"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

sâmbătă, 9 ianuarie 2016

Kit-ul meu pentru un contouring cu aspect natural - Creme to Powder Foundation Tester Kit - Sleek

        Pudra bronzantă Lily Lolo mi-a redeschis apetitul pentru contouring, motiv pentru care în ultimul timp am început să îmi schimb puțin rutina de machiaj și, în loc să pun accent pe machiajul ochilor, așa cum am procedat mereu, mai nou tenul este cel care are parte de cea mai mare atenție. 
Pentru asta, cu excepția anticearcănului, folosesc cam tot ce presupune un machiaj complex – primer, fond de ten, pudra, farduri cremă pentru contur, pudră bronzantă, blush și iluminator. 
Par foarte multe produse, atunci când le aduni și le enumeri pe toate, însă trebuie să menționez că fiind vorba despre un machiaj de zi, cantitatea folosită, pentru fiecare pas, este una discretă, la fel și nuanțele alese.
Evident că nu pot urma chiar toți pașii în fiecare zi, totuși mă machiez pe la ora 6:30 în fiecare dimineață și fiecare dintre noi știe cum trece timpul la această oră din zi. Așadar uneori folosesc toate produsele menționate mai sus, iar în alte zile doar unele dintre ele.


Pentru un aspect foarte natural și de lungă durată mi-am dorit o paletă de farduri cremă pentru contouring, dar nu m-am ocupat niciodată serios să găsesc un astfel de produs. Totuși într-o seară, pe când căutam o paletă Sleek pe makeup shop, am găsit un kit tester de fond de ten compact Sleek – Creme To Powder Foundation Tester Kit. Mi-au plăcut nuanțele ciocolatii și m-am gândit că este perfectă pentru ceea ce îmi doresc eu de la un machiaj de zi.
Așadar mi-am ales varianta light/medium care cuprinde 5 nuanțe cu denumiri delicioase:
  •         Latte
  •         Creme caramel
  •         Honeycomb
  •         Praline
  •         Sweet Honey

Pentru ceea ce mi-am dorit eu - contouring, nuanțele sunt foarte potrivite, niciuna dintre ele nu are subton roz, sunt marouri destul de apropiate între ele ca intensitate. Totuși trebuie să recunosc că am fost foarte uimită să constat că în definitiv acesta este un kit tester pentru fondul de ten Sleek, ori aceste nuanțe întunecate nu mi s-a părut că ar avea nicio legătura cu tenurile light/medium. Nici latte 458, cea mai deschisă dintre ele nu este prea light, ci potrivită unui ten măsliniu. Apoi am studiat și am văzut că există 7 variante de astfel de kituri, distribuite astfel:
  1.         Fair
  2.     Fair/light
  3.     Light
  4.     Light/medium
  5.     Medium
  6.         Medium/dark
  7.         Dark
Cu o astfel de distribuire lucrurile se schimbă puțin, dar pentru că nu am găsit pe niciun site toate cele 7 kit-uri disponibile, mi se pare că denumirile te induc în eroare cam tare... 
În sfârșit, eu am luat-o pentru conturarea feței, iar pentru acest scop, paletuța mea mi se pare foarte potrivită. Textura este cremoasă, se blenduiește foarte ușor peste fondul de ten, nu creează aspect încărcat și are o rezistență foarte bună de-a lungul zilei. Dacă este completat și cu un produs sub formă de pudră, conturul este asigurat pe tot parcursul zilei.
Eu îl aplic cel mai des cu degetul, iar apoi îl distribui cu ajutorul unei pensule din cadrul celui mai cel set al meu - IT Brushes for Ultra (trebuie să vi-l arăt într-o postare specială).


la lumina naturală
cu blitz
                 Precum spuneam, pentru machiajul de zi, acest kit mi se parte perfect potrivit, la tenul meu light/medium obțin o culoare foarte naturală, dar evidentă, fără aspect de ten încărcat pe porțiunile unde l-am aplicat. Însă, trebuie să recunosc că acest kit mi-a deschis și mai tare apetitul pentru contouring și îmi doresc o paletă cu nuanțe mult mai întunecate pentru un joc de umbre și lumini mai accentuat, astfel încât, în cadrul unui machiaj de seară sau eveniment, să mă pot juca cu volumele într-un mod mai profesional (atât cât îmi permite mie îndemânarea, desigur).

Cui îl recomand pentru aceeași operațiune de contouring? Tenurilor deschise la culoare pentru orice fel de intensitate a contouring-ului sau celor medii pentru obținerea unui aspect natural, dar pentru unul dramatic nu este cea mai potrivită alegere, cred că ați putea merge pe varianta mediu/dark sau chiar dark.


Voi cum stați cu conturarea? :)



Urmăriți-mă și pe instagram @vintagelooksimona, pentru a fi la curent cu noutățile!




VintageLook

11 comentarii:

  1. Eu pentru contouring folosesc în machiajele de zi doar produse compacte, de regulă, pentru un aspect super natural, dar și pentru că e mult mai rapid. E însă interesant testerul ăsta pentru asta, nu cred că m-aș fi gândit să-l iau în scopul ăsta.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca eu am observat faptul ca un produs de genul acesta, asigura un aspect mult mai natural decat varianta pudra. Bineinteles daca nu alegem un maro mult prea intens, iar rezistenta pe ten de-a lungul zilei este mult mai buna, din punctul meu de vedere. Acum ca m-am obisnuit nici nu imi ia mai mult timp decat varianta anterioara. Oricum cel mai mult imi place sa il folosesc in combinatie cu bronzerul Lily Lolo, impreuna se mentin pe ten intreaga zi.
      Pup si eu!

      Ștergere
  2. Buna, Simo! :)
    Draga mea, am citit cu placere articolul tau si tin sa te felicit pentru faptul ca reusesti sa abordezi aceasta etapa a machiajului si in zilele obisnuite (in programul carora nu sunt evenimente anume)! Eu si contouring-ul ne aflam pe doua drumuri diferite (nu spun "drumuri paralele" ca sa tin seama, totusi, de ideea: "Never say never!")...
    Denumirile nuantelor paletei sunt cuvinte ce ma pot convinge! :D
    Te imbratisez, draga mea!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, draga mea!
      Pai, se pare si cu machiajul trec prin diverse etape, acum imi place foarte mult cum arata pielea mea, si am inceput sa pun accent mai mult pe ten, de aceea parcurg toti pasii acestia dimineata. E drept ca uneori nu aplic nici macar rimel pe gene, deci machiajul ochilor e zero, dar deocamdata ma simt tare confortabil asa :P
      Poate o sa te apuce si pe tine, vorba, ta, nu zi niciodata niciodata! :P
      Puup!!

      Ștergere
  3. Eu nu folosesc contouring-ul. Probabil din comoditate. În schimb, îmi plac tenurile frumos conturate. Pupici!

    Http://lifestylesem.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu am folosit contouring mult timp, m-am limitat la blush, dar de ceva timp am facut o adevarata pasiune :))
      Te pup si eu, multumesc de vizita!

      Ștergere
  4. Cred ca mi-ar fi tare greu sa ma trezesc atat de dimineata precum te trezesti tu, as suferi din pricina faptului ca nu as avea timp suficient pentru tot ce obisnuiesc sa fac acum, inainte sa plec la munca.
    In mod normal, imi suna ceasul la 8.10 si pana la 9.30 cand imi incepe programul, am timp pentru toate.
    Tu te descurci bine, avand in vedere ca ai timp sa te si machiezi.

    Referitor la paletuta, nu am incercat pana acum aceasta metoda, recunosc, imi e usor cu cele compacte.

    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca, desi ma trezesc de multi ani asa, in loc sa ma fi obisnuit, parca imi vine tot mai greu, uneori sunt atat de obosita incat imi vine sa plang, dar asta este...
      Nu am timp de un machiaj complex perfect, precum spuneam si Ildei mai sus, acum am facut o pasiune cu contouringul, dar asta nu inseamna ca acord si ochilor aceeasi atentie, uneori doar tenul si sprancenele au parte de machiaj, dar ma simt foarte bine si asa si pana la urma asta e cel mai importat.
      Daca ai ocazia, incearca si un produs crema pentru contur, o sa vezi ce simplu este, nu e cu nimic mai dificil decat aplicarea pudrei, iti trebuie doar o pensula buna, adica pe care sa o manevrezi usor, a mea este destul de micuta, deci pot controla foarte usor directia de blending.
      Te pup, fata frumoasa!!!

      Ștergere
  5. Si eu am inceput sa pun accent mai mult pe conturarea fetei in ultimul timp. Cautam un astfel de produs, crema cu aspect de pudra; multumesc pentru postare. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa gasesti ceva pe placul tau, si eu imi doresc o paleta cu culori mai intense :P
      Te pup, Alexandra!

      Ștergere
  6. eu as alege primul set- Fair si l-as folosi ca si corector!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!