"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

luni, 14 martie 2016

Am testat șamponul Anian cu extract de ceapă

              Șamponul Anian cu extract de ceapă nu, nu miroase a ceapă!!! Am ținut să precizez acest aspect încă de la începutul paragrafului, pentru că trebuie să recunosc că la cea dintâi interacțiune cu produsul acesta, primul lucru care mi-a venit în minte a fost clar legat de posibilitatea ca acesta să aibă un miros intens de ceapă. Dar m-am liniștit imediat ce am desfăcut căpăcelul, șamponul Anian cu extract de ceapă are un miros plăcut, parfumat, ca oricare alt șampon cu ingrediente mai mult sau mai puțin comune.



Acestea fiind lămurite, vă întrebați probabil de ce s-au gândit Laboratoarele Forenqui să creeze cu șampon cu extract din bulbi de ceapă roșie. Mie ideea nu mi s-a părut extrem de trăsnită ținând cont că am folosit mult timp un alt produs cosmetic cu extract de ceapă, mai exact un gel cicatrizant pe care l-am aplicat acolo unde mi-au fost extirpate niște alunițe/nevi dermici (mai exact Contractubex), deci nu aș putea să afirm că sunt străină de aplicabilitatea sucului de ceapă în cosmetică. De altfel, trebuie să recunoaștem că, în cultura noastră locală, ceapa și usturoiul sunt percepute ca adevărate panacee, remedii naturiste pentru o paletă extrem de largă de afecțiuni.

            Ceapa face parte din familia liliaceae ca și usturoiul, parzul și arpagicul, iar în prezent, la nivel mondial există pentru 600 de soiuri, fiecare cu gust și aromă diferită. Ceapa roșie este soiul cel mai bogat în vitaminele A, B și C și minerale precum: fosfor, sodiu, calciu, magneziu, zinc, fier, dar și acid folic și biotină, fiind de asemenea bogată în tiosulfinate, sulfuri și sulfoxide, ceea ce îi conferă un puternic caracter de dezinfectant natural. Este eficientă împotriva multor bacterii, cum ar fi bacillus subtilis, salmonella și E.coli.
Pigmentul care îi dă culoare cepei se numește quercitina, iar despre acesta am citit cum că ar fi un antioxidant mai putenic decât vitamina E cu importante proprietăți antiinflamatoare, antihistaminice, anticancerigente, în controlarea diabetului, a cataractei etc, și care se pare că este comercializat chiar sub formă de suplimente alimentare.

Aplicat pe scalp ceapa are un puternic efect tonic pentru rădăcinile firelor de păr și pentru scalp, le revitalizează stimulând circulația și având în același timp și un efect antibacterian. Hrănește scalpul și fortifică rădăcinile firelor de păr datorită proprietăților antioxidante pe care le deține. Tocmai de aceea se recomandă ca șamponul Anian cu extract de ceapă să fie aplicat pe păr însoțit de un ușor masaj al scalpului preț de câteva minute înainte de limpezire.

Sucul de ceapă, potrivit recomandărilor medicinei naturiste, stimulează creșterea părului și oprește căderea acestuia, motiv pentru care, este recomandată aplicarea sa pe scalp de două ori pe săptămână dacă vă doriți un păr lung, des și puternic. De asemenea, aceleași recomandări naturiste plasează sucul de ceapă într-un alt context foarte interesant și anume ”încetinirea procesului de albire a părului”.  Nu știu cât este de eficient în acest sens și nu știu nici cât de ușor se poate îndepărta mirosul după această operațiune, dar dacă simpatizați cu tratamentele și procedurile naturiste, puteți încerca.
Șamponul Anian cu extract de ceapă are o consitență medie, o culoare roșiatică asemănătoare cu cea a foilor de ceapă roșie, iar în cazul părului meu este nevoie de două aplicări pentru o curățare perfectă. Nu îngrașă parul, din contră, trebuie să recunosc că nu simt o diferență foarte mare față de șamponul meu obișnuit purificator pentru păr gras, în ceea ce privește intervalul dintre spălări, motiv pentru care în prezent îl consider o bună alternativă pentru cel din urmă. În concluzie, părul meu și-a dat acordul pentru includerea sa în rutina mea de îngrijire. Aplicat pe termen lung promite scalp curat, tonifiat și sănătos, rădăcini puternice și păr bogat. Nu conține parabeni și siliconi!

Recipientul – o sticlă farmaceutică stilizată, are 400 de ml și îl puteți găsi numai pe triodeluxe.ro, ca toate produsele Anian, de altfel.


Ce părere aveți, v-ar tenta să încercați un șampon cu extract de ceapă?


VintageLook

Mă găsiți și aici:

Instagram: https://instagram.com/vintagelooksimona
Facebook: https://www.facebook.com/Vintagelook-624149420931100/
Google+: https://plus.google.com/+Vintagelooksimonatm

13 comentarii:

  1. Chiar am vazut acest sampon pe pagina de Facebool Triodeluxe si eram curioasa. Daca este bun si pentru caderea parului, nu mi.ar strica sa.l incerc si eu. Il iau in considerare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atrage atentia imediat samponul acesta, nu ma mir ca l-ai sesizat, nu are un ingredient tocmai comun :P
      Sper sa fie eficient si contra caderii parului, in cazul in care te gandesti sa il achizitionezi, dar sa nu omiti si tratamentul intern, eu consum zilnic suplimente alimentare in acest sens (par, piele si unghii).

      Ștergere
  2. M ar tenta da, oare chiar sa faca atatea minuni ? :) sincer chiar asavea nevoie,pentru ca nu stiu ce sa ma mai fac cu el, ca imi cade ff mult :((, si se ingrasa a 2 zi, si totusi daca nu l incerc nu am cum sa stiu!
    Multumim !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sucul de ceapa pare a fi miraculos pentru scalp si radacini dupa toate recomandarile naturiste pe care le-am citit. Pentru o cadere masiva de par cred ca un tratament extern trebuie corelat cu unul intern. Mai mult ca sigur exista o carenta de vitamine si/sau minerale. Eu consum zilnic suplimente alimentare pentru sanatatea parului, a pielii si unghiilor. Un dermatolog poate gasi cauza cel mai bine, eu iti recomand sa consulti unul, ar fi pacat! :(
      Te pup, Claudia draga!

      Ștergere
  3. Primul meu gand chiar a fost legat de eventualul miros :) Suna bine din descrierea ta, e cel putin un produs pe care il tii minte! :)
    Te pup, o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, am vazut si pe facebook ca s-a pus aceeasi problema, cea legata de miros :) Nu, nu e cazul, e chiar placut la miros!
      Te pup si eu, frumoaso!

      Ștergere
  4. e tentant ,mai ales ca vreau sa imi stimulez parul sa creasca mai repede si deja da roade metoda inversa despre care am vorbit pe blogul meu, dar la capitolul sampoane tare nazdravan e paru meu.Mereu imi provoaca matreata indiferent de sampon, am incerct si profi Joico Clarifyng si tot degeaba....asa ca tot al Head&Shoulders sunt nevoita sa ajung.
    si mai bine investesc in masti sau uleiuri de par, sa fiu sigura ca nu ajung iar la matreata
    Produsele Anian sunt ok am mai folosit in trecut un spray leave in de al ei si era ok

    RăspundețiȘtergere
  5. am intrat pe site si am mira totusi la samponul aceasta..in titlu e trecut ca si tratament anti ingrasare si in descriere zice ca e stimulativ pt par

    nu zic ca ar avea mbele efecte dar lipsa mai multor informatii..ma face cam sceptica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Proprietatile antiingrasare le pot confirma si eu pe parul meu, si asa cum zici si tu, cele doua nu se exclud neaparat una pe cealalta. Pentru stimularea cresterii parului cred ca sucul proaspat de ceapa ar avea efecte mai puternice. Se poate marunti ceapa la blender si apoi se scurge sucul printr-un tifon. Numai ca nu stiu cat de usor o sa iasa mirosul din par dupa aceea :P
      O sa vin la tine in vizita sa vad despre ce metoda vorbesti tu, m-ai facut curioasa :P

      In postarea anterioara ma intrebai de rutina mea de intretinere a parului, in ianuarie am postat cel mai recent articol. Pe langa ce am scris acolo am mai adaugat si acest sampon. Pe viitor il voi alterna cu cel purificator. Acesta este articolul: http://www.vintagelooksimona.com/2016/01/rutina-mea-de-ingrijire-parului-in-2016.html

      Pupici!

      Ștergere
  6. Mi-ai starnit curiozitatea cu acest sampon!
    Poti posta, te rog, ingredientele sau o poza cu acestea?

    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Din pacate am terminat de mult timp samponul si nu mai am recipientul cu lista de ingrediente!
      Imi pare rau ca nu te pot ajuta! :(

      Ștergere
  7. Cred ca voi comanda si eu șamponul, m-a ajutat articolul Dvs sa fac o alegere. Eram nehotărâtă si încercam sa fac o alegere mai buna intre șamponul cu ceapa, cu keratina si ulei de argan si jojoba si mai era unul care mi-a atras atenția ceva cu Diamond .
    O zi cat mai frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Iana, scuze ca am publicat/raspuns asa de tarziu la comentariul tau. Samponul cu ceapa este destinat parului normal spre gras, cel cu jojoba si argan este pentru parul uscat, eu de exemplu, nu pot sa-l tolerez, imediat mi se ingrasa parul de la el. Din gama Tresemme Diamond am un balsam de par si un tratament pe care-l folosesc pentru varfuri, sunt foarte incantata de ambele.
      Sper ca ai facut alegerea potrivita! :) Numai bine!

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!