"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

marți, 1 noiembrie 2016

Din rutina mea de îngrijire a tenului - crema hidratantă 24h Bioten uleiuri prețioase

După atâtea seruri, exfolianți chimici și alte produse complexe pentru îngrijirea tenului, toamna aceasta am simțit nevoia unei creme simple, cu textură semigrasă pentru hidratarea tenului, iar Bioten uleiuri prețioase mi s-a părut a fi alegerea cea mai bună în acest sens. O folosesc de aproape o lună și jumătate și se pare că ne înțelegem de minune, tocmai de aceea am decis să îmi împărtășesc impresiile și cu voi.

Produsul face parte din cea mai nouă gamă de produse Bioten cu uleiuri prețioase, așa cum am menționat și mai sus, și vine în trei variante:
  • Cremă antirid împotriva primelor semne de îmbătrânire cu lăptișor de matcă, miere și complex de uleiuri prețioase,
  • Cremă hidratantă 24h pentru ten normal și mixt cu panthenol, miere și uleiuri prețioase,
  • Cremă hidratantă 24h pentru ten uscat și sensibil cu unt de shea, mierea și complex de uleiuri prețioase.
Deși varianta mea este cea pentru ten uscat și sensibil, nu am descoperit o cremă onctuoasă și grea, ci o textură lejeră cu capacitate medie de absorbție în piele și putere mare de emoliere. O folosesc dimineața ca bază de machiaj sub fondul de ten Double Wear atunci când lucrez la birou sau desfășor activități în interior și nu folosesc cremă cu protecție solară, și uneori seara când îmi simt tenul uscat sau iritat ca urmare a temperaturilor scăzute de afară.
De asemenea, pentru ca nu mai folosesc exfolianți chimici pentru o perioadă de timp, am reînceput să folosesc mai des exfolierea mecanică, iar crema Bioten este întotdeauna următorul pas după procedura de exfoliere, pentru calmarea pielii și pentru hidratarea sa în profunzime. Îmi place Bioten uleiuri prețioase pentru că, deși este o cremă puternic emolientă, nu lasă o peliculă foarte grasă la nivelul pielii. Deși nu se absoarbe instantaneu în piele, aceasta se simte plăcută după aplicare, iar nivelul de hidratare, cel puțin în cazul tenului meu, se menține ore bune. Dimineața o folosesc și în jurul ochilor.
Nu este o cremă cu o compoziție prețioasă, aș numi-o mai degrabă o cremă simplă, dar perfect potrivită pentru nevoile actuale ale tenului meu, când mi-am fixat o îngrijire mai puțin laborioasă, fără ingrediente costisitoare.

Principalul ingredient din componența cremei este mierea – pilonul pe care este construită însăși filozofia Bioten, ale cărei beneficii miraculoase pentru piele și sănătate în general sunt prea binecunoscute. Complexul de uleiuri prețioase, cel de-al doilea ingredient din compoziția cremei, este format din ulei de argan cu importante proprietăți hidratante pentru piele, ulei de macadamia cu un conținut de 73-80% de grăsimi monosaturate, precum acidul palmitoleic (omega-7) și ulei de migdale care hidratează în profunzime și calmează iritațiile pielii.

O puteți găsi în supermarket, plafar sau online aici, iar prețul de comercializare este 12 – 16 lei/50 ml. 


Voi folosiți produse cosmetice românești?
________________________________________





VintageLook


4 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!