"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

marți, 19 februarie 2013

Facial Clay Mask

MASCA MEA CU ARGILA FREEMAN

                In momentul de fata, as putea spune ca aceasta este singura masca pe care o mai folosesc. Am reusit sa termin orice alt produs de acest tip si deocamdata nu ma mai tenteaza niciuna, insa la argila chiar nu pot renunta, orice s-ar intampla. 

                Flaconul imens de argila cu avocado si ovaz il am exact din 08 august 2011 si tot nu am reusit sa-l consum in totalitate (termenul de garantie este de 24 de luni dupa deschidere). Recunosc ca acest lucru s-a datorat si faptului ca la un moment dat (mai exact vara trecuta), am folosit in paralel si o masca cu sulf de pe iHerb, asta pe vremea cand tenul meu o luase razna, se ingrasase teribil si prezenta pustule mari si dureroase. In momentul de fata, pielea mea nu mai are nevoie de acea masca, o simt mult prea agresiva, imi irita pielea si am abandonat-o intorcandu-ma din nou la masca mea albastra.

Folosesc argila de foarte multi ani, din adolescenta si pana la acest produs, singura argila cunoscuta mie a fost cea de la Astavital, din pliculetele albe pe care le cumparam la bucata din diverse magazine. De-a lungul anilor, mi-am facut masti din argila cu galbenus de ou, cu miere, cu lapte, cu iaurt, dar cea mai potrivita tenului meu, mi se pare cea simpla - cu apa. 
La un moment dat, din cauza faptului ca mi se parea totusi o corvoada ca in fiecare sambata sa prepar  singurica amestecul de argila si sa fac mizerie peste tot, am hotarat sa caut o masca gata preparata si m-am oprit la aceasata. Am cumparat-o din DM la un pret de cca 20 de lei pentru 150 ml.
Daca cineva m-ar intreba care este secretul meu in ceea ce priveste ingrijirea tenului, as spune cu certitudine  - mastile cu argila. Precum spuneam mai sus, folosesc de foarte multi ani argila, este poate singurul produs constant in rutina mea de ingrijire si probabil se va regasi multi ani de acum in colo. 

             In mod normal o folosesc o singura data pe saptamana, de obicei sambata am program de ingrijire intensiva a pielii, insa daca in timpul saptamanii tenul meu simte nevoia de o pauza de argila - apelez la masca Freeman fara indoiala. De ce sunt dependenta de argila? Pur si simplu pentru efectul de lifting pe care mi-l confera. Ca sa fiu sincera, nu de ridurile care vin odata cu varsta, imi este teama, ci de pierderea conturului fetei. Aspectul de ten imbatranit il capat atunci cand obosita fiind, gravitatia imi coboara liniile mandibulei si pometii...tot mai jos. Ei, atunci intervine argila! E ca un refresh pentru tenul meu. Pielea isi recapata prospetimea, elasticitatea si vigoarea. Acesta este principalul motiv pentru care folosesc mastile cu argila.

                Este adevarat, pe langa acest efect, tenul ramane curat in profunzime, dar fara sa fie uscat. Acest lucru era necesar acum cativa ani, cand nu foloseam niciun produs pentru spalarea tenului dupa demachiere si acum imi dau seama de ce simteam o asa mare diferenta cand la sfarsit de saptamana puneam o masca cu argila pe pielea mea curatata 6 seri la rand doar cu lapte demachiant. 

              O intind in strat mai gros sau mai subtire (depinde de cat timp de stat cu ea pe fata, am la dispozitie), in principiu o las sa actioneze cam 15 de minute, apoi o indepartez cu apa calduta. Cand am timp mai mult (si de obicei aleg un moment al zilei in care am), o intind pe toata suprafata gatului, pana spre decolteu. Nu pot sa spun ca este o mare placere indepartarea ei, pentru ca nu este, dar efectul de ten tanar si revigorat, merita!!! 
                 Imi place, de asemenea, cum actioneaza in zona T, imi tine sub control excesul de sebum, fara insa sa resimt senzatia de ten care tine

Am de gand sa mai studiez oferta iHerb si sa aleg pentru urmatoarea masca cu argila, un alt produs. Imi place masca Freeman, insa e asa de mare incat m-am plictisit de ea si vreau diversificare. 

La sfarsitul listei am depistat 3 iritanti, eu nu am avut nicio reactie neplacuta, insa sa luati in seama si acest aspect.

Si ca sa nu spuneti ca va impartasesc doar poze atent alese, va ofer o jumatate de fata albastra - nu sunt eu, e avatarul meu VintageLook  :-D

Voi folositi masti cu argila? Ce imi recomandati?


                                VintageLook 


27 de comentarii:

  1. cand sunt obosita si ma uit in oglinda mi se pare ca-mi "cade fatza" si ma trezesc cu doua dungi negre de-a lungul obrajilor... deocamdata se rezolva cu un somn, sa vedem peste vreo 10 ani cum se mai rezolva :)).

    ce bine ca are termenul de valabilitate mai mare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda, cam asa arat si eu cand sunt obosita, parca imi cade fata :P Din pacate nu mereu pot rezolva asta cu un somn bun :(

      Ștergere
  2. mie imi spui de cum arat cand sunt obosita :)))eu sunt foarte deschisa la ten, deci pot face linistita un casting pt horror movie :))) il iau fara sa fie nevoie de machiaj suplimentaj :))) te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mie imi plac mult mastile cu argila, parca nu mai pot fara ele :P Mai imi placea mult si o masca cu antioxidanti de la Oriflame care din pacate nu se mai face :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De la Oriflame nu am incercat nicio astfel de masca, dar chiar o sa ma uit prin catalog!

      Ștergere
  4. Si eu tot masca asta o folosesc! Dar nu pot spune ca e la fel de eficienta ca cea pe care o amesteci cu apa, si e proaspat facuta. Parerea mea e ca ai putea incerca un serum cu vitamina C. Poti sa ti-l prepari si singura, doar sa gasesti vitamina C pulbere/pt uz cosmetic. Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Amy, si eu zic ca cea proaspata este totusi superioara. Am preparat si folosit la un moment dat, serum cu vitamina C, insa nefiind stabil in prezenta aerului, desi il tineam in flacon airless, totusi trebuia preparat foarte des, din cate stiu eu, oxidat e chiar nociv pentru piele, astfel incat la un moment dat m-am plictisit! :P
      Insa imi place muuuult de tot vitamina C pentru piele, chiar face minuni!!

      Ștergere
  5. Şi mie îmi place argila mult de tot. Am folosit mult timp aslavital, dar de vreo 2 ani am trecut pe argilă verde, mă fac marţian în fiecare săptămână :). Pe lângă masca cu argilă pe care mi-o prepar singură, simplu, cu apă, mai folosesc o masca de la himalaya, una cu cărbune (cred) de la PC (am o mostră, dar e destul de generoasă), şi acum mi-ai făcut poftă cu masca asta. Mă atrag irezistibil produsele freeman, au aşa ambalaje drăguţe, dar până acum n-am încercat nimic de la ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu am incercat niciun alt produs Freeman in afara de acesta, ar trebui sa merg in DM sa vad daca mai au si alte variante eventual.
      Cu carbune nu am incercat niciun produs, nu prea stiu care e treaba lui (o sa caut informatii, sa ma documentez), dar parca erau la Jovis niste sapunuri naturale cu carbune...nu stiu, parca mi-a ramas asa o informatie in minte :P

      Pe iHerb nu ai gasit nicio argila interesanta?

      Ștergere
    2. Să ştii că nu am căutat argile pe iherb, de la ei mă tentează o mască cu ovăz şi miere, queen helene parcă-i zice, mai ales că mie îmi place ovăzul ca şi exfoliant, la fel de mult ca şi tărâţele de grâu.
      Acum stau să mă gândesc dacă e cu cărbune masca aia de la PC, carbon mask îi zice, cărbune ar fi coal în engleză, deci habar n-am.
      Era un săpun negru la Jovis, l-am folosit mai demult, pe când mai foloseam săpunuri pt. ten, acum prefer gelurile şi spumele. Şi de la lush am avut un săpun cu cărbune, parcă usca puţin tenul (ca toate săpunurile de altfel).
      Despre măşti cu cărbune a scris Andreea de la MooNy aici http://moony214.info/2010/10/18/masca-cu-aspirina-si-carbune-medicinal/. Acum că mi-am amintit cred că dau o raită pe la farmacie :)

      Ștergere
  6. mi-a facut si mie cu ochiul de pe raft , dar am rezistat si am ramas la cele homemade !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ti-am ascultat sfatul si am incercat si eu argila, insa pentru excesul de sebum. Intr-adevar e mult mai usor sa fie gata facuta, insa la tenul meu sensibil, iritantii imi strica fata atunci cand mi-e lumea mai draga.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dada, si eu am folosit-o pentru excesul de sebum in vara cand am avut probleme. Clar la un ten sensibil e de preferat una naturala, bine, si asa ar fi de preferat, dar ce te faci cand nu ai timp sau esti prea comoda?! :P

      Nu te-am intrebat cum ti s-a parut? Ai reusit sa-ti reglezi putin tenul?

      Ștergere
    2. Da...gata. Am folosit-o mai des in prima perioada, acum doar ocazional pe zona T. Nu mai pun uleiuri pe fata mea, clar:)

      Ștergere
    3. :P Eu folosesc jojoba acum, nu e asa gras, dar nici eu parca nu mai sunt asa tentata sa incerc si alte tipuri... :P

      Ștergere
  8. Ce mutrita ai :)) Eu era sa raspund la usa mascata asa odata, facea infarct curierul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca am o fata ... :))))) Si daca tot am facut-o publica pot sa ies si la curier daca va fi cazul :)))

      Ștergere
  9. De mult timp tot spun ca imi iau masca asta. Acum cred ca pot sa dau vina pe tine :D :*

    RăspundețiȘtergere
  10. Folosesc din cand in cand pentru ca am tenul gras in zona T si imi fac din cand in cand o masca cu argila verde(din 2 lingurite argila verde pudra cu putina apa minerala pana se formeaza o pasta,apoi se aplica pe fatza evitand zona ochilor.Stau 20 min cu ea pe fatza sa se usuce apoi clatesc bine:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu n-am mai folosit de mult timp argila, desi am cateva plicuri acasa. Gata, in week-end asta fac!

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna Simona,

    Eu ti-as recomanda mastile Planet Spa de la Avon ca variante super accesibile sau mastile Balea la plic, din DM. Exista doua variante pe baza de argila la Avon, eu am varianta mai noua, in ambalaj caramiziu si sunt incantata de ea. Cred ca mai este valabila promotia la care am luat-o eu, a costat 9 ron.
    Multumim pentru review si inspiratie,
    Ana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Ana, multumesc mult pentru recomandare, mastile la plic nu sunt tocmai pe gustul meu, pentru ca nu reusesc sa folosesc tot continutul si parca nu ma incanta ideea de a ramane asa desfacute pana data viitoare, insa mastile de la Avon, Planet Spa sa stii ca ma atrag foarte tare. Poti sa crezi ca nu am incercat niciuna? Demult le-am tot vazut in catalog si le-am evitat, avand alte prioritati, insa mi-ar placea sa le incerc.
      Merci mult de tot pentru sugestie, cand prind un catalog o sa studiez "probleme".
      O sambata minunata, pupici!!

      Ștergere
  13. Ma tenteaza si pe mine o masca din asta, cu argila :)

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!