"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

vineri, 20 iulie 2018

Eveniment Magnifique Skin, Timișoara - Sensitelial Sunscreen gel/cream/spray

V-am anunțat recent pe contul meu de instagram că am participat acum aproape două săptămâni la un eveniment de #skincare marca Magnifique Skin - ACM Laboratoire Dermatologique
Tematica acestuia a fost una foarte potrivită sezonului în care ne aflăm, dar și manifestului pe care blogurile de beauty din România îl desfășoară de câțiva ani încoace, și anume protecția solară!! 

Dacă mă urmăriți pe blog și pe rețelele de socializare, știți faptul că m-am alăturat de mult timp și eu acestei mișcări de promovare a sănătății pielii prin folosirea produselor de protecție solară în fiecare zi, indiferent de anotimp, tip de piele sau vârstă.


Prin acest eveniment ACM ne-a făcut cunoștință cu 3 dintre propriile sale produse de protecție solară pe care le-a pus la dispoziție vara aceasta, și anume:

  • Sensitelial Creme Solaire spf 50, fără parfum și parabeni, rezistent la apă
  • Sensitelial Gel Solaire spf 50, fără parfum și parabeni, rezistent la apă
  • Sensitelial Spray Solair spf 30 (produs destinat copiilor și persoanelor cu pielea sensibilă), fără parfum, parabeni și octocrylene, rezistent la apă.


Evenimentul a avut loc la Pensiunea - Restaurant Andronic din Cartierul Freidorf și din partea ACM a fost prezentă Alexandra, cea care ne-a făcut cunoștință cu cele 3 produse și ne-a vorbit despre: 
  • importanța protecției solare, 
  • cantitatea corectă de produs spf care se aplică pe față, 
  • importanța reaplicării spf-ului de-a lungul zilei,
  • diferențele dintre cele două cele mai folosite tipuri de spf, respectiv 30 și 50. 


Prin intermediul ei am făcut cunoștință și cu cele 3 produse menționate mai sus, două pentru față și unul pentru corp și față. Ne-a vorbit despre textură și compoziție și despre faptul că toate trei sunt produse gândite să vină în sprijinul pielii sensibile și a celei care manifestă alergie solară ( ceea ce pățesc eu pe brațe, de exemplu). 

Dintre variantele puse la dispoziție, eu nu le-am folosit decât pe cele destinate feței, de fapt sunt încă în testare cu ele, urmând să pun la încercare și sprayul, în următoarea perioadă de timp. 

Varianta gel este cea pe care am purtat-o cel mai des zilele acestea, ea fiind gândită pentru tenul gras, fiind practic cea mai apropiată de tenul meu mixt. Este ambalată în recipient de tip tub, de 40 de ml, și este lipsită de parfum și parabeni, dar are alcool în compoziție, undeva după jumătatea listei de ingrediente. De altfel el se și simte foarte, foarte suav la aplicare. 
Am afirmat mereu că eu nu aplic produse de skincare cu alcool pe față de mai mulți ani, dar singura concesie pe care aș putea-o face este cea legată de un produs cu spf, dar și în acest caz, alcoolul ar trebuie să fie într-o cantitate nu foarte mare, deci exclus să se afle printre primele poziții în lista de ingrediente. 

Așadar, după analiza beneficiilor și a dezavantajelor am decis să merg pe testarea acesteia cel puțin o perioadă de timp și să hotărăsc dacă rămâne în rutina mea și pe termen lung. 
De săptămâna viitoare trec la varianta cremă, că să îi ofer o testare intensivă și acesteia. Deocamdată încă nu m-am lămurit cu privire la diferențele de absorbție în piele dintre cele două (pe tenul meu mixt ambele lasă film gras), deci nu pot să vin cu concluzii, dar e timp și pentru acest lucru. Dacă varianta cremă se dovedește a fi cel puțin apropiată de varianta gel ca finish pe ten, cel mai probabil o voi alege în detrimentul celei din urmă, datorită liste de ingrediente mult mai potrivite filozofiei mele de îngrijire a tenului. 
Dar cine știe, poate varianta spray se va dovedi a fi cea mai potrivită tenului meu, deși inițial intenționam să o folosesc pe corp. 


Aceasta este formula prezentă la Evenimentul Magnifique Skin, o variantă ușor extinsă a formulei #bbmTm4 despre care încă scriu cu drag pe blog. De partea cu răsfăț dulce s-a ocupat The Cupcake Shop Timișoara, iar locul de desfășurare al evenimentului a fost asigurat de Pensiunea Restaurant Andronic


Magnifique Skin are în componență doi producători - Lysaskin Laboratoires și ACM Laboratoire Dermatologique, și reprezintă o colecție de produse dermato-cosmetice create în Franța și destinate îngrijirii pielii și a părului, cu formule elaborate de medici dermatologi și cosmetologi cu experiență în formularea unor produse inovatoare. Produsele se pot găsi în farmacii (fizic și online). 

După cum v-am obișnuit, cu impresii, review  și liste de ingrediente revin după o testare mai serioasă, dar răspund cu drag tuturor întrebărilor legate de aceste produse, în măsura în care sunt capabilă!


A încercat cineva vreun produs de protecție solară Sensitelial?



***

Zilnic mă puteți găsi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!


                                        
Blog editor: Simona Tucu




2 comentarii:

  1. Love this. Such a nice post. :)


    Please check out my latest post, too? I'd love to hear something from you! :)
    www.cielofernando.com
    FACEBOOK | INSTAGRAM

    RăspundețiȘtergere
  2. Valeria Chertes3 august 2018 la 16:12

    Am mai citit despre ele ca sunt foarte bune.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!