"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

joi, 24 mai 2012

Ulei de argan DermArgan (Argan Regal Cosmetice)

In urma acestei postari in care va povesteam zbuciumata mea experienta cu uleiul de argan cumparat de pe Breslo, am fost supusa unei provocari, daca as putea spune asa, oferindu-mi-se de catre un importator marocan sa testez un ulei de argan bio pur, comercializat prin intermediul site-ul sau ARGAN REGAL COSMETICE.
Asadar am avut ocazia sa incerc si un alt ulei de argan, de data aceasta unul avizat de Ministerul Sanatatii, o sursa de incredere, daca as putea sa o numesc asa, desi precum am spus si in postarea la care fac referire, nu am cunostinta certa despre calitatea acelui ulei, pentru ca nu l-am dus la nicio analiza de laborator, ci am trans niste concluzii pertinente zic eu, bazate pe testarea lui timp de 8 luni de zile.
Nu am testat acest produs atata timp, desi cu siguranta o voi face in continuare, insa va pot prezenta parerea mea despre acest ulei, oarecum comparativa cu produsul cumparat intial.

In primul rand, inca de la primul contact cu noul produs, am tras concluzia ca uleiul de argan chiar este un ulei gras si orice caracterizare a sa, in orice conjunctura, cum ca ar intra repede in piele si nu ar lasa pelicula grasa la nivelul pielii, va asigur ca este o simpla strategie de marketing pentru a face produsul mai vandabil. Nu este deloc asa, probabil pe o piele foarte uscata se comporta cat de cat asemanator acestei descrieri nerealiste, insa in cazul unui ten normal, mixt sau gras nu este cazul.
Astfel uleiul primit de mine se numeste DermArgan, este un ulei virgin bio, pur, este comercializat de site-ul argan-regal-cosmetice.ro, este importat din Maroc si are toate atributele necesare pentru a fi considerat un produs serios, de buna calitate.
Se prezinta sub forma unui flacon din plastic transparent de 80 de ml, inchis ermetic si prevazut cu pulverizator.
Dupa testul consistentei, care a fost primul lucru pe care l-am urmarit si de care eram foarte curioasa, am sesizat mirosul asemantor cu cel al uleiului testat intial. Este un miros specific uleiului de argan, nu este placut, insa nu deranjeaza, dupa mai multe aplicari deja nu-l mai sesizez, m-am obisnuit cu el.
Pe site exista si cateva indicatii de utilizare, eu l-am folosit asa cum m-ati invatat voi in postarea anterioara pe fata umeda, insa am incercat si varianta clasica, pe tenul curat si uscat. Varianta propusa de ei presupune aplicarea catorva picaturi pe fata curata si uscata, evitand zona ochilor si masand usor. Dupa 15 minunte excesul se indeparteaza prin intermediul unui prosop de bumbac imbibat in apa de trandafiri sau de flori de portocale.
Am apreciat foarte mult faptul ca nu se insista pe faptul ca uleiul este perfect absorbit in piele si se recomanda inlaturarea lui dupa o anumita perioada de timp, pentru ca aceasta este si parerea mea despre acest produs. Pentru o piele normala este necesar ca uleiul sa fie indepartat, cel putin la mine se impune acest lucru.

Iar daca in instructiunile de folosire se specifica faptul ca trebuie evitata zona ochilor, eu va pot spune ca prima data cand l-am incercat l-am aplicat direct pe aceasta zona si de fapt aceasta este singura portiune unde nu indepartez uleiul inainte de culcare. Zona ochilor mi-a devenit foarte uscata si ridurile se acceleaza cu o putere uimitoare…inghit in sec in fiecare seara cand ajung acasa si ma uit in oglida pentru demachiere… mi se pare ca … imbatranesc L
Revin, imi place acest produs deoarece consistenta lui permite prin intermediul masajului facial penetrarea foarte usoara a epidermei si practic se simte cum este absorbit in piele si cum liniile fetei sunt destinse. L-am folosit in fiecare seara fara exceptie, recunosc ca am facut-o cu mare teama primele trei zile, daca urma sa am reactiile produse de primul produs nu stiu ce faceam, insa se pare ca pielea mea il accepta, se inteleg bine si nu mi s-au intamplat decat lucruri placute in urma interactiunii, niciun cos sau vreo alta iritatie. 

Nu il voi mai folosi atat de intensiv de acum in colo, ci doar pe zonele mai uscate, urmand sa ii analizez calitatile mai intens in cursul lunilor reci cand fata imi devine uscata si jupuita de-a dreptul din cauza frigului.
Impresiile mele in urma testarii uleiului de argan DermArgan  :

  • ambalaj bine gandit, flacon care nu faciliteaza permiterea aerului, iar pulverizatorul usureaza aplicarea,
  •  produs bine absorbit de piele, insa lasa pelicula grasa la suprafata acesteia ( se indeparteaza dupa circa 15 minute potrivit instructiunilor ),
  •   puternic hidratant pentru zonele uscate, deshidratate,
  • l-am folosit in combinatie cu Brevoxyl pentru tratarea unor cosuri mai vechi, a suportat foarte bine asocierea,
  • desi e gras, dupa folosire si indepartare, nu am simtit cum ca mi-ar fi blocat porii si nu mi-a produs nicio reactie neplacuta,
  • este econom, necesita o cantitate foarte mica la fiecare aplicare,
  • il folosesc in fiecare seara in jurul ochilor, insa nu am simtit diminuarea ridurilor din zona in cauza, pastreaza insa un nivel de hidratare mult mai mare decat in cazul unei simple crème de fata,
  • cel mai placut aspect se refera insa la actiunea asupra ridurilor de pe frunte pe care le tine sub control foarte bine si, desi nu mai credeam ca este posibil, zona s-a destins foarte tare si liniile s-au diminuat. Daca au influenta si suplimentele alimentare pe care le consum in asociere cu acest produs, nu pot decat sa ma bucur si sa pastrez aceasta reteta.  
In ansamblu mi-a placut acest ulei, nu il pot considera inca drept “elixir” pana cand nu voi observa si efecte pozitive asupra conturului fetei, insa acest lucru va fi testat din plin spre iarna cand il voi aplica pe intreaga fata si daca veti mai dori, voi reveni cu un al doilea review, adevarul este ca sunt foarte curioasa sa vad cum face fata frigului de afara si reactiilor urate pe care le are pielea mea in respectivul anotimp.

Nu l-am incercat pentru par, unghii si nici pentru corp. Ca sa fiu sincera imi pare rau sa il consum pe portiuni asa de mari, as vrea sa ii testez calitatile si pe termen lung si cu siguranta folosit doar pentru fata si gat imi va ajunge 12 luni, cat este termenul de garantie.

Eu va recomand cu caldura acest ulei de argan daca sunteti in cautarea unui astfel de produs, este fabricat in Maroc, iar pretul este unul bun pentru acesta categorie de uleiuri pretioase:


Denumire produs: ulei de argan
Marca: DermArgan
Termen de valabilitate: 12 luni
Cantitate: 80 ml
Pret: 62 lei

__________________________________________________________________________




Pe site gasiti si alte produse care au in componenta uleiul de argan, mie mi-a atras atentia exfoliantul pentru fata, sunt intr-o cautare disperata a unei crème de gomaj potrivita pentru tenul si nevoile mele. Nu stiu ce s-a intamplat, insa bicarbonatul pe care il foloseam de atata timp si-a schimbat textura si se topeste in contact cu apa si nu mai exfoliaza, am incercat atatea marci, insa degeaba, nu mi se mai potriveste niciunul. 



Sper ca v-am putut fi de folos cu acest review, spun asta pentru ca zilnic, foarte multe cautari pe google pentru aceasta marca de ulei, sunt directionate catre blogul meu, asadar sper ca ati gasit ceea ce cautati.
Pentru intrebari, nu ezitati, sunt aici…!

                        VintageLook

19 comentarii:

  1. Chiar arata foarte profi, cred ca o sa-mi caut si eu unul pentru lunile de iarna cand am probleme cu pielea uscata:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar sunt si eu de parere ca este un ulei profi si chiar imi inspira multa incredere, mai ales dupa cealalta experienta :P

      Ștergere
  2. Un review sincer si bine formulat, ca intotdeauna. Eu nu am probleme cu tenul uscat, dar partea cu ridurile ... mai bine nu ma gandesc si evit oglinda :D
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, draga mea, tenul meu se comporta de-a dreptul haotic, nu-l mai inteleg deloc si mda, ridurile chiar au inceput sa se vada...asta este...trebuie sa invatam sa le iubim! :p

      O zi frumoasa si tie!

      Ștergere
  3. Esti foarte frumoasa si arati incredibil de bine la varsta ta,nu cred ca imbatranesti...e doar imaginatia ta:D
    Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, esti prea draguta tu, din pacate toate vom trece si prin aceasta perioada :p
      Te pup si te imbratisez!

      Ștergere
  4. Iti recomand, pentru zona ochilor, uleiul de migdale. Eu am inceput sa-l folosesc pentru a mai estompa cearcanele, dar m-am indragostit de el si il folosesc in mod constant, strict pe pielea din jurul ochilor. Simt ca-mi face foarte bine, in sfarsit nu mai simt pielea de acolo uscata sau sensibilizata de tot felul de creme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca si eu ti l-am recomandat (uleiul de migdale) la un moment dat daca imi aduc bine aminte, ideea este ca eu chiar aveam de gand sa imi cumpar ulei de migdale cand l-am primit pe acesta si fiindca mi-a placut asa de mult cum a reactionat pe ridurile de pe frunte, am de gand sa ii acord credit si pentru zona ochilor, om sa evaluez dupa mai mult timp daca se comporta la fel...
      Multumesc, pupici! :)

      Ștergere
  5. Din pacate ambalajul nu este cel potrivit. Uleiurile virgine/extravirgine se pastreaza in recipiente de sticla colorata pentru a evita rancezirea. Chiar si cu dispozitive airless tot vor rancezi atunci cand sunt puse in plastic clar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar nu am stiut lucrul acesta. Si primul ulei pe care l-am cumparat tot in recipient de plastic a fost ambalat, sticla simpla fara pompita sau pulverizator. Se pare ca nu s-a rancezit dupa un an (nu-l mai folosesc oricum), insa l-am tinut la frigider in permanenta!

      Ștergere
    2. Da, asa este. Cel mai bine se păstrează in recipient de sticla inchisa la culoare. Uleiul de argan bio de la Plafar pe care il am eu are un astfel de recipient.

      Ștergere
  6. Hi Simona! it must be great, I love all the argan products!:) kisses!

    RăspundețiȘtergere
  7. Simo...foloseste uleiul de migdale pentru zona ochilor...si daca nu o sa-ti placa ce vezi...sa ma bati :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-am folosit mult timp, Coco, tot la sugestia ta l-am cumparat, insa de data aceasta vreau sa incerc mai mult timp si acest ulei de argan sa vad diferenta.
      Multumesc, pupici! :)

      Ștergere
  8. multumesc ede review, Simona; foarte bine conturat :) uleiul de argan e pe lista mea de mult, insa nu am avut timp nici macar de cumparaturile necesare in ultima vreme; de-abia astept sa treaca perioada asta si sa ma pierd prin magazine cu orele :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-am fost de folos, draga mea. Te pup si iti multumesc frumos pentru aprecieri!

      Ștergere
  9. Si eu incep sa vad mici modificari pe fata,cum ar fi riduri de expresie,mici linii la ochi care se formeaza atunci cand zambesc si sunt accentuate de produsele cosmetice fond de ten,concealer...Inainte nu observasem sa am astfel de probleme,bine inainte nici nu foloseam mare lucru pentru fata, doar putin concealer si pudra.

    Problema ridurilor chiar ma necajeste si sigur o sa fiu una dintre acele femei care nu o sa se impace cu ideea imbatranirii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda, se pare ca varsta incepe sa-si cam spuna cuvantul...nici mie nu imi face prea mare placere constientizarea acestui aspect, dar va trebui sa ne obisnuim... :(

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!