"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

joi, 4 iulie 2019

Cel mai bun BB Cream - Missha M Perfect Cover

BB CREAM MISSHA M PERFECT COVER

În urmă cu 5 ani, când am scris acest articol, BB Cream-ul Missha se afla în topul celor mai populare altfel de produse, deși era extrem de dificil să găsești nuanțe potrivite tipului nostru de ten caucazian (cel mai ușor de procurat era #23, cea despre care am scris și eu mai jos), însă chiar și acum, după atâția ani, observ că interesul pentru acest BB Cream nu a dispărut, ci din contră, rămâne unul dintre cele mai recomandate BB Cream-uri dintr-o multitudine de astfel de produse de proveniență asiatică sau europeană. 

De-a lungul timpului, mie personal mi-a scăzut interesul pentru BB Cream-uri, folosesc cu drag fondul de ten Double Wear și atunci când vreau acoperire normală, dar și când îmi doresc o acoperire mică, printr-o dozare diferențiată. Ocazional, vara mai ales, folosesc un BB Cream Farmasi despre care v-am vorbit luna trecută, însă consider în continuare că Missha este unul dintre cele mai bune BB Cream-uri pe care le-am folosit eu de-a lungul timpului, cu o acoperire destul de mare, similară unui fond de ten. Tocmai de aceea, eu nu l-aș recomanda acelor persoane care doresc o acoperire mică, de tip cremă nuanțatoare, s-ar putea ca Missha să nu fie ceea ce caută. De asemenea, nici rezistența nu este una foarte impresionantă pentru un ten gras mai ales pe timp de vară, deci nu l-aș recomanda nici în acest caz. 



Dar în mod evident, așa cum afirm eu mereu, părerile sunt mereu subiective, influențate de o serie infinită de factori, cum ar fi: tipul de ten, așteptările personale, experiența vastă sau limitată cu produse din aceeași categorie etc

Ce aș vrea să mai adaug în plus în momentul de față, se referă la faptul că, indiferent de spf-ul conținut de un BB Cream, acesta nu trebuie să excludă crema de protecție solară care trebuie aplicată dimineața înainte machiaj. Chiar dacă BB Cream-ul oferă protecție pentru întreg spectrul de radiații solare, este imposibil să aplici cantitatea corectă de 1,25 ml, ar arăta extrem de încărcată fața, așadar practic protecția nu va fi suficientă. 
În concluzie, crema cu factor de protecție solară este sfântă în fiecare dimineață, indiferent dacă folosiți cu fond de ten, un bb sau un cc Cream cu spf. 

Vă las mai jos cu review-ul original din 2014: 


septembrie 2014

Vă spuneam luna trecută, după întoarcerea din concediu, că am răsfoit puțin paginile site-ului aoro și am văzut foarte multe noutăți interesante, unele adevărate surprize pentru mine. Despre una dintre ele v-am vorbit deja, și este vorba despre marca Oriflame, care este acum prezentă și pe acest site, iar despre alta o să vă vorbesc astăzi în cadrul unui review, pe care știu cu siguranță că îl așteptați – și anume cel mai celebru BB Cream asiatic - Missha M Perfect Cover B.B Cream este disponibil acum și în România, grație site-ului aoro. Pe lângă acest mult iubit BB cream, Missha vine cu o gamă mai largă de produse împărțite pe patru categorii:
  • Îngrijire corp: creme și măști pentru îngrijirea mâinilor și a picioarelor,
  • Îngrijire ten: categoria cea mai bogată de pe site – o multitudine de măști pentru toate tipurile de ten (împachetate individual pentru o singură aplicare, la un preț de 8lei/buc, am și eu una), produse pentru curățarea și demachierea tenului, seturi de cosmetice pentru diverse probleme ale pielii și o multitudine de alte produse destinate îngrijirii tenului,
  • Seturi de cosmetice,
  • Machiaj – o categorie din care fac parte mai multe BB Cream-uri despre care cu siguranță ați aflat (am testat și eu câteva) , dar și ustensile și pensule pentru machiaj și îngrijirea unghiilor. Ceea ce nu știam despre Missha și am descoperit acum pe aoro, sunt cele două BB cream-uri destinate bărbaților, unul cu SPF 45 (disponibil într-o singură nuanță) și unul SPF 50 (disponibil în două nuanțe: natural beige și dark beige). Interesant, nu? Este oare România o piață de desfacere pentru produse de machiaj destinate bărbaților?!
         Mi-am permis să afirm în primul paragraf că Missha M Perfect Cover este cele mai iubit BB cream de pe piață. Spun asta ca o concluzie personală pe care am tras-o după câțiva ani în care am citit zeci de review-uri pentru astfel de produse, materialele de studiu constituindu-le blogurile de beauty și filmulețele youtube din țară și străinătate.

            În principiu, așa cum am afirmat de mai multe ori, nu m-am simțit niciodată atrasă de BB cream-urile occidentale care au apărut pe piață, fie că vorbim despre produse high end, fie de celebrele Garnier, Nivea, L'Oreal sau altele asemănătoare (low sau middle end). Mereu am considerat că dacă tot vrei să folosești un BB Cream, ar trebui să alegi unul autentic, creat de cei care au popularizat acest concept, și anume coreenii. De-a lungul timpului am avut ocazia să încerc mai multe BB cream-uri asiatice, unele cumpărate full size, iar altele prin intermediul eșantioanelor, însă ca și alte femei, am rămas fidelă unuia singur – BB Cream Missha.

           Ca o scurtă paranteză, dacă nu știați – BB Cream-ul a fost inventat mai întâi ca un tratament cu acoperire în cazul anumitor intervenții chirurgicale pe ten, unde, în mod evident, din cauza sensibilității exacerbate a tenului, nu se putea folosi un fond de ten normal, iar acest produs inovator avea, pe lângă rolul de tratare a cicatricilor și protecție solară, și calitatea de camuflare a acestora. Prin anii '90, coreenii au fost cei care au făcut cunoscut acest produs, comercializându-l pe scară largă. În concluzie se poate spune că un BB Cream, văzut prin prisma proprietăților sale, este o combinație între un produs de îngrijire și un produs de machiaj, acesta fiind și motivul pentru care a avut parte de o primire atât de călduroasă pe piața de cosmetice din întreaga lume. BB crem-ul a reușit să convertească numeroase femei, care nu obișnuiau să folosească un fond de ten în ritualul lor de îngrijire/machiaj, tocmai datorită acestor promisiuni – hidratare, posibilitatea de a fi folosit și pe tenurile sensibile, proprietăți antirid, protecție solară, acoperire.


BB Cream-ul Missha Perfect Cover - părerea mea


              În mod normal, BB cream-ul nu mai necesită cremă bază de machiaj, primer sau factor de protecție, ci se aplică direct pe tenul curat, urmat de ceilalți pași din cadrul machiajului. De asemenea, dacă gradul de acoperire a unui BB cream nu vă este pe plac (el fiind mai mic decât al unui fond de ten), atunci el în sine poate fi folosit ca o bază de machiaj. Am folosit și eu BB cream-urile în acest fel, însă nu este cazul acestuia, deoarece gradul de acoperire pe care îl conferă Missha este destul de mare și nu am mai simțit nevoia folosirii unui alt fond de ten, nici măcar pe anumite porțiuni.

          Unul dintre atributele care fac ca acest BB cream să fie atât de popular și apreciat printre utilizatoarele sale, îl constituie paleta largă de nuanțe în care este disponibil în comparație cu alte produse de acest fel provenite de pe piața coreeană. Se știe că femeile asiatice au tenul mult mai deschis la culoare decât noi, și se mai știe și faptul că trendul în orient este ca fiecare femeie să aibă o piele cât mai deschisă la culoare, motiv pentru care multe dintre aceste BB cream-uri (dacă nu toate) conțin și ingrediente de albire a tenului.. Eu am o nuanță medie cu subton galben și am întâmpinat probleme în găsirea unei nuanțe potrivite la multe dintre brandurile încercate de-a lungul timpului. Missha vine disponibil în 5 nuanțe conform site-ului oficial:

#13 milky beige
#21 light beige
#23 natural beige
#27 honey beige
#31 golden beige

Pe aoro se găsesc doar 4 nuanțe, excepție face prima - milky beige.

           Un alt atribut care face din acest produs unul foarte iubit, este factorul de protecție foarte ridicat, și anume 42 PA+++. Sunt foarte puține BB cream-uri care conțin un SPF atât de mare, de fapt în momentul de față nu-mi vine niciunul în minte, iar acest lucru este unul extrem de important în decizia de cumpărare atunci când vine vorba despre un astfel de produs. Dacă urâți cremele de protecție solară atât de mult pe cât o fac eu (știu cât sunt de necesare, mai ales după o anumită vârstă, dar asta nu mă împiedică să le detest), atunci sunteți de acord cu mine că acest criteriu este unul care, chiar de unul singur poate face diferența între Missha și alte bb cream-uri asemănătoare.

         O altă particularitate a acestui BB Cream este gradul de acoperire, care este destul de mare pentru un astfel de produs, mult mai mare decât al unor fonduri de ten care vin cu indicații de acoperire medie, dar care nu sunt altceva decât creme colorante. BB Cream-ul Missha are o acoperire pe care cred că aș putea-o aprecia ca fiind medie, se poate aplica în mai multe straturi, creând o opacitate destul de bună aplicată  de exemplu în dublu strat pe anumite zone, așa cum procedez eu. 

            Are un finish puțin lucios, dar care se matifiază într-o anumită proporție la câteva minute după aplicare. Se poate seta cu pudră ca orice fel de fond de ten, ceea ce îi va spori și rezistența pe parcursul zilei. Nu este un produs cu rezistență mare, dar nici nu poți pleca de la această premisă atunci când alegi să folosești un bb cream, însă trebuie să specific faptul că totuși și la acest capitol Missha se descurcă mult mai bine, cel mai bine, de fapt, dintre toate BB cream-urile pe care le-am încercat eu. Oricum alegând varianta de 20 ml, care vine ambalată într-un recipient destul de slim, îl port cu mine în pordfard și îl mai aplic o dată în zona T, acolo unde dispare pe parcursul zilei.

            Nuanța aleasă de mine este #23 – un bej cu subton gri care nu este potrivit subtonului meu, dar care se armonizează totuși cât de cât după aplicare. Totuși acesta a fost mereu motivul pentru care acest BB cream nu mi-a fost pe plac pe deplin. Din fericire, de curând am aflat că nuanța potrivită mie este #27 – un bej cu subton galben, iar marturii în acest sens puteți găsi la prietena mea Amici(link) care și-a achiziționat această nuanță de pe aoro. Noi două am schimbat multe impresii despre fonduri de ten și nuanțe, de-a lungul timpului, și trimițându-mi pentru testare numeroase eșantioane de fonduri de ten, am concluzionat că avem aceeași nuanță și subton al pielii. Pe blogul ei puteți vedea cele două nuanțe de fond de ten. 

           Am pregătit pentru voi și câteva poze înainte și după. Am folosit acest BB cream pe pielea curată fara crema sau baza de machiaj, și cu aplicare în dublu strat în zona pleoapelor, a cearcănelor și a celor cu probleme. În cea de-a treia poză am aplicat și un strat de pudră. 


cel mai bun bb cream

Ingrediente: Water(Aqua), Cyclomethicone, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Zinc Oxide, Caprylic/Capric Triglyceride, Mineral Oil, Phenyl Trimethicone, Talc, Arbutin, Hydrolyzed Collagen, Dimethicone, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Squalane, Adenosine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, PEG-10 Dimethicone, Polyethylene, Beeswax(Cera Alba), Glycerin, Propylene Glycol, Caviar Extract, Algae Extract, Rosa Canina Fruit Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Fagus Sylvatica Bud Extract, Ceramide 3, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Sodium Hyaluronate, Sodium Chloride, Fragrance(Parfum), Methylparaben, Propylparaben, Disodium EDTA, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Hydroxycitronellal, Alpha-Isomethyl Ionone, Hexyl Cinnamal, Linalool, Citronellol MAY CONTAIN[+/-; Titanium Dioxide(CI 77891), Iron Oxides(CI 77491, CI 77492, CI 77499)]

Pe lângă acest BB cream, am mai achiziționat de pe aoro și o mască de față Missha despre care vă spuneam mai sus, dar despre care o să vă vorbesc cu altă ocazie.




Voi ați încercat acest bb cream, dacă da care este impresia voastră?





Dacă ți-a plăcut articolul meu, un share pe facebook m-ar ajuta! 



Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!



                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu

9 comentarii:

  1. si eu am de gand sa pun in cos un BB Cream de la Missha.. dar cred ca il aleg pe cel matifiant. :)
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe acela nu l-am incercat, dar recunosc ca sunt foarte curioasa, sper sa-l cumperi si sa ne impartasesti impresiile tale, chiar sunt super curioasa :P

      Ștergere
  2. Am incercat variate BB Cream-uri, avand doar mostre...Am avut si un esantion de Misha - nici nu-mi mai amintesc cum am intrat in posesia lui. Chiar mi-a placut! Asa cum ai spus tu, nu e doar o crema coloranta! Cred ca se aseamana foarte bine cu cel de la Marionnaud (din care mai am putintel caruia i-am scris review) - diferenta este de SPF - 42 acesta, 15 acela.

    Arata excelent pe tenul tau, Simo! Multumesc pentru review!
    Oare cum este crema ce apartine aceluiasi brand? Asteptam momentul potrivit pentru a ne spune impresii.

    Te imbratisez si te pup cu drag, scumpa!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simo drag, recitind comentariul aprobat de tine, realizez ca m-am exprimat in mod neclar - am avut si BB Cream-uri full size (Holika Holika, spre exemplu), dar pe cele mai multe l-am incercat pe baza mostrelor. :)
      Pup!

      Ștergere
    2. Eu am avut mai multe produse full size, dar majoritatea le-am incercat si eu ca si tine prin intermediul esantioanelor, din pacate cel mai mult m-a dezamagit culoarea la cele incercate de mine, tu ai tenul mai deschis la culoare, dar la mine e o nuanta medie, pe care nu o prea gasesc la bb cream-urile asiatice.
      Ilda draga, eu imi fac curaj sa recomand acest bb cream, din cat am studiat eu nu prea a dezamagit pe nimeni :)
      Pupici, draguta!!!!

      Ștergere
  3. Am mai auzit de brandul asta, pare laudat, poate vreodata pun si eu mana pe un BB.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am avut acest BB Cream, dar intr-o varianta mai micuta si i-am facut un mic review, dar nu mi-a placut asa mult nuanta mai gri pe care o avea. De la Skin 79 mi-a placut foarte mult un BB Cream si de la Garnier si The Body Shop, cred ca am mai multe iubiri adunate :))

    RăspundețiȘtergere
  5. nu am avut nimic dela acest brand, mai de mult in liceu am avut un bbcream dar nu mai stuu exact brandul

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!