"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

duminică, 18 august 2013

FLORAL PRINT

     Personalitatea mea orientata spre trecut, ma pune mereu in ipostaza de a compara prezentul cu imagini, concepte si evenimente din trecut si poate de aceea iubesc cu tot sufletul si aduc mereu laude si aprecieri usor exagerate anilor '80. 
       
Legat de anii '80 si de subiectul postarii, as putea spune ca m-am nascut si mi-am desteptat constiinta intr-o lume a printurilor florale. Imi amintesc cu lux de amanunte capoatele tuturor vecinelor mele din bloc - capoate lungi pana in pamant cu motive florale mari si viu colorate sau marunte si patinate de timp. Capoatele in cauza erau etalate fara inhibitii pe scara sau in fata blocului atunci cand doamnele coborau pentru a-si rezolva anumite treburi marunte care nu necesitau prea mult timp de expunere. 



      Mai erau rochitele midi cu aceleasi tipare florale marunte si jucause ori mari si indraznete, rochii care urmareau aceeasi linie vestimentara simpla si lipsita de imaginatie. In concluzie: in perioada aceea imi displacea total marea aceea de texturi florale de tot soiul, tapiterii invechite, perne decorative, draperii grele cu maci rosii uriasi, capoate si rochii sac omagiind toate florile campului - in totala opozitie cu texturile metalizate, rochiile superbe din lurex auriu sau argintiu care m-au cucerit iremediabil, pe viata. Dar despre ele, altadata... :)
        Printurile florale sunt romantice si feminine, jucause si copilaroase si pot transforma orice tinuta monocromatica intr-una indrazneata si interesanta. 



Eu personal folosesc printurile florale incarcate in cantitati mici, doar ca accente in vestimentatie (in general pentru accesorii), iar pentru cele mai mari, mai aerisite nu am de obicei, niciun fel de restrictie, desi nu sunt prea prezente in garderoba din cate mi-am dat seama. Recunosc ca as vrea sa ies putin din zona de confort si sa experimentez combinatii mai curajoase.


Voua va plac printurile florale?



VintageLook 

39 de comentarii:

  1. Mi-ai adus aminte de anii `80 ... Cand eram mica, imi placea la nebunie sa rascolesc dulapul mamei mele (cand eram singura acasa, evident :)) ). Aveam mami niste rochii minunate cu modele florale, si acum imi aduc aminte de una din matase naturala, cu modele de cires inflorit. Ba mai avea si bolero la ea, era superba!

    Eu nu pot sa spun ca ma dau in vant dupa floral print, am o camasa cu tema asta si cam atat, din cate imi amintesc. Hmm, poate ar trebui sa fac putina curatenie prin dulap, mereu gasesc lucruri de care uit in timp.

    Si-am mai avut cand eram mica un sacou minunat, inflorat la maxim! Era facut de bunica, dintr-un fel de catifea, nu-mi mai aduc aminte ce material era. Doamne, cat de mult mi-a placut!

    Te pupicesc, tare imi plac postarile astea ale tale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine a prins anii 80 si 90 are foarte multe amintiri de genul asta, eu as putea sa povestesc la infinit despre vecinele mele de la bloc, precum se vede :))
      Crede-ma, Alina ca am si eu foarte multe amintiri cu hainele mamei mele, niste piese absolut superbe pe care mi-as dori din tot sufletul sa le port si eu astazi, insa mama le-a dat si nu mai am mare lucru din mosternire :P

      Te pup, draga mea, o duminica frumoasa!

      Ștergere
    2. Si eu faceam la fel :)). Stiam la ce ora vine mami si pana atunci imi faceam de cap. Tin minte ca dadeam concurs in scara cu fetele de la bloc si aveam scena, cantam pe rand cu sprayul pe post de microfon si ma imbracam in rochiile mamei si-mi puneam si tocuri evident :)). Doamne ce vremuri. Ma intreb fetitele din ziua de azi cum se mai joaca.
      Nici mama nu mai are cine stie ce, la tara la bunica mai dau de ele prin dulap, mereu ma fac sa zambesc cand le vad...adica ff rar.

      Si da, imi plac printurile florale. Dintotdeauna le-am iubit, mai ales la rochii.
      Pupici!

      Ștergere
    3. Exact la fel faceam si eu, dadeam adevarate concerte in fata blocului, nici nu ma gandeam ca nu o sa devin cantareata la un moment dat :)))
      Chiar asa, ce vremuri...!!! :P
      Pup, frumoaso!! :)

      Ștergere
  2. Ah, Simo, ai zugravit atat de bine tabloul incat parca am vazut-o pe mama, am vazut vecinele, le-am vazut pe bunici/matusi...toate in acele capoate inflorate! Ce amintiri, s-a asezat colb de uitare peste el; tu ai memorie buna!

    Cat de mult imi plac propunerile din colaje! Am deliberat pentru mult timp pentru a alege favorita si au rezultat doua: cea de-a doau si cea de-a treia varianta! Imi plac si celelalte, numai ca acestea m-ar reprezenta mai mult!

    Mi-a placut foarte mult articolul! Iti multumesc!
    Pupici, cu drag!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, stiam eu ca nu sunt singura cu astfel de amintiri, cine a prins perioada aceasta imposibil sa nu-si aminteasca de celebrele capoate inflorate :D
      Ma bucur tare ca ti-a placut postarea, intr-adevar eu am amintiri foarte vii din copilarie si, habar nu am de ce, dar mereu ma intorc cu gandul acolo... :P

      A treia varianta este si preferata mea, te pup, o duminica frumoasa in continuare!! :*

      Ștergere
  3. Am avut si inca mai am vecine 'inflorate' si uite m-ai prins: marturisesc, acum port o rochie inflorata (se intampla rar, rochia (inflorata sau nu), am avut azi o tendinta 'girlie' :)
    Imi plac propunerile tale, mai ales rochitele din colajele 3 si 4 si deja te vad in rochia rosie :))
    Duminica placuta si plina de flori!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, eu nu mai am vecine inflorate in prezent, ma refer la orasul meu natal pentru ca aici nu-mi cunosc vecinii, dar am pastrat amintirile :P
      Eu nu prea am rochite cu print floral din pacate, mai mult si mai mult mi-as dori insa o geanta, am vazut ieri niste modele absolut superbe in mall, dar preturile erau aproape de 300 de lei, enrom de scumpe mi s-au parut, le-am admirat si am inghitit in sec. :(

      Sa stii ca mi-ar placea sa te vad in rochita inflorata! :P

      Pupici, duminica frumoasa si tie, draguto!! :)

      Ștergere
    2. Am vazut niste posete frumoase, dar eu admir si atat; port una singura si nu ar avea rost sa achizitionez mai multe :P
      P.S. Nu ma vede nimeni acum, stau in pat cu laptopul in brate si rochia e sifonata :D

      Ștergere
    3. Apropo de posete cu print foloral - acum cand ma intorceam de la serviciu, am vazut una super frumoasa la o batranica in autobuz, m-am holbat tot drumul la ea, si cand sa coboare o intoarce pe partea cealalta si vad si brand-ul - Lee Cooper, pff, ma tot intreb cum d ea ajuns asa poseta faina in posesia batrinei?! :( Nu de alta, dar nu se potrivea tinutei :P

      Ștergere
  4. Daca revistele ar contine astfel de articole, care sa se apropie macar de articolul tau, sigur s-ar vine si pentru continut, nu doar pentru cadourile care le insotesc.
    Cumpar reviste doar daca sunt atrasa de cadoul din folie si daca tot am cumparat-o, o si rasfoiesc. Dau peste articole care contin reclame la produse scumpe, care ne sunt recomandate, desi se simte ca cea care a scris articolul nu le-a folosit, lipsa apropierii fata de cititor etc.
    Unde am vrut sa ajung, in cazul in care m-am pierdut in detalii, asa cum sunt des acuzata, la faptul ca nu stiu de ce nu esti acolo, in locul lor...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, vai...cred ca este cel mai frumos compliment pe care l-am primit, atat de frumos, incat e periculos pentru egoul meu :P
      Iti multumesc din suflet, eu nu sunt convinsa ca locul meu ar fi acolo, dar faptul ca cineva crede asta, pfff, ma face nespus de bucuroasa...mi-ai transformat o zi plictisitoare de duminica, intr-una implinita! :) Iti multumesc!!

      Ștergere
    2. Pai de aia e duminica ta plictisitoare, ca nu esti acolo...
      Daca aveai vreun capot-premiu pus la bataie la aceasta postare, puteai crede ca e linguseala, dar asa?
      Nu ma pune sa adun semnaturi, sa te conving:))
      Te pup!

      Ștergere
    3. Cu un capot din acela cred ca as fi castigat premiul pentru cel mai original giveaway :)))

      Multumesc mult, draga mea, pupici! :)

      Ștergere
  5. sa stii ca si eu imi aduc aminte de inclinatia spre print floral in anii 80 ;). bine, imi aduc aminte intai de multe altele, mai apoi de moda.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Precum am zis, cred ca e imposibil sa nu-ti amintesti detaliile acestea daca vii din generatia '80 :p

      Ștergere
  6. Hi Simona! I love floral patterns too!:) I usually wear them, would love to buy also a blazer with this print! Your sets are very lovely! Happy Sunday dear, kisses! xo

    RăspundețiȘtergere
  7. Din toate printurile, as alege printul floral again and again. Eleganta, feminitate, stil.

    RăspundețiȘtergere
  8. ohhh,bunica mea si acuma are capoate de astea inflorate,si mai am si vecine in bloc care mai poarta,se pare ca moda revine.mi-ar placea niste blugi inflorati :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, la mine la bloc nu se mai pastreaza, am fost atenta ultima data cand am fost acasa :P
      Si mie mi-ar placea niste blugi, am incercat o pereche dar era muult prea incarcata si am renuntat :P

      Ștergere
  9. da :)...exista capoatele acelea inca...moda rezistenta in timp! :)))

    RăspundețiȘtergere
  10. Iubesc imprimeurile florale, si da, si eu ca bagam prin dulapul mamei...evident cand ea nu era acasa :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. toate am trecut prin asta, vorba Federovei, oare fetitele din ziua de azi tot asa se joaca? :)

      Ștergere
  11. Imi plac rochitele cu imprimeuri florale, ceva micut si colorat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu prea am rochite, insa am o fusta draguta cu imprimeu marunt si foarte colorat, pe fond mov :D

      Ștergere
  12. Foarte frumoasa postarea:)
    Ma bucur ca ti-am descoperit blogul

    www.deeaella.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
  13. Am foarte putine "chestii" florale in dulap.. putine spre deloc, dar poate ar trebui sa-mi schimb atitudinea..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu la fel, foarte putine chestii am, dar nu e neaparat nevoie, mai exista si alte printuri interesante, nu? :P

      Ștergere
  14. Sunt dragute toate, dar rochia cu flori si geanta nude imi plac mult de tot :P

    RăspundețiȘtergere
  15. In copilarie purtam foarte mult acest imprimeu, apoi am luat-o spre chestiile geometrice. I-am furat bunicii cateva bluze sa le modific pentru mine, inca nu am reusit. Cert e ca mai putin il folosesc decat il admir la altii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca nici la mine nu e prea prezent, in copilarie faceam abuz de el, chiar imi amintesc o rochita superba din chiffon facuta la croitoreasa, am si poze cu ea, din pacate sunt alb-negru :P

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!