"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

sâmbătă, 3 decembrie 2016

Îngrijirea tenului - rutina mea de seară

Vă spuneam că în ultima perioadă de timp mi-am simplificat foarte mult rutina de îngrijire a tenului, cea mai mare schimbare constând în renunțarea la exfolianții chimici, produse pe care le foloseam cu rigurozitate în fiecare zi. În locul lor, folosesc scrub-ul Derma E, un produs absolut excelent, pe care vi l-am prezentat aici. Pauza va dura doar iarna aceasta, din primăvară voi reîncepe o rutină mai complexă, cu mai multe seruri anti-aging și bineînțeles AHA și BHA, rutină pe care o să vi-o împărtășesc la momentul respectiv. Deocamdată lucrez la schemă și caut cele mai interesante produse cosmetice în acest sens. 

Așadar, în prezent folosesc foarte puține produse, tenul meu se află într-o perioadă foarte bună și rutina actuală îi priește de minune.


După demachierea și curățarea tenului, operațiune pe care o execut cu strictețe de două ori pe zi, seara folosesc imediat apa florală Melvita, despre care am scris mai multe aici, prin pulverizare direct pe ten. Senzația este minunată, revigorantă și ajută și la reglarea ph-ului. Sunt foarte încântată de această apă de trandafiri și îmi pare rău că se va termina curând. Cu siguranță voi păstra recipientul de 28 ml și pentru alte tonere, este ușor de folosit chiar și în deplasări, iar faptul că poți pulveriza produsul direct pe ten, constituie și o metodă foarte economică de folosire a acestuia. 


După pulverizare pe întreaga față și gât, tapotez ușor tonerul cu vârful degetelor pe piele, iar în jurul ochilor, cât pielea este încă umedă aplic un roll-on Melvita. Capătul acestuia este o bilă rotativă din metal, ceea ce, alături de apa florală, contribuie la senzația de prospețime și revigorare. O adevărată încântare pentru ochii obosiți.


Uleiul roll-on Melvita are în componență două uleiuri vegetale - ulei de argan și ulei de măceșe, iar recipientul măsoară 10 ml. Dintre toate cele trei produse Melvita încercate, acesta este preferatul meu, pur și simplu m-am îndrăgostit de acest recipient din sticlă roll-on și îmi face tot mai mare plăcere să-l folosesc. Nu sunt de părerea că uleiurile vegetale sunt capabile să rezolve toate problemele pielii, este nevoie și de produse complexe în rutină, dar folosite în mod alternativ, pot pune bazele unei rutine foarte riguroase și eficiente de îngrijire a tenului. 


Uleiul de argan din compoziție este extras din prima presă la rece, este 100% organic și este atestat de EFT. Extrem de bogat în acizi grași și vitamina E, uleiul de argan este unul dintre cele mai prețioase uleiuri destinate îngrijirii pielii, fiind extrem de hrănitor, cu importante proprietăți antioxidante și anti-aging. 
Uleiul de măceșe acționează ca un agent de hidratare, pătrunde rapid în pielea uscată și reface ph-ul acesteia. Este bogat în vitamina C și are efect de calmare și regenerare a pielii uscate, iritate, cu răni sau cicatrici. Este potrivit și în tratarea pielii mature, stimulează producția de colagen și elastină, fiind în același timp potrivit pentru orice fel de piele, datorită vitaminelor din compoziție. 

Așadar micul recipient conține ambele uleiuri într-o formulă extrem de prețioasă pentru piele, cu un mod de aplicare foarte ingenios - roll-on-ul metalic, perfect pentru zona ochilor, dar nu numai. Se consumă foarte, foarte puțin datorită sistemului ingenios de ambalare și eu, personal, îl simt foarte potent pentru conturul ochilor și a altor zone cu riduri și piele uscată. După cum am precizat mai sus, îl aplic pe pielea încă umedă, pentru o absorbție mai bună, și îl masez în piele cu mișcări delicate. 

Pe restul tenului folosesc crema de la Bioten cu miere și un complex de trei uleiuri - argan, macadamia și migdale. Nu este o cremă foarte grasă, are un grad mediu de absorbție în piele și mi se pare perfectă atât pentru a fi folosită seara, cât și dimineața sub machiaj. Am scris aici mai multe despre ea, deja mai am vreo treime în borcănaș, chiar am folosit-o intens toamna aceasta. Seara o aplic în strat mai gros, cu mult timp înainte să mă pun în pat și o las până la absorbție completă. Este o cremă ieftină, formulată simplist, dar eficientă pentru această perioadă a anului. 

Cam asta e tot în materie de îngrijire a tenului pe timp de seară. Voi ce rutină aveți pentru această perioadă a anului?


________________________________________






10 comentarii:

  1. Inca nu am incercat produse Melvita :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu le-am descoperit abia anul acesta, nu sunt produse ieftine, dar calitativ mi se par extrem de bune.

      Ștergere
  2. Melvita imi place si mie tare mult! nu am chiar o rutina, curatat fata cu apa micelara si hidratare de noapte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place Melvita, desi doar 3 produse am avut ocazia sa incerc pana acum, dar mi-ar placea sa imi extind aria de testare :P
      Te pup!

      Ștergere
  3. Toate aeste parfumuri sunt tare interesante si merita incercata aceasta rutina a ta. Eu nu fac nimic special folosesc creme de fata zi, noapte ochi si demachiant sau lotiune tonica ....

    RăspundețiȘtergere
  4. Pana acum n-am mai auzit de produsele Melvita, cum inca n-am un ritual de seara propriu-zis. Dar cred ca iarna asta e momentul perfect!

    RăspundețiȘtergere
  5. Rituarile de ingrijire sunt foarte importante, eu inca ma chinui sa ma obisnuiesc sa urmez un ritual..

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!