"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

marți, 12 decembrie 2017

Cremele Pure Stem de la GreenLab cu celule stem din plante - impresii/review

Dacă mă urmăriți pe contul meu de instagram, acolo unde postez noutățile, cu siguranță ați văzut cremele GreenLab pe care le folosesc de câteve luni. Ele au ajuns la mine la pachet cu laptele demachiant despre care am scris AICI și care a devenit foarte repede produsul meu preferat pentru demachierea ochilor. Pe blog am mai multe articole despre demachiere și în fiecare dintre ele mi-am manifestat preferința pentru texturile de tip lapte/emulsie în ceea ce privește demachierea ochilor, în detrimentul bifazicelor, apei micelare, uleiurilor etc. Dacă sunteți pe aceeași lungime de undă cu mine, vă invit să citiți articolul menționat mai sus și să încercați lapte demachiant GreenLab, sunt aproape sigură că o să vă placă.


Cu demachiantul m-am dumirit repede și am putut scrie impresiile mele într-un timp relativ scurt de la includerea lui în rutină, însă cu cele două creme am avut nevoie de o perioadă mai lungă de timp pentru a-mi forma o idee și am trecut cu ele prin două sezoane, motiv pentru care pot afirma acum că am o privire mult mai amplă asupra modului lor de acțiune.  

Care e treaba cu celulele stem din plante?


Cele două creme din gamă au în componență celule stem dintr-o specie de trandafir alpin, Alp Rose, recoltat din Alpii Elvețieni de la altitudini ce depășesc 3200 metri și care sunt folosite în scopul reparării și regenerării celulare, dar și pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii. Frunzele acestui trandafir sălbatic sunt vesnic verzi și deosebit de rezistente la radiațiile UV ridicate, dar și la temperaturile foarte scăzute. Toate acestea se datorează unei proteine din componență – dehydrin - care oferă această protecție speciala și care au determinat echipa Green Lab să includă celulele stem Alp Rose ca ingredient activ în compoziția gamei Pure Stem, menționând că acestea se regăsesc într-o cantitate net superioară altor produse similare de pe piață.   

Dar ce fac aceste celule stem mai exact? Ele interacționează cu propriile celule stem din piele și practic determină activarea acestora, ceea ce declanșează procesul de regenerare celulară. Principiul este unul destul de controversat pentru că există teorii și pro și contra, am mai discutat eu despre el pe blog, dar indiferent dacă el funcționează sau nu în acest mod extrem de benefic și dezirabil pentru piele, calităție antioxidante ale acestor extracte active din plante rămân incontestabile. Așadar, un produs care are în compoziție celule stem din plante nu poate decât să aducă beneficii pielii și este de dorit să-l includem în rutina noastră de îngrijire.


Ce principii active conțin cele două creme Pure Stem?



Vitamina E, prezentă în cele două creme într-o cantitate generoasă alături de reserveratrol, reprezintă doi antioxidanți extrem de potenți care inhibă acțiunea nocivă a radicalilor liberi, iar alantoina vine cu rol protector față de factorii iritanți (cum ar fi soarele, de exemplu), epitelizant, calmând și susținând în același timp procesul de regenerare celulară, unul din scopurile principale ale gamei Pure Stem. Despre  uleiul din sâmburi de struguri se știe că este un ulei non-gras (de apreciat că a fost folosit în compoziția cremei în detrimentul altor uleiuri cu indice oleic mai mare, vitamina E fiind destul de vâscoasă), fiind potrivit chiar și unui ten gras. Are și el proprietăți antioxidante și rol de regenerare celulară și de emoliere.
Iată așadar că vorbim despre 5 principii active din compoziția cremelor Pure Stem, principii care lucrează activ pentru regenerarea celulară, protecție antioxidantă, hidratare și emoliere, dar și pentru menținerea barierei naturale a pielii.
  1. PhytoCellTec ™ Alp Rose (celulele stem din trandafir alpin)
  2. Reserveratrol
  3. Alantoină
  4. Ulei din sâmburi de struguri
  5. Vitamina E

Aș vrea să menționez neapărat un aspect extrem de important peste care nu aș dori să trec așa de repede și anume modul de ambalare al celor două creme. Precum lesene se observă ele sunt condiționate în vid, conținutul este protejat în flacon AirLess opac de acțiunea nocivă a aerului și a luminii. Este deosibit de important acest aspect, eu am menționat de nenumărate ori pe blog că decizia de cumpărare a unui produs cosmetic ar trebui să urmărească în primul rând cele 3 direcții:
  • Lista de ingrediente de pe eticheta produsului
  • Ph-ul, dacă vorbim despre acizi, vitamina C, produse de spălare a tenului
  • Modul de ambalare

Degeaba o cremă conține principii active valoroase pentru piele dacă ea este ambalată în borcan, pentru că în scurt timp acestea vor deveni inactive din cauza expunerii conținutului la aer și lumină. Este adevărat că un recipient vidat urcă destul de mult costul de producție, ceea ce se reflectă la final în prețul de vânzare, dar dacă știm să căutăm cu atenție, putem găsi pe piață și variante de produse bune, dar prietenoase cu bugetul nostru. Aș zice că Pure Stem se înscrie în această categorie.
Și tot referitor la flaconul inteligent, trebuie să vă spun, că dincolo de legislația din România care obligă menționarea unei valabilități de maxim 12 luni pentru produsele cosmetice (cele formulate în acest sens, evident), datorită sistemului de condiționare în vid, cele două creme Pure Stem pot fi folosite cu încredere 24 de luni. Totuși cred că în 12 luni oricine reușește să termine o cremă. 


Impresiile mele despre cele două creme Pure Stem



Cele două creme sunt formulate la fel cu excepția Octocrylene și Benzophenone-3  din crema de zi, care reprezintă factorul de protecție solară 15 și a glicerinei care, în crema de noapte este mult mai sus în lista de ingrediente. Crema de zi nu oferă o protecție prea mare, nu acoperă întreg spectrul UVA, dar orice protecție în plus e de apreciat. Daar, atenție, folosirea cremei Pure Stem dimineața nu exclude folosirea cremei cu factor de protecție solară cu SPF minim 30!!
Dacă la început, în sezonul cald am simțit-o prea grea, prea emolientă pentru nevoile tenului meu și am folosit-o o dată la câteva zile, de când temperaturile de afară au scăzut tenul meu o absoarbe în întregime și îmi este absolut indispensabilă. Este incredibil ce relație strânsă există între ten și factorii de mediu și cât de important este să îți urmărești nevoile tenului tău și să-i oferi produsele de care acesta are nevoie în fiecare sezon.


Tenul meu este mixt și, precum am specificat mai sus, în sezonul rece are nevoie de o doză de hidratare și emoliere în plus, iar crema de zi Pure Stem este foarte potrivită în momentul de față. În rest aș aprecia-o ca fiind potrivită unui ten normal sau uscat, dar nu cu probleme majore de descuamare și deshidratare. Este fluidă și lasă o peliculă fină, foarte ușor siliconată, bănuiesc PPG-3 benzyl ether myristate din compoziție de acest senzație - un emolient care lasă o peliculă satinată la nivelul pielii. Uneori o folosesc seara sau după-amiaza, când petrec timp în interior, ca bază de machiaj și este perfect compatibilă cu fondul meu de ten Double Wear, dar și cu altele pe care le-am încercat. Am aplicat-o și peste gelul cu acid hialuronic Elizavecca și peste serul cu vitamina C Mad Hippie, dar și peste alte produse și nu face scămițe, ceea ce mă bucură nespus. Este foarte versatilă din acest punct de vedere, practic a funcționat perfect în toate combinațiile posibile, indiferent ce am aplica sub ea sau deasupra.


Crema de noapte Pure Steam am folosit-o mult mai intens, încă de când am primit-o a fost prezentă aproape în fiecare seară în rutina mea, ca pas final de îngrijire. La fel ca și crema de zi funcționează în orice fel de combinație, și cu acizi și cu seruri. Eu o folosesc pe toată fața, inclusiv în zona ochilor și cobor pe gât până la claviculă. Are un grad mediu de absorbție, mai ales că am folosit-o mai mereu după mai multe tipuri de produse. Nu aș vrea să se absoarbă mai repede în piele pentru că îmi doresc pentru seară o emoliere mai puternică, mai ales pentru zona ochilor, totuși texturile foarte onctuoase mă deranjează și m-am bucurat să văd că nu este cazul acestei creme.
În prezent nu mai face parte din rutină, am trecut la testarea unui alt produs, dar cu siguranță m-aș întoarce fără nicio ezitare din nou la ea.


Concluzii și alte aspecte



Mai jos vă pun și o listă de ingrediente cu aprecierile beautypedia (și alte surse) pentru fiecare dintre ele. Veți observa că, la fel ca și în cazul demachiantului, singurul ingredient nu tocmai benefic pentru piele, se regăsesc la finalul listei și reprezintă alegerea producătorului pentru parfumul din formulă.

Aqua
Vitis vinifera seed oil (ulei din sâmburi de struguri) - BEST
Butyrospermum Parkii butter (unt de shea) - BEST
Coco-caprylate/Caprate - BEST
Octocrylene (filtru de protecție solară UVB) - BEST
Benzophenone-3 (filtru de protecție solară UVB și parțial UVA) - GOOD
Olus Oil - GOOD
Polyglyceryl-2 PEG-4 Strerate - GOOD
Sodium Polyacrylate - GOOD
Ethylhexyl cocoate - GOOD
PPG-3 benzyl ether myristate - GOOD
Polysorbate 20 - GOOD
Ammonium acryloydimethylau-rate/VP copolymer - GOOD
Benzyl alcohol - GOOD
Glycerin - BEST
Chlorphenesin - GOOD
Tocopherol (vitamina E) - BEST
Reserveratrol - BEST
Allantoin - BEST
Sodium benzonate - GOOD
Rhododendron ferrugineum leaf cell culture extract (celule stem) - BEST
Isomalt - GOOD
Lecithin - BEST
Lactic acid - BEST
Parfum - POOR

La întâlnirea pe care am avut-o cu membrii echipei, despre care am scris AICI pe larg, eu chiar i-am întrebat de ce au ales să adauge parfum într-o formulă atât de bine gândită, iar explicația lor a fost simplă ”pentru a masca mirosul nu tocmai atrăgător al ingredientelor”. Nu m-a mirat acest răspuns, mai ales că știu din experiență proprie cât de neplăcut miroase vitamina E. Pentru parfum, producătorul afirmă că a folosit uleiuri esențiale cu potențial iritant cât mai redus și o cantitate foarte mică. Într-adevăr produsul are o mireasă discretă, deloc deranjantă. Eu nu am probleme cu sensibilitatea pielii și nu resimt prezența parfumului în niciun fel, dar am vrut să punctez și acest aspect pentru că știu că există persoane cu ten extrem de sensibil și aș dori să luați în calcul toate aspectele atunci când și dacă decideți să achiziționat gama Pure Stem. 

În concluzie, pentru mine gama Pure Stem a reprezentat revelația anului 2017 în materie de #skincare, mă bucur că este o gamă românească și mai mult decât atât, că este produsă chiar în Timișoara, consider că are un potențial foarte mare și promisiunea unor game complementare care sunt gândite și studiate în prezent de către echipa de farmaciști în laboratorul Green Lab mă umple de nerăbdare și entuziasm.



Eu am descoperit cele 3 produse Pure Stem în acest articol al Dianei, căreia îi mulțumesc pentru review, iar dacă doriți să mai citiți o altă părere bine documentată despre cine sunt și ce propun cei de la GreenLab, vă recomand articolul Rominei, prezentă și ea la prezentare. Pe blogul ei cu siguranță veți mai găsi informații despre produsele Green Lab și pe viitor.


Produsele le puteți comanda online de pe site, dar se găsesc și fizic în diverse locații, iar aici aveți lista acestora.



Ați folosit vreunul dintre cele 3 produse Green Lab, dacă da cum vi s-a părut, dacă nu, ați fi interesate?



Voi ați încercat vreunul dintre cele 3 produse Pure Stem?









VintageLook

6 comentarii:

  1. Multumesc pentru review, eram nerabdatoare sa citesc parerea ta. Am avut cateva pliculete din crema de noapte, nu m-a convins pe deplin dar am ramas cu gandul la ea. Trebuie sa scotocesc, sa vad daca nu mai gasesc un pliculet pe undeva. Crema de zi ma tenteaza asa cum ai zis si tu, sa o folosesc sub SPF.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a fost util review-ul meu. Cauta bine un pliculet, doua, poate gasesti :P
      Puup!

      Ștergere
  2. Foarte interesante aceste produse, sunt curioasa daca mi s-ar potrivi la tenul meu mixt spre gras. Le-as incerca si sunt foarte surprinsa ca se produc la noi in Timisoara, nu ma asteptam deloc :P Foarte util review-ul tau

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, chiar sunt de la noi din Timisoara :D
      Cred ca varianta de noapte chiar ti-ar placea si ti s-ar potrivi si tie. :)

      Ștergere
  3. Hei, nu am mai citit de multa vreme o prezentare si o analiza asa amanuntita a unor produse, plus ca este si sincera si nu te-ai ferit sa punctezi si minusurile acolo unde le-ai gasit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Mimi! Iti multumesc frumos pentru feedback, ma bucur ca iti place modul in care am gandit recenzia, procedez la fel si cu alte produse :)
      Sper sa iti placa si tie cremele si sa ai rezultate minunate cu ele!

      Te pup si imi cer scuze pentru intarzierea cu care public comentariul tau!
      La multi ani!!

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!