"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

sâmbătă, 30 octombrie 2021

Două produse de igienă care nu trebuie să lipsească de la băița copilului tău


igiena copilului

Ca o adevărată pasionată de skincare ce sunt, dar mai ales ca proaspăt mămică, subiectul îngrijirii pielii copiilor a fost unul de maxim interes pentru mine încă din timpul sarcinii.

În prezent mă consider o mămică cu destul de multă experiență și bine informată, și deși, pe parcursul a câtorva ani, au trecut prin mâna mea nenumărate produse pentru îngrijirea și igiena pielii celor doi copii, există un brand căruia îi sunt fidelă de ani buni, si la care mă reîntorc de fiecare dată. Este vorba despre Baby Dove.

L-am găsit pe rafturile unui supermarket, într-o zi când am luat la o analiză atentă tot raftul cu produse pentru mama și copilul, încercând să descopăr un produs blând pentru spălarea pielii celei mici, dar la un preț decent. Așa am descoperit minunata gamă Baby Dove Sensitive cu o mulțime de produse pentru îngrijirea pielii sensibile a bebelușilor și a copiilor, cu ingrediente atent selectate, create în acord perfect cu filozofia mea de skincare.

 

Gelul de curățare Baby Dove head to toe wash Moisture Sensitive
 

În prezent, deși cei doi copii ai mei nu mai sunt bebeluși și nici nu am experimentat niciodată vreo problemă legată de sensibilitate, uscăciune sau dermatită a pielii, încerc pe cât posibil să aleg produse blânde pentru igiena și îngrijirea pielii acestora. Mă ghidez după aceleași principii pe care le aplic atunci când îmi aleg propriile mele produse de îngrijire a tenului:

  • Fară alcool
  • Fără parfum
  • Fără uleiuri esențiale

Gelul de spălare Baby Dove head to toe wash Moisture Sensitive rămâne în topul preferințelor mele. Este un produs minunat, care poate fi folosit atât pentru spălarea pielii în cadrul igienei zilnice, cât și pentru spălarea părului. Recunosc că în ultima vreme am folosit un șampon dedicat pentru părul și scalpul celor doi copii, dar cât au fost bebeluși gelul Baby Dove menționat mai sus ne-a ajutat și în acest sens.

Baby Dove

Cu o textură cremoasă care spumează perfect, Baby Dove head to toe wash Moisture Sensitive este alegerea ideală pentru igiena celui mic, fie că e vorba despre un nou născut, fie că e vorba despre un copil, dar de ce nu, chiar și pentru un adult cu piele sensibilă.

Este lipsit de sulfați, astfel agenții de curățare sunt blânzi chiar și cu cea mai reactivă piele, nu conține uleiuri esențiale și niciun tip de parfum. Este un gel de duș cremos, lipsit de miros și de principalii iritanți care ar putea pune probleme unei pieli sensibile, respectând echilibrul hidrolipidic al pielii.

Nu lasă senzație de uscăciune după folosire și, rutina de seară a bebelușului și|sau a copilului poate fi continuată în mod complementar cu loțiunea din aceeași gamă Baby Dove Sensitive Moisture lapte de corp calmant pentru copii. Loțiunea este extrem de plăcută pe pielea delicată a bebelușului, hidratează excelent și se absoarbe foarte repede în piele.

Baby Dove Derma Care Moisturising Care este un alt produs de top marca Dove, special creat pentru copiii cu pielea reactivă sau care suferă de diferite tipuri de eczeme și alergii ale pielii, împreună cu o echipă de dermatologi pediatri. Este un produs testat dermatologic și aprobat de Asociația Națională Eczema, care respectă și el principiile menționate mai sus:

  • Fără sulfați SLES
  • Fără coloranți artificiali
  • Fără alcool
  • Fără uleiuri esențiale

Din gama Baby Dove Sensitive găsiți o mulțime de produse pentru igiena și îngrijirea pielii celor mici, produse atent formulate în colaborare cu asociații de medici dermatologi, la prețuri extrem de bune. Nici gama  Baby Dove cu capac albastru nu este de evitat. Produsele conțin în plus o și cantitate de parfum, care se  simte foarte plăcut pe piele, propriu produselor Dove. 

gama baby dove


Mustela Intimate Cleansing Gel – produsul minune pentru igiena zonei intime a copilului

Anul acesta am mai descoperit un produs minunat care a devenit repede parte obligatorie din kitul de igienă al celor doi copii ai mei. Este vorba despre gelul de igienă inimă Musetella – un produs absolut minunat pe care îl recomand cu încredere atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Gelul l-am achiziționat pentru fetița mea, ușor sensibilă în zona intimă, dar l-am folosit și eu cu aceleași bune rezultate. Are o textură lejeră și este lipsit de miros, curăță foarte bine, fără să lase absolut nicio senzație de disconfort. Este testat dermatologic, nu conține parfum și nici uleiuri esențiale care pot avea impact iritant în zona intimă și pe care, din păcate, le văd integrate în formulele multor produse de acest fel.

Mustela Intimate Cleansing Gel nu conține sulfați, are ph neutru (un aspect extrem de important) și conține 97% ingrediente de origine naturală. Mai conține acid lactic, propriu produselor pentru igiena intimă, glicerină, aloe vera cu efect calmant și extract de avocado cu rol hidratant și de refacere a barierei de protecție a pielii.

 

mustela gel intim

Așadar, aceste două produse și celelalte (nu m-am putut abține să mă rezum doar la două) sunt recomandările mele pentru băița copiilor și a nou născuților cu pielea sensibilă sau nu. Consider că este extrem de important să căutăm pentru copiii noștri produse eficiente, delicate cu pielea lor, dar care să respecte bugetul familiei alocat produselor de îngrijire și igienă.

 

 Tu ce ai ales să folosești pentru copilul tău?


                                    Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!



                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu

Un comentariu:

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!