"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

sâmbătă, 21 noiembrie 2015

Andalou Naturals - primul meu ser cu celule stem din fructe

              Din seria: cumpărături iHerb


Precum știți am dezvoltat în ultimii ani o adevărată pasiune pentru produsele de îngrijire a tenului de tip ser. Pentru că mi se par a fi mult mai potente, pentru că au capacitatea a penetra epiderma mult mai profund și pentru că efectele se văd mai rapid, obișnuiesc să investesc destul de mulți bani în aceste cosmetice. Preferatele mele au rămas în continuare cele cu vitamina C, în doză mai generoasă, pentru efectul de luminozitate pe care mi-l conferă tenului. Din păcate efectele acestora se mențin doar pe parcursul folosirii, de îndată ce am scos serul din rutină, efectul miraculos nu se mai produce. Tocmai de aceea, după o pauză mai lungă, mi-am comandat un astfel de produs de pe iHerb, în speranța că va fi ceea ce caut. O sa văd ce și cum, coletul e pe drum. 

În prezent, din cauza unui buget ușor deficitar, am redus colecția la doar câteva produse, dar încet-încet îmi revin la ”normal”. Unul dintre serurile pe care le folosesc acum, și pe care vi l-am arătat în vară este Andalou Naturals –Fruit Stem Cell Revitalize Serum, un produs anti-aging, după cum îi spune și numele cu celule stem din fructe.
Ambalat foarte elegant, într-un recipient verde semi-opac prevăzut cu pompiță, serul poate fi folosit atât dimineața cât și seara. Are o culoare alb-gălbuie și o consistență apoasă, foarte ușoară. Mirosul este unul proaspăt, e ușor parfumat, dar nu într-un mod deranjant.

În cosmetică celulele stem din plante sunt folosite cu scopul de preveni îmbătrânirea prematură a pielii, pentru repararea și regenerarea celulară. De fapt se folosesc extracte din aceste celule, fiind înglobate în formule care să le mențină potența. Celulele stem din componența produselor cosmetice interacționează cu propriile celule stem din piele și determină activarea acestora, ceea ce declanșează procesul de regenerare celulară. Acesta este în mare principiul de funcționare al teoriei celulelor stem din plante, teorie destul de controversată însă, cel puțin după ce am citit articolele de pe pagina Paulei Begoun. Potrivit principiului său, aceste celule odată înglobate în creme își pierd vitalitatea, iar odată cu această se demontează și teoria de mai sus. Totuși ele sunt în continuare benefice pielii, dar prin prisma calităților sale antioxidante.

     Pe lângă partea de celule stem, serul Andalou(link) are mai multe ingrediente prețioase în componență precum resveratrol, coenzima Q10, vitamina C (magnesium ascorbyl phosphate), acid hialuronic, goji etc, ceea ce îl fac extrem de prețios, cel puțin teoretic.
Dat fiind faptul că are și câteva uleiuri și unt de shea în compoziție, se recomandă pentru tenurile normale și uscate, însă eu sunt posesoarea unui ten mixt, cu tendințe de îngrășare destul de pronunțate în zona T, iar serul mi se pare perfect potrivit pentru un astfel de ten. Se absoarbe aproape instantaneu în piele, ceea ce îl face ideal pentru aplicarea de dimineața, înainte de baza de machiaj. Dar nu l-am folosit doar dimineața, ci l-am aplicat în toate modurile posibile, chiar de mai multe ori pe zi.


Din păcate nu pot să afirm că mi s-a părut un ser nemaipomenit, imediat după aplicare pielea rămâne foarte catifelată și plăcută la atingere. Pare că și-a recăpătat elasticitatea și și-a refăcut perfect nivelul de hidratare. Din păcate pe termen lung lucrurile revin la normal, iar eu nu simt deloc potența pe care acest ser o promite. Unul dintre cele mai relevante teste la care îmi supun serurile o constituie aplicarea în cadrul rutinei de seară. Nu întotdeauna aceasta este urmată de o cremă emolientă/hidratantă, iar dimineața observ că un ser bun îmi menține conturul feței și liniile destinse, fără zone cu piele care ține. Din păcate acest ser nu face față prea bine acestui test, așa că seara i-am limitat aplicarea.

Totuși recunosc că îmi place să îl aplic dimineața datorită capacității sale a se absoarbe atât de rapid în piele, până în acest moment nu i-am găsit niciun înlocuitor care să mă atragă mai mult. Îmi place de asemenea și aspectul pielii pe termen scurt după aplicare.
Și totuși prețul nu este unul foarte mic, pentru că pe iHerb se comercializează undeva la 20 de dolari/32 ml.


Aloe barbadensis juice*, lauric acid, cetearyl alcohol vaccinium macrocarpon (cranberry) juice*, vegetable glycerin, fruit stem cells (malus domestica, solar vitis) and bioactive 8 berry complex*, resveratrol, ubiquinone (CoQ10), magnesium ascorbyl phosphate (vitamin C), hyaluronic acid, olive squalane, hydrolyzed myrtus communis (myrtle) extract, lycium barbarum (goji) glycopeptide, healianthus annuus (sunflower) oil*, tocopherol (vitamin E), glyceryl monolaurate, vitis vinifera (grape seed) polyphenols, borago officinalis (borage), rosa canina (rosehip), linum usitatissimum (flax), oenothera biennis (evening primrose) and hippophae rhamnoides (sea buckthorn) oils*, theobroma cacao (cocoa) butter*, aspalathus linearis (rooibos), hibiscus rosa-sinensis and camellia sinensis (white tea) extracts*†, laminaria digitata (kelp) extract, allantoin, cetyl alcohol, glyceryl stearate, cyamopsis tetragonolobus (guar) gum*, phenethyl alcohol, ethylhexylglycerin, citrus aurantium dulcis (orange) oil*.
*Certified Organic

†Fair Trade


--------------------------------------------------------------

Dacă sunteți la prima comandă iHerb, folosind codul meu VUC076 aveți o reducere de 10$ la comenzi cu valoarea cuprinsă între 40 și 80 dolari sau 5$ sub această valoare, iar eu voi avea un comision de maxim 4% din comanda voastră. 
După prima comandă veți primi și voi un cod de reducere similar.

Transportul cel mai ieftin costă în jur de 4 dolari.
Ca să vă încadrați la acest tip de transport aveți două condiții de îndeplinit:
- totalul comenzii voastre nu trebuie să depășească suma de 80 dolari,
- greutatea coletului nu trebuie sa depășească 1814 grame.

Coletul ajunge la oficiul postal de care aparțineți, din cartierul vostru.


VintageLook



6 comentarii:

  1. Eu pusesem ochii pe el la un moment dat, dar am zis ca mai sta pe wishlist pana iau celelalte necesitati.. Acum am pe drum o masca de fata din gama.
    Dar m-ai facut sa ma gandesc daca nu mai bine raman la serumurile mele de la Paula's Choice :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu a facut minuni pe tenul meu acest ser, dar intr-un mod ciudat, eu totusi cred in el si in faptul ca pentru alte persoane e posibil sa fie mult mai eficient. Cel mai bine iti poti da seama de efect, daca il incerci :P
      De exemplu, de la PC am incercat doua seruri pana acum si nu m-a impresionat niciunul, desi sunt atatea persoane care au obtinut rezultate minunate cu ele. Acum ii mai dau o sansa inca unuia cu retinol, sper totusi sa fie eficient si pentru pielea mea.

      Ștergere
  2. Mereu zic sa comand si eu pe iherb, am vazut atatea produse deosebite si preturile sunt tare bune! Interesant serul acesta, n-am vazut inca ceva cu celule stem din fructe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa iti faci curaj si sa comanzi, nu ai nevoie decat de un card in lei, in rest e super usor totul, iar coletul iti ajunge la posta din cartier. Preturile de pe iHerb sunt fara concurenta, categoric nu gasesti suplimente sau cosmetice mai ieftine in alta parte. :)
      Bafta!
      Un weekend minunat iti doresc! te pup!

      Ștergere
  3. Hmm... M-am entuziasmat initial, ma gandeam ca il trec pe wishlist dar trebuie sa mai analizez si sa tin cont de fiecare impresie pe care ai expus-o! Pare genul de produs cu care te intelegi au ba si nu ai de unde sa stii pana nu il incerci! :)
    Multumesc mult pentru review, draga prietena! Te imbratisez!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu ce sa spun, uneori imi place, alteori nu ma satisface, cred ca, asa cum spui si tu, e genul acela de produs pe care trebuie sa il incerci ca sa vezi daca e capabil sa corespunda nevoilor tale sau nu... Cred totusi ca la banutii acestia poti gasi produse mai faine, cum ar fi cele de pe Spa Rustica de exemplu...
      pupici multi, draga mea!

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!