"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

miercuri, 8 iulie 2020

Când rutina de skincare dă rezultate| sau ce experiență am eu cu acidul azelaic

Ceva minunat s-a petrecut cu tenul meu!! Am observat abia de câteva zile că zona care mă deranja cel mai mult de pe întreaga mea față s-a schimbat. 

Roșeața din jurul nasului mi-a apărut timid în adolescență și s-a accentuat odată cu trecerea timpului. Multe capilare s-au spart când am făcut în mod repetat extracții agresive de puncte negre, astfel încât zona respectivă a început să arate tot mai inestetic.
 
BHA-ul mi-a schimbat enorm de mult rutina de skincare și obiceiurile. Porii s-au curățat foarte mult și încet, încet am început să renunț la obsesia de a-mi extrage punctele negre pentru că ele nu s-au mai format în cantitate așa de mare în zona respectivă. 
Roșeața și capilarele sparte au rămas însă. 
Am avut în trecut și o serie de experiențe dureroase la două cabinete de dermatologie cu câteva ședințe de ipl pentru tratarea capilarelor roșii, dar fără rezultat. 

În octombrie 2019 am fost la o ședință de scanare a pielii cu Observ 520. Cel mai șocant lucru dintre tot ceea ce am văzut la 2 mm adâncime în pielea mea, a fost roșeața care se formase și în zona dintre sprâncene și chiar puțin mai sus. Nici nu ma gândeam că vreodată, roșeața inestetică de pe aripile nărilor ar putea apărea și pe o altă zonă a feței. 
Nu după mult timp a început să transpară prin piele, și în prezent se vede ca o mică iritație și între sprâncene, dar eu știu ca deși nu este încă vizibilă, zona este mult mai extinsă. 

În urma consultației respective mi s-a identificat tipul meu de ten ca fiind unul normal cu elemente de ten sensibil și mi s-a recomandat să renunț la BHA și să folosesc poate doar un acid glicolic blând și acidul azelaic pe care începusem deja să îl folosesc. 

Am început așadar să fiu și mai atentă la produsele pe care le folosesc. Am păstrat acidul azelaic și am renunțat de tot la ceilalți exfolianți chimici. Am mizat mult pe hidratare și pe spf. 

Am evitat produsele cu uleiuri esențiale, am renunțat la vitamina C pentru că nu am mai putut să o tolerez, însă nu am eliminat în totalitate produsele cu parfum. Ma uit totuși ca acesta să fie pe ultimele poziții, să nu miroase foarte intens și, desigur, sunt atentă la felul în care reacționează pielea mea. 

După cum spuneam la începutul expunerii, de câteva zile am observat ceva ce nu am sesizat niciodată în acești mai bine de 20 de ani de când ma confrunt cu roșeața - zona nasului a început să arate mult mai bine, să-și recapete ușor o nuanță mai naturală, estompându-se efectul de piele veșnic iritată, suferindă. Capilarele sunt tot acolo, nici nu ma gândesc că ar putea dispărea vreodată, dat fiind faptul că nici ipl-ul nu le-a putut trata, dar cu sinceritate mărturisesc că ele în sine nu mă deranjează atât de tare cum o face roșeața din jur. 

Este o victorie importantă acesta obținută de mine. Se datorează desigur acidului azelaic pe care îl folosesc în rutină fără întrerupere de aproape un an. Îmi dă speranțe că se este posibil ca situația să se îmbunătățească poate chiar mai mult, motiv pentru care nu am de gând să mai renunț la acest ingredient. 

În prezent am două produse cu 10 respectiv 15% acid azelaic:
◾ 10% Azelaic Acid Booster Paula's Choice 
◾ Metroruboril Isispharma

Cel de la Paula's Choice este o cunoștință mai veche, l-am folosit și în trecut, acum mai mulți ani, dar nu în mod permanent. Are în compoziție și BHA 0,5% și acesta este motivul pentru care, după ce îl voi termina, mă voi axa o perioada pe Isispharma Metorubutil, care nu mai are niciun alt acid în compoziție. 



Tot pentru roșeață am adăugat și Isispharma Ruboril Expert Intense îmbogățit cu B-complex, tratament care se aplică pe zonele cu probleme. 

Despre produsele Isispharma vă voi povesti însă mai multe într-un articol separat. 




                            Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!



                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu

10 comentarii:

  1. Interesant articol!Interesante produse ,bine ca isi fac treaba,asta conteaza!

    RăspundețiȘtergere
  2. Valeria Chertes11 iulie 2020 la 14:15

    Produse minunate.

    RăspundețiȘtergere
  3. M ai pus pe ganduri si l am scos pe al meu de la naftalina
    Laura

    RăspundețiȘtergere
  4. Acidul azelaic inca nu l-am incercat. Eu recent am avut o revelatie cu niacinamidele ❤. Poate pe viitor am sa incerc si acidul azelaic.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am câteva produse Isispharma in baie si îmi plac toate extrem de mult. Pacat ca nu prea se vorbește despre acest brand .

    RăspundețiȘtergere
  6. Despre acidul azelaic chiar nu știam mare lucru, asa ca mi-a prins bine sa aflu toate aceste informații. ❤️

    RăspundețiȘtergere
  7. E prima oara cand aud de acidul azelaic. Chiar pare interesant si ma bucur ca iti este util.

    RăspundețiȘtergere
  8. EU CHIAR AM NEVOIE DE CEVA PENTRU ROȘEAȚA..

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!