"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

duminică, 21 mai 2017

Există cosmetice eficiente sub 10 lei? Eu am descoperit un balsam de buze...

Acum câteva luni, mai exact prin iarnă, am tot cumpărat o grămadă de balsamuri de buze colorate pe care să le folosesc pe timp de zi în locul rujurilor clasice sau a creioanelor de buze pe care le folosesc în mod constant. Seara obișnuiesc să aplic texturi mai onctuoase care să refacă în mod eficient buzele crăpate, prin acțiunea lor pe timp de noapte. Că nu am găsit niciunul care să facă treaba asta într-un mod perfect satisfăcător este altă poveste, dar eu încă insist și nu prea mă abat de la rutină.

Întorcându-mă la balsamurile colorate, vreau să spun că niciunul nu m-a convins cu adevărat. Ori culorile sunt foarte, foarte pale, astfel încât pare că am aplicat o textură perfect transparentă, ori nivelul de hidratare este inexistent, similar unui ruj obișnuit, caz în care nu știu de ce aș alege un balsam în locul unui ruj colorat, ori mirosul este foarte puternic și parfumat ceea ce devine foarte deranjant după mai multe ore de purtare, ori textura este prea grasă, neaderentă câtuși de puțin și dispare de pe buze imediat după aplicare, ori culorile sunt prea ciudate și nu mi se potrivesc. 

Singurul care m-a convins totuși să-l folosesc întreaga iarnă, și l-am cumpărat chiar în două exemplare, s-a nimerit a fi cel mai ieftin dintre cele pe care le-am cumpărat - un balsam de buze marca Auchan, cu un preț undeva sub 5 lei, în momentul în care l-am cumpărat eu. 
Culoarea este un roșu zmeurică, ceea ce se traduce printr-un trandafiriu discret pe buze. Pentru că buzele mele în mod natural sunt foarte pale, au pigment foarte slab ca intensitate, acest balsam face totuși o diferență și îmi adaugă un strop de culoare naturală. 



Textura este și ea una mai tare, are o aderență bună pe buze, ceea ce înseamnă nu doar că se așază bine, dar rămâne acolo pentru o perioadă mai lungă de timp comparativ cu alte produse similare, iar nivelul de hidratare este unul decent pentru această categorie de produse. Nu e extraordinar, dar pe mine m-a convins să-l folosesc în continuare atunci când am nevoie de un astfel de produs.



Voi aveți astfel de produse ieftine ale căror efecte v-au convins?







VintageLook

11 comentarii:

  1. Oh nice! I love this ♥


    Please check out my latest post, too? I'd love to hear something from you! :)
    www.cielofernando.com
    FACEBOOK | INSTAGRAM

    RăspundețiȘtergere
  2. Categoric! Am avut surprize placute din partea unor produse "de duzina" cum s-ar zice si le-am recumparat cu mare placere. As zice ca cele romanesti nu m-au dezamagit niciodata la banii pe care i-am platit. Nu prea ma dau cu balsam de buze, dar tare ma atrage textura si culoarea in general.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca am aceeasi parere si eu despre cosmeticele romanesti si este imposibil sa nu am ceva romanesc printre cosmetice :)

      Ștergere
  3. foarte mica diferenta de nuanta si la 5 lei chiar merita, pe cel de la Nivea l-am avut si eu imi placea foarte mult mirosul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe buze diferenta e mult mai evidenta si desi cel de la Nivea pare mai saturat in culoare, pe buze e mult mai putin evident...dar mirosul e foarte fain :D

      Ștergere
  4. l-am avut pe cel cu miere de la auchan si mi-a placut enorm.

    eu sunt in cealalta extrema: sunt entuziamata de balsamurile incolore. nu stiu de ce, dar cele colorate imi depasesc conturul buzelor si pare ca am dat cu buzele de zid :))). probabil am tendinta sa pun prea mult, alta explicatie n-am :).

    l-am avut pe vremuri cel de la nivea cu cirese si era extrem de intens, vad ca l-au domolit tare de tot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu l-am vazut pe cel cu miere la raft :P

      Depinde si de nuanta buzelor tale naturale, ale mele fiind mai pale suporta foarte bine un strop de culoare, dar daca ai buze frumos conturate si colorate, cele transparente, hidratante sunt cea mai buna alegere, evident...:p

      Cel de la Nivea nu stiu cum era inainte, dar nu mai exceleaza la capitolul culoare, insa miroase foarte fain...

      Ștergere
  5. nu ma prea omor dupa balsamurile colorate, le prefer mai mult pe cele incolore. am luat acum unul de la balea pe care am dat 3 lei, o minune! nu ma asteptam sa fie asa hidratant si bun!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sunt in cautarea unuia transparent, dar foarte hidratant pe care sa-l aplic seara, din pacate niciunul dintre cele pe care le-am incercat nu mi s-a parut prea bun la capitolul acesta... Balea am incercat mai demult, dar nu m-a impresionat, e posibil sa mai fi scos game noi..

      Ștergere
  6. La Auchan ajung foarte rar si nu am remarcat acest balsam. Balsamul preferat si eficient este cel de la Nivea. Costa in jur de 7-8 lei la Kaufland di este excelent. Pe perioada iernii cel putin nu ai nici o problema cu buzele si sunt in permanenta hidratate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate pentru mine Nivea nu functioneaza prea bine, nici ca nivel de hidratare, dar nici ca nuanta. Am un butter cream Nivea in cutiuta pe care il aplic seara in strat generos, dar nu mi se pare cine stie ce.
      Cu siguranta depinde de nevoile de hidratare ale fiecareia dintre noi :P

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!