nota de vârf - bergamot
  • Note de mijloc - floare de portocal și flori albe
  • Note de bază - note lemnoase

Și la final am lăsat un alt parfum special pe care îl port rar tocmai din acest motiv. Este primit cadou din partea Alinei și practic este și primul meu parfum Avon - Eve Confidence!

Total neașteptat, acest mini m-a surprins și m-a cucerit de la primul contact. Am avut aceeași revelație la prima pulverizare ca și la The One, fiind și el un parfum oriental-floral. Dacă i-aș fi citit notele mai întâi aș fi avut prejudecăți, dar așa am intrat în relație cu el total neștiutoare: 

  • Note de vârf - frișcă, coacăze negre și pară
  • Note de mijloc - fragipani, fructe roșii și iasomie
  • Note de bază - vanilie, mosc și stejar. 

Până voi cumpăra o variantă full size, ca să îl pot consuma în voie, mă delectez ocazional cu acest mini care mă duce instantaneu cu gândul la Alina! Mulțumesc, draga mea prietenă, pentru această amintire frumoasă! 


Așadar, aceasta este colecția mea de parfumuri din acest ciudat an 2020. Sper ca anul viitor să o mai măresc cu unu-două nume celebre, dar ca să fiu foarte, foarte sinceră am alte priorități pe listă și nu prea am un buget mare de cheltuit. 

Haideți fuguța și vedeți și colecția Alinei lui Brumărel, ea este cu adevărat pasionată de parfumuri și sigur veți descoperi ceva interesant printre recomandările ei! 


                               Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!



                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu


16 comentarii:

  1. ce surpriza mi-ai facut, inca mai ai parfumelul! nu ma asteptam, mi-am adus aminte intr-o secunda de vara lui 2019. intotdeauna scrii asa de frumos...

    imi amintesc si de review-ul la the one cand, printre note parfumate, ne-ai dat si vestea casatoriei tale. cumva postarea asta m-a facut sa trec cu gandul prin toata perioada de cand ne cunoastem si de la inceputurile blogurilor :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum nici nu am iesit prea mult perioada asta, nu am mai consumat mai nimic, dar pe al tau il tin de bun :D Voi comanda de pe Notino ca am vazut cu au, unul full size si pe asta il pastrez pe termen lung.

      Daa, chiar iti amintesti postare cu The One, ce tare mi se pare. Ne stim de o gramda de vreme :D

      Ștergere
    2. se fac zece ani in curand de cand ne stim :). wow...

      Ștergere
  2. Cât de frumoase sunt acele tăvițe! M-ai intrigat cu parfumul Guerlain, nu-mi amintesc să-l fi mirosit vreodată, o să-l am în vizor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, minunate tavitele de pe Vivre, mi-as mai lua, dar nu mai am unde sa le pun :))

      Idylle este un parfum total atipic pentru Guerlain, o sa vezi. Sa stii ca si-a schimbat sticluta, nu mai e asa de faina, sa nu te uiti dupa modelul acesta.

      Ștergere
  3. Ai o colecție foarte frumoasa. Nu vad de ce ar fi fost nevoie sa mai faci vreo achiziție noua. Sa le porți sănătoasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, probabil nu voi mai face, ar trebui sa le termin pe acestea totusi :P

      Ștergere
  4. Ce colecție drăguță! Tocmai ce s-a mărit și colecția mea de parfumuri. Eu am găsit un brand din UK care are alternativele etice ale mărilor mărci de pe piață.

    RăspundețiȘtergere
  5. Valentino are un parfum minunat, a devenit rapid preferatul meu.
    Parfumurile de la casele de modă îmi plac tot mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  6. Doar The One am incercat, din cele mentionate de tine. Ma faci curioasa cu Valentino.

    RăspundețiȘtergere
  7. Și eu am o colecție drăguță de parfumuri. Le ador!

    RăspundețiȘtergere
  8. Hugo Boss este unul dintre parfumurile pe care-l folosesc si eu in aceasta perioada!

    RăspundețiȘtergere
  9. Parfumuri Dolce Gabbana am mai purtat si eu, si-mi plac, in special cele cu mosc, mi se potriveste perfect. In rest, nu am incercat deocamdata!

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi place foarte mult Hugo Boss. Colectia ta e foarte faina!

    RăspundețiȘtergere
  11. Câte parfumuri, ce colecție frumoasă ai!!! Mi-a plăcut mult descrierea parfumului de la Yves Rocher, e fix pe gustul meu :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Am si eu The One, dar parca nu ma da pe spate cum o face Scandal sai+u Si de la Armani

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!