"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

sâmbătă, 17 martie 2018

Rutina mea de îngrijire a tenului de vineri dimineața

Bună dimineața!



Ieri v-am arătat pe contul meu de instagram care este rutina mea de îngrijire într-una dintre diminețile săptămânii. Reiau pașii și aici pe blog, cu mai multe explicații.

Deși în imagine se văd doar 5 produse, eu am folosit de fapt 6 - lipsește din echipă cleanserul, un bidon de 500 ml de la Nutri Biotic, pe care nu l-am mai adus din baie.
Așadar pe etape, rutina mea de vineri dimineața arată cam așa:


  • Pasul 1 - demachiere cu loțiunea micelară Sensitelial, despre care v-am vorbit mai multe aici - nu e preferata mea, rămân fidelă apei micelare Garnier, cea cu capac roz, dar vreau neapărat să o termin și pe aceasta și încerc să o folosesc cât mai des.

  • Pasul 2 - spălarea tenului cu un cleanser fără sodium lauryl/laureth sulfates, parfum, coloranți sau prabeni, un produs blând cu pielea și foarte prietenos cu buzunarul. L-am luat de pe iherb, mai exact de aici, și pentru că prețul este sub 10 dolari, coletul a ajuns la oficiul poștal din cartier, fără taxe suplimentare.

  • Pasul 3 - reechilibrarea ph-ului pielii. Întotdeauna după spălarea tenului este necesar ca ph-ul pielii să fie readus la valoarea sa normală (undeva între 4.5 și 6), mai ales dacă folosești un produs solubil în apă al cărui ph nu-l cunoști sau depășește valoarea menționată mai sus,  iar în acest sens eu folosesc loțiunea tonică Skin Balancing Pore Reducing Toner de la Paula s Choice, pe care o aplic cu degetele. O las cam 5 minute pentru a se absorbi total în piele.

  • Pasul 4 - umezirea tenului prin pulverizarea generoasă a unui alt tonic, de data aceasta unul simplu, cu aloe vera, luat tot de pe iherb, în vederea pregătirii pielii pentru aplicarea acidului hialuronic. Acest pas este obligatoriu pentru că acidul în cauză să-și facă treaba, adică să hidrateze, pentru că acesta absoarbe apa din imediata apropiere, iar dacă ea nu există, va folosi rezervele din piele, obținându-se efectul invers, de deshidratare. Evident umezirea pielii cu apa simplă este suficientă, nu vă trebuie niciun spray sau tonic special.

  • Pasul 5 - aplicarea acidului hialuronic. În acest sens am folosit un produs coreean - Gokujyun Premium Lotion de la Hada Labo, un acid hialuronic foarte complex pentru care vreau să pregătesc un articol separat pentru că merită. După aplicare am așteptat 5 minute și am pulverizat din nou spray-ul cu aloe vera, am repetat după încă 5 minute. Procedez așa de obicei pentru că acidul hialuronic are o textură foarte consistentă și simt că cere multă apă pentru hidratare.

  • Pasul 6 - la final am încheiat rutina cu aplicarea cremei de la Youth to the people, cu spanac, kale și acid hialuronic, o cremă de care m-am îndrăgostit pentru că are o textură ușoară, perfectă pentru zi și ingrediente prietenoase cu piele. Din păcate am doar un recipient mic care se va termina în curând. 








_______________________

Așadar aceasta este rutina mea de vineri dimineața, este foarte simplă, produse foarte puține față de alte dimineți, dar vor urma și exemple mai complexe. 


Voi ce obișnuiți să folosiți dimineața?




*********

Zilnic mă puteți găsi pe contul meu de instagram @simonatucu! Vă aștept!




                           VintageLook


4 comentarii:

  1. Eu am tenul foarte sensibil si nu pot folosi dimineata decat un cleanser,apoi crema cu spf inainte sa ma machiez. Ce sa mai spun ca nici timp nu prea am dimineata si imi trebuie ceva care intra foarte repede in piele. As incerca multe produse din care le-ai enumerat mai sus, m-ai facut curioasa :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. of, da, e foarte greu cu tenul sensibil, multe produse nu le poti folosi din pacate. Oricum, curatarea tenului dimineata si aplicarea unui spf e foarte bine. Seara te poti axa pe o rutna mai complexa. Recomand AH pe care il folosesc eu, din cate am citit e si bine tolerat de piele, deci nu cred sa ai probleme.

      Ștergere
  2. ma intereseaza tare mult acidul hialuronic, astept!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, am inceput deja sa imi fac o schema de review, asa ca sigur o sa revin cu detalii....e foarte fain, nu cred ca mai renunt la el :P

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!