"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

luni, 7 octombrie 2019

În spiritul anilor '90 - în egări roșii prin Herculane

De când am devenit mamă nu am găsit niciodată momentul potrivit pentru a-mi vizita orașul natal - Băile Herculane, asta până în acest octombrie friguros, când, după ani de zile m-am reîntors pentru un weekend acasă, în orașul unde mi-am trăit copilăria anilor '80 și adolescența anilor '90, și unde a început practic povestea mea. 
Din păcate am găsit un oraș mult îmbătrânit, suferind în tăcere... 
Copiii mei sunt mult prea mici acum pentru a le povesti despre ceea ce înseamnă pentru mine acasă, despre amintirile mele frumoase dintr-o copilărie trăită într-un mic orășel de munte plin de culoare, farmec și viață, în perfectă antiteză cu imaginea dezolantă de acum... și sper că până vor crește ei, cumva, cineva, îl va resuscita, iar eu nu voi fi nevoită să le spun o poveste tristă... eu încă sper...







Am purtat o ținută inspirată de anii '90, cum altfel, în care m-am simțit confortabil și foarte... eu! 
(pulover, jacheta blugi și rucsac vintage, colanți Bershka, cizme Zara). 



Dacă ți-a plăcut articolul meu, un share pe facebook m-ar ajuta! 


Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!



                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu


12 comentarii:

  1. wow! dar chiar atrecut mult de cand nu l-ai mai vizitat :). la baile herculane n-am stat, dar am trecut acum vreo 5 ani si mi s-a parut trist si cumva parasit, desi zona clar e frumoasa. asa e si in valea jiului, de unde ma trag eu pe linie paterna. mult potential, putin interes.

    in alta ordine de idei, trebuie sa-mi scot geaca de blugi din dulap ;).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 3 ani au trecut fix! :D Da, din pacate are aerul acela de oras abandonat...mare pacat! Sunt multe astfel de zone in tara :(

      Ștergere
  2. cool mamii😍🤗 arati tare bine, si eu m.as imbraca asa :) frumos, si ai dreptate, e trist cum imbatraneste tot, si nu mai arata ca altadata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, te incurajez sa adopti o astfel de tinuta daca iti place, o sa te simti grozav! :D Iti multumesc frumos, te imbratisez!

      Ștergere
  3. Un articol foarte frumos si trist in acelaș timp😢păcat ca Baile Herculane au ajuns asa!tu arati foarte bine draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu știam că ești din Herculane. Cred că pentru tine e și mai trist să-l vezi ajuns în starea asta... M-am întristat eu „numai” pentru că sunt niște clădiri superbe, încărcate cu istorie și e foarte trist că acum se află în starea asta de degradare. Sper și eu să facă cineva ceva... până nu-i prea târziu.
    Interesantă alegere a ținutei, îmi place tare puloverul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda, din pacate am fost dezamagita de ceea ce am vazut dupa 3 ani de cand l-am vizitat ultima data, dar inca sper totusi ca cineva se va trezi pana nu e prea tarziu... :(

      Ștergere
  5. esti tare draguta!
    ma intristeaza mult imaginile din spate, as vrea sa vad ca renaste Herculane!

    RăspundețiȘtergere
  6. Simo, draga mea, pentru un om cu atat de multa sensibilitate si delicatete cum esti tu, trebuie sa fie foarte greu de purtat o astfel de strangere de inima... Ma alatur tie si sperantei tale ca vei avea de spus o poveste frumoasa care sa fie in acord cu realitatea! Iar daca nu... in definitiv, tot o poveste frumoasa vei avea de spus!
    Te imbratisez strans!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, am multe povesti frumoase de spus despre "acasa", dar mi-ar placea ca si copii mei sa se bucure pe cat posibil de farmecul orasului viu, pentru ca din pacate e intr-o agonie greu de suportat in momentul de fata... Dar vom vedea ce ne va aduce viitorul.
      te imbratiseaz cu dor!!

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!