"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

marți, 7 februarie 2017

Cum rezolvăm problema buzelor uscate și crăpate?!

Deși temperaturile de afară s-au mai îmblânzit, eu personal încă experimentez probleme serioase cu deshidratarea buzelor, deși am încercat pe cât posibil să folosesc și pe timpul zilei produse emoliente, să consum o cantitate mai mare de apă decât de obicei și să evit pe cât posibil produsele pentru colorarea buzelor rezistente la transfer, despre care se știe prea bine că usucă buzele chiar și în cele mai corecte condiții de folosire (cu aplicarea unui produs emolient înainte). 

Balsamurile de buze pe care le folosesc pe timpul zilei sunt stick-uri colorate care din păcate nu au o putere prea mare de hidratare, dar totuși protejează pielea fragilă a buzelor de temperaturile scăzute de afară și reprezintă cu siguranță o alegere mult mai înțeleaptă în comparație cu banalul ruj hidratant. 

Partea serioasă în ceea ce hidratarea buzelor afectate se desfășoară în cadrul rutinei de seară. În acest sens am folosit o lungă perioadă de timp, stick-ul exfoliant Elf, despre care v-am vorbit aici. Mi-a plăcut deosebit de mult acest produs și mi s-a părut a fi extrem de folositor pentru îndepărtarea pielițelor și a celulelor moarte de pe suprafața buzelor. Este un baton pe bază de cristale din zahăr, dulce și plăcut la gust. Din păcate, cu mult timp înainte de a-l termina, uleiurile din compoziție parcă s-au evaporat, iar produsul meu a devenit tare și imposibil de folosit. M-am gândit să-l las puțin la căldură, poate își schimbă consistența, dar nu am reușit să mă ocup de acest aspect până acum. Cu toate acestea nu-mi pare rău că l-am cumpărat, a costat doar 3 dolari pe iHerb și consider că și-a meritat bănuții, chiar dacă nu voi mai reuși să-l folosesc. 
Așadar, în prezent, deși exfolierea buzelor este un pas important în îngrijirea acestora, nu mai folosesc niciun alt produs suplimentar, cu excepția ”metodei prosopului”, iar în acest sens folosesc un prosop mai uzat, ușor aspru cu care îmi curăț suprafața buzelor prin mișcări de frecare. Nu este o metodă excelentă, dar face totuși diferența. 

Pentru rutina de seară am ales un produs de tip cremă pentru emolierea buzelor, pe care-l aplic în strat pe gros, ușor peste conturul buzelor. Trebuie să recunosc că după atâtea produse testate de-a lungul anilor, nu a existat niciunul care să mă determine să exclam ”wow” nici după prima, nici după a zecea aplicare, dar până în prezent aș putea pune totuși pe primul loc produsul Aquaphor Lip Repair pe care mi l-a recomandat Romina și care se găsește pe iHerb, mai exact aici

Prin comparație cu alte produse acesta mi s-a părut a fi cel mai eficient. Folosit cu rigurozitate în fiecare seară, se pot obține rezultate foarte bune, iar diferența față de celelalte produse pe care le-am folosit până acum mi se pare evidentă. 
Vă las și lista cu ingrediente: Octyldodecanol, C18-38 alkyl hydroxystearoyl stearate, ricinus communis (castor) seed oil, caprylic/capric triglyceride, glycerin, bis-diglyceryl polyacyladipate-2, panthenol, water, polyglyceryl-3 diisostearate, butyrospermum parkii (shea) butter, hydrogenated castor oil, tocopheryl acetate, bisabolol, sodium ascorbyl phosphate, lecithin, tocopherol, ascorbyl palmitate, beeswax, C20-40 alkyl stearate, magnesium stearate, magnesium sulfate, glyceryl stearate, glyceryl oleate, citric acid.
Din păcate, cel puțin în cazul meu, dacă două zile m-am abătut de la rutină, buzele își revin la aceeași stare. 


Pentru că Aquaphor-ul este pe terminate și nu am reușit să-mi fac alte provizii (mai greu cu comenzile iHerb acum după cum se știe), folosesc în mod alternativ un produs apicol românesc de la Complexul Harnaj. 
L-am folosit și mai demult, dar nu pot să spun că m-a dat pe spate. Totuși de această dată am reușit să obțin rezultate bunicele cu el, folosit împreună cu Aquaphor-ul. Dar ca să fiu sinceră nu aptitudinile sale cu privire la repararea buzelor m-au cucerit, ci cu totul altceva. Iarna aceasta am reușit să răcesc serios și ca de obicei, de la folosirea șervețelelor de nas, apare acea iritație și descuamare a pielii din jurul nărilor. Încă din prima zi, după fiecare folosire a șervețelului am aplicat un strat subțire de balsam de buze Apidermaliv pe pielea sensibilizată de pe aripile nasului și minunea s-a produs - după zile întregi de șters nasul, am ieșit din răceală fără nicio iritație în jurul nărilor. Este adevărat că am consumat o cantitate destul de mare de balsam, dar a meritat pe deplin, mai ales că prețul acestui produs este undeva sub 10 lei. Recomand cu încredere metoda folosită de mine. Eu cu siguranță, cel puțin pe perioada iernii, voi avea mereu în casă un balsam Apidermaliv. 
Are în compoziție: olive oil, beeswax, citrus aurantium dulcis flower oil, royal jelly. 

Cel mai puțin eficient dintre cele trei produse pe care le folosesc în prezent, mi se pare a fi lip butter-ul Nivea. L-am folosit mai intens înainte de balsamul Apidermaliv. Nu are culoare, gust sau miros și o putere medie spre mică de hidratare. Îl mai folosesc uneori ziua aplicat în strat subțire. În comparație cu cele colorare, aceeași marcă, mi se pare net superior. 

Specific că de-a lungul timpului, un alt produs care mi s-a părut a fi eficient a fost balsamul sub formă de cremă de la Carmex. Am folosit și un baton, dar cel în tub mi s-a părut mai eficient. Totuși Aquaphor îmi pare un produs superior din punct de vedere calitativ și îl prefer în detrimentul Carmex-ului. 

Cam aceasta este rutina mea de îngrijire a buzelor în sezonul rece, nu este o rutină perfectă, cu rezultate excepționale, dar mai eficientă decât metodele folosite anterior. 

Voi ce balsam de buze folosiți în prezent?





VintageLook

10 comentarii:

  1. Buna, Simo! :)
    Slava Domnului, nu am mari probleme in ceea ce priveste uscarea buzelor! E-adevarat, aplic in mod constiincios strat generos de balsam de buze seara de seara - fie Neutrogena, fie Sierra Bees, fie Carmex (ma cam enerveaza mentolul pregnant pe care il are). Pe timp de zi, e chiar gro-zav balsamul colorat de la Flormar - Raspberry balm (nu raman fara el in trusa de makeup)! Pentru exfoliere, apelez la aceeasi metoda "a prosopului"! :))
    O singura data am testat si eu balsamul de buze ca remediu pt zona iritata din jurul nasului (in caz de raceala) si chiar a functionat excelent!
    Te imbratisez cu dor, scumpa prietena! <3
    Ilda

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine te-am gasit, Ilda!
      Esti o mare norocoasa ca nu-ti bati capul cu deshidratarea buzelor, pentru mine este o adevărata tragedie, si cam pe tot parcursul anului, daca stau sa ma gandesc bine.
      Din lista ta de balsamuri, doar pe cel de la Floramr nu l-am incercat, dar nu-i timpul pierdut. Carmexul are camphor in compozitie si acela miroase asa oribil, ma deranjeaza si pe mine, este adevarat.
      Iti multumesc frumos pentru vizita, te imbratisez!! :)

      Ștergere
    2. Chiar asa sunt singura caruia ii place mirosul de la Carmex? :(
      Si eu sunt cu buzele uscate all the time, iar prosopul e prieten de nadejde cand vine vorba de exfoliere. :))
      Cat despre ce balsamuri folosesc, lista e lunga :)) Si tocmai am descoperit unul de la Bioderma (nici nu stiam ca au asa ceva in portofoliu) care isi face treaba exemplar. Give this a go if you get the chance!

      P.S: Ildaaaaaaa!!! :* :* :* :* :* *insert zambete si topaiala*

      Ștergere
    3. Hihi, cred ca esti singura careia ii place, mie mi se pare ca miroase a crema de reumatism :))
      Merci de recomandarea Bioderma, am incercat cateva stick-uri dermatocosmetice, dar Bioderma nu a ajuns la mine pana in prezent.
      Te pup, merci de vizita!!!

      Ștergere
    4. Evaaaaa... Mii de pupici!!! Cu zambete si topaieli, of course! :D

      Ștergere
  2. Pentru mine e foarte bun Apidermaliv! Si-mi place si aroma lui mult! Te pupacesc, Simo draga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca va fi cazul, desi sper sa nu fie, de vreo raceala, sa-l incerci si pe nari, face minuni in comparatie cu crema hidratanta obisnuita.
      Pup si eu!! :)

      Ștergere
  3. Ma bucur ca te intelegi cu Aquaphor-ul :D Eu l-am terminat si tot schimb altele in ultima vreme.
    Acum folosesc prin rotatie Nuxe si Ivatherm - isi fac treaba de obicei, dar uneori nu sunt indeajuns. De exemplu daca racesc, sau mi se deshidrateaza pielea, trebuie altceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, pai, mai ales in cazuri mai serioase iti trebuie un produs mai potent. Eu vreau sa cumpar Aquaphor-ul din nou, dar as vrea sa incerc mai intai Bioderma, fetele il lauda ca fiind foarte eficient :)
      Oricum iti multumesc pentru recomandare!! pup!

      Ștergere
    2. E fain si Bioderma. Eu am varianta stick - si mie se pare ca aduce cu cel Stick de la Eucerin, din gama normala. Nu l-am mai vazut la noi in farmacii ca s-au retras, dar stiu ca l-am avut la un moment dat si e cam acelasi lucru

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!