"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

joi, 28 aprilie 2016

Sleek Matte Me vs. Excel Paris sau ce lip stain-uri mai folosesc în ultimul timp

Inspirată de postarea anterioară am hotărât să vă arăt lip stain-ul pe care l-am folosit la acea ședință foto, împreună cu un altul care îmi place la fel de mult și pe care îl port cel mai des la ședințele foto pentru outfituri pentru că e puternic pigmentat, rezistent la transfer și îmi place cum se vede pe cameră. De fapt amândouă îndeplinesc cam aceeași funcție. 


Așadar este vorba despre două branduri diametral opuse, asta deoarece unul este foarte ieftin - 5,00 lei, pe când celălalt...nu chiar așa - 30,00 lei
Despre Excel Paris am mai scris pe blog și prin 2014 atunci când le-am descoperit, însă ultimele bucăți pe care le-am cumpărat nu mai aveau aceeași textura precum primele achiziționate și îmi plac mai puțin. Cu toate că sunt extrem de pigmentate și cremoase, se aplică perfect și rezistă impecabil, primele îmi plăceau mai mult pentru că atunci când consumai alimente se ștergeau mai uniform de pe buze, nelăsând în urmă doar un contur intens, așa cum se întâmplă din păcate la lip stain-urile foarte rezistente. 

Deși Matte Me de la Sleek se numește Party Pink, mie îmi pare mai mult un roșu coral, chiar și după uscare, când nuanța i se mai schimbă puțin, prinde o nuanța de roz, dar nu foarte evidentă. 


Din păcate abia după ce m-am apucat să lucrez la postare, mi-am dat seama că am pierdut eticheta cu numărul nuanței pentru lip stain-ul Excel Paris, care era lipită pe fundul recipientului. Cred că e vorba despre #512, dar nu sunt sigură că îmi amintesc prea bine. 

Nici unul dintre ele, odată uscate, nu se mai iau de pe buze decât foarte greu. Au cam aceeași rezistență și grad de pigmentație. Matte Me de la Sleek are în schimb un aplicator mai ciudat, în sensul că este foarte rigid și este mai greu de folosit. Celălalt în schimb este un aplicator clasic. Excel Paris se aplică mai uniform îmbrăcând buzele într-o culoare puternic saturată, cremoasă la început (înainte de a se matifia), realizând o priză bună cu pliurile buzelor. Cu Matte Me trebuie lucrat puțin mai mult pentru a-l distribui uniform pe buze și a crea opacitate perfectă.

excel paris

Lip stain-ul Excel Paris l-am cumpărat de la un stand cu cosmetice ieftine dintr-un complex comercial (Euro pentru cele care sunteți din Timișoara) și precum am spus a costat doar 5 lei. Din păcate nu am nicio idee despre ce ingrediente ar putea conține, așa că dacă sunteți circumspecte cu privirea la astfel de cosmetice, vă recomand să nu le încercați, deși calitativ nu e mare diferență între ele
Totuși despre rujuri, mai ales cele rezistente la transfer, se știe că pot conține plumb și au fost scandaluri serioase acum câțiva ani când s-a descoperit că firme cu nume sonore produc rujuri cu ados de plumb peste limita legală admisă în alimentație. Eu am încercat trucul acela cu inelul de aur - întinzi ruj pe mână, după care treci un inel de aur peste el. Dacă rujul conține plumb se va înnegri. Dacă metoda aceasta este funcțională, se pare că Excel Paris nu conține plumb, dar pot eu să garantez...?!



Ambele sunt culori puternice, de impact.
Folosite pe termen lung ambele usucă buzele.


Precum am spus mai sus, lip stain-ul Excel Paris l-am purtat în postarea anterioara

EXCEL PARIS


Ce părere aveți despre cele două?

Mai doriți să vă vorbesc și despre alte produse similare din colecția mea? Mai am multe!!! :D







VintageLook

16 comentarii:

  1. I think I like Sleek Matte Me Party Pink. :)


    Please check out my latest post, too? I'd love to hear something from you! :)
    www.cielofernando.com
    FACEBOOK | INSTAGRAM

    RăspundețiȘtergere
  2. Rosul specific tie! Mi se pare ca te defineste cel mai bine nuanta asta de rosu :)
    Pe cel de la Excel Paris l-am incercat si eu si mi s-a parut foarte misto ca si consistenta si rezistenta. De la Sleek am 2, birthday suit si fandango purple , care-mi plac super mult <3
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da, asa zic si eu, mi se pare ca mi se potrivesc perfect nuantele astea de rosu, de aceea si am o gramada in colectie :P
      birthday suit l-am vazut si eu in realitate, e foarte faina nuanta, dar nu pentru tenul meu, la tine insa e alta poveste, poti sa porti orice, nu vad nimic care sa nu te avantajeze.
      Pupici si de la mine!

      Ștergere
  3. Heheee, ma bucur si eu de doua nuante de la Excel Paris - stim amandoua datorita cui! Nu le port foarte des dar si cand se intampla asta... sunt surprinsa in mod placut! Daca uit sa aplic intr-o prima faza un balsam de buze, nu e tocmai usor de gestionat situatia; dar daca am grija cu acest aspect, e o treaba grozava! Aaa, pe mine ma cucereste on and on forma de mar alungit ( nu, nu e para, e mar alungit :P). De Sleek Matte nu pot spune nimic si nici nu ma atrage sa il incerc - am deja o colectie ce ma tine multumita! :))
    Pupicei colorati, Simo!
    Ilda
    Lavender thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. *** forma de mar alungit a ambalajului Excel Paris, of course! :P

      Ștergere
    2. Hihi, daaa, imi amintesc ca ti-am trimis si tie vreo doua nuante mai demult, asa este, uitasem de asta. Cred ca sunt la fel ca acesta al meu, adica aceeasi consistenta, din alea ca primele, nu am mai gasit. Astea usuca mai tare buzele, dar eu patesc la fel si de la altele, gen acesta de langa el, Sleek.
      Nu mi-am dat seama pana cand ai specificat tu ca acesta este un mar/para stilizat/a, dar chiar asa este :D
      Pupici si imbratisari si din partea mea, draga prietena!

      Ștergere
  4. Chiar o sa il caut pe cel de la Excel Paris cu prima ocazie cu care ajung in Euro. Merci de pont.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt muuuulte nuante, sigur o sa gasesti una potrivita tie :P

      Ștergere
  5. Azi le-am vazut pe cele de la Excel Paris la metrou si m-am uitat indelung la ele. Eu am vazut un roz-zmeura foarte frumos. Nuantele tale imi plac la nebunie <3 Sunt foarte varatice:D Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rozurile sunt cele mai multe din cate am vazut eu, am si unul roz, dar m-am chinuit sa gasesc din astea in nuante caramizii. Eu am incercat si altele (tot din astea ieftine, de metrou), dar cele de la Excel Paris mi-au placut cel mai mult :P
      Te pup si eu!!

      Ștergere
  6. am avut Matte me , acesta nuanta dar la mine nu rezista pe buze deloc...cred ca avea ceva defect de fapricatie altfel nu imi pot lamuri de ce la toate fetele am citit ca este foarte rezistent :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmmm, asta e chiar ciudat, ma gandesc ca sigur o fi avand ceva, altfel nu pot sa-mi explic, e rezistent, din ala ce se matifiaza pe buze si nu-l mai dai jos.

      Ștergere
  7. Ce nuante superbee!
    Sunt foarte vizibile, aprinse, impunatoare.
    Desigur ca vrem si prezentari ale altor produse!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Cristina! Cu mare drag, revin si cu alte propuneri! :)

      Ștergere
  8. Ambele nuante imi plac la fel de mult. Iti sta foarte bine cu aceste nuante de rosu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Ramona, si eu zic ca mi se potrivesc foarte bine nuantele acestea de rosu, si tot spre ele trag de fiecare data cand imi alg ceva pentru colorarea buzelor :P
      Te pup!

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!