"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

joi, 20 iunie 2019

Fondul de ten Double Wear Stay-in-Place Estee Lauder - după 5 ani de folosire neîntreruptă

Mă pot declara consumatoare fidelă și fană adevărată a fondului de ten Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place încă din anul 2014. 
Sunt practic 5 ani de când folosesc acest fond de ten în mod constant, fără nicio pauză. Deși am încercat pe parcursul acestor ani și alte formule, niciodată nu mi-a lipsit din trusă acest fond de ten și fiecare dezamăgire cu alte produse, m-a convins tot mai tare că Double Wear este absolut minunat și este exact ceea ce am eu nevoie pentru tenul meu. 


double wear fond de ten rezistent la transfer


În prezent curiozitatea mea pentru alte branduri s-a redus considerabil și doar ocazional mai încerc și alte formule, dar nu mai investesc sume mari de bani în fonduri de ten care promit acoperire bună, finish impecabil și rezistență de peste 12 ore, pentru că niciunul nu a putut egala performanțele mult îndrăgitului meu Double Wear. 

După câteva încercări nereușite cu nuanțele, am avut norocul să o descopăr pe cea potrivită, iar de atunci compatibilitatea cu acest produs a devenit maximă. 
Folosesc 2W2 rattan, un bej mediu cu subton galben, care pare ușor nepotrivit când îl pun pe ten, dar care uniformizează perfect culoarea tenului meu și o armonizează cu cea a gâtului și a pieptului. 
Ca referință, la fondul de ten MAC port NC25, iar la corectorul compact NC30.


double wear, mac nc25

Am scris un articol mai amplu despre impresiile mele despre acest fond de ten aici, și nu vreau să reiau totul încă o dată, așa că m-am gândit să vă prezint succint impresiile mele despre acest fond de ten: 

  • acoperirea este medie, nu este mare, și îmi mențin această afirmație cu toată tăria,
  • nu oxidează pe ten pe parcursul zile, oricât de mult ar fi purtat,
  • rezistența este impecabilă, l-am purtat de dimineața până noaptea târziu și s-a menținut perfect, fără să se șteargă, fără să se ridice inestetic la nivelul pielii, și chiar dacă sebumul sau transpirația transpar la un moment dat, el rămâne lipit de piele, nu se strânge, nu se dizolvă, nu se fărâmițează. Am tras și câte un pui de somn la amiază în diverse contexte, iar la trezire a trebuit să reaplic doar blush-ul, pentru că în rest tenul a rămas impecabil,
  • nu se transferă pe haine, telefon etc,
  • este adevărat că, aplicat în strat mai gros, se simte ca o ușoară peliculă la nivelul pielii, dar tocmai asta îl face special, datorită acestui aspect este capabil să își mențină atât de bine calitățile de-a lungul zilei. De obicei acele fonduri de ten care se confundă cu pielea, care sunt absorbite precum o cremă în epidermă, sunt cele care dispar cel mai repede de pe ten lăsând porțiuni de piele descoperite inestetic. Doar dacă reușești să îl vezi în ansamblul său și să îi urmărești cu atenție comportamentul pe piele de dimineața până seara târziu, reușești să îi înțelegi caracterul cu adevărat și să te distanțezi de aprecierile acelea nerealiste, potrivit cărora se simte pe ten ca o mască,
  • mie personal nu mi-a cauzat niciodată erupții pe piele, deși l-am purtat în toate momentele dificile prin care a trecut tenul meu, inclusiv acnee hormonală pe bărbie și mandibulă, care a trecut doar cu medicație, 
  • nu este un fond de ten destinat unui ten uscat, care prezintă rugozități, porțiuni de piele descuamate și deshidratate, pentru că se va agăța inestetic de aceste zone și rezultatul nu este unul deloc plăcut. Este un fond de ten destinat tenului mixt și gras. 
  • acoperă foarte frumos zonele cu pori dilatați, pe aceste porțiuni îmi place cum arată cel mai mult dintre majoritatea fondurilor de ten încercate de mine, 
  • este compatibil cu o mulțime de creme, primere și spf-uri încercate de mine până în prezent, 
  • aplicat într-un singur strat (eu nu obișnuiesc să îl aplic în mai multe) nu se strânge în riduri,
  • aplicat în strat foarte subțire pentru un ten bine hidratat, acoperirea este una mică și aspectul foarte natural. Este mai nou tehnica pe care o folosesc eu și care îmi place maxim, mai ales acum pe timp de vară. Reușesc să creez un aspect ușor, de BB Cream și chiar dacă lasă să transpară imperfecțiunile tenului, reușește să uniformizeze frumos culoarea per ansamblu, iar aspectul este unul natural, 
  • mie personal îmi place să îl aplic cu degetele. Deși am încercat mai multe metode de aplicare (pensule de mai multe tipuri și bureței), aplicarea cu degetele mi se pare cea mai bună alegere pentru textura acestui tip de fond de ten și recomand să încercați fără rezerve acestă metodă, datorită faptului că prin contact cu pielea, fondul de ten se încălzește și aplicare se face mai ușor și mai uniform. Desigur, este doar opțiunea mea personală, fiecare poate avea propria preferință în legătură cu tehnica de aplicare.
  • singurul său dezavantaj este lipsa pompiței, însă dacă urmăriți ofertele din Sephora și Douglas, puteți găsi pompița contra cost sau cadou la achiziționarea fondului de ten. Eu am o veche pompiță MAC pe care o folosesc la fiecare nouă sticluță, sper să reușesc să pun și eu mâna pe una originală Estee Lauder cât de curând,
  • are spf 10 (titanium dioxide), nu conține parfum sau alcool, este oil-free

Așadar, acestea sunt impresiile mele despre fondul de ten Estee Lauder Double Wear Stai-in Place după o perioadă de mai bine de 5 ani de zile de folosire aproape zilnică. 
Nu sunt similare cu ale altor consumatoare al acestui fond de ten, astfel încât dacă veți consulta mai multe review-uri veți descoperi impresii diferite, însă acest lucru este unul firesc și absolut normal, dat fiind faptul că pielea fiecăreia dintre noi este diferită, nevoile noastre sunt diferite, iar impresiile despre un produs se creează și în strânsă legătură cu experiențele personale pe care fiecare dintre noi le-a avut de-a lungul timpului cu produse din aceeași categorie. 

Și pentru a vă convinge de calitățile sale și de posibila compatibilitate cu el, eu vă recomand să faceți rost de eșantioane înainte de a-l achiziționa full size (nu e un fond de ten chiar ieftin) sau să cereți în magazine un strop de produs pentru a-l încerca acasă pe întreaga față cu bază spf și restul de machiaj pe care obișnuiți să îl purtați de obicei. Doar așa veți vedea cum se comportă cu adevărat pe parcursul unei zile întregi și veți decide dacă merită achiziționat sau nu!




Dacă ți-a plăcut articolul meu, un share pe facebook m-ar ajuta! 


Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!



                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu

12 comentarii:

  1. Mi-am dorit mult acest fond de ten, dar in final am ales Bobbi Brown si sunt tare multumita, dar mi-a ramas gandul si la acesta. Urmatorul e pe lista.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu as vrea Bobbi Brown sa incerc si Armani, sunt si la mine le lista, dar numai daca gasesc vreun esantion, full size nu mai cumpar :P
      Sper sa iti placa daca vei decide sa il achizitionezi candva :)

      Ștergere
  2. Multe multe recenzii de bine am citit despre fondul de ten.O sa imi iau si eu o mostra,s avad ce nuanta mi s-ar potrivi. Sunt foarte curioasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am citi si recenzii negative, unele fete nu s-au inteles deloc cu el si au pareri foarte diferite de ale mele, dar nah, precum spuneam in ultimul paragraf suntem diferiti cu toti, atat in ceea ce priveste tipul pielii cat si nevoile, in general insa este un fond de ten foarte iubit!! :D
      Poti sa incerci la Sephora si DOuglas nuantele, sunt foarte multe, impartite pe cele 3 categorii

      Ștergere
  3. Cred ca mi-ar trebuie si mie un astfel de fond de ten. Dupa swatch m-as potrivi cu dermablend :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru corespondentul lui Dermabelend cred că 3W1 ti s-ar potrivi tie. Il am si eu in prezent insa este prea inchis pentru tenul meu, l-am mai amestecat cu 2w2. Oricum sunt fooooarte multe nuante, sa ai unde sa le testezi numai, ca de gasit, o vei gasi cu siguranta pe cea perfect potrivita tenului tau.

      Ștergere
  4. Si uite cum m-ai convins tu pe mine sa mi-l iau si eu. Stateam in dubii daca sa il incerc sau nu, dar acum stiu ca il vreau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, nu asta intentionamn neaparat :P, dar insist totusi sa incerci sa face rost de o mostra inainte sa vezi daca iti place. :)

      Ștergere
  5. Am si eu pe lista acest fond de ten. Nici nu incape indoiala ca este un produs bun si de top

    RăspundețiȘtergere
  6. la mine a fost o relatie de dragoste si ura, am perioade cand ma inteleg cu el am perioade candmi se pare ca arata oribil. Cand e frig afara e prieten , dar pe caldura asta mi se pare ca imi face tenul sa para incarcat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred ca in sezonul cald ma impac cu el cel mai bine, iarna trebuie sa am grija sa am tenul bine hidratat. In prezent aplic foarte, foarte putin pe zi, doar cand merg pe la evenimente pun cantitate normala. Se vad imprerfectiunile aplicat asa zgarcit, dar nu ma mai deranjeaza, imi place ca rezista bine..

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!