"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

marți, 2 decembrie 2014

Rochia mea din catifea verde smarald| Miss Grey - Proudly made in Romania

           ”Alo, domnișoară, sunteți acasă?” mă întreabă curierul cu o voce gravă, după care se prezintă.
Nu era nevoie să o facă, știam deja cine e bărbatul care m-ar putea suna/căuta sâmbătă dimineața, deloc interesat de statutul meu civil, ci doar intervalul orar în care m-ar putea găsi la adresa de domiciliu. Îi răspund mieros așa cum fac de fiecare dată când aștept un colet cu mare entuziasm. Băieții de la serviciu de curierat nu se lasă niciodată păcaliți de nuanțele vocii mele, sunt obișnuiți cu aceste fațete de personalitate pe care femeile le adoptă de fiecare dată când urmează să primească bunătăți. Sunt întâmpinați cu zâmbete largi pe față, cu entuziasm nedisimulat, sunt vânați prin oraș, sunt obișnuiți ca noi să ne dăm peste cap tot programul zilei după traseul lor, doar pentru acele colete mult așteptate pe care ei ni le aduc din simplă obligație de serviciu.

            E ora 11.43, în sfârșit țin coletul în brațe, îl cântăresc din ochi și încerc să-mi imaginez conținutul mult așteptat. Totuși nu e timp de ghicitori și nici de exerciții pentru antrenarea răbdării, ambalajul zboară într-o mie de direcții, relevându-mi textura luxoasă într-un frumos joc de umbre și lumini. Da, aceasta este rochia din catifea verde smarald la care visez de atâta timp, alături de deja celebra rochie roșu incandescent pe care încă nu o am, și de brocardul galben saturat de care m-am bucurat vara aceasta.  Am mai bifat un rând de pe wishlistul meu, sunt încântată.

             O desfac ușor și o măsor din priviri la fereastră, în bătaia soarelui. E verde întunecat, precum un colț umbros de pădure și miroase discret a ... magazinul de metraje din copilărie. Nu, nu e plastic chinezesc. Sunt emoționată, ador ca acele lucruri nou apărute în viața mea, să aibă capacitatea de a mă transporta în trecut, de a-mi releva imagini din copilăria mea, știți voi, nu mă mai repet... acei ani 80 despre care vă tot povestesc de vreo 4 ani.
Îi verific cusăturile și tivurile cu mare atenție, pași nu prea mari ai mașinii de cusut, linii drepte  cusături solide și fără ațe curgătoare la capete. Da, e creată după vechea școală de croitorie românească pentru că, deși catifeaua la origine provine de undeva din țările Orientului Mijlociu, rochia mea Miss Grey este creată în România și recunosc că sunt încântată tare de acest aspect.
           
  Elegantă, luxoasă și opulentă, simbol nobiliar în anii 1500, catifeaua a rămas mereu în atenția designerilor, și chiar dacă de-a lungul timpului s-a renunțat la fibrele de mătase din care era confecționată în trecut, acestea fiind înlocuite în mod firesc cu fibre sintetice, ea s-a reinventat și s-a reinterpretat în zeci de croieli care mai de care mai inspirate.

               Rochia mea nu cade în falduri grele și nu creează volume pe șolduri aristocrate, ci e o rochie bodycon, așa cum v-ați obișnuit deja cu modele preferate de mine în ultima perioadă de timp. Subliniază delicat talia, mângâie molatic curbura spatelui și rotunjimea coapselor, acoperă brațele, dar lasă spațiu suficient pentru o colier supradimensionat în zona decolteului și se oprește plină de decență deasupra genunchilor. O despicătură în față sugerează unele lucruri, poate ușor indecente, dar păstrează totuși misterul și buna-cuviință.
O îmbrac fără grabă, păstrându-mi încătușată emoția și curiozitatea și o simt unduinu-se frumos pe liniile corpului meu. Da, e S adevărat, îmi este perfectă mărimea, da, este a mea cu adevărat de acum.


             V-am amenințat încă de săptămâna trecută că voi reveni cu o altă postare despre Miss Grey, magazinul online care comercializează articole de îmbrăcăminte create în România, de această dată prezentându-vă în mod concret alegerea mea din secțiunea rochii. Era lesne de înțeles că mă voi opri la catifeaua verde, mă definește perfect și a reprezentat cea mai bună alegere pentru aniversarea unuia dintre cele mai frumoase evenimente de anul acesta din viața mea. Sper să vă placă fotografiile sortate special pentru voi. 


Puteți găsi pe site Rochia Anne - varianta mea simplă sau alte modele mai complexe, cu adaos de dantelă și alte texturi. 


Și dacă vă place modelul, dar simțiți că verdele nu vă complimentează (oare e posibil?), aflați că pe site se găsește și varianta din catifea bordo - un rubiniu superb, la fel de impresionant și la același preț decent.




Mulțumesc, Ionuț, pentru aceste fotografii minunate!! 


                               Cu drag, 




                             VintageLook

26 de comentarii:

  1. esti superba, precum ne-ai obisnuit.
    rochia iti vine minunat si este lucrata foarte frumos!

    http://behindthelinesfs.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  2. Superba rochia! Ceva similar dar pe bleumarine era sa port in ziua cununiei mele civile :D. Cum as putea sa uit cum alergam dupa rochie in ultimul ceas :)).
    Iti vine foarte bine, esti extrem de eleganta si finuta!
    Te pup!

    P.S: Cu un zambet la fel de larg astept si eu cateva colete :D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parca si tu ai avut tot o rochie verde la cununie, nu-i asa? :)
      Multumesc mult, draga mea, ma bucur tare ca-ti place alegerea mea, e foarte draguta rochia.
      Te puuup!!

      Ștergere
  3. Wow,wow,wow,arati intr-un mare fel....si rochita e bestiala
    Dau si eu o tura pe la Miss Grey sa vad cu ce ma aleg 😀

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Loredana, iti multumesc frumos, ma faci sa rosesc :P
      Te puuup!

      Ștergere
  4. draga Simo, rochia iti vine ca turnata! culoarea imi place mult! superba!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Stella, chiar e exact pe corpul meu rochita, m-am bucurat tare sa vad ca se asaza asa de bine pe mine.
      Pupici muuulti!!

      Ștergere
  5. Esti foarte frumoasa iar rochia te prinde de minune! Verdele arata intotdeauna bine pe satene! :)
    Pupici!

    http://the-may-day.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa este, iti dau dreptate in ceea ce priveste verdele. Ma bucur mult ca-ti place, te pup, draga mea!!

      Ștergere
  6. Simo, esti uluitor de frumoasa! Aparitiile tale ma uimesc din ce in ce mai mult! Rochia asta iti imbraca trupul atat de frumos!!! Esti superba!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andreea, ma simt coplesita de atatea complimente, iti multumesc din suflet, ma bucur mai ales pentru faptul ca tu vezi o evolutie in ceea ce priveste abordarea mea pe sectiunea de fashion...iti dai seama ce fericita ma faci cu observatia aceasta!! :P

      Tu ce mai faci, postezi foarte rar..?!!

      Ștergere
  7. Wow! E minunata rochia, asa cum vine pe tine, pe site nu se vede prea bine nici culoarea, nici materialul, nici modelul. Sa o porti cu mare placere si sa ti se implineasca si dorinta 'rosie'.
    O iarna frumoasa si un decembrie plin de suprize placute!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina, scumpa mea prietena virtuala, iti multumesc mult pentru aprecieri, ma bucur ca-ti place modelul, chiar e foarte frumos, alaturi de alte modele superbe la care ravnesc pe site... :P
      Te pup si iti multumesc pentru vizita, te mai astept cu mare drag pe aici... :)

      Ștergere
  8. Rochia e frumoasa si tu esti superba in ea.
    Imi place cum ai descris culoarea (asa inteleg si eu) si imi place ca este facuta in Romania!
    Abia astept sa o vad si in alte postari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, recunosc ca si mie mi-a placut foarte mult faptul ca este realizata in Romania, poate ca sunt subiectiva, dar imi plac produsele autohtone si mi-ar placea sa port mai des astfel de piese...
      Cu siguranta o sa o mai revezi!! :)
      Mii de pupici si imbratisari din Romania, astept sa-mi scrii de la caldura!! :)

      Ștergere
  9. Draga mea, eşti superbă! Rochiţa îţi vine ca turnată, a fost făcută pentru tine!
    Deşi nu sunt un fan al pieselor vestimentare din catifea, trebuie să recunosc că această rochiţă e specială, foarte frumoasă. Îmi place!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, iti dau dreptate, draga mea, chiar este perfecta ca masura aceasta rochita, este un S destul de micut, perfect pentru mine.
      Cat priveste catifeaua, si eu consider ca trebuie purtata cu atentie, poti obtine un efect total opus purtat mai putin inteligent si in exces...
      Pupici, multumesc mult de tot pentru aprecieri!

      Ștergere
  10. Superba rochia, ti se potriveste perfect. Sa o porti cu placere :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, este foarte frumoasa si in realitate!
      Pupici!

      Ștergere
  11. O splendoare de rochie si nu stiu cine altcineva o putea pune mai bine in valoare! Arati fenomenal, Simo! Feminitate desavarsita exprima fiecare fotografie in parte! Apropos de asta, ceva din pozele de pe peron, vagoanele, catifeaua, atmosfera vintage m-au trimis cu gandul la romanul lui Tolstoi si la a sa Anna Karenina. Iar fotografiile din padure sunt adevarate tablouri cu tine, asa cum iti spuneam pe Fb, ca o nimfa a padurii! Am admirat coafura, cerceii... totul!
    Am dat share pe pagina si pe subpagina de Fb a blogului in urma cu cateva zile, e o postare ce merita vazuta si apreciata!
    Te imbratisez strans, scumpa prietena! :)

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, asa cum ii spuneam si mai sus Andreei, ma simt coplesita de atatea complimente. Ma bucur nespus de mult ca am reusit sa transmit bucuria si emotia pe care am resimtit-o purtand aceasta rochita. Cred ca in ceea ce ma priveste este destul de transparent atunci cand un lucru imi place din suflet.
      Meritul acestor fotografii ii apartine lui Ionut, lucrez foarte bine cu el si ma bucur de fiecare data cand este disponibil pentru ca reuseste sa creezi cadre foarte, foarte interesante care ma pun frumos in evidenta :)
      Iti multumesc din sulfet pentru toate cuvintele tale frumoase, ma bucur nespus de mult cand reusesc sa va surprind in felul acesta :)
      Mii de pupici!!

      Ștergere
  12. Cat este de frumoasa! Au si bordo, zici? Hmmmm, cred ca-mi imbogatesc garderoba cu 2 rochii :D

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!