Apa micelară Bioderma H2O este relativ nouă în rutina mea de demachiere a tenului. O folosesc de vreo două luni, fiind la prima experiență cu această variantă. Am folosit-o mereu pe cea mai cunoscută și mai apreciată apă micelară din lumea și anume Bioderma Sensibio H2O, pe care o apreciez în continuare ca fiind cea mai bună apă micelară încercată (și am avut ocazia să încerc destul de multe astfel de produse, de la o mulțime de branduri).
Revenind, varianta Sebium este destinată cu precădere tenului mixt și gras și are în componentă complexul lor brevetat Fluidactiv, comun tuturor produselor din gama Sebium.
Tenul meu a fost mixt mulți ani, însă acum, după cea de-a doua sarcină a devenit normal, glandele sebacee nemaiproducând atât de mult sebum. Nu știu dacă situația va rămâne mereu la fel, este posibil ca transformările hormonale prin care a trecut organismul să influențeze doar temporar condiția tenului, iar mai apoi lucrurile să revină la normal. Desigur eu aș fi mult mai fericită cu un ten normal, decât unul mixt, pentru că este mult mai ușor de îngrijit, iar produsele de machiaj se așază și rezistă mult mai bine pe un ten fără exces de sebum.
Dat fiind faptul că tranziția de la mixt la normal s-a făcut treptat, eu încă mai am în rutină produse destinate pielii mixte, însă încerc pe cât posibil să nu fac abuz și pun foarte mare preț pe hidratare (lucrul acesta însă trebuie să se aplice oricărui tip de ten).
Unul dintre aceste produse este, desigur, și apa micelară Sebium. Am consumat deja jumătate de flacon, timp în care am urmărit cu atenție tenul, astfel încât să evit o posibilă deshidratare pe anumite zone. Nu este cazul însă, dar nici nu pot garanta că la fel de blând s-ar putea comporta și pe un ten uscat.
Deși formulele celor două ape micelare, Sensibio H2O, respectiv Sebium H2O, nu sunt identice, fiecare având particularitățile sale, ambele curăță pielea la fel de eficient. Eu personal nu simt nicio diferență între ele din acest punct de vedere. La fel ca și Sensibio, nici apa micelară Bioderm Sebium nu lasă niciun fel de peliculă la suprafața tenului (nici uleioasă și nici lipicioasă). Pe mine însă, acest nu pot să spun că m-ar deranja, pentru că eu oricum, contrat indicațiilor de pe etichetă, obișnuiesc să folosesc și un gel sau un ulei de curățare după ce îmi demachiez tenul cu apă micelară sau măcar să limpezesc fața. Fac asta pentru că orice apă micelară conține agenți de curățare care nu îmi doresc să rămână pe piele.
Pentru că este destinată tenurilor mixt și grase, Bioderma Sebium H2O conține și câteva ingrediente specifice: gluconat de zinc și sulfat de cupru pentru normalizarea secreției de sebum și extract din frunze de ginkgo biloba cu efect antioxidant și calmant.
Singura bilă neagră pe care o primește Bioderma Sebiun H2O este parfumul aflat în coada listei INCI. Nu sunt ipocrită să nu recunosc că încă am în rutină mai multe produse care prezintă parfum în compoziție (în cantitate mică, desigur) și eliminarea lor reprezintă un deziderat pe care am de gând să îl pun în practică în mod treptat, dar nici nu pot să nu menționez asta.
Așadar, pentru că îmi place felul în care curăță tenul și pentru că nu o simt agresivă cu piele, continui să folosesc apa micelară Bioderma Sebium până la final, însă pentru că există varianta Sensibio, care este perfectă din punct de vedere a listei de ingrediente, dar și pentru că este mai potrivită tipului meu de ten, mă voi reîntoarce la ea.
Soluția micelară Bioderma Sebium H2O o găsiți de vânzare în mai toate farmaciile, drogheriile DM și în diverse magazine online.
Voi folosiți apă micelară Bioderma? Dacă da, care variantă?
Nu uita, indiferent de rutina de îngrijire a tenului pe care o practici și de machiajul pe care îl aplici dimineața, crema cu spf 30 sau 50 este obligatorie!
#niciozifaraprotectiesolara
Dacă ți-a plăcut articolul meu, un share pe facebook m-ar ajuta!
Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!
***
Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu!
Vă aștept!
Blog editor: Simona Tucu
eu am inceput exact invers, cu cea pentru ten mixt. eu consider ca se potriveste si tenului uscat si deshidratat, in conditiile in care nu mi-a facut necazuri.
RăspundețiȘtergeree o usoara diferenta, in sensul ca pe cea verde trebuie s-o dozez, iar in cea roz as putea sa-mi cufund fatza :)).
Ma bucur ca tu ai confirmat că nu e agresiva nici cu pielea uscata, nu m-as fi riscat sa afirm asta, dat fiind faptul ca pana la ten normal am experimentat cu ea, dar ma bucur sa aud asta :)
ȘtergereAcum am pe lista sa testez o alta apa micelara, dar o voi folosi in acelasi timp cu Sensibio :)
Eu folosesc apă micelara Bioderma Sebium H20 și mă înțeleg foarte bine cu ea.
RăspundețiȘtergereApa micelara din gama Sebio nu mi-a prea placut, raman fan Sensibio care mi se potriveste mai bine mai ales de cand cu exfoliantii chimici parca tenul meu a devenit sensibil
RăspundețiȘtergere