"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

marți, 2 februarie 2016

A se consuma cât mai urgent! | Project Pan 2016

Vă spuneam în postarea anterioară că încă începând de anul trecut mi-am planificat foarte riguros bugetul, astfel încât să limitez achiziționarea necontrolată de cosmetice. Tocmai de aceea am început și câteva proiecte de consumare a produselor pe care le-am cumpărat deja și pe care le-am ignorat în ultima perioadă de timp.

Pentru o mai bună motivație în acest sens, m-am gândit să public și câteva postări, prin intermediul cărora să vă arăt ce produse am planificat pentru fiecare segment de îngrijire. Așadar, astăzi începem cu câteva produse de îngrijire a corpului, pentru care am ales 7 mărci diferite, pe care îmi doresc să le consum integral în viitorul apropiat.
Am recunoscut mereu pe blog că sunt extrem de nemotivată când vine vorba despre utilizarea cremelor de corp, mereu găsesc scuze pentru care să sar peste această etapă, deși pielea mea încearcă pe toate căile de comunicare pe care le posedă, să-mi transmită faptul că nu e fericită cu lipsa mea de consecvență. Tocmai de aceea, m-am hotărât ca începând cu acest an, să nu o mai ignor și să încep să am grijă în fiecare zi, fără excepție și de pielea corpului (prin exfoliere și hidratare).

Și pentru că vorbeam de exfoliere, am în baie celebru Thai Spa – scrub-ul cu aromă puternică de cacao, pe care îl ador atât datorită aromei sale cât și a calității particulelor exfoliante și a uleiurilor din compoziție, însă exfolierea mecanică nu se recomandă mai des de două ori pe săptămână. Tocmai de aceea m-am gândit să completez rutina de exfoliere cu BHA-ul gel Paula's Choice, care din păcate a expirat înainte să apuc să-l consum integral. Din punctul meu de vedere, flacoanele acestea de 100 ml sunt foarte prost concepute, cantitatea fiind mult prea mare pentru a putea fi consumată de o singură persoană într-un an de zile, atât cât se recomandă a fi termenul de valabilitate pe etichetă. Mai ales dacă în rutină mai introduci si un AHA, ceea ce îi limitează aplicarea zilnică. În sfârșit, nu pot să îl arunc pur și simplu la gunoi, mai ales că în flacon mai am produs undeva sub jumătate din cantitatea sa totală, astfel încât o să îl aplic pe picioare si coapse până la terminare.

După pasul de exfoliere, indiferent dacă e mecanică sau chimică, urmează crema de corp hidratantă, pentru care am două alternative – crema de corp Elmiplant Skinnergy și Tesori d'Oriente White Musk. Dintre cele două, e clar că cea de-a două variantă este cea preferată. De fapt, ador această cremă de corp și tocmai de aceea chiar nu vreau să o uit pe raftul din baie și trebuie neapărat să o consum în luna februarie. Poate fi folosită și pe post de cremă de corp pentru piele foarte uscată, datorită proprietăților de intensă reparare a pielii deshidratate, dar și pe post de cremă de corp parfumată, pentru că aroma sa minunată se păstrează mult timp pe piele. Varianta Elmiplant, despre care am scris aici, este o cremă care hidratează eficient și se absoarbe repede în piele. Pusă în comparație cu White Musk...e clar că pierde ceva puncte, dar trebuie a fi consumată neapărat.

Crema de corp parfumată Victoria's Secret - Simply Gorgeous este absolut minunată. Nu are proprietăți de hidratare deosebite, dar parfumul pe care îl imprimă pe piele este de lungă durată, așa cum sunt binecunoscute cremele de corp Victoria's Secret. Cu toate acestea, nici parfumul său minunat nu a reușit să mă motiveze să o termin mai repede, tocmai de aceea a intrat în proiectul din 2016.

În materie de creme anticelulitice am două produse aproape consumate – crema anticelulitică Nivea Cellulite Gel-Cream, despre care am și un review pe blog și la care apelez dese ori. Este un gel fresh potrivit sezonului cald cu un parfum revigorant, proaspăt, dar care trebuie consumată cât mai repede, mai ales că e pe terminate. Cea de-a doua este crema anticelulitică Supliform, o cremă binecunoscută pe piața din țara noastră și care, în lipsa testării unei creme anticelulitice profesionale, este probabil varianta cea mai eficientă pe care eu am încercat-o până acum.



Despre uleiul Bio-Oil nu am prea multe de spus, este cumpărat mai demult, dar aproape deloc folosit. Am citit review-uri foarte diferite pe net, cotat foarte slab pe beautypedia, sunt multe femei care afirmă contrariul, cum că ar fi excepțional și cu adevărat eficient. Mi-am propus să îl folosesc și pe acesta până la ultima picătură (mai ales că nu vorbim despre o cantitate impresionantă) și eventual să vă împărtășesc și vouă impresiile mele, dacă sunteți interesate de subiect.



Cam acestea sunt produsele planificate pentru a fi consumate în următoarele luni în ceea ce privește partea de îngrijire a pielii corpului. Voi aveți proiecte similare? 



VintageLook

27 de comentarii:

  1. si eu am un proiect de genul in desfasurare, mi-am dat termen 1 aprilie, sper sa nu fie pacaleala la urma!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi-a fost teama sa-mi dau termen limita :)) Sper totusi sa ma tin de promisiune, pana acum merge bine, sunt multumita de mine :P
      Bafta si tie!

      Ștergere
  2. A fost o vreme când și eu neglijam partea de îngrijire corporală, dar acum rar mai trece vreo zi fără loțiune/cremă/unt de corp și creme de picioare, iar la exfoliere apelez doar când simt, de regulă cam o dată pe săptămână. Din motivul ăsta consum cantități industriale de produse pentru corp, la fel ca și la cele pentru păr. :))
    N-am mai făcut de mult timp public pe blog un astfel de proiect, dar le fac „pe ascuns” la makeup, acolo fiind cel mai greu de controlat, că mereu am chef de noutăți, se tot adună și se consumă greu.
    Te pup și spor la consumat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, la produsele de machiaj e cel mai greu. Pregatesc o postare si in sensul acesta, dar o iau incetisor cu doar cateva produse pentru inceput :P Chiar imi doresc foarte mult sa ma tin de treaba.
      Te felicit sincer pentru ca ai reusit sa te mobilizezi asa de frumos si chiar sa reusesti sa aplici crema zilnic, e foarte important pentru piele. La mine, de cand ma tin de treaba, chiar se vad rezultate nemaipomenite. Sper sa reusesc sa pastrez motivatia vie si pe viitor. :)
      Te pup si eu si spor si tie!

      Ștergere
  3. Bio oil and nivea crema anticelulitică are most interesting products for me.

    RăspundețiȘtergere
  4. Exact in aceeasi oala sunt si eu, respectiv am pe lista o serie de produse care trebuie terminata pana la vacanta din martie in Romania, si apoi cea din aprilie in Spania. Nu ma pot intoarce de acolo cu mana goala, clar! Pe de alta parte, in ultimul timp am observat ca pur si simplu urasc sa am "j-de mii" de produse.. asa ca o sa incerc sa ma limitez in achizitii, ceea ce nu va fi usor nici in DM, nici in Sephora. In plus, am facut recent cateva cumparaturi online, dar pt. ele nu ma simt vinovata, nu sunt dubluri. Ori sunt chestii noi (in sfarsit un beauty blender si the wet brush), ori chestii ce s-au invechit / nu mai functioneaza / s-au terminat (Too Faced eye primer si o penseta Tweezerman). Sa ne fie de bine! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci si tu ai termene limita clare, pai, asta trebuie sa fie si mai motivant, din punctul meu de vedere, asa ca bafta!! :)
      In Dm nu am mai intrat de o mie de ani, imposibil sa iesi cu mana goala de acolo, nu am vazut asa ceva, parca e blestemat magazinul asta, incerc sa stau departe de el :)))
      Eu sunt in cautarea unei pensete bune de o gramada de timp, recomazni Tweezerman?
      Puuup!!

      Ștergere
  5. Mult succes cu proiectul! Sunt de acord cu faptul ca exfoliantele PC la 100 ml sunt tare greu de consumat.. poate la 60-70 ml ar fi fost mai ok.
    Te imbratisez, o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca nu sunt doar eu cea careia i se pare exagerata cantitatea din recipientul PC, eu ma gandeam sa il cumpar si sa-l impart cu cineva :P
      Iti multumesc frumos, te pup, draga mea!

      Ștergere
  6. Spor la terminat produse!
    Te pupic

    RăspundețiȘtergere
  7. te felicit pentru initiativa si iti doresc spor la consumat. :D am inceput si eu un astfel de proiect dar a fost un esec total. Acum doar incerc sa nu mai cumpar produse din categoriile in care mai am si vad ca am mai multi sorti de izbanda. :D

    puuup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, stiu cum este, am avut si eu tentative asemanatoare, tocmai de aceea, m-am gandit ca as putea sa ma mobilizez mai bine, daca le si public si imi iau un angajament mai serios in acest sens! :P
      Iti multumesc mult! Pupici!!

      Ștergere
  8. Nu am folosit nimic din ce ai prezentat, dar as fi curioasa de ,Tesori D'Oriente, am tot mirosit pe unde le am vazut, dar inca nu mi am achizitionat nimic de la ei,eu acum o mare atractie de Yves Rocher, de le gelul de cafea braziliana pana la parfumul ce l astept Rose Oud , ultima lansare :), mi am luat si sampon si rimel si luciu , cam luna si comanda :) :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooo, pai, tu esti mare consumatoare de YR :P Eu sunt atrasa de parfumurile lor si de celebrul gel de dus bob de cafea, care se gaseste in top 3 geluri de dus preferate :P
      Rose Oud suna bine de tot, tare as vrea sa stiu cum miroase!! :D

      Ștergere
    2. M-am uitat pe fragrantica, foarte interesante note are parfumul acesta, m-ai facut tare curioasa :P

      Ștergere
  9. Pe mine m-a ajutat fii-mea sa nu mai cumpar produse cosmetice in prostie :)))) Cu aplicarea lotiunii de corp am avut si eu probleme, insa de ceva timp apa noastra este extrem de dura si daca nu ma dau cu crema cand ies din dus toata noaptea ma ustura si ma strange pielea :( asa ca eu consum cantitati mari de crema de corp :))) mereu ma mir atunci cand pregatesc "consumatele lunii" :)))) De curand, m-a luat valul si mi-am cumparat nspe mii de produse pt par :))) Spor la terminat produsele! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai, se pare ca numai asa functioneaza, adica si in cazul meu se pare ca piele nu mai tolereaza lipsa mea de consecventa pentru ca mi se usuca ingrozitor, tocmai de aceea m-am gandit sa iau masuri. Vad ca inca ma tine hotararea, iar efecte nu au intarziat sa apara. :)
      Sa stii ca si la par sunt pe aceeasi frecventa, o sa fac si acolo un project pan :P
      Spor si tie, draga mea!!

      Ștergere
  10. Bio-Oil-ul l-am folosit intens vreo 3 luni, pe o cicatrice postoperatorie. Nevazand vreun rezultat pozitiv, am renuntat la el insa de ieri l-am pus din nou la folosire. Pe tine sper sa te ajute! Pupici!
    lraivn.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincera sa fiu nu cred nici eu ca e atat de potent incat sa faca minuni pe cicatrice, dar pentru suplete si poate pentru prevenirea vergeturilor e posibil sa dea rezultate. Cel putin eu am citit cateva marturii pozitive in acest sens.
      Sper sa te ajute si pe tine! Multumesc frumos, puuup si eu!!

      Ștergere
  11. trebuie sa vii la mine, sa vezi cum ma cremuiesc eu si poate te corup :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai, deja incep sa ma simt prost, vad ca mai toate fetele se ocupa serios de treaba asta, numai eu nu...:P Mi-am cam gasit motivatia cu postarea asta :))

      Ștergere
  12. Intr-un timp neglijam si eu pielea corpului, dar acum se usuca prea tare, asa ca ma tin de cremuit. Am folosit Tesori d'Oriente, imi place. Nu folosesc cremele anticelulitice, nu cred ca fac vreo diferenta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu ador tesori d'oriente, preferatele mele! In ceea ce priveste cremele anticelulitice, mie imi place efectul de fermitate pe care il confera pielii si macar din acest punct de vedere, consider ca merita a fi folosite. Mai am putin si le termin! :D

      Ștergere
  13. Excelenta initiativa, Simo! Iti tin pumnii pentru consecventa la aplicare si reusita a proiectului! Eu una sunt aproape de incorigibil la acest capitol, poate ma motivezi tu - tare mi-as dori!
    Supliformul a fost de n ori aruncat din pricina de expirare - cu tubul cel putin jumatate neconsumat! Cred ca imi voi lua o lotiune Victoria Secret's, poate-poate sa ma ajute aromele sa ma mobilizez dar... imi exprim scepticismul! :))
    Nu-s deloc de gashca la astfel de proiecte, stau deoparte! :P
    Dar imi exprim increderea ca tu poti reusi! You rock, my friend!
    Te pupacesc! :)
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai, stii ca mereu m-am plans ca sunt jalnica la acest capitol, dar iarna asta, desi nu a fost asa de frig, mi s-a uscat ingrozitor pielea si asta m-a motivat pana la urma. Apoi mai e treaba si cu bugetul, a trebuit sa iau masuri mai serioase pentru o gestionare mai eficienta. Nu mai cumpar nimic pana nu consum ceea ce am. Ma tin de treava pana acum, sper ca si pe viitor.
      Lotiunea VS e super faina, dar numai pentru aroma, ca nivel de hidratare ... lasa de dorit, ar trebui folosite doua produse in acest sens.
      Bafta multa si tie, sper sa reusesti sa te motivez cumva, eu mai postez pe parcurs sau la final si rezultatul :P
      Puuupici!!!

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!